kilka pytań do Świadków J.
Autor |
Wiadomość |
AHAWA
|
jakoś, Jezus nie lazil po domach tych ktorzy go nie chcieli jako Bóg szanuje ludzka wolnosc tak jak ksieza katoliccy nie ida po koledzie tam gdzie ich niechca, zrozum ze taktyka Amwayjowców odstrasza a nie przyciaga, jakbyscie zaczeli glosic slowo z moca Ducha Swietego to nie cza by wam bylo lazic i szukac ofiar po ulicach, ale co tu duzo gadac jak sami sie nie zatniecie to nie zrozumiecie, ale pamietam was w modlitwach.
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Cz cze 25, 2009 21:52 |
|
|
|
 |
jo_tka
|
Ahawa - można się z taką taktyką nie zgadzać, ale wypada ją uszanować, skoro to - o ile wiem - to chodzenie po domach/ zaczepianie na ulicach etc. to nakaz ich religii.
Chciałbyś usłyszeć, że Jezus nie wymagał uczestnictwa w niedziele we Mszy św.? [Byłaby to zresztą absolutna prawda, nawet jeśli pominąć kwestię szabat/ niedziela, bo nakaz uczestnictwa we Mszy św. w niedziele wynika z prawa kościelnego, nie Bożego...]
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pt cze 26, 2009 8:50 |
|
 |
AHAWA
|
jo_tka napisał(a): Ahawa - można się z taką taktyką nie zgadzać, ale wypada ją uszanować, skoro to - o ile wiem - to chodzenie po domach/ zaczepianie na ulicach etc. to nakaz ich religii.
Chciałbyś usłyszeć, że Jezus nie wymagał uczestnictwa w niedziele we Mszy św.? [Byłaby to zresztą absolutna prawda, nawet jeśli pominąć kwestię szabat/ niedziela, bo nakaz uczestnictwa we Mszy św. w niedziele wynika z prawa kościelnego, nie Bożego...]
jo_tka, jaki nakaz ich religii (poza tym ze jehowi to nie religia)??? przeciez oni rzekomo korzystaja z Pisma Swietego, a wiec w ktorym miejscu pisze zeby lazic po domach i wciskac gazetki? czy zeby bezmyslnie zaczepiac ludzi na ulicy? Co do Mszy, nikt ci nie kaze chodzic na nia, mozesz zaprzestac zycia sakramentalnego, Wolna Wola... porownanie dosc kiepskie.
_________________ .--- . --.. ..- ... // --..-. -.-- .--- . // .- -- . -. __1 Kor 13__
www.teologia.pl www.pro-life.pl
Pro dolorosa Eius passione, miserere nobis et totius mundi. Sanctus Deus,miserere nobis et totius mundi.
|
Pt cze 26, 2009 10:03 |
|
|
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
AHAWA napisał(a): jakoś, Jezus nie lazil po domach tych ktorzy go nie chcieli hahahahaha dobre. Lk 10:1-12 Bw „A potem wyznaczył Pan innych, siedemdziesięciu dwóch, i rozesłał ich po dwóch przed sobą do każdego miasta i miejscowości, dokąd sam zamierzał się udać.k 10:5 Bw "A gdy do jakiegoś domu wejdziecie, najpierw mówcie: Pokój domowi temu."Lk 10:7 Bw "W domu tym pozostańcie, jedząc i pijąc to, co u nich jest; godzien bowiem robotnik zapłaty swojej. Nie przenoście się z domu do domu."Mt 10:14 Bw "I gdyby kto was nie przyjął i nie słuchał słów waszych, wychodząc z domu lub z miasta onego, strząśnijcie proch z nóg swoich." Dz 5:42 Bw „Nie przestawali też codziennie w świątyni i po domach nauczać i zwiastować dobrą nowinę o Chrystusie Jezusie.”Dz 20:20 Bw „jak nie uchylałem się od zwiastowania wam wszystkiego, co pożyteczne, od nauczania was publicznie i po domach,”Cytuj: jako Bóg szanuje ludzka wolnosc tak jak ksieza katoliccy nie ida po koledzie tam gdzie ich niechca,
jak to nie?
do mnie co roku przychodzi ksiądz po Kolendzie.
A przecież wie że ja nie jestem katolikiem.
|
Pt cze 26, 2009 19:15 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
AHAWA napisał(a): jakoś, Jezus nie lazil po domach tych ktorzy go nie chcieli hahahahaha dobre. Lk 10:1-12 Bw „A potem wyznaczył Pan innych, siedemdziesięciu dwóch, i rozesłał ich po dwóch przed sobą do każdego miasta i miejscowości, dokąd sam zamierzał się udać.k 10:5 Bw "A gdy do jakiegoś domu wejdziecie, najpierw mówcie: Pokój domowi temu."Lk 10:7 Bw "W domu tym pozostańcie, jedząc i pijąc to, co u nich jest; godzien bowiem robotnik zapłaty swojej. Nie przenoście się z domu do domu."Mt 10:14 Bw "I gdyby kto was nie przyjął i nie słuchał słów waszych, wychodząc z domu lub z miasta onego, strząśnijcie proch z nóg swoich." Dz 5:42 Bw „Nie przestawali też codziennie w świątyni i po domach nauczać i zwiastować dobrą nowinę o Chrystusie Jezusie.”Dz 20:20 Bw „jak nie uchylałem się od zwiastowania wam wszystkiego, co pożyteczne, od nauczania was publicznie i po domach,”Cytuj: jako Bóg szanuje ludzka wolnosc tak jak ksieza katoliccy nie ida po koledzie tam gdzie ich niechca,
jak to nie?
do mnie co roku przychodzi ksiądz po Kolendzie.
A przecież wie że ja nie jestem katolikiem.
|
Pt cze 26, 2009 19:16 |
|
|
|
 |
arcana85
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Tak więc Bóg przewidział że Izraelici będa chcieli na wzór innych narodów miec króla. A dlaczego nie chcieli od razu, kiedy to prawo zostało oznajmione Mojżeszowi ?
Bo mieli Mojżesza? 
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
So cze 27, 2009 10:21 |
|
 |
arcana85
|
AHAWA napisał(a): jo_tka, jaki nakaz ich religii (poza tym ze jehowi to nie religia)???
A ty dalej Trójcy bluźnisz...
_________________ [b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b] "Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"
|
So cze 27, 2009 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Apropos Trójcy:
Myślę,że Śiadków Jechowy nie można nazywać Chrześcijanami a to z całkiem prostego powodu, mianowicie:nie udzielają chrztu "w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego". Ostatni nakaz Jezusa był taki:
Cytuj: Mt 28:18-20 18. Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi. 19. Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. 20. Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata. (BT)
Tymczasem ŚJ, depczą te słowa Chrystusa i udzielają zupełnie inny, pseudo chrzest.
|
Śr lip 08, 2009 21:56 |
|
 |
Joannag
|
Cytuj: Myślę,że Śiadków Jechowy nie można nazywać Chrześcijanami a to z całkiem prostego powodu, mianowicie:nie udzielają chrztu "w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego".
Czy według ciebie chrzest gładzi grzechy?Po co udziela się chrztu?
|
Cz lip 09, 2009 8:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Joannag napisał(a): Czy według ciebie chrzest gładzi grzechy?Po co udziela się chrztu?
Sakrament Chrztu gładzi grzech pierworodny i uwalnia spod władzy diabła.
Jednocześnie ochrzczony staje się członkiem Kościoła.
|
Cz lip 09, 2009 8:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie chodzi o to nawet co chrzest ze sobą niesie, ale o to że nie słuchają Chrystusa, on zalecił inną formułę, wzywając Trójcę świętą, (Patrz wyżej) a ini tego nie czynią, bo nie uznają Trójcy, tym samym nie można ich nazwać Chrześcijaninami, bo Chrystus uczył inaczej.
19. Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. 20. Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem.
|
Cz lip 09, 2009 14:40 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
Sebastian88 napisał(a): Apropos Trójcy: Myślę,że Śiadków Jechowy nie można nazywać Chrześcijanami a to z całkiem prostego powodu, mianowicie:nie udzielają chrztu "w imię Ojca i Syna i Ducha Świętego". Ostatni nakaz Jezusa był taki: Cytuj: Mt 28:18-20 18. Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi. 19. Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. 20. Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata. (BT) Tymczasem ŚJ, depczą te słowa Chrystusa i udzielają zupełnie inny, pseudo chrzest.
nazwa chrześcijanin nie wywodzi się od chrztu .
więc nie ma znaczenia chrzest tylko w co ktos wierzy.
poza tym chrzest to zanurzenie w wodzie a nie pokropienie wodą.
wiec wszyscy co tylko kropią tez nie powinni się nazywać chrześcijanami
|
So lip 11, 2009 18:26 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
dziwak napisał(a): Joannag napisał(a): Czy według ciebie chrzest gładzi grzechy?Po co udziela się chrztu? Sakrament Chrztu gładzi grzech pierworodny i uwalnia spod władzy diabła.
no co ty ?
żartujesz . gdzie to wyczytałeś?
|
So lip 11, 2009 18:28 |
|
 |
jakoś
zbanowany na stałe
|
Sebastian88 napisał(a): Nie chodzi o to nawet co chrzest ze sobą niesie, ale o to że nie słuchają Chrystusa, on zalecił inną formułę, wzywając Trójcę świętą, (Patrz wyżej) a ini tego nie czynią, bo nie uznają Trójcy, tym samym nie można ich nazwać Chrześcijaninami, bo Chrystus uczył inaczej.
19. Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. 20. Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem.
1 Jezus nigdzie nie nakazał wzywać trójcy.Takiego terminu nie ma w Bibblii w ani jednym wersecie.
2 jedynie ŚJ "idą i uczą"( Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody}.
Pozostałe "religie" siedzą w domu i nic nie robia aby "iść i nauczać"
3 jedynie ŚJ uczą zachowywać nauki Jezusa Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem.
pozostałe religie uczą swoich nakazów.
|
So lip 11, 2009 18:33 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Pozostałe "religie" siedzą w domu i nic nie robia aby "iść i nauczać"
To ciekawe, od kogo dostaliście Biblię..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lip 11, 2009 18:36 |
|
|
|