Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
 Koncert Madonny 
Autor Wiadomość

Sareneth napisał(a):
I to jest właś nie ta "pokojowa" i pełna "miłosierdzaia" religia...

Pokój i miłosierdzie nie przekłada się na "róbta co chceta".
Mroczny - pożyjemy zobaczymy. A linku poszukaj sobie, sam jest ich fuul.

Szukałem, nie znalazłem. Skoro Ty go masz to co to za problem wykonać parę kliknięć i mi wysłać na PW?

N lip 19, 2009 21:48

Sareneth napisał(a):
I to jest właś nie ta "pokojowa" i pełna "miłosierdzaia" religia...

Pokój i miłosierdzie nie przekłada się na "róbta co chceta".
Mroczny - pożyjemy zobaczymy. A linku poszukaj sobie, sam jest ich fuul.

Alus, a dlaczego nie "róbta co chceta" jeśli tym nikt nie krzywdzi innego człowieka? Slogan ten pokutuje na Owsiaku, właśnie dzięki Klerowi. Alus, nie zapominaj, że te słynne już słowa wypowiedział człowiek, który zrobił dla nas wszystkich więcej niż jakikolwiek ksiądz czy biskup. Nie krytykujmy teraz tego, moim zdaniem wspaniałego człowieka (podkreślam, że nie jest on moim autorytetem) za te słowa.

Pn lip 20, 2009 13:34
Alus, a dlaczego nie "róbta co chceta" jeśli tym nikt nie krzywdzi innego człowieka? Slogan ten pokutuje na Owsiaku, właśnie dzięki Klerowi. Alus, nie zapominaj, że te słynne już słowa wypowiedział człowiek, który zrobił dla nas wszystkich więcej niż jakikolwiek ksiądz czy biskup. Nie krytykujmy teraz tego, moim zdaniem wspaniałego człowieka (podkreślam, że nie jest on moim autorytetem) za te słowa.

Nie krytykuję Owsiaka - nawet lubię tego faceta :)
Nie wiem kto zrobił więcej, kto mniej... i nie moja to działka, bo nawet nie wiem jaką przyjąć skalę porównawczą i nie wiem dokładnie kto co zrozbił.
Tytuł programu "róbta co chceta" był trochę niewydarzony (co przyznał sam Owsiak), bo ludzie nie nastrojeni do wysiłku myślowego brali go dosłownie - bez ograniczeń w rodzaju "jeśli".

Pn lip 20, 2009 13:44

blix napisał(a):

Nie krytykuję Owsiaka - nawet lubię tego faceta :)
Nie wiem kto zrobił więcej, kto mniej... i nie moja to działka, bo nawet nie wiem jaką przyjąć skalę porównawczą i nie wiem dokładnie kto co zrozbił.
Tytuł programu "róbta co chceta" był trochę niewydarzony (co przyznał sam Owsiak), bo ludzie nie nastrojeni do wysiłku myślowego brali go dosłownie - bez ograniczeń w rodzaju "jeśli".

Masz rację, że pewne osoby z przymkniętymi drzwiami percepcji mogli odbierać ten slogan, bądź tytuł trochę bezpośrednio, lecz nie sądzę, że przez to działa komuś jakaś straszna krzywda. Też nie chodzi tu o to, aby każdy "autor tłumaczył co miał na myśli."

Pn lip 20, 2009 13:58

Wt lip 21, 2009 17:27
Alus co z tym linkiem dla mnie na PW ?

Myslisz, że zapisuję sobie w "ulubione" linki do stron o Madonnie, której zresztą nie lubię słuchać :D

Wt lip 21, 2009 20:29

Nie, myśle po prostu, że rzuciłaś słowa na wiatr, a tak naprawdę tego filmiku nie masz co właśnie udowodniłem. Bo on po prostu nie istnieje, wymyśliłaś go, aby dodać nie wiem, dramaturgii? Madonna masturbująca się na koncercie? Gdyby taki film istniał wyszukanie go zajęłoby mi nie więcej niż 10s, Tobie również.

[...] fragment wywaliłem, kastor

Śr lip 22, 2009 5:31
nie rzucam gołosłownych oskarżeń
http://muzyka.interia.pl/pop/news/madon ... at,1161231

Śr lip 22, 2009 8:07

Prosiłem o link do FILMU, a nie newsa, którego może napisać każdy, tak samo jak każdy może rzucić oszczerstwa. Ale dopóki nie jest to czymś poparte to nie stanowi żadnej wartości.

Zobaczę filmik - uwierzę i zwrócę Ci honor.

Śr lip 22, 2009 14:09

Ale dopóki nie jest to czymś poparte to nie stanowi żadnej wartości.

Ale to to taki piękny FUD. :-)

Zaś co do koncertu Madonny, warto przeczytać.

Cytuj:
Jednak na ogół związek różnych takich odkryć z kalendarzem jest zupełnie przypadkowy. A jednak zawsze można się spodziewać, że ktoś oburzony krzyknie: Jak można! W takim dniu! Tak jak się na przykład stało z koncertem Madonny, planowanym na 15 sierpnia. Dla niektórych to bluźnierstwo, że artystka będzie się produkować w święto Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny, czyli Madonny. Ale inni, na szczęście liczni, nie mają takich skojarzeń. A biskup Antoni Długosz (notabene Kawaler Orderu Uśmiechu) powiedział nawet, że gdyby nie był biskupem, to sam wybrałby się na koncert, bo jego jakoś nie gorszą występy piosenkarki, której piosenki wpadają w ucho. I ktoś, kto rano weźmie udział we mszy św., a po południu pojawi się na koncercie, na pewno nie zgrzeszy. Na wszystko można znaleźć odpowiednią porę.

Ale część Polaków - Katolików chce być bardziej świętymi od biskupa. A Madonna ma niespodziewanie reklamę za friko.

Śr lip 22, 2009 15:08
Ale to to taki piękny FUD. :-).

Pudło...teledysk: madonna - Like A Virgin.
Bp Długosz go nie widział - to jego problem.
Mrocznemu podam link na PW

Śr lip 22, 2009 16:13

greg(R) napisał(a):

Mrocznemu podam link na PW
Podaj go publicznie - tutaj.

A termin 15 sierpnia został z pewnością wybrany z premedytacją - ale nie ze względu na święto, tylko na DZIEŃ WOLNY OD PRACY. A to spora różnica.

Cz lip 23, 2009 14:06
Podaj go publicznie - tutaj..

Nie będę zasmiecać forum, masz podany tytuł teledysku - wyszukasz sobie :)

Cz lip 23, 2009 14:28

djdomin napisał(a):
Podaj go publicznie - tutaj..

Nie będę zasmiecać forum, masz podany tytuł teledysku - wyszukasz sobie :)
Jak dla mnie, to zaśmiecasz go oskarżeniami, bez podania linka... potem będziesz mógł twierdzić, ze widziałem złą / ocenzurowaną wersję...

Cz lip 23, 2009 14:50

15 sierpnia to sobota. Zasadniczo wszystkie soboty są w tym kraju wolne od pracy...

Cz lip 23, 2009 17:07
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona