Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 marginalny % niewierzących w BOGA Polaków 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Ale jedno trzeba wam stale powtarzać , bo jest Prawdą, że lucyfer nie jest równy BOGU , tylko jast marnym panem piekła , a i tam ma ograniczoną moc

Mt 4,10-11
10 Na to odrzekł mu Jezus: «Idź precz, szatanie! Jest bowiem napisane: Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz»*. 11 Wtedy opuścił Go diabeł, a oto aniołowie przystąpili i usługiwali Mu.

Pn lip 27, 2009 11:21

Wiem, że jasno się nie określiłeś

Na to frater nie licz. Szatan jest ojcem kłamstwa i woli ciemność od jasności. Te forumowe szatany tak samo.

frater napisał(a):
Ja osobiście walkę z `tym z ogonem` mam na co dzień

Ale przyznaj, że czasem przegrywasz - na przykład z tym "zdjęciem".

Wklejasz dalej jakiś marny rysuneczek i wbrew prawdzie jasnej jak słońce nazywasz go "zdjęciem".

To też szataństwo, więc frater - upamiętaj się póki czas!

I niech Cię nie łudzi, że to w dobrej sprawie. PAN JEZUS też byl kuszony "w dobrej sprawie" - bo co złego jest w chlebach.

Pn lip 27, 2009 11:54
zbanowana na stałe

Czy pytałaś się swego Ks. Proboszcza o to zdjęcie?

Jesteś grzeczną dziewczynką więc nie zadawaj komuś kłamu, jeżeli nie masz pewności. A zdjęcie jest na 100% autentyczne.

Pn lip 27, 2009 12:04
przepraszam, jesli mowa o tym była wcześniej

sądzę, że poprawniej byłoby napisac, że te ogromne procenty to liczba ochrzczonych minus liczba pogrzebanych...

przyznaje, że

Cytuj:
Jest niewiele krajów na świecie, gdzie tak duży % ludzi Wierzy w BOGA, co w Polsce,

dlatego jest to kraj ludzi uczciwych, dobrych, miłujących się wzajemnie, bezinteresownie czyniących dobro, niezłoszczących się, cierpliwych uprzejmych .....

wierzący to nie ktoś, kto ma swoją teczkę w parafialnej kartotece, ani ten, kto wyznaje ustami swoją wiarę... ani nie ten, kto okazjonalnie bywa w kościele (chrzest, bierzmowanie, 1 komunia, pogrzeb wielkanoc pasterka)

ale jesli przyłozymy wierzącym taką miarę...
to frater ma całkowitą rację - polska to kraj ludzi wierzących...
czy tego chcemy czy nie
z faktami nie ma się co kłócić

Pn lip 27, 2009 12:08

jeżeli nie masz pewności.

Mam pewność, że to, co wklejasz, NIE JEST zdjęciem.

Być może gdzieś istnieje zdjęcie, na podstawie którego wykonano ten marny RYSUNEK, który wklejasz, ale Ty tego zdjęcia jak dotąd NIE przedstawiłeś.

To, co przedstawiłeś, NIE JEST zdjęciem.

Przez "zdjęcie" rozumiem to, co wykonuje aparat fotograficzny. Rysunek NIE JEST zdjęciem.

Pn lip 27, 2009 12:30

Hej, Sylwia, nie widziałaś nigdy starych, ręcznie kolorowanych zdjęć? :)

Pn lip 27, 2009 12:34
zbanowana na stałe

Jeżeli przejrzysz wszystkie moje posty zobaczysz, że wklejam też 100% orginalne zdjęcie - zdjęcia - co jest wręcz nie do podrobienia, by nie można byłom tego wykryć przez biegłych sądowych.

Natomiast mój podis jest jedynie kolorowany. Zdjęcia w dowodach są też retuszowane.

Pn lip 27, 2009 12:35

Chcecie rozmawiać o zdjęciu, czy o statystyce?

Żeby tak od początku było jasno powiedziane że fotografia koloryzowana, ale nie pamiętam aby po pierwszej na ten temat dyskusji coś takiego w ogóle padło.

Pn lip 27, 2009 12:58

Sylwia, gadaj do ściany, my tu już z nim o tym zdjęciu kilkanaście stron przerabialiśmy... jedyne co ten osobnik potrafi z siebie wykrztusić to "to jest zdjęcie! Jest, wszyscy to wiedzą! Wiem na 100% że jest!"

Nie przechodzi ani tłumaczenie że to rysunek, albo że to fotomontaż (chociaż wygląda bardziej na rysunek)...

Cytuj:
Hej, Sylwia, nie widziałaś nigdy starych, ręcznie kolorowanych zdjęć?

Ja widziałem. Nawet znacznie starsze. W poprzednim wątku o tych zdjęciach były podane - i niestety wyglądają zupełnie inaczej niż ten bazgroł fratera ;-)

Ale odpuśćmy już sobie temat zdjęć, nie przekonasz Napoleona że nie żyje od 150 lat...

Pn lip 27, 2009 13:18

Ale jedno trzeba wam stale powtarzać , bo jest Prawdą, że lucyfer nie jest równy BOGU , tylko jast marnym panem piekła , a i tam ma ograniczoną moc

Mt 4,10-11
10 Na to odrzekł mu Jezus: «Idź precz, szatanie! Jest bowiem napisane: Panu, Bogu swemu, będziesz oddawał pokłon i Jemu samemu służyć będziesz»*. 11 Wtedy opuścił Go diabeł, a oto aniołowie przystąpili i usługiwali Mu.

A to ciekawe, Diabeł nie ma ani ogona ani rogów bo jest bytem niematerialnym.
A piekło to według nauki Kościoła nie miejsce a stan, więc Diabel nie może byc panem piekła.
Dwa posty a tyle w nich herezji... :D

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

Pn lip 27, 2009 13:22

A co do tematu, to już w innym wątku proponowałem nastepujące socjologiczne rozróżnienie:
Cytuj:
Katolik Statystyczny (Formalny) - każdy kto został ochrzczony w Krk i nie dokonał aktu apostazji - wtedy mamy takich w Polsce 89%

Katolik Deklaratywny (Na podstawie autodeklaracji) - ten sam co katolik statystyczny z wyłączeniem tych którzy przez swoje oficjalnie głoszone poglądy dokonali autoekskomuniki ale nigdy z Krk nie wystąpili formalnie (ochrzczeni w Krk zdeklarowani ateiści i osoby które przeszły do innych wyznań). i tu by odpadło kilka do kilkunastu %

Katolik Realny - ci co wyżej z kolejnym wyłączeniem:
- wierzący niepraktykujący - jak ktoś wspomiał 'to bez sensu'
- niewierzący praktykujący - osoba praktykująca z róznych wzgledów społecznych lecz faktycznie niewierząca/mająca własne przekonania mocno odbiegające od nauczania Krk i nie czująca więzi z Kościołem

Myślę że do ostatniej kategorii, według wolnej oceny, można by przyporządkować conajwyżej 20% społeczeństwa.
Ale można jeszcze zawęzić:

Katolik ortodoksyjny - nie tylko gorliwie wypełniający praktyki religijne ale dokładnie znający zasady swojej wiary, mający uporządkowany światopogląd który umie uzasadnić i w razie potrzeby bronić, w pełni zgadzający się z nauczaniem Kościoła i przestrzegający propagowanych przez niego zaleceń etycznych.

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

Pn lip 27, 2009 13:26

Żeby tak od początku było jasno powiedziane że fotografia koloryzowana

To NIE JEST fotografia koloryzowana i nie chodzi tu o to konkretne "zdjęcie", a o trwałe naigrawanie się przez jednego forumowicza z pozostałych.

Czy ja też mam prawo wkleić tu jakiś rysuneczek oraz podpisać go np. "moje zdjęcie z Matką Boską, która objawia mi się w każdą drugą niedzielę miesiąca"?

Pn lip 27, 2009 13:27

Sylwiu już zadałem pytanie czy chcesz dyskutować o zdjęciu, czy o statystykach (taki jest temat).
Jako wyjaśnienie: ja też w tamtej dyskusji uczestniczyłem, długo pytałem jak rysunek może być zdjęciem... W odpowiedzi otrzymywałem że mam poszukać w necie a znajdę, popytać proboszcza, księży, oni to znają. Coś niecoś zapytałem, dwóch księży nie znało tego, ale przy okazji jeszcze popytam. Szukałem w necie i znalazłem, ale nie w jakichś oficjalnych serwisach katolickich, tylko na jakiejś stronie prezentacje o Mszy w rycie Trydenckim i tam było ten wizerunek w trzech wersjach. Jedna to było faktycznie typowe zdjęcie. Jeśli chcesz więcej informacji to do zainteresowanych pisz na priva, bo tu dość już bezcelowego off topa.

Pn lip 27, 2009 13:38

Dziękuję bardzo. Ten temat ostatecznie przekonał mnie do dokonania apostazji.

Pozdrawiam.

Pn lip 27, 2009 19:18
zbanowany na stałe

Apostazja, to powinien być twój własny wybór, a nie wpływ użytkowników.
Ale faktycznie, KK strasznie się tym chwali,
a nie byli w stanie zebrać nawet kilku milionów głosów, w ostatniej akcji z 3 królami.
Zdecydowanie, ci katolicy są wyłącznie na papierze.
Ludzi trzyma tradycja, obyczaje, uroczyste śluby, komunia dziecka, itd.

Ja odnoszę przeciwne wrażenia jak chodzę po onetach, wp, itp popularnych portalach. Jak pojawi się jakiś wątek na temat kościoła i księży, to jest zdecydowe negatywne nastawienie społeczeństwa. Być może to tylko młode pokolenie internautów.

Pn lip 27, 2009 20:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona