Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 dlaczego rząd ma prawo ingerować w nasze sypialnie? 
Autor Wiadomość

Post dlaczego rząd ma prawo ingerować w nasze sypialnie?
Pod takim tytułem wygrzebałem z sieci pewien artykuł publikowany przez osobę prawdopodobnie niezrównoważoną.

http://salwowski.msza.net/m/pub/dlaczeg ... alnie.html

Wizja państwa propagowana przez tego osobnika jest przerażająca,a co najgorsze motywuje ją wiarą .W jakim stopniu użytkownicy forum popieraja jego poglądy?Na stronach tego pana znależć też mozna inne również ciekawe kwiatki.

Pn lip 13, 2009 13:33

Upośledzony człowiek, nie ma się co takimi przejmować, zawsze się trafią.

Pisze o tych wszystkich prześladowaniach, karach cielesnych itp. jakby był dumny z takiej historii KK, a powinno być właśnie odwrotne. No i to, że coś tam jakiś papież powiedział/napisał nie znaczy od razu, że ma rację.

Olać go, tylko zniechęca ludzi do swojej religii, ale chyba nie zdaje sobie z tego sprawy. ;]

Pn lip 13, 2009 20:06

Obecnie patrzymy na to z przymróżeniem oka.Nieraz jednak się w historii zdarzało,że tacy paranoicy zdobywali władzę.I już wtedy wesoło nie było.

Wt lip 14, 2009 6:02

Nieraz jednak się w historii zdarzało,że tacy paranoicy zdobywali władzę.I już wtedy wesoło nie było.

W tej kwestii proponuję chociażby pobieżnie zapoznać się z czynami człowieka zwanego Savonarola. To jest przykład podobnego szaleńca, który zdobył władzę i nie było wesoło. Ja tylko nie rozumiem po co ludzie próbują usilnie skomplikować sobie i innym życie wymyślając jakąś chorą ideologię i dusić się w okowach narzuconej sobie dyscypliny. We wcześniejszych wiekach zdarzało się popadanie w takie skrajności, co artykuł niewątpliwie pokazuje, nie mamy zaś pewności, że coś takiego nigdy już się nie wydarzy.

Śr wrz 23, 2009 18:44

Z zakładki "O Autorze" dowiadujemy się że:

Jeśli spodobały ci się moje artykuły możesz wesprzeć jego twórcę i jego rodzinę wpłacając jakąś sumę pieniężną na poniższe konto:

mBank 22 1140 2004 0000 3402 4023 1523

A już myślałem że coś bliżej będzie o tym kto to jest albo czym się zajmuje a tu zonk hehe :D

Śr wrz 23, 2009 18:58

Jeśli ktoś chce wesprzeć mnie także może sie zgłosić na prywatną wiadomość :D

Cz wrz 24, 2009 11:48
W Polsce niejednokrotnie misjonarze urządzali nawet nocne najazdy na domy osób podejrzanych o uczynki nieczystości, a w razie przyłapania ich na czymś takim, poddawali takich ludzi karze chłosty, zamykania we wspomnianej wyżej kunie kościelnej,

ciekawe z jakiego to źródła zaczerpnięte?

A rząd ingeruje i zawsze będzie ingerować w Twoją sypialnię- np. nikt nie może przespać się ze swoim dzieckiem- czy to nie jest" ingerencja w sypialnię"?

Pt wrz 25, 2009 9:46

Teresko, chodzi o ingerencje w lozko dwojga doroslych osob, ktore sa swiadome swoich czynow. To ze nalezy ingerowac w seks pomiedzy doroslym a dzieckiem to oczywiste dlatego nie wiem co chcialas nam udowodnic. :]

Pt wrz 25, 2009 10:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]