Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona
 Koncert Madonny 
Autor Wiadomość

Post Re: `
Monika75 napisał(a):
Mroczny Pasażer napisał(a):
odpoczywać nie można.

Właśnie dzięki tym ludziom odpoczywasz. Inaczej musiałbyś do roboty lecieć.

Ja tam pracowałem.

A te procesje tylko życie utrudniają. Dlatego tak jak mówię - chcą odwoływać koncert, okej. Ale proszę mi później nie krzyczeć o ataku na religię, jeśli ktoś będzie chciał procesje przechodzącą ulicami miasta odwołać.

N cze 14, 2009 15:17
A co to za praca, w której się odpoczywa?

N cze 14, 2009 19:59

A co to za praca, w której się odpoczywa?

Zacna. ;]

A kto powiedział, że ja o sobie pisałem?

N cze 14, 2009 22:02

Cytuj:
Trzeba nam zrozumieć, że ludzie mają prawo wybrać między Mszą, a koncertem. Nie można w czasie koncertu zwinąć wszystkich do radiowozu i zawieżć do kościoła - bo tak będzie lepiej. Skoro Bóg pozwala im dokonywć złych wyborów, to ufam, że ma w tym jakiś plan.

Gdzie Rzym, a gdzie Krym ? Nie można imputować komuś bezsensownej tezy typu Nie można w czasie koncertu zwinąć wszystkich do radiowozu i zawieżć do kościoła - bo tak będzie lepiej, a potem zwalczać przypiasaną komuś teze. Po co te sztuczki ?
Wyboru można dokonac pod warunkiem jasnego myślenia w kategoriach dobra i zła, nieba i piekła, bo do tego się to sprowadza. Raczej wiernym należy zwrócić uwagę nam pewne sprawy, tak aby mieć pełna świadomość wyboru i czuć wartośc własnej wiary. Na razie środowiska wiernych są zbyt słabe dla odniesienia porządanego efektu, stąd protesty jako takie niewele teraz wniosą.
Bardziej rzecz sprowadza się do zajęcia określonego stanowiska.

N cze 14, 2009 22:13

1. W przypadkowość daty koncertu nie wierzę.

15 sierpnia w Warszawie koncert Madonny - długo oczekiwany występ królowej popu, zwany Cudem nad Wisłą jest zagrożony przez protest Katolików.

Cud nad Wisłą - 15 sierpnia 1920 r., przypisywany opiece Maryi. Zbyt wiele tu skojarzeń. Ktoś chciał prowokacji, zapewne w celach reklamowych, i to osiągnął.

2. "Madonna" to pseudonim/imię (według wikipedii imię - Madonna Louise Ciccone - ale używane jako pseudonim artystyczny). Fakt celowego prowokowania skojarzeń z Maryją nie ulega wątpliwości, ale w końcu skojarzenia też mają różny poziom i są w różnym stopniu obraźliwe... Odniesienie do Cudu nad Wisłą naprawdę nie wydaje mi się szczególnie istotne.

3. Pisanie o tym jako o "bluźnierstwie" uważam za nadużywanie tego słowa. Niepotrzebne i szkodliwe. Jeśli byle co będzie nazywane "bluźnierstwem" na prawdziwe nikt nie zareaguje. A nie da się ukryć, że prawdziwych - nie tylko bluźnierstw, także profanacji Najświętszego Sakramentu - nie brakuje :(

Innymi słowy: nie podpiszę protestu i odradzam to innym :-)

N cze 14, 2009 22:35

Nie można imputować komuś bezsensownej tezy typu...

Nikomu niczego nie imputowałem (trudne słowo :| ) - to była luźna myśl. Jeśli się z nią nie identyfikujesz to w żadnym wypadku nie chcę Ci jej imputować (znowu to trudne słowo :P).

Podobnie jak jo_tka także proponowałbym być ponad tę Madonnę i niczego nie podpisywać. Jak dla mnie może sobie zagrać ten koncert choćby jutro - szybciej zacznie, szybciej skończy :D.

N cze 14, 2009 23:16

Natomiast przy kabalistach nie przypadku, to mieści się patrząc z katolickiego punktu widzenia w okolicy lucyferianizmu. Biorąc pod uwagę inne zachowania się Madonny, najprawdopodobnie termin został stosownie wybrany. Kabaliści przywiązują wielkie znaczenie do symboli. Jeśli kto pluje mi w twarrz , to mam udawać, że deszcz pada ?

Organizatorzy trasy Madonny to też kabaliści ? Jako katolik masz zakaz urządzania zabaw w piątki. Czy wszyscy ci, którzy bawią się w piątek ( a choćby i kabaliści ), też " plują ci w twarz " ? I chodzisz po klubach urządzając protesty ? Zastanów się czasem.

Cytuj:
Dlaczgo chcesz narzucić katolikom coś , co jest sprzeczne z ich wiarą !

Ktoś Ci każe iść na ten koncert ? :o

Cytuj:
Raczej wiernym należy zwrócić uwagę nam pewne sprawy

No to zwróć uwagę wiernym na to, że nie powinni w święto iść na koncert Madonny i tyle - a nie pisz dziwactw..

Cytuj:
Ktoś chciał prowokacji, zapewne w celach reklamowych, i to osiągnął.

Na pewno nikt nie chciał prowokacji. Ale rzeczywiście, tacy ludzie jak Robur zapewnili Madonnie doskonałą, darmową promocję. Ona ZARABIA na skandalizowaniu. RŻNIE GRUBĄ FORSĘ na Waszym świętym oburzeniu. Dla niej to doskonała informacja, że katolicy protestują. Nie wierzę w to, że data koncertu była zaplanowana - ale dam głowę, że teraz już na pewno inni skandaliści będą to brać pod uwagę. Taki efekt da Wasza akcja.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 15, 2009 8:35

Aha, i nie ma to nic wspólnego z atakowaniem katolicyzmu - to jest tylko biznes. Po prostu w Polsce akurat to działa, jest najlepszym sposobem na wywołanie skandalu = rozgłosu = darmowej promocji = większych zysków. Tu chodzi tylko o pieniądze. Dam zresztą głowę, że z Madonny taka kabalistka jak z Michaela Jacksona muzułmanin. To dla nich dodatkowa atrakcja, i tyle.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 15, 2009 8:40

Dlaczego ludzie, których nie interesuje Kościół, wiara czy inne święta nie mieliby w tym czasie spędzić miłego dnia na koncercie Madonny. Nie bądźmy śmieszni, no i przede wszystkim co nas obchodzi w co ona wierzy?

Pn cze 15, 2009 16:23

Aha, i nie ma to nic wspólnego z atakowaniem katolicyzmu - to jest tylko biznes. Po prostu w Polsce akurat to działa, jest najlepszym sposobem na wywołanie skandalu = rozgłosu = darmowej promocji = większych zysków. Tu chodzi tylko o pieniądze. Dam zresztą głowę, że z Madonny taka kabalistka jak z Michaela Jacksona muzułmanin. To dla nich dodatkowa atrakcja, i tyle.

Oczywiście. Nie należy brać zbyt dosłownie scenicznego "image" niektórych artystów. różnie to z tym bywa , ale najczęściej to właśnie czysty biznes. Dają ludziom to co ci chcą kupić ;-). W końcu lider Marylin Manson o ile mi wiadomo nie odprawia czarnych mszy co dzień o północy ! :-)
Zresztą Madonna to już nie ta skandalistka co kiedyś. Zdaje się wyczuła że ten wizerunek się przejadł publice ;-). A protest przeciw koncertowi to akurat przykład tego samego typu co protest przeciw techno w Krakowie na "świętych" Błoniach ;-). Zawsze mnie takie rzeczy wkurzały , bo jak dla mnie to przykład narzucania swej "jedynie słusznej" wizji świata innym siłą. Juz to chyba przerabialiśmy , i to nie raz, prawda?

N cze 21, 2009 5:04
Nie wiem czy warto protestować. CO nie zmienia faktu że ten koncert, tej artystki w tym dniu to czyste chamstwo.
I tyle.

N cze 21, 2009 11:31
tej artystki .

Gwiazdki kilkunastu sezonów, o której po 15 20 latach pozostanie tylko pamięć jej escesów dokonywanych na estradzie.

N cze 21, 2009 12:03

Nie wiem czy warto protestować. CO nie zmienia faktu że ten koncert, tej artystki w tym dniu to czyste chamstwo.
I tyle.

??? Bo sie panu Markowi "artyska" nie podoba to po czekistowsku zabronimy jej słuchac wszystkim innym? To sie nazywa zamordyzm.

N cze 21, 2009 13:22
Primo : polecam naukę czytania. Nie postulowałem zabraniania
Secudno: Chamstwo polega nie na tym że występuje ktoś kto mi się nie podoba (zresztą skąd wiesz że mi się nie podoba ?). Chamstwo polega na świadomym doborze terminu, pseudonimu i miejsca w ten sposób by urazić cudzą wrażliwość.

N cze 21, 2009 15:08

Bp Antoni Długosz powiedział, że " nie wie, w czym ci ludzie mają problem ", i że " przecież jeśli 15 sierpnia ktoś najpierw pójdzie na Mszę, a potem na koncert, to na pewno nie zgrzeszy ". Bp Długosz dodał, że sam by chętnie poszedł ( " kilka piosenek wpada w ucho " ), ale niestety biskupowi nie wypada. Cytaty za Dziennikiem. Jakiż miły powiew normalności..

N cze 21, 2009 15:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 20  Następna strona