Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 17:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
 Grzech pierworodny - kiedy człowiek miał okazję go popełnić? 
Autor Wiadomość
Witold co oznacza powiedzenie: " A mało to mieliśmy tu Jakubów ?" ?
Grzmot czemu uważasz że moja wypowiedź cechowała się skrajną infantylnością i zaślepieniem ?
Jakie strony w necie znacie i polecacie na temat ewolucji, prosiłbym o kilka linków.

N maja 24, 2009 12:05

Witold co oznacza powiedzenie: " A mało to mieliśmy tu Jakubów ?" ?

A co ma oznaczać?
No takich jak Jakubów wygłaszających tezy takie same mniej więcej jak te twoje (to w końcu pisałeś to poważnie czy jednak robiłeś sobie jaja?)

Te tezy to np.

wyolbrzymiona przepaść między człowiekiem a zwierzęciem
zwierzęta nie mają świadomości
pseudofilozoficzne wywody nt. różnych rodzajów duszy
fanatyczna negacja ewolucji i całkowita ignorancja faktów w tym temacie

Cytuj:
Jakie strony w necie znacie i polecacie na temat ewolucji, prosiłbym o kilka linków.

Polecam
www.ewolucja.org
Strona ta sporo miejsca poświęca również kreacjonizmowi i obalaniu bzdur wygadywanych przez antyewolucjonistów.

N maja 24, 2009 13:15
Za jakiś czas będe odpierał Wasze kontrargumenty odnośnie mojego posta , bo nie macie racji.
A co oznacza hasło "Jakubów" wiem że coś negatywnego ale nie wiem co.
Czy Jakub to jakiś user który zasłynął wśród waszej paczki ewolucjonistów pisanie farmazonów według Was.

N maja 24, 2009 14:11

Czy Jakub to jakiś user który zasłynął wśród waszej paczki ewolucjonistów pisanie farmazonów według Was?

tak, to ciężki przypadek fanatyka religijnego. uważa, że człowiek naprawdę został ulepiony z gliny czy innej gleby itp. :)

N maja 24, 2009 14:19

A co oznacza hasło "Jakubów" wiem że coś negatywnego ale nie wiem co.
Czy Jakub to jakiś user który zasłynął wśród waszej paczki ewolucjonistów pisanie farmazonów według Was.

Jakubowe wątki czekają abyś je zgłębił, Kontestato. Są pełne antyewolucyjnych głupot skopiowanych z kreacjonistycznych portali.

A co oznacza hasło "paczka ewolucjonistów", wiem że coś negatywnego ale nie wiem co? Masz na myśli np. wszystkich poważnych naukowców świata oraz wszystkich pozostałych, którzy już wiedzą że Ziemia nie jest płaska i nie leży w centrum wszechświata?

N maja 24, 2009 14:25
Przez pojęcie "paczka ewolucjonistów" rozumiem tych userów forum którzy są kolegami i popierają teorię ewolucji- to wszystko .

N maja 24, 2009 14:32

Przez pojęcie "paczka ewolucjonistów" rozumiem tych userów forum którzy są kolegami i popierają teorię ewolucji- to wszystko .

"Teorię ewolucji" popiera całe poważne środowisko naukowe, a także wszyscy ludzie, którzy nie chcą tworzyć sztucznego problemu polegającego na sprzeczności naukowego opisu świata (popartego faktami) z jego opisem religijnym (jeśli go mają). Czyli znaczna liczba wierzących również jest w tej paczce.

N maja 24, 2009 14:42
Ja uważam że "zjawisko" ewolucji i teoria ewolucji to nie prawda.
Nie czuje w sobie osobiście związku z małpoludami . A Wy czujecie ?
Ja jestem i czuje się absolutnie i całkowicie kimś innym od małpoludów i w ogóle zwierząt. Czuje się i Jestem Boski.
Dzieli nas(ludzi i małpoludy lub szympansy) ogromna przepaść(nie chodzi o te 1.5 % dna)np. : w postrzeganiu życia, bogaty wew. świat uczuć i uczuć wyrzszych, oraz zew. działalność i aktywność oraz podbój ziemi i kosmosu.
Po za tym to strasznie upakarzające żyć z przekonaniem że jest sie tylko małpoludem po ewolucji. Nie wiem jak w to można uwierzyć przecież każdy człowiek czuje się wyjątkowy, boski,nieprzeciętny, doskonały, wielki, wspaniały i pragnie się wywyrzszać ponad niebo i gwiazdy i wszystkich ludzi i Boga i aniołów i demony , ponad wszystko i wszystkich i gardzi materią ponieważ to marność nad marnościami.
Ja wiem że Bóg istnieje i że mam jego iskrę oraz duszę duchową w sobie na jego obraz i podobieństwo od Niego.
Nie akceptuje ewolucji ponieważ mnie dogłebnie i bardzo wysoko obraża a po za tym jest nie zgodna z prawdą i logiką.

N maja 24, 2009 18:56

Nie ma czego czuć. To są suche fakty:

Człowiek: homo sapiens
ssak naczelny
zalicza się do nardodziny małp wąskonosych i rodziny człowiekowatych (hominidów - czyli jak je nazywasz "małpoludów")
Do rodziny człowiekowatych zaliczają się również szympans, orangutan i goryl.

Sorry stary jesteś taką samą małpą jak my wszyscy tutaj ;-)
A człowiek jest zwierzęciem w nie mniejszym stopniu niż chomik albo ambystoma, tyle że wyżej rozwiniętym...

Cytuj:
Czuje się i Jestem Boski.

Przerośnięte ego, co?

Cytuj:
Dzieli nas(ludzi i małpoludy lub szympansy) ogromna przepaść(nie chodzi o te 1.5 % dna)np. : w postrzeganiu życia, bogaty wew. świat uczuć i uczuć wyrzszych, oraz zew. działalność i aktywność oraz podbój ziemi i kosmosu.

No no, ciekaw jestem ile Kontestata może powiedzieć o odczuciach szympansa.

Cytuj:
Po za tym to strasznie upakarzające żyć z przekonaniem że jest sie tylko małpoludem po ewolucji.

Mnie to jakoś nie upokarza.
I nie powinno upokarzać nikogo kto nie jest ograniczonym fundamentalistą, któremu wizja religijna przysłoniła faktyczną rzeczywistość.
Równie dobrze mogłoby cię "upokarzać" to że masz jelita i to co na ich końcu, albo coś w tym rodzaju.

Cytuj:
Nie wiem jak w to można uwierzyć przecież każdy człowiek czuje się wyjątkowy, boski,nieprzeciętny, doskonały, wielki, wspaniały i pragnie się wywyrzszać ponad niebo i gwiazdy i wszystkich ludzi i Boga i aniołów i demony , ponad wszystko i wszystkich i gardzi materią ponieważ to marność nad marnościami.

No, tak jak mówiłem, religijne ego jest naprawdę przeogromne.

Cytuj:
Nie akceptuje ewolucji ponieważ mnie dogłebnie i bardzo wysoko obraża a po za tym jest nie zgodna z prawdą i logiką.

Jest jak najbardziej zgodna z prawdą i logiką.

N maja 24, 2009 19:49

Ja jestem i czuje się absolutnie i całkowicie kimś innym od małpoludów i w ogóle zwierząt. Czuje się i Jestem Boski.

Niestety teraz już wiemy, że pochodzisz całkowicie z materii i jest w Tobie tyle boskości co w gliście.

Cytuj:

Czyli dzieli nas jedynie stopień zaawansowania narzędzi i relacji stadnych.

Cytuj:
Po za tym to strasznie upakarzające żyć z przekonaniem że jest sie tylko małpoludem po ewolucji.

Jestem małpoludem i jestem z tego DUMNY!

Cytuj:
Nie wiem jak w to można uwierzyć przecież każdy człowiek czuje się wyjątkowy, boski,nieprzeciętny, doskonały, wielki, wspaniały i pragnie się wywyrzszać ponad niebo i gwiazdy i wszystkich ludzi i Boga i aniołów i demony , ponad wszystko i wszystkich i gardzi materią ponieważ to marność nad marnościami.

Jesteś może gnostykiem :D ?

Cytuj:
Ja wiem że Bóg istnieje i że mam jego iskrę oraz duszę duchową w sobie na jego obraz i podobieństwo od Niego.

Jeśli Bóg istnieje to mam nadzieję, że nie stworzył nas na swoje podobieństwo, bo wtedy mamy wszyscy prze...

Cytuj:

Prawda i logika to widocznie słowa, których definicji nie rozumiesz.

N maja 24, 2009 19:55

Cytuj:

Niestety teraz już wiemy, że pochodzisz całkowicie z materii i jest w Tobie tyle boskości co w gliście.

Czyżby ktoś to udowodnił?

N maja 24, 2009 20:10

Epikuros napisał(a):
Cytuj:

Czyżby ktoś to udowodnił?

Charles Darwin nieuku

N maja 24, 2009 20:11
Epikuros dlaczego niestety teraz już wiesz że całkowicie pochodze z materi , z akcentem na Niestety .
I na jakiej podstawie twierdzisz że całkowicie pochodze z materi i jest we mnie tyle boskości co w gliście ?

N maja 24, 2009 20:28

Charles Darwin nieuku

Z tego co wiem Darwin był biologiem i badaczem ewolucji . Nie słyszałem aby udowodnił, że pochodzisz całkowicie z materii i że jest w Tobie tyle Boskości co w gliście.

N maja 24, 2009 20:34
Epikuros dlaczego niestety teraz już wiesz że całkowicie pochodze z materi , z akcentem na Niestety .
I na jakiej podstawie twierdzisz że całkowicie pochodze z materi i jest we mnie tyle boskości co w gliście ?

Wiadomo to stąd, że jednocześnie z przekazywaniem tekstu ASCII/Unicode w trakcie pisania postów na forum, wysyłasz pewne metadane, będące w koincydencji z falą H-EM stojącą, generowaną przez prądy przepływające przez Twoje struktury neuronowe (patrz: kognitywistyka, np. tu: http://cogsci-online.ucsd.edu/). I to widać ;).

N maja 24, 2009 20:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona