|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lot Orła
|
 Po co jesteście?
Czy wiecie po co jesteście? Dlaczego istniejecie, czy wasze życie ma jakiś głębszy sens, a może jesteście tylko bytami ku śmierci, dla których każdy nowy dzień to odbicie poprzedniego, stagnacja myśli i liniowość przeżywania.
Czy zadając sobie pytanie "czy wiem po co jestem?" jesteście w stanie sobie odpowiedzieć?
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Cz cze 04, 2009 10:22 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Ani jedno ani drugie  I to chyba wystarcza, żeby zrozumieć 
_________________ MÓJ BLOG
|
Cz cze 04, 2009 10:24 |
|
 |
jarekS
|
Witam
To pytanie zadał ocalały z holocaustu Elie Wiesel, laureat Nagrody Nobla, nazwał je kiedyś „najważniejszym pytaniem, przed jakim staje człowiek”.
Wiele osób nie potafi znależc odpowiedzi na nie.
Moze żle szukają .
Człowiek chcący znależc odpowiedź na to pytanie-i inne pytania dotyczące sensu naszego istnienia - z pominięciem istnienia Boga skazany jest na ciagłe rozczarowania .
Pozdrawiam
_________________ Mówiąc to, miałem na myśli,bracia ,mnie samegoi Apollosa ze względu na was abyscie mogli zrozumieć , że nie wolno wykraczać ponad to , co zostało napisane , i niech nikt w swej pysze nie wynosi się nad drugiego. 1 KOR 4:6 BT
|
Cz cze 04, 2009 21:42 |
|
|
|
 |
ziele_force
|
jarekS napisał(a): Człowiek chcący znależc odpowiedź na to pytanie-i inne pytania dotyczące sensu naszego istnienia - z pominięciem istnienia Boga skazany jest na ciagłe rozczarowania . Pozdrawiam
Nie mieszałem Boga w pytanie o sens mojego istnienia i jakoś rozczarowany nie jestem
Pozdrawiam
|
Pt cze 05, 2009 9:09 |
|
 |
Lot Orła
|
jarekS napisał(a): Witam To pytanie zadał ocalały z holocaustu Elie Wiesel, laureat Nagrody Nobla, nazwał je kiedyś „najważniejszym pytaniem, przed jakim staje człowiek”. Wiele osób nie potafi znależc odpowiedzi na nie. Moze żle szukają . Człowiek chcący znależc odpowiedź na to pytanie-i inne pytania dotyczące sensu naszego istnienia - z pominięciem istnienia Boga skazany jest na ciagłe rozczarowania . Pozdrawiam
Nie powiem abym był skazany na rozczarowanie z powodu braku Boga, to po pierwsze, a po drugie pytam o własne przemyślenia na ten temat.
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Pt cze 05, 2009 9:25 |
|
|
|
 |
kanap
|
Epikuros napisał(a): Ani jedno ani drugie  I to chyba wystarcza, żeby zrozumieć 
"Zło związane jest z tym ogromnym darem wolności i odrzuceniem Stwórcy. Odrzucenie Stwórcy jako tego, który jest źródłem wszystkiego sprawia, że poza nim jest pustka" ŹRÓDŁO
_________________ http://www.youtube.com/user/kanaplook
In hoc signo vinces
|
Pt cze 05, 2009 16:43 |
|
 |
Rozmyślacz
|
świat jest różnoraki, kolorowy, złożony uznawanie jednostki, bytu wyższego, jednego jedynego stwórcy jest nie na miejscu... zbyt pięknie tu jest żeby ograniczać świat to czegoś jedynego jednego...
|
So cze 06, 2009 10:25 |
|
 |
dobry_dziekan
|
 Re: Po co jesteście?
Jeżeli chodzi o odpowiedzi całej ludzkości: Nie wiem i sądzę, że takie pytania nie mają sensu
Jeśli chodzi o mnie, to taki mam cel jaki sobie obiorę i na jaki pozwoli mi życie :>
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So cze 06, 2009 15:44 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|