Czy własna interpretacja jest dowodem na ewolucję?
Autor |
Wiadomość |
Sareneth
|
Więc biskupi żyją daleko od Boga? Papież? Przecież inkwizycja święcie wierzyła, ze robi to w imię BOGA! Nie papieża a BOGA! Jak oni mogli być od niego daleko?
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn cze 29, 2009 22:24 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Więc biskupi żyją daleko od Boga? Papież? Przecież inkwizycja święcie wierzyła, ze robi to w imię BOGA! Nie papieża a BOGA! Jak oni mogli być od niego daleko?
Każdy może być daleko od Boga jeśli nie wypełnia słowa Bożego.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn cze 29, 2009 22:28 |
|
 |
Sareneth
|
Ale oni wypełniali słowo Boże. W taki sam sposób, w jaki powołują się na nie ludzie w obecnych czasach.
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn cze 29, 2009 22:30 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): Ale oni wypełniali słowo Boże. W taki sam sposób, w jaki powołują się na nie ludzie w obecnych czasach.
Jeśli wypełniali słowo Boże w tym dekalog, to byli blisko Boga.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pn cze 29, 2009 22:33 |
|
 |
Seweryn
|
Sareneth napisał(a): I człowiek to też zwierzę, nie zapominaj o tym.
Dla kogoś tak myślącego zabicie drugiego człowieka nie stanowi większego problemu.Przecież to tylko zwierzę. Na tej zasadzie wymordowano miliony ludzi, w tym kobiet i dzieci.
Dla nazistów większość Europy stanowili podludzie, to taki gorszy gatunek zwierząt, który bez problemu można było mordować w komorach gazowych i palić w krematoriach.
|
Pn cze 29, 2009 23:45 |
|
|
|
 |
Witold
|
Cały problem takich Sewerynów polega na tym, że myślą to że człowiek jest zwierzeciem cokolwiek zmienia. Nie, to nie zmienia niczego - człowiek zwierzęciem jest teraz i był zawsze. I nie zmienia to absolutnie niczego w kwestii bycia człowiekiem - dlatego obrona tezy że człowiek zwierzęciem nie jest jest po prostu głupia.
No ale. Skoro już o tym mowa, to warto pamiętać, że Seweryn przecież nie jest też ssakiem (jego rozwój we wczesnym dzieciństwie pozostaje wielką tajemnicą), nie jest kręgowcem (co za tym idzie nie ma szkieletu), nie jest eukariotą (w komórkach z których jest zbudowany, nie ma jądra). Jeśli zaś nie jest zwierzęciem, to oznacza też że jest protistą, bakterią, grzybem albo rośliną. Seweryn to wielka tajemnica taksonomii...
|
Wt cze 30, 2009 0:16 |
|
 |
Seweryn
|
Witold napisał(a): Cały problem takich Sewerynów polega na tym, że myślą to że człowiek jest zwierzeciem cokolwiek zmienia. Nie, to nie zmienia niczego - człowiek zwierzęciem jest teraz i był zawsze. I nie zmienia to absolutnie niczego w kwestii bycia człowiekiem - dlatego obrona tezy że człowiek zwierzęciem nie jest jest po prostu głupia.
Polecam Ci więc postudiować zoologię , naukę która bada wszystkie zwierzęta i nie zalicza do zwierząt człowieka. Może wtedy zrozumiesz dlaczego nie chodzisz do weterynarza i masz wstęp do sklepów z wywieszką "nie wprowadzać zwierząt".
Możesz też postudiować antropologię naukę która bada człowieka, nie bada zwierząt. Mimo podobieństw taksonomicznych nauka wyraźnie rozgranicza człowieka od zwierząt i podważanie tego jest niepoważne.
|
Wt cze 30, 2009 7:54 |
|
 |
pilaster
|
Kontestata napisał(a): Jakim cudem ewolucja wygenerowała tak na moje oko 10 milionów gatunków zwierząt i roślin, wszystkie inne od siebie. Nie cudem, tylko dziedzicznoscią, zmiennością i selekcją Cytuj: Jakim cudem ewolucja ustaliła rozdzielność pułciowoś Nie cudem, tylko dziedzicznoscią, zmiennością i selekcją Rozdzielność płciowa jest stabilniejsza ewolucyjnie niż rozmnażanie partenogenetyczne. Zarówno ze względu na lepszą ochronę przed pasożytami, jak i wskutek utraty korzystnych dostosowań przez gatunki partenogenetyczne na drodze drygu genetycznego. Prawie wszystkie obecnie istniejące gatunki partenogeentyczne powstaly stosunkowo niedawno z gatunków rozmnażajacych się płciowo. Taki mniszek lekarski, zwany dmuchawcem rozmnaża się przez klonowanie, a mimo to nadal wykształca kolorowe (żółte) kwiaty, które jego przodkom służyły do zapylania Cytuj: Gołym okiem widać że zwierzęta i rośliny zostały stworzone przez Boga. Owszem, a uczynił to drogą ewolucji darwinowskiej Cytuj: Żeby rachunki twórców ewolucji się zgadzały to życie musiało by trwać 10 miliardów lat na ziemi. Proszę przytoczyć te rachunki. Cytuj: Żeby urządzić faune i flore tak jak obecnie się jawi trzeba nie lada fachowca. Fachowiec zrobiłby to znacznie lepiej. Cytuj: Jak ślepa i bezrozumna, bezosobowa, bezwyobraźni ewolucja wpadła na pomysł owadożernych roślin. Drogą dziedziczności, zmienności i selekcji. Sareneth Cytuj: jaki Bóg doprowadziłby do tego, aby ludzie mordowali, gwałcili, truli i zniewalali się nawzajem? Taki, który zostawia ludziom wolną wolę i prawo wyboru. Wolny wybór jest tylko wtedy, kiedy można również wybrac źle Cytuj: Inkwizycja, to była zbieranina ateistów? A jakież to pretensyje do inkwizycji ma Sareneth? Cytuj: Naziści to byli ateiści, czy sataniści? Zdecydowanie to drugie. Cytuj: Wyprawy krzyżowe do ziemi świętej to też dzieło ateistów? Na szczęscie nie. Ateiści nie byliby w stanie obronić cywilizacji przed islamską nawałą tak sprawnie jak chrześcijanie. Cytuj: Ci, ktorzy dokonali zniszczenia imperium asteków, to tez byli ateiści?
Ateisci zapewne zostawiliby Azteków, aby nadal mogli podbitą ludnosć terroryzować, mordować i ...zjadać. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt cze 30, 2009 9:19 |
|
 |
Witold
|
Seweryn napisał(a): Polecam Ci więc postudiować zoologię , naukę która bada wszystkie zwierzęta i nie zalicza do zwierząt człowieka. Może wtedy zrozumiesz dlaczego nie chodzisz do weterynarza i masz wstęp do sklepów z wywieszką "nie wprowadzać zwierząt". Gdyby Seweryn o zoologii miał jakieś pojęcie, albo gdyby nie żył swoimi własnymi urojeniami, to by sam zobaczył co nauka mówi na ten temat: Domena: eukarioty Królestwo: zwierzęta Podkrólestwo: tkankowce Nadtyp: wtórouste Typ: strunowce Podtyp: kręgowce Nadgromada: czworonogie Gromada: ssaki Podgromada: ssaki właściwe Szczep: łożyskowce Nadrząd: Euarchonta Rząd: naczelne Podrząd: Haplorrhini Infrarząd: antropoidy Nadrodzina: małpy człekokształtne Rodzina: człowiekowate Podrodzina: Homininae Plemię: Hominini Podplemię: Hominina Rodzaj: człowiek http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82owiekhttp://www.biolog.pl/content-54.html Cytuj: Możesz też postudiować antropologię naukę która bada człowieka, nie bada zwierząt. Mimo podobieństw taksonomicznych nauka wyraźnie rozgranicza człowieka od zwierząt i podważanie tego jest niepoważne
Pewnie rozgranicza go właśnie w tym miejscu, w którym jednoznacznie go do zwierząt zalicza dokładnie w tym samym stopniu, co powiedzmy słonia, albo karalucha.
|
Wt cze 30, 2009 11:22 |
|
 |
r4dz10
|
Seweryn napisał(a): Polecam Ci więc postudiować zoologię , naukę która bada wszystkie zwierzęta i nie zalicza do zwierząt człowieka. Może wtedy zrozumiesz dlaczego nie chodzisz do weterynarza i masz wstęp do sklepów z wywieszką "nie wprowadzać zwierząt".
istnieje także ornitologia, która zajmuje się ptakami. więc ptaki nie zaliczają się do zwierząt?
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt cze 30, 2009 11:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nadal uważam że ewolucja to kompletna bzdura.
Co ma wspólnego osa z orłem.
Co ma wspólnego wieloryb z winogronem.
Taka osa ma tak skomplikowaną budowe ciała że nawet jakbym miał inteligencje anioła to bym jej nie zrobił.
A nawet jakbym zrobił to nie dał bym jej życia, instnktu, samodzielności i niezależności od środowiska lub człowieka.
Człowiek nie przywróci do życia zdechłego konia choćby mu przeszczepiono wszystkie organy.
Jeden gatunek nie ma nic wspólnego z drugim.
A metod rozmnażania jest wiele.
Jak ewolucja z pierwotnego dna zrobiła prąd w węgorzu elektrycznym.
Jest zbyt duża różnorodność fauny i flory (ziemia, morze, oceany, ląd, powietrze, lód , pustynia- na wszystkich tych środowiskach jest fauna i flora) żeby ewolucja była prawdziwa.
Dlaczego nie ma zwierzęcia które potrafi latać, żyć w oceanie i żyć na pustyni.
Pogoda i zjawiska geologiczne są zbyt niespokojne żeby ewolucja miała dogodne warunki rozwoju.
Bywały susze, powodzie, zlodowacenia, ruchy kontynentów, wybuchy wulkanów, pożary , tajfuny i pewnie wiele inych zjawisk.
Pozatym życie jest cudem nie da się z materi martwej zrobić życia.
Nikt nie potrafi powiedzieć co to jest życie, nie mylić z istnieniem.
Żaden profesor i noblista mnie udowodni że ewolucja to prawda.
Naukowcy snują rozważania i teorie a nie trzymają się faktów.
Ile znaleziono gatunków pośrednich ?
|
Wt cze 30, 2009 11:41 |
|
 |
r4dz10
|
następny de... Jakubista
Cytuj: Ile znaleziono gatunków pośrednich ?
wy, kreacjoniści zawsze będziecie chcieli gatunki pośrednie. wskażą wam gatunek pośredni G między gatunkami A i Z, a wy będziecie krzyczeć, że nie ma gatunku pośredniego między A i G  ewolucja to nie polega na tym, że gatunki się zmieniają co jakiś czas; np. hop! wyczarowały się skrzydełka i mamy nowy gatunek. ale co ja będę tłumaczył, skończ gimnazjum, szkołę średnią, dopiero się wypowiadaj. Nikt nie potrafi powiedzieć, co to życie? weź do ręki encyklopedię, a zdziwisz się.
a ja chyba jestem odkrywcą odwróconej ewolucji - w Twoim przypadku następuje zanikanie masy szarej w mózgu.  wywnioskowałem to po przeczytaniu Twoich bzdur.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt cze 30, 2009 11:55 |
|
 |
r4dz10
|
ma ma wspólnego osa z orłem...
miałem książkę, w której było piękne drzewo zależności między organizmami. niestety nie mogę jej znaleźć 
|
Wt cze 30, 2009 12:05 |
|
 |
pilaster
|
Kontestata napisał(a): Nadal uważam że ewolucja to kompletna bzdura.
Może by tak najpierw ustosunkować się do poprzednich kontrargumentów zanim się wytoczy nowe? Zdaje się że to pod trolling podpada. Cytuj: Co ma wspólnego osa z orłem. Co ma wspólnego wieloryb z winogronem. Podstawowe mechanizmy biochemiczne i kod genetyczny Cytuj: Taka osa ma tak skomplikowaną budowe ciała że nawet jakbym miał inteligencje anioła to bym jej nie zrobił. Gdyby kontestata miał chociaz inteligencję człowieka... Cytuj: Jeden gatunek nie ma nic wspólnego z drugim. Czyli świnia nie ma nic wspólnego z dzikiem? Chociaż gatunek ten powstał na oczach historyków? Cytuj: Jest zbyt duża różnorodność fauny i flory (ziemia, morze, oceany, ląd, powietrze, lód , pustynia- na wszystkich tych środowiskach jest fauna i flora) żeby ewolucja była prawdziwa. A jaka powinna być ta maksymalna różnorodność, aby ewolucja była prawdziwa? I dlaczego właśnie taka? Cytuj: Dlaczego nie ma zwierzęcia które potrafi latać, żyć w oceanie i żyć na pustyni. To ja. To ja się pytam dlaczego? Przecież to jest właśnie argument przeciwko kreacjonizmowi. Cytuj: Pogoda i zjawiska geologiczne są zbyt niespokojne żeby ewolucja miała dogodne warunki rozwoju. Bywały susze, powodzie, zlodowacenia, ruchy kontynentów, wybuchy wulkanów, pożary , tajfuny i pewnie wiele inych zjawisk. I znowu dlaczego? Jest włąśnie dokłądnie odwrotnie. W środowisku idealnie stabilnym, niezmiennym, każdy gatunek osiągnąłby wcześniej czy później, lokalne optimum przystosowawcze i ewolucja praktycznie (poza dryfem genetycznym) by zamarła Cytuj: Żaden profesor i noblista mnie udowodni że ewolucja to prawda. no jasne. kontestacie nikt nic nie udowodni, bo kontestata nie rozumie pojęcia dowodu Cytuj: Ile znaleziono gatunków pośrednich ?
A co kontestata rozumie przez gatunek pośredni? Każdy gatunek, który nie wymarł bezpotomnie jest gatunkiem pośrednim
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Wt cze 30, 2009 12:15 |
|
 |
r4dz10
|
Cytuj: I znowu dlaczego? Jest włąśnie dokłądnie odwrotnie. W środowisku idealnie stabilnym, niezmiennym, każdy gatunek osiągnąłby wcześniej czy później, lokalne optimum przystosowawcze i ewolucja praktycznie (poza dryfem genetycznym) by zamarła
co to za pojęcia? myślisz, że on to zrozumie?
nawet tego nie przeczyta i wstawi jakieś kreacjonistyczne wywody pseudonaukowców, by obalić ewolucję 
|
Wt cze 30, 2009 12:23 |
|
|
|