Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

A co wam przeszkadza, ze ktos chce słuchac żałosnego radia ?

Nic, ale niech właściciele nie dopuszczają do wypowiedzi takich bredni jak powyżej i to takim językiem.

Cytuj:
Gdyby to radio było żałosne to nikogo by nie obchodziło...

To samo można powiedzieć o Fakcie. :S

Cytuj:
Jeśli np. Rokita powie cos w radiu Zet- to ma sie pretensje do Rokity...

Jeśli pan Jaroszynski powie cos w Radiu Maryja- to ma sie pretensje do Radia...

Szczerze powiedziawszy to nie spotkałem się z wypowiedziami w podobnym tonie w innych radiach. Jak padają zarzuty to zwykle są argumenty, a nie dno pokroju "on demoralizował, on propagował zło" bez pokrycia w przykładach z rzeczywistości.

No i w żadnych innych mediach nie słyszałem argumentu, że ktoś propaguje treści lewicowe/prawicowe. Bo to nic złego samo w sobie nie znaczy i inteligentny cżłowiek się na takie coś nie powołuje. :S

Cytuj:
Jeżeli to radio z ludzi pochodzi to upadnie samo, jeżeli z Boga- to moze sie okazać, że walczycie z Bogiem...

Ciekawe jak wytłumaczycie się przed Bogiem z tego co mówicie o radiu- "ale tak było napisane na radiomaryja.pl.eu.org"...

+10 do fanatyzmu.

Pleeez, jak można porównywać jakieś radyjko do Boga? Bóg popiera antysemityzm? Nie sądzę. :S

Z drugiej strony - jak radio wytłumaczy się Bogu ze swoich bredni i bezpodstawnych oszczerstw? Dostrzegaj też drugą stronę medalu Tereso.

N cze 28, 2009 20:32

A co wam przeszkadza, ze ktos chce słuchac żałosnego radia ?
Gdyby to radio było żałosne to nikogo by nie obchodziło...
.

To radio rości sobie prawo do wypowiadania sie jako "jedyny słuszny" głos "katolicki". A koło katolicyzmu to ono nawet nie leżało nigdy. Jako właśnie Katolik NIE ZGADZAM SIĘ by te żałosne brednie, antysemickie androny, bełkotliwe tyrady, jadowite insynuacje i kłamliwe oszczerstwa wygłaszać w moim imieniu. NON POSSUMUS!. I nic tu do rzeczy nie ma religijna treść w której są podane. Tym bardziej mnie to do furii doprowadza. I nie obchodzi mnie tez "zdanie" jego fanatycznych słuchaczy - a to dlatego ze to są ludzie doskonale bezmyślni , ale za to agresywni . "Moherowe Berety" to jedna z socjologicznych patologii w naszym kraju. Miałem nieprzyjemność byc sąsiadem takiej pani i najgorszemu wrogowi takiego przeżycia nie życzę. A jeśli ty jestes podobna to moge tylko współczuć twojemu otoczeniu...

N cze 28, 2009 22:31
No proszę - i która strona jest tu agresywna...

Pn cze 29, 2009 1:09

Typowe odwracanie kota ogonem , jakież to "moherowe".... prawda w oczy kole?

Pn cze 29, 2009 6:32

I czy wypowiadanie się w sposób agresywny, propagowanie nietolerancji i twierdzenie że wszystkiemu winni są Żydzie nie jest czasem niegodne katolika?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn cze 29, 2009 10:39

żałosne brednie, antysemickie androny, bełkotliwe tyrady, jadowite insynuacje i kłamliwe oszczerstwa

Rzucasz poważne oskarżenia. Proszę więc albo o ich odwołanie i przeproszenie, albo o dowody na poparcie Twoich słów - w przeciwnym razie będę musiał podjąć odpowiednie kroki

Pn cze 29, 2009 12:34

Kamyku, nie obraź się, ale czy ty serio nie znasz takich wywodów, na antenie tego radia, czy tylko udajesz?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn cze 29, 2009 13:32

Cytuj:
żałosne brednie, antysemickie androny, bełkotliwe tyrady, jadowite insynuacje i kłamliwe oszczerstwa

Rzucasz poważne oskarżenia. Proszę więc albo o ich odwołanie i przeproszenie, albo o dowody na poparcie Twoich słów - w przeciwnym razie będę musiał podjąć odpowiednie kroki

Żartujesz ze mnie sobie czy udajesz że nie wiesz o co chodzi? No ale dobrze , proszę bardzo, antysemityzm:
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/nagran ... ianka.html
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/nagran ... ydzyk.html
Czy takie curiosum , o "Judeopoloni" m in. i inne tego typu bzdury:
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/nagran ... sniak.html
Sławetna wypowiedź o żydach dostających w Auschwitz biały chleb tez się tu łapie.(słyszałem osobiście!) .
Co do bełkotu to mały przykład z mojego , biologicznego podwórka:
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/nagran ... orski.html
Wszystko co on tam opowiada to banialuki i bzdety :-)
Wystarczy? Pan Maszkowski po to stworzył te stronę by uświadamiać problem . Po to umieszcza tam AUTENTYCZNE nagrania by nikt mu nie zarzucał kłamstwa ( ale i tak mu to imputują "radyjni"...) . Ale widzę ze co poniektórzy "katolicy" starannie zamykają uszy i oczy , albo po prostu sie z tymi poglądami zgadzają. I chce ci powiedzieć ze takich ludzi za współbraci w wierze ja NIE UZNAJĘ!. i tyle na ten temat. Przejrzyj dokładnie zasoby http://www.radiomaryja.pl.eu.org może przestaniesz zaprzeczać oczywistościom.

Pn cze 29, 2009 18:39

Nie chodzi o zaprzeczanie oczywistościom, tylko o pewną dozę rzetelności. Rzuciłeś mocne oskarżenia, wiec chciałem wiedzieć, na jakiej podstawie. To, co przedstawiłeś, mi wystarczy

Pn cze 29, 2009 22:03

Nie chodzi o zaprzeczanie oczywistościom, tylko o pewną dozę rzetelności. Rzuciłeś mocne oskarżenia, wiec chciałem wiedzieć, na jakiej podstawie. To, co przedstawiłeś, mi wystarczy

OK , następnym razem zawsze dorzucę linki . takich wystąpień W RM jest multum. to nie jest KATOLICKIE radio niezależnie od tego jak głośno będą jego twórcy wykrzykiwać o swojej "wierze". Jego istnienie doprowadza ludzi , którzy tego nie trawią do apostazji! Miałem takie przykłady wśród swych znajomych. Gdybym był diabłem i chciał zaszkodzić kościołowi to wymyśliłbym taka właśnie karykaturę wiary jak w tym radiu...

Wt cze 30, 2009 7:20

Ale też nie można tak przesadzać w drugą stroną. Wiele jest tam wartościowych audycji, a ludziom starym i samotnym np. modlitwy na antenie tego radia zapewniają minimum poczucia wspólnoty. Warto dostrzec tez pozytywne strony, a nie tylko eksponować te negatywne

Wt cze 30, 2009 11:47

Dlatego piszę, że to radio powinno zająć się tylko modlitwą, relacjami z mszy i pielgrzymek itp. Wszelką politykę, dyskusje i wiadomości niech zostawi w spokoju, w szczególności gdy przedstawia to w taki sposób jak widać powyżej.

Jeśli tak pozostanie to to radio nigdy nie będzie katolickie (bo teraz nie jest, nie wiem kogo oni chcą oszukać :S).

Wt cze 30, 2009 12:04
zbanowany na stałe

Problem tkwi nie w samej formule radia, ale w jego załozycielu panu Rydzyk.
Nieusuwalny dyktator wokół którego wszystko sie musi kręcic tak jak on chce.
Jak w każdej dyktaturze tak i w tej sa odchyły. Polityczne odchyły w RM sa odzwierciedleniem politycznych odchychyłów pana Rydzyka.

Najlepsza w tym wszystkim jest jednak ta "nieusuwalność" jaka sobie wymyślił pan Rydzyk. Władza jaka sobie nadał jest prawie równa władzy papieskiej. Ilu ludzi w Polsce zna nazwisko przełożonego Redemptorystów? 10, 15 procent?
A ilu zna pana Rydzyka? WSZYSCY :)

Wt cze 30, 2009 13:07
A ja myślę że problem nie tkwi w Radiu Maryja (niezrównoważonych i nawet znacznie bardziej chamskich rozgłośni jest u nas więcej) lecz w zaniechaniach innych "przekaziorów|. RM nie miałaby ćwierci swojej pozycji gdyby nie nierzetelność, praktyczna jednostronność i przemilczenia innych mediów.

Wt cze 30, 2009 14:24
Marek MRB napisał(a):

Typowe odwracanie kota ogonem , jakież to "moherowe".... prawda w oczy kole?
No właśnie, Jacku, Prawda w oczy kole ?
Wszak ja nie opowiedziałem się nawet za RM - pokazałem tylko to co każdy obiektywny obserwator wątku gołym okiem widzi - że krytycy RM krytykują w RM własne cechy...

I jakież to charakterystyczne - krytykować RM - to nie być grzech, ale krytykować krytykującego ? Uuuuuu, to zbrodnia...

Wt cze 30, 2009 14:28
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 168  Następna strona