| Autor |
Wiadomość |
|
Jacek Rakoczy
|
arcana85 napisał(a): Akurat ten bit zawsze mi się na pogrzebach najbardziej podobał  Oczywiście że to lekkie przegięcie wobec powagi pogrzebu ale patrząc z dystansu to mnie rozbawił ten mix.
A ja chce coś takiego na własnym pogrzebie kiedyś! Biedę musiał zadbać o to w testamencie  . powiedziałem kiedyś znajomym zarzucającym mi zbyt lekkie podejście do życia, ze poważny to będę chyba dopiero na własnym pogrzebie , a i to nic nie obiecuję - taki kawałek jak znalazł w tej sytuacji 
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
| N maja 24, 2009 14:42 |
|
|
|
 |
|
urotsukidoji
|
Nie rozumiem osób, które się burzą. Przecież to jest po prostu interpretacja pieśni, nic więcej. Chcielibyście żeby wszystko co związane z waszym bogiem był owite pewnym nienormalnym mistycyzmem. Musicie w końcu zrozumieć, że dosłownie do wszystkiego trzeba mieć dystans. A szczególnie wy, Chrześcijanie powinniście się cieszyć, że bliska dla was osoba znalazła się bliżej boga, wy z kolei się żalicie, smucicie - czysta hipokryzja.
A czy podobnie powinniśmy się unosić, gdy słyszymy patetyczny utwór Kaczmarskiego "Mury", przerobiony na reage ? Zastanówcię się nad tym troszkę.
_________________ CHRISTIANS TO THE LIONS
|
| N maja 24, 2009 14:53 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Wszystkim obrazalskim katolikom mozna przypomniec droge krzyzowa Jezusa.
Czy na obelgi odpowiadal? Czy sie odgrazal? Nie.
W moim zyciu zauwazylem, ze czym wieksze g. tym bardziej do obrazy sklonne.
A na pogrzeb to wylacznie "Always look on the bright side of life" 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| N maja 24, 2009 15:41 |
|
|
|
 |
|
SweetChild
|
Wątek rozrywkowy, więc pozwolę sobie na taki drobny mix
Dural napisał(a): Cytuj: Czy ktoś obraża sie na szczekającego za płotem psa? O ile to pies katolika to ja tak. Jak najbardziej tak!  Dural napisał(a): W moim zyciu zauwazylem, ze czym wieksze g. tym bardziej do obrazy sklonne.
|
| Pn maja 25, 2009 10:13 |
|
 |
|
Dural
zbanowany na stałe
|
Przyklad na to, ze milczenie jest zlotem! 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
| Pn maja 25, 2009 11:05 |
|
|
|
 |
|
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Dural napisał(a): Przyklad na to, ze milczenie jest zlotem! 
Napisał największy "szczekacz"
Widać nie potrafi zrozumieć, że ktoś ma głęboko w d... tak niski poziom muzyki przypominającej pierdnięcia konia
...a tekst i tak jest zerżnięty, czyli nihil novi 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
| Pn maja 25, 2009 21:32 |
|
 |
|
Epikuros
|
Ja czekam na komentarz autora i wyjaśnienie genezy błędu ortograficznego w tytule 
_________________ MÓJ BLOG
|
| Pn maja 25, 2009 21:41 |
|
 |
|
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Epikuros napisał(a): Ja czekam na komentarz autora i wyjaśnienie genezy błędu ortograficznego w tytule 
Pewnie kolejny Dys... (mózgowiec), których ostatnio napleniło się mnóstwo. Bo co za problem załatwić sobie zaświadczenie od psychologa on dys...coś tam (za kasę). Po co się uczyć? lepiewj pokombinować
Biedziemy mieli wkrótce wielu analfabetów z "magistrem" 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
| Pn maja 25, 2009 21:55 |
|
 |
|
Epikuros
|
eu_geniusz napisał(a): Epikuros napisał(a): Ja czekam na komentarz autora i wyjaśnienie genezy błędu ortograficznego w tytule  Pewnie kolejny Dys... (mózgowiec), których ostatnio napleniło się mnóstwo. Bo co za problem załatwić sobie zaświadczenie od psychologa on dys...coś tam (za kasę). Po co się uczyć? lepiewj pokombinować Biedziemy mieli wkrótce wielu analfabetów z "magistrem" 
Nie, ja tam nikogo nie przekreślam. Twierdzi, że jest w konkretnym celu, więc na razie przyjmijmy tak. Sprawa okaże się po wyjaśnieniu (o ile się doczekamy).
_________________ MÓJ BLOG
|
| Pn maja 25, 2009 22:20 |
|
 |
|
WIST
|
Widzę że i tu pojawiają się niezbyt mądre wypowiedzi. Więc ja też skomentuje ten jakże godny pożałowani filmik. Gdybym miał login na YouTube to już dwno wysłałbym wiadomość do administratora serwisu. Dziwi mnie tylko że tyle tam komentarzy które sugerują że nic w sumie takiego tam nie ma na tym filmiku. I jeszcze ten tekst autora, to jakaś nowa metoda, nazwać badziew godnym przemyślenia, spojrzenia z innej perspektywy. Ewidentnie autor tego dziwadła powinien się gęsto tłumaczyć.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Pn maja 25, 2009 22:29 |
|
 |
|
ziele_force
|
WIST napisał(a): W Gdybym miał login na YouTube to już dwno wysłałbym wiadomość do administratora serwisu. A co byś napisał? [quote="WIST]Ewidentnie autor tego dziwadła powinien się gęsto tłumaczyć.[/quote]
z czego?
|
| Pn maja 25, 2009 22:36 |
|
 |
|
WIST
|
Wystarczy zgłosić im że coś jest z tym nie tak.
A dlaczego? Mówiąc szczerze nawet nie chce mi się odpowiadać, skoro nie widzisz z czego. Jest to jedyna dyskusja w której odpowiadam, że jak nie widzicie że coś jest nie tak, to ja was nie będę edukować.
WIST
|
| Pn maja 25, 2009 22:54 |
|
 |
|
GrubaOsmiornica
|
Moim zdaniem czlowiek musi sie bardzo nisko cenic, zeby moc sie poczuc obrazonym z takiego powodu.
Sam Jezus predzej by sie zasmial niz sie obrazil. Ale od kiedy Katolicy biora przyklad z Jezusa...? 
|
| Pn maja 25, 2009 23:43 |
|
 |
|
WIST
|
GrubaOśmiornico zaśmiać się mogę z tego co napisałaś. To że Tobie coś się wydaje nie znaczy że tak jest. A tym przypadku Twoje osobiste odczucia przykładasz do sytuacji i próbujesz wcisnąć mi że powinienem się cieszyć i pochwalić jeszcze autora za jego gniota. Niestety ale zdania nie zmienie. A z tą niską samooceną to nie zamierzam dać się nabrać na tak prosty chwyt.
WIST
|
| Wt maja 26, 2009 9:32 |
|
 |
|
ziele_force
|
Cytuj: A z tą niską samooceną to nie zamierzam dać się nabrać na tak prosty chwyt.
E, to chyba już tylko kwestia światopoglądowa. Dal niektórych są pewne rzeczy święte i to logiczne, że się denerwują, jak się je desakralizuje. Ale to chyba nie powód by narzucać innym swój światopogląd? Niech sobie niektórzy desakralizują, a inni sakralizują co im się podoba.
Amen
|
| Wt maja 26, 2009 9:44 |
|
|
|