Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
U nas mogłoby nie być bezrobocia, ale jeśli wielu "emerytów inaczej" zabiera miejsca pracy ludziom, którzy nie mają żadnych środków utrzymania to jest skandal.
Jak olbrzymia rzesza "młodych emerytów" pracuje że aż huczy to chyba wszyscy wiemy.
Jedni pobierają dwa świadczenia (wypłata i emerytura) a inni nie mają nic.
Jest wiele problemów które trzeba uporządkować w Polsce, ale nie ma do tego odważnej ekipy.

Pn lip 20, 2009 13:45

Emerytura jest dobrem wypracowanym i nie powinno się wiązać jej wypłacania z faktem,czy ktoś dalej pracuje czy nie.Wcześniejsze emerytury górników czy mundurowych powinny być ściśle powiązane
z kapitałem zgromadzonym na koncie.I niech facet po 40-ce idzie sobie na emeryturę i niech sobie dorabia ale jawna niespawiedliwością jest jeśli ci uprzywilejowani dostają wyższe świadczenia od tych,którzy harowali do 65 roku życia.To jest rozdawnictwo kosztem innych ludzi.

Pn lip 20, 2009 14:05

Śr lip 22, 2009 6:40
A za tydzień inna pracownia opublikuje sondaże ze wzrostem 8% dla PO i spadkiem 7% dla PiS.
osiris Ty jeszcze wierzysz w sondaże? ...i powtarzasz za Kurskim - "Bo PiS to potęga"? :D

Śr lip 22, 2009 7:31

"Bo PiS to potęga"? :D

We wszczynaniu zadym:
Cytuj:
Anna Sikora wczoraj rano przyjechała pod halę KDT. Broniła kupców. - Wstydźcie się, że jesteście Polakami, Wy gnoje! - krzyczała do straży miejskiej i ochroniarzy. - Posłanka Sikora była w zarządzie spółki KDT. Zarobiła tam 130 tys. złotych. Niepotrzebnie zabiera głos w tej sprawie - komentowała wieczorem Julia Pitera (PO).

Sikora pojawiła się pod halą około 9 rano - pisze "Dziennik". - Wy gnoje, buraki! Wstydźcie się, że jesteście Polakami. Pojedziecie na szparagi do Niemczech [sic]! - krzyczała do strażników miejskich.

Komiczne, gdy wzorowa Polka w kolejnym zdaniu nie potrafi się wysłowić w języku ojczystym (?). Kolejny komizm to "Prawo i Sprawiedliwość" w zestawieniu z poparciem zadymiarzy i znieważaniem stróżów prawa. Jedynie skrót "Pis" jako tako oddaje rzeczywistość ;)

Śr lip 22, 2009 14:01
Nie chciałem poruszać tematu KDT, ale jak już poruszyliście to daje link z którym zgadzam się w 99%.
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/kdt-bezprawie-w-majestacie-prawa,1342155,2789

Śr lip 22, 2009 14:42

Cisną mi się pod palce słowa "Ziemkiewicz, skończ k... stękać i sp... z mediów".

Ja się zgadzam z tym linkiem co najwyżej w tym brakującym 1% ;)

Śr lip 22, 2009 14:59
SweetChild nie spodziewałem się takiej Twojej reakcji.
Przykre jest to, że jak dany dziennikarz ma inne zapatrywanie jak TY to uważasz, że można go traktować jak gnoja.
Każdego o to posądzałem, ale nie Ciebie.
Niesiołowszczyzna jest jednak zaraźliwa.

Śr lip 22, 2009 15:16
Nie chciałem poruszać tematu KDT, ale jak już poruszyliście to daje link z którym zgadzam się w 99%.
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/kdt-bezprawie-w-majestacie-prawa,1342155,2789

Bojownik o wolność Ziemkiewicz :D ....który nie brał żadnego udziału w oporze p-ko komunizmowi, bo "ganiane kolegów z ulotkami mnie rozbawiało", teraz walczy....nabrał chłop odwagi, spoważniał....

Śr lip 22, 2009 15:53

Przykre jest to, że jak dany dziennikarz ma inne zapatrywanie jak TY to uważasz, że można go traktować jak gnoja.

Czyżby nie tak dawne żarty Ziemkiewicza na antenie TVP umknęły Twojej uwadze? "dziadek, sp... z anteny"

Do tego nawiązywałem, więc jeśli już to nie Niesiołowszczyzna ale Ziemkiewiszczyzna jest zaraźliwa ;)

Śr lip 22, 2009 15:56

Więc oglądam soie TVN 24, i tutaj wyskakują płaczący ludzie i napis "1,3 roczne dziecko popryskane gazem". Ci ludzie chlipią, płaczą, że ich ochrona bije, żę pryskają gazem na dzieci itp. Zadaję sobie pytanie "Co za debile! Kto 1,5 roczne dziecko zabiera w takie miejsce?".

Następnie widzę zdjęcia sprzed hali. A tam widzę tłum kretynów, którzy rzucją kamieniami w policję, i pryskają na tłum policjantów gaśnicami...

I co? Czyja wina? Policji, bo pałowała debili, czy debili, bo rzucała kamieniami w policję?

Trzeba totalnego kretynizmu, aby siedzieć w hali od stycznia, która ma zostać wyburzona...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr lip 22, 2009 16:00
Nie trzeba szczycić się martyrologią, żeby teraz być człowiekiem.
I odwrotnie.
Można mieć piękna kartę opozycyjną i z godnością być na bakier.
To w temacie Ziemkiewicza.

Co do KDT.
Jasne jest, że kupcy histeryzowali ponad miarę, ale też jak dla mnie było jasne od samego początku, że komornik niezgodnie z prawem zatrudnił do asysty firmę ochroniarska zamiast policji.
Firma dała ciała i działała niezgodnie z prawem i ustawie o tego typu firmach.
Zresztą sam komornik zarzucił policji i prezydent wiele rzeczy i nieprawidłowości.
Policja została celowo odsunięta od sprawy aby nie szarpać opinii Szetynie ale i tak w końcu (o wiele za późno) musiała interweniować.
Chaotyczne działanie firmy ochroniarskiej (bo nie do tego jest stworzona, czyli do pacyfikacji) dodatkowo skomplikowała całą sytuację.
Poszli na hale na zasadzie "bij, zabij, huzia na Józia) bez żadnej koordynacji.
Ktoś powinien za to beknąć.

Śr lip 22, 2009 17:26

Obrazek

Aaa, no trochę spadło... i co z tego. Platforma po dwóch latach nadal jest niekwestionowanym liderem. PiS po podobnym okresie swoich rządów nie był w stanie dalej trzymać się władzy...

Śr lip 22, 2009 19:51
Aaa, no trochę spadło... i co z tego.

Małe a cieszy. :D

Śr lip 22, 2009 20:34

Za tydzień zobaczysz sondaż zrobiony przez kogo innego w którym wynik będzie dokładnie przeciwny. Od co najmniej roku sondaże pozostają właściwie wciąż te same, tylko paski PiSu i PO zmieniają się maksymalnie o kilka procent raz w tą, raz w drugą.

Jak sądzę, głównie z tego powodu, że mało kto ma ochotę na powrót do władzy Niezbyt Wielkiego Brata. Choć to by mogło być nawet zabawne - gdyby PiS teraz wrócił do władzy. LPRu i Samoobrony nie ma. Z kim oni biedaki by budowali większość parlamentarną? O współpracę z SLD bym Kaczyńskiego nie posądzał. Z Platformą też może być problem. Nagrabili sobie nieźle tym swoim dwuletnim nierządem razem z Lepperem.

Cz lip 23, 2009 0:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 100  Następna strona