Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 18:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Mylisz się. Nikt nie ma prawa podjudzania, wzbudzania niechęci, wrogości wobec ludzi w KAŻDYM miejscu. To, ze to klasztor o niczym nie śwaidczy. Świętość miejsca nie jest spowodowana tym, ze jest tak jakiś obrazek. Bo dużo osób tak do tego podchodzi...

Masz rację - nigdzie nie powinny być prowadzone tego rodzaju kampanię.
A świetość Jasnej Góry nie jest spowodowana tylko obecnością obrazu, ale wiarą milionów Polaków przez wieki....modlitwa na kolanach uświęciła to miejsce.

So lip 18, 2009 7:38

To miejsce jest stanowi także narodowy opór wobec tych, którzy chcieli podnieść rękę na naszą Ojczyznę i Naród.

Obrona wartości narodowych jest jak najbardziej na miejscu, a to że ktoś uważa, że jest to nawoływanie do nienawiści to ma problem. Zresztą mało mnie to obchodzi. Psy szczekają a karawana idzie dalej ;-)

So lip 18, 2009 7:54
Obrona wartości narodowych jest jak najbardziej na miejscu, a to że ktoś uważa, że jest to nawoływanie do nienawiści to ma problem. Zresztą mało mnie to obchodzi. Psy szczekają a karawana idzie dalej ;-)

Problem to mają ci, którzy nie widzą różnicy między słuszną, uzasadnioną koniecznością obrony, od tworzenia wyimaginowanych wrogów i nawoływania do ich dalszego wyszukiwania i niszczenia.

So lip 18, 2009 8:13

Najpierw zmień siebie, a potem pouczaj innych. Już zapomniałeś jakie laurki mi wysyłałeś na PW ? :-)
Oczywiście, ze nie zapomniałem. I dalej tak uważam. A ty zapomniałeś, co np. pisałeś o Żydach? Bo jakoś zmieniłeś swój ton...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So lip 18, 2009 8:17

Oczywiście, ze nie zapomniałem. I dalej tak uważam.

To nie pouczaj innych ;-)

Cytuj:
A ty zapomniałeś, co np. pisałeś o Żydach?

Moja krytyka ,,starszych braci" nie jest ubrana w chamstwo i nienawiść. Ty możesz myśleć inaczej, masz do tego prawo, ale jest to zła interpretacja moich poglądów.

So lip 18, 2009 9:00

Moja krytyka ,,starszych braci" nie jest ubrana w chamstwo i nienawiść.
:hahaha: Dawno nikt mnie tak nie rozśmieszył! Chyba cierpisz na amnezję, skoro tak twierdzisz...

Cytuj:
To miejsce jest stanowi także narodowy opór wobec tych, którzy chcieli podnieść rękę na naszą Ojczyznę i Naród.
Nie narodowy opór, a katolicki oprór, który był popierany przez większość narodu.

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

So lip 18, 2009 9:38

:hahaha: Dawno nikt mnie tak nie rozśmieszył! Chyba cierpisz na amnezję, skoro tak twierdzisz...

Cieszę się, że mogłem cię rozweselić, śmiech to zdrowie, ale nadal uważam, że się mylisz ;-)

Cytuj:
Nie narodowy opór, a katolicki oprór, który był popierany przez większość narodu.

Dlatego zgadzam się z wybitnym Polakiem Romanem Dmowskim, który krótko stwierdza ten fakt:

,,Katolicyzm nie jest dodatkiem do polskości, zabarwieniem jej na pewien sposób, ale tkwi w jej istocie, w znacznej mierze stanowi jej istotę. Usiłowanie oddzielenia u nas katolicyzmu od polskości, oderwanie narodu od religii i Kościoła jest niszczeniem samej istoty narodu."

Pięknie powiedziane, prawda ? ;-)

So lip 18, 2009 9:49

Nie nie pięknie. Bo katolicy to podobno 95% społeczeństwa (30% podobno nie wierzy w niebo ale to inna sprawa.) Pozostaje te 5% innowierców, więc nie można mówić w taki sposób.

So lip 18, 2009 11:11

Mniejszość jest tylko mniejszością, a Polska została zbudowana na fundamentach wiary katolickiej. Fundament ma to do siebie, że wszystko podtrzymuje, jeśli się będzie chciało go choć odrobinę przesunąć, wszystko runie. I tak się powoli dzieje.

So lip 18, 2009 11:17

Co obecnie runie? Co? Co upadnie? Ja osobiście uważam, ze fundamenty dalej solidnie trzymają. I nie zapominaj, zę nie będą trzymać wietrznie. Zza duży budynek na za małych fundamentach rozsypie się...

So lip 18, 2009 12:51

Co obecnie runie? Co? Co upadnie?

Napisałem wyżej, słowa Romana Dmowskiego. Poza tym, inny wybitny Polak Feliks Koneczny powiedział, że: "Polska albo będzie katolicką, albo jej nie będzie."

Cytuj:
I nie zapominaj, zę nie będą trzymać wietrznie.

Owszem, ale z reguły to od ludzi zależy ;-)

Cytuj:
Zza duży budynek na za małych fundamentach rozsypie się...

Fundamenty są solidne, wystarczy ich nie niszczyć.

So lip 18, 2009 14:36

Nie prawda, ze Polska albo kaytolicka, albo żadna. Zajeżdża mi tu ONR-em...

So lip 18, 2009 20:17
zbanowany na stałe

Obrona wartości narodowych jest jak najbardziej na miejscu, a to że ktoś uważa, że jest to nawoływanie do nienawiści to ma problem. Zresztą mało mnie to obchodzi. Psy szczekają a karawana idzie dalej

Karawana oszustów pod wodza arcyoszusta Rydzyka. Ludzi, którzy cynicznie wykorzystuja wiare katolicką dla własnych celów. Główny cel to nieodparta chęć zdobycia władzy i pieniędzy.
Tacy jak Rydzyk już w historii Koscioła się przewinęli i na szczęscie znikneli w niesławie. Na Rydzyka i jego "dwór" też przyjdzie kolej i skończy się wreszcie mamienie ludziom oczu i zasłanianie się najwiekszymi Świętościami.

N lip 19, 2009 7:56

Nie prawda, ze Polska albo kaytolicka, albo żadna. Zajeżdża mi tu ONR-em...

Już pisałem, że katolicyzm jest fundamentem. Mamy katolicką tradycję, kulturę i historię. Spychanie na bok wiary jest w istocie niszczeniem polskości. A jeśli ONR tak myśli to ma rację, choć przypuszczam, że Feliks Koneczny do ONRu nie należał ;-)

eu_geniusz napisał(a):
Karawana oszustów pod wodza arcyoszusta Rydzyka.

Odrzuć nienawiść i pogardę bo to wyniszcza i prędzej czy później odbije się to na twoim zdrowiu.

Ps. Nie wiem czyś katolik, jeśli tak to powinieneś wiedzieć, że szacunek należy się każdemu pasterzowi kościoła. Mnie też się nie podoba postawa niektórych księży, ale obrażanie ich jest niewłaściwe. Wybrał ich Bóg dlatego należy ich szanować.

A jeśli masz jakieś pretensje do ojca Rydzyka to pomódl się za niego zamiast złorzeczyć.

N lip 19, 2009 8:52

Już pisałem, że katolicyzm jest fundamentem. Mamy katolicką tradycję, kulturę i historię. Spychanie na bok wiary jest w istocie niszczeniem polskości.
Bzdura! Można być Polakiem ateistą, innowiercą, i nic z tego powodu się nie dzieje... Zapominasz chyba, ze Polska nie jest państwem wyznaniowym...

N lip 19, 2009 9:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 168  Następna strona