Wielcy i znani odchodzą, ale pozostaną w pamięci!
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Decydować możesz i masz prawo, o swoim pochówku i o symbolach na Twoim grobie....a innym pozwól czynić jak oni zechcą.
No nie wiem...Czy to nie trochę egoistyczne? Mnie już nie będzie, ale róbcie tak jak wam mówię ?
Transport zwłok np. przez granicę jest rzeczą bardzo kosztowną, ktoś umiera i ma spokój, ale rodzina musi się męczyć żeby go gdzieś tam przetransportować..
Jest w ogóle takie prawo gdzieś zapisane, że ktoś decyduje o swoim pochówku ?
Powinni decydować ci którym zwłoki zostały i mają kłopot...Tak naprawdę nikt nie ma obowiązku nas grzebać i ktokolwiek zada sobie ten trud -powinien mieć wszelkie możliwe ułatwienia, a nie listę wymagań...
|
N mar 15, 2009 16:48 |
|
|
|
 |
slowianin_wschodni
|
Toz to oczywiste. Zywi moga postapic zgodnie z prosba zmarlego, prawo ani nic innego ich nie zmusza. Podobno to forma okazania mu szacunku Teresse. 
|
N mar 15, 2009 17:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odszedł wielki ateista ! Szacunek.
Pamiętam na jednym z kazań ksiądz wspominał, jak to wielcy ateiści, wymieniał głównie znanych pisarzy, przed śmiercią wpadają w obłęd i wołają do Boga, - jak się okazuje kazanie było nie trafione lub zmyślone.
Religa do końca trwał w swoim poglądzie, i nie pozwolił by strach przyćmił jego logiczne myślenie. Podziwiam takich ludzi.
|
N mar 15, 2009 21:59 |
|
|
|
 |
slowianin_wschodni
|
User napisał(a): Religa do końca trwał w swoim poglądzie, i nie pozwolił by strach przyćmił jego logiczne myślenie. Podziwiam takich ludzi.
A co ma logiczne myslenie do pogladow religijnych, bez znaczenia czy to wierzacy ( jakkolwiek ) czy ateista?[/u]
|
N mar 15, 2009 22:19 |
|
 |
slowianin_wschodni
|
Znaczy wiem, ze i jedni i drudzy swa wiare motywuja i jakos porzadkuja ale w tym kontekscie mi to jakos dziwnie zabrzmialo. 
|
N mar 15, 2009 22:21 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Chyba najzwyczajniej w świecie nie wypada w tym wątku dyskutować o wierze, niewierze, etc.
|
N mar 15, 2009 22:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziś 21 ofiar pożaru  ...memento - "Czuwajcie, bo nie znacie dnia ani godziny"....
|
Pn kwi 13, 2009 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, mamy niewątpliwie do czynienia z wielka tragedią, ale co ma wspólnego ten wątek z tą tragedią?
Chyba tu czcimy śmierć osób wielkich, a dla tej tragedii zapewne przydałby się oddzielny całkiem temat.
|
Pn kwi 13, 2009 16:57 |
|
 |
Kamyk
|
Niestosownością jest kwestionowanie w tym wątku wielkości lub nie konkretnych osób. Dlatego ostatni post usunąłem
|
Śr kwi 22, 2009 20:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zmarł opiekun bezdomnych o. Bogusław Paleczny, kamilianin (50 lat).
|
Wt cze 02, 2009 21:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Michael Jacson nie żyje...
|
Pt cze 26, 2009 0:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A miał dać tyle koncertów, ale była by chyba to spektakularna klapa, bo był wrakiem człowieka a nie artysta w pełni sił.
Ta śmierć tylko to potwierdziła.
|
Pt cze 26, 2009 7:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Można Jacksona nie lubić. Nie można mu jednak odmówić tego, że miał świetny głos i dość wyraźnie zapisał się w historii muzyki rozrywkowej. Wieczny odpoczynek racz mu dać, Panie.
|
Pt cze 26, 2009 8:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Można Jacksona nie lubić. Nie można mu jednak odmówić tego, że miał świetny głos i dość wyraźnie zapisał się w historii muzyki rozrywkowej. Wieczny odpoczynek racz mu dać, Panie.
Dokładnie ...Jeśli chodzi o muzykę to skończyła się pewna epoka...
|
Pt cze 26, 2009 13:26 |
|
 |
Kamyk
|
Zbędny offtop usunąłem. Zaznaczam, że takie dyskusje, jak usunięta, są nie tylko nie na temat, ale przede wszystkim są niestosowne w takim wątku
|
So cze 27, 2009 12:20 |
|
|
|