Autor |
Wiadomość |
Rojza Genendel
|
jo_tka napisał(a): 15 sierpnia to sobota. Zasadniczo wszystkie soboty są w tym kraju wolne od pracy...
Jakoś nigdy nie należałam do tych szczęściarzy którzy mają wolne soboty i niedziele...
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Cz lip 23, 2009 20:03 |
|
|
|
 |
Witold
|
greg(R) napisał(a): Ale część Polaków - Katolików chce być bardziej świętymi od biskupa. A Madonna ma niespodziewanie reklamę za friko.
Wiadomo nie od dziś, że jest multum katolików, którzy wiedzą lepiej od samego Boga.
[/code]
|
Cz lip 23, 2009 21:37 |
|
 |
SweetChild
|
Witold napisał(a): greg(R) napisał(a): Ale część Polaków - Katolików chce być bardziej świętymi od biskupa. A Madonna ma niespodziewanie reklamę za friko. Wiadomo nie od dziś, że jest multum katolików, którzy wiedzą lepiej od samego Boga.
Ja z kolei odnoszę wrażenie, że jest multum racjonalistów, u których alergia na KK jest tak silna, że powoduje zanik racjonalnego myślenia. Wystarczy poczytać ten wątek, aby stwierdzić, że "obrona Madonny" nie trzyma się przysłowiowej kupy, jej adwokaci przeczą sobie w co drugim poście a w co trzecim udają... mało rozgarniętych
Proponuję w ramach eksperymentu myślowego zapomnieć, że chodzi o święto katolickie i założyć, że w dniu DD.MM mamy jedno z najważniejszych świąt żydowskich i w tym akurat dniu ma wystąpić wokalista znany z antyżydowskich ekscesów (np. na koncertach zamawia piwo wiadomym gestem).
|
Pt lip 24, 2009 8:58 |
|
|
|
 |
marcin89
|
Zachęcam wszystkich ludzi wierzących, którzy nie chcą by w największe święto Maryjne - Wniebowzięcie Najświętszej Maryji Panny - w Polsce odbył się koncert piosenkarki, która bardzo często obraża uczucia religijne-Madonny, do podjęcia protestu przeciwko temu przedsięwzięciu! Zapraszam na strone: www.protestuj.pl
_________________ Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia.
|
Pt lip 24, 2009 12:03 |
|
 |
blix
|
SweetChild napisał(a): Witold napisał(a): greg(R) napisał(a): Ale część Polaków - Katolików chce być bardziej świętymi od biskupa. A Madonna ma niespodziewanie reklamę za friko. Wiadomo nie od dziś, że jest multum katolików, którzy wiedzą lepiej od samego Boga. Ja z kolei odnoszę wrażenie, że jest multum racjonalistów, u których alergia na KK jest tak silna, że powoduje zanik racjonalnego myślenia. Wystarczy poczytać ten wątek, aby stwierdzić, że "obrona Madonny" nie trzyma się przysłowiowej kupy, jej adwokaci przeczą sobie w co drugim poście a w co trzecim udają... mało rozgarniętych  Proponuję w ramach eksperymentu myślowego zapomnieć, że chodzi o święto katolickie i założyć, że w dniu DD.MM mamy jedno z najważniejszych świąt żydowskich i w tym akurat dniu ma wystąpić wokalista znany z antyżydowskich ekscesów (np. na koncertach zamawia piwo wiadomym gestem).
Sweet Child, ja bym Ci jednak proponował abyś nie porównywał prowokujących zachowań Madonny na scenie do ludzi, którzy w ten sposób zamawiali piwo. Mniemam, że rozumiesz doskonale co oznaczał ten gest....
_________________ "...Nie budujcie mi kościołów..."
|
Pt lip 24, 2009 13:17 |
|
|
|
 |
blix
|
marcin89 napisał(a): Zachęcam wszystkich ludzi wierzących, którzy nie chcą by w największe święto Maryjne - Wniebowzięcie Najświętszej Maryji Panny - w Polsce odbył się koncert piosenkarki, która bardzo często obraża uczucia religijne-Madonny, do podjęcia protestu przeciwko temu przedsięwzięciu! Zapraszam na strone: www.protestuj.pl
Strasznie śmieszy mnie treść tego listu, a dokładniej cytat "Nie ma miejsca dla dwóch królowych....". To może przyczepicie się teraz do Dody Elektrody  , która twierdzi, że "Królowa jest tylko jedna"?
_________________ "...Nie budujcie mi kościołów..."
|
Pt lip 24, 2009 13:21 |
|
 |
r4dz10
|
blix, najlepszą bronią przeciw paranoikom jest ignorancja 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Pt lip 24, 2009 14:05 |
|
 |
SweetChild
|
blix napisał(a): Sweet Child, ja bym Ci jednak proponował abyś nie porównywał prowokujących zachowań Madonny na scenie do ludzi, którzy w ten sposób zamawiali piwo. Mniemam, że rozumiesz doskonale co oznaczał ten gest....
Gdybym obrał teraz taktykę obrońców Madonny z tego wątku pt. "rżnięcie głupa" to wciskałbym teraz kity, że to salut rzymski 
|
Pt lip 24, 2009 16:58 |
|
 |
ashkel86
|
Ja na miejscu środowisk prokatolickich kupiłbym wszystkie możliwe bilety i zniszczył je dzień przed koncertem. W ten sposób nikt nie mógłby wejść na ten koncert, no bo przecież nie ma biletu  .
Wszyscy będą zadowoleni Maddona - bo zarobiła, Kościół - nikt nie polazł na koncert zamiast mszy. Minusem może być koszt , ale co tam ''Bóg zapłać(i)''

|
Pt lip 24, 2009 19:45 |
|
 |
arc
|
Cieszymy się wszyscy, ashkel86, że mamy "środowisko prokatolickie" takie jakie mamy, a nie takie jak Ty. 
_________________ arcarc
|
Pt lip 24, 2009 22:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sama organizacja tego koncertu w tym dniu to chamstwo - ale nie ma powodu go reklamować przez protesty. Zresztą nie jest to największe chamstwo z tych które się dzieją...
|
So lip 25, 2009 11:29 |
|
 |
filippiarz
|
Cytuj: ...największe święto Maryjne - Wniebowzięcie Najświętszej Maryji Panny...
;(
Czy to oznacza, że katolicy znowu pozamykają mi wszystkie sklepy? ;(
Te cholerne zamykanie sklepów w święta religijne katolików to cholerna dyskryminacja nie-katolików ;(
Cholera, no ;P
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
So lip 25, 2009 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
filippiarz napisał(a): Czy to oznacza, że katolicy znowu pozamykają mi wszystkie sklepy? ;( Te cholerne zamykanie sklepów w święta religijne katolików to cholerna dyskryminacja nie-katolików ;( Cholera, no ;P
Ciekawe komu na złość cholerne zlaicyzowane Niemcy, Francja, zamykają sklepy we wszystkie niedziele 
|
So lip 25, 2009 12:24 |
|
 |
Kris88
|
marcin89 napisał(a): Zachęcam wszystkich ludzi wierzących, którzy nie chcą by w największe święto Maryjne - Wniebowzięcie Najświętszej Maryji Panny - w Polsce odbył się koncert piosenkarki, która bardzo często obraża uczucia religijne-Madonny, do podjęcia protestu przeciwko temu przedsięwzięciu! Zapraszam na strone: www.protestuj.pl
a moze zamiast protestowac lepiej się modlic zbiorowo o jej nawrócenie podczas koncertu, byłaby niezlym świadectwem dla wszystkich ktorzy pojda na koncert:D
_________________ One God and one aim This is the destiny that we supposed to claim
|
So lip 25, 2009 13:03 |
|
 |
jo_tka
|
Filippiarz - poważnie, to chyba tak. 15 sierpnia wydaje mi sie być w tym wykazie 12 świąt, ale głowy za to nie dam.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
So lip 25, 2009 16:10 |
|
|
|