Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 07, 2025 14:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
droga jotko - ja nie mam doświadczeń w tej kwestii - ale moderacja poddająca się manipulacjom owszem :D

dejavu
dejavu

Cz lip 09, 2009 16:28

Out - więc jeśli tak jest nie daj się prowokować.

O jakich prowokacjach piszesz? Tak się składa, że to outsider notorycznie kłamie na temat buddystów, przypisując im negatywne postawy, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.
Wypisuje te kłamstwa w różnych miejscach forum a potem leci z płaczem, że mu Zencognito odpowiedział.

Skoro wycinasz moją osobistą uwagę, to może zwrócisz uwagę, że outsider robi to samo, tylko nie w skali osobowej, lecz społeczności. Pisze uwagi na temat osób - buddystów - nie opierając ich w merytoryczny sposób na doktrynie buddyjskiej. W czym to co napisałem jest gorsze od takiej postawy?

Cz lip 09, 2009 17:05

Cyryl

Wysłany: Czw Lip 09, 2009 23:16

Czemu moderacja toleruje jawne głoszenie sekciarstwa na forum.

nie toleruje - dziwak został usunięty z forum :)

Pt lip 10, 2009 5:45
Astrotaurus - ja nie zamierzam z Tobą dyskutować,
Jasne! To jakiś Jezus mógł z celnikami i grzesznikami gadać, ale nie Władza na katolickim forum!

jo_tka napisał(a):
potraktuj to co napisałam wyżej jak jednoznaczne ostrzeżenie.
Oj, potraktowałem, potraktowałem...

jo_tka napisał(a):
I przypomnę, że to jest temat "uwagi do moderacji" a nie "hyde park".
A do kogo ja swoje uwagi kieruję?
Słówko odpowiedzi do Kancermeistra to jeszcze nie powód do karczemnej awantury... chyba...

Kancermaister, widać zabrakło mi błyskotliwości.
Mam nadzieję, ze znajdziesz w sobie dość siły, aby mi wybaczyć.

Pt lip 10, 2009 9:10
szkoda, że moderacja zmieniła status dziwaka i nie mozna poszukać jego postów :(

znalazłem jedną wymianę zdań pomiędzy dziwakiem a innymi userami, do której wtrącił się moderator wist

viewtopic.php?t=20185&postdays=0&postorder=asc&start=45

moderator wist zauważył, że dziwak pozostając przy swoim zdaniu poza nie nie wychodzi - przy okazji bardzo często cytując Pismo święte (które nadal pozostaje dla chrześcijan źródłem JEDYNEJ OBJAWIONEJ PRAWDY)
ta postawa, skrajnie niedialogiczna została nazwana nawet sekciarstwem

chciałbym zapytać jakie kryteria oceny zastosował moderator wist wobec innego uczestnika tej rozmowy - usera o nicku zencognito - czy może zauważył, że user zencognito wykazuje chęć dialogu? może zauważył w tym co pisał tam user zencognito chęć wyjścia poza swoje manifestacje antychrześcijańskie?
może zauważył jakąś otwartość do dialogu i szacunek do innych w postach usera zencognito?

czy może zastosował inne standardy oceny i poddał się manipulacji... - delikatnej sugestii....

Cytuj:
WIST, obserwacje mamy podobne, ale skoro tak uważasz to czemu jeszcze nie zaserwowaliście (Wy = zarząd forum) panu dziwakowi bana?

czy opieranie się na Piśmie Świętym na tym forum i cytowanie Bożego słowa skutkować musi banem?
czy też moderacja chce dokonywać gwałtu na sumieniach userów-chrześcijan i odgórnie nakazywać im dialog i otwartość wbrew autorytetowi Bożego Słowa...

dlatego pozwolę sobie zapytać - czy jesli ograniczę swe posty jedynie do odwoływania się OBJAWIONEGO PRAWDZIWEGO SŁOWA danego nam przez samego BOGA, to czy narażę się na bana?

i pytanie ostatnie - czy to forum ma w nazwie słowo "chrześcijańskie"
bo jesli nie...

to jak Mówi PAN

Cytuj:
wyjdźcie spośród nich i odłączcie się, mówi Pan,
I nieczystego się nie dotykajcie;
A Ja przyjmę was

2 kor. 6, 17 :D

Pt lip 10, 2009 9:11
zbanowany na stałe

Cdo dziwaka to się nie wypowiem bo nie śledziłem co pisał. Jednak co do Zencognito to mam obiekcje do moderacji.
Zabraniacie "głoszenia" przez rózne sekty na Forum i to jest OK. Dlaczego jednak zezwalacie na teksty Zencognito, które sprowadzaja Boga do wymysłu czy jakiejś ludzkiej bzdury?

Naprawde dziwne zachowanie.

Pt lip 10, 2009 12:47

outsiderze mylisz się jeśli uważasz że winę dziwaka upatrywałem w cytowaniu Słowa Bożego. Dziwi mnie taki zarzut, szczególnie że nie raz pisałem dziwakowi co powinien zmienić w swoim postępowaniu, a czego nie zmienił, nawet się nie ustosunkował do moich wypowiedz, a zaczął wklejać cytaty z Pisma. Dziwi mnie też że nie widzisz w jego działalności nić błędnego. Skoro jednak jego wypowiedzi mogłeś przeczytać, moje interwencje obserwowałeś, a nadal nie rozumiesz za co został zbanowany, to ja nie widzę sensu się powtarzać i tłumaczyć. Swoje zadanie zrealizowałem, ostrzegałem więcej niż powinienem, w zamian nie otrzymałem ani odpowiedzi, ani poprawy. Jeśli masz wątpliwości co do mojego działania, to udowodnij to zestawiając działalność dziwaka i moje reakcje.

Pt lip 10, 2009 12:59

Dlaczego jednak zezwalacie na teksty Zencognito, które sprowadzaja Boga do wymysłu czy jakiejś ludzkiej bzdury?

Wiesz, czym jest dyskusja i dialog? Jak on pisze takie posty w temacie o innych religiach, to co z tego? Temu chyba ten dział służy, nie?

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pt lip 10, 2009 13:39

Cdo dziwaka to się nie wypowiem bo nie śledziłem co pisał. Jednak co do Zencognito to mam obiekcje do moderacji.
Zabraniacie "głoszenia" przez rózne sekty na Forum i to jest OK. Dlaczego jednak zezwalacie na teksty Zencognito, które sprowadzaja Boga do wymysłu czy jakiejś ludzkiej bzdury?

Naprawde dziwne zachowanie.

Temat ktoś niezbyt fortunnie zatytułował "która religia jest najlepsza" - być może skoro to forum chrześcijańskie to po pierwszym poście, w którym pada słowo chrześcijaństwo należałoby zamknąć wątek?

Zapytany o to dlaczego nie zgadza się z podejściem dziwaka, że religia jest "Tylko jedna, którą objawił Pan Jezus Chrystus" Zencognito zaprezentował własny pogląd. Czy to nie mieści się w zakresie forum "inne religie", jak irytująco nie brzmiałoby to dla chrześcijan?

Pt lip 10, 2009 13:46
Zobacz profil WWW

1. Dziwak został usunięty za spamowanie. Charakter jego wypowiedzi na tym forum (gdziekolwiek, cokolwiek byle apostołować zgodnie ze swoimi przekonaniami), ponadto na pw. Sprawa nie podlega dyskusji - więc uprzedzam, że kolejne posty omawiające ten temat usunę.

Nawiasem mówiąc - jak wynikło w temacie, dziwak nie był katolikiem, jeśli pod tym pojęciem rozumieć denominację, na której czele stoi papież Benedykt XVI. I to co pisał mogło wprowadzać w błąd odnośnie do nauczania KK. Ale nie za to, a za sposób pisania został usunięty z forum.

2. Out i zen - usunęłam w dwóch przypadkach wasze wzajemne - wskazane mi - prywatne wycieczki. Raz to był cały post, w drugim przypadku zdanie.

Może się zdarzyć, że moderator coś przeoczy. Jeśli takie przeoczenie zostanie wskazane, może zostać naprawione. Działo się tak wiele razy, nie tylko w stosunku do was.

Nie zamierzam czytać wszystkich waszych przepychanek (też nieźle pamiętam, że nie trwają od dzisiaj) i opowiadać się po którejkolwiek ze stron. Jeśli ktoś kłamie, wykaż kłamstwo - od tego jest forum. Jeśli ktoś prowokuje - skoro to widzisz, nie daj się prowokować. Forum to nie przedszkole, a moderatorzy nie panie przedszkolanki, do których biega się z każdą najdrobniejszą skargą.

Temat również uważam za skończony i kolejne posty go dotyczące usunę.

Pt lip 10, 2009 15:37
wist - mój post dotyczył tylko konkretnej rozmowy, do której podałem link i tylko w tamtej rozmowie uważam twoją moderację za kiepską, gdyż takich samych kryteriów (moim zdaniem) oceny nie zastosowałeś do postów usera zencognito
wydaje mi się, że zwracanie uwagi jednemu userowi a niezwracanie za to samo innemu jest niesprawiedliwe

jotko - dzieki za wyjasnienie

co do kasowania mojego posta - podziekowałem za to, tak wiem, nie sledzisz naszych przepychanek, ale ja się nie skarżę :D

Pt lip 10, 2009 19:54
zbanowany na stałe

eu_geniusz napisał(a):
Dlaczego jednak zezwalacie na teksty Zencognito, które sprowadzaja Boga do wymysłu czy jakiejś ludzkiej bzdury?

Wiesz, czym jest dyskusja i dialog? Jak on pisze takie posty w temacie o innych religiach, to co z tego? Temu chyba ten dział służy, nie?

Akurat znam te pojęcia. Jednak kontrowersyjny post Zencognito nie można podciagnać pod te definicje.

Poza tym pytałem moderacje, a nie userów. Jak na razie nie doczekałem się odpowiedzi.

So lip 11, 2009 5:31

Wybacz, ale chyba jestes przewrazliwiony w sprawie "ataków" na twoją religię...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So lip 11, 2009 8:24
zbanowany na stałe

Poza tym pytałem moderacje, a nie userów!!!

So lip 11, 2009 9:04

Rozumiem, niestety, czasem to sprawdzanie jest wybiórcze, no ale postaram się czytać więcej na przyszłość.

So lip 11, 2009 11:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 222  Następna strona