Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 11:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1029 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 69  Następna strona
 kilka pytań do Świadków J. 
Autor Wiadomość

Przy okazji, oto co stanie się z nie-świadkami Jehowy. W przeznaczonej dla dzieci książeczce Od raju utraconego do raju odzyskanego czytamy "Martwe ciała będą wszędzie - od jednego końca świata do drugiego. Jehowa mówi: >>Sięgnę po miecz przeciw mieszkańcom ziemi<<. Rozrzucone, niepogrzebane i nieopłakane ciała będą dla ziemi niczym nawóz.".

Ha, no to wpadłeś! Bo tą akurat pozycję z lat 50-tych niedawno zdobyłem i moge zweryfikować twoje rewelacje i kontekst.
Podaj proszę stronę z które zaczerpnąłeś ten cytat (choć zakładam że zaczerpnąłes go z jakiej godnej plitowania polemicznej stronki internetowej :D ).

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

Wt lip 28, 2009 15:45

Rozumiem że stwierdzenie "książka przeznaczona dla dzieci" miało budować grozę sytuacji :D
Ale nie było to główne przeznaczenie tej publikacji, przygotowano ją dla ludzi z innych kręgów kulturowych niż krąg chrześcijanski.

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]

Wt lip 28, 2009 15:52
"[...]gdy prorok przepowie coś w imieniu Pana, a słowo jego będzie bez skutku i nie spelni się, znaczy to, że Pan do niego nie mówił, lecz w swej pysze powiedział to sam prorok. Nie będziesz się go obawiał."

/Księga Powtórzonego Prawa 18,22/

Zapomniałem to dodać do postów, o końcu świata i pomyłkach Świadków Jehowy, przeglądnijcie kilka stron do tyłu.

Wt lip 28, 2009 19:01
Zaczerpnąłem ją z godnej szacunku strony internetowej.
I co - jest ten tekst czy go nie ma ?
Cytuj:
Rozumiem że stwierdzenie "książka przeznaczona dla dzieci" miało budować grozę sytuacji Suszę zęby
Ale nie było to główne przeznaczenie tej publikacji
Rozumiem że "nie główne" było dla dzieci ? :)[/quote][/b]

Wt lip 28, 2009 19:02
Nie Towarzyszu nie spaliliśmy. :D
Podaj mi bibliotekę gdzie mogę wypożyczyć te numery to zweryfikujemy.
To gdzie macie że pytasz niewiernego o bibliotekę ?

arcana85 napisał(a):
Więc przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź tym razem ze zrozumieniem.
A po co mi Twoja odpowiedź, jak mam cytat z Russela ?

arcana85 napisał(a):
Marek MRB napisał(a):
arcana85 napisał(a):
Nie mówiąc już o zafałszowaniu historycznym z twojej strony bo cytat pochodzi z czasu gdy istnieli wyłącznie Badacze Pisma Świetego a do ŚJ to jeszcze im brakowało 21 lat i nowego prezesa :D.
Jak to ? Czy to nie w tym wątku powoływano się na istnienie świadków Jehowy w Starym Testamencie przywołując przykład Abrahama ? :D

A co ty się zasłaniasz czyimiś (w dodatku nie moimi :D ) wypowiedziami. BPS zmienili nazwę na ŚJ w 1931 więc dokonałes historycznego zafałszowania.
Chyba na tyle ogarniasz temat by rozróznić dwojakie znaczenie takiego sformułowania?

CHwileczkę.
Wówczas przytoczyłeś Patriarchę polemizując z faktem że powstaliście w IIpołowie XiX wieku - więc DOKŁADNIE w tym znaczeniu w ktorym przytaczam Twoją wypowiedź.

WIęc jak - kłamałeś wtedy czy teraz ?

Wt lip 28, 2009 19:07

Zaczerpnąłem ją z godnej szacunku strony internetowej.
I co - jest ten tekst czy go nie ma ?

Podaj strone to sprawdzę. Przecież nie będę całej ksiązki czytał żeby znaleźć podane przez ciebie zdanie.

Marek MRB napisał(a):
arcana85 napisał(a):
Nie Towarzyszu nie spaliliśmy. :D
Podaj mi bibliotekę gdzie mogę wypożyczyć te numery to zweryfikujemy.
To gdzie macie że pytasz niewiernego o bibliotekę ?

Jesteś z PZPR?
Ja korzystam z bibliotek publicznych, nie mam dostępu do archiwów Watykanu ani innych temu podobnych.

Marek MRB napisał(a):
arcana85 napisał(a):
Więc przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź tym razem ze zrozumieniem.
A po co mi Twoja odpowiedź, jak mam cytat z Russela ?

Skoro nie masz pojęcia o relacjach między różnymi wyznaniami nurtu badackiego, kto sie od kogo wywodzi i kto co uznaje, to nie będę ci robił wykładu z historii religii.

Marek MRB napisał(a):

arcana85 napisał(a):
Marek MRB napisał(a):
arcana85 napisał(a):
Nie mówiąc już o zafałszowaniu historycznym z twojej strony bo cytat pochodzi z czasu gdy istnieli wyłącznie Badacze Pisma Świetego a do ŚJ to jeszcze im brakowało 21 lat i nowego prezesa :D.
Jak to ? Czy to nie w tym wątku powoływano się na istnienie świadków Jehowy w Starym Testamencie przywołując przykład Abrahama ? :D

A co ty się zasłaniasz czyimiś (w dodatku nie moimi :D ) wypowiedziami. BPS zmienili nazwę na ŚJ w 1931 więc dokonałes historycznego zafałszowania.
Chyba na tyle ogarniasz temat by rozróznić dwojakie znaczenie takiego sformułowania?

CHwileczkę.
Wówczas przytoczyłeś Patriarchę polemizując z faktem że powstaliście w IIpołowie XiX wieku - więc DOKŁADNIE w tym znaczeniu w ktorym przytaczam Twoją wypowiedź.

WIęc jak - kłamałeś wtedy czy teraz ?

No już nie kompromituj się aż tak. Ja na żadnego Abrahama się nie powoływałem ani z niczym nie polemizowałem. Pierwsze sprawdź co kto powiedział zanim zaczniesz kłamać że ktoś kłamie :D

Wt lip 28, 2009 20:48
zbanowany na stałe

a gdzie ja pisałem że jestem ŚJ?
2.
w pismie świetym jest jasno napisane:
Rz 10:13 Bw "Każdy bowiem, kto wzywa imienia Pańskiego, zbawiony będzie."

i to jest "oficjalna nauka ŚJ"

1.Jeżeli masz trochę odwagi i nie wstydzisz się tego to napisz, czy jesteś związany z ŚJ czy nie, a jeśli nie to jakiego jesteś wyznania.

a co ma do tego odwaga?
myślisz, że ŚJ boi sie przyznać, że jest ŚJ ?
i po co mam pisać jakiego jestem wyznania?
jak napisze że jestem mormonem to zmieni to coś ?

Cytuj:
2.Nie rozumiesz pojęcia "wzywać" "

to mnie oswieć.
poza tym nie pisze o wzywaniu tylko kto zostanie zbawiony.
a zabawiony będzie każdy kto wzywa imienia pańskiego

Wt lip 28, 2009 21:33
zbanowany na stałe

Jeśli o to chodzi, to miałeś rację. Jezus niósł belkę. Jest nawet niemożliwe, żeby człowiek skatowany rzymskim biczowaniem (którego mottem było "w pół drogi do śmierci"), był w stanie nieść nieporęczny kawał drewna o wadze około 140 kg.

właśnie.
ciekawe dlaczego zatem zarzuca sie komuś kto tak mówi kłamstwo mimo ze samemu od wieków tkwi się w kłamstwie.?

Wt lip 28, 2009 21:37
zbanowany na stałe

1. a gdzie ja pisałem że jestem ŚJ? Baaardzo wygodne. Zawsze jak ktoś CIę zapędzi w kozi róg możesz w to uciec, Prawda ? ;)

2.
w pismie świetym jest jasno napisane:
Rz 10:13 Bw "Każdy bowiem, kto wzywa imienia Pańskiego, zbawiony będzie."
i to jest "oficjalna nauka ŚJ"
Pismo tak mówi, ale nie "Świadkowie".

widać brak jakiejkolwiek logiki w rozumowaniu.
jeśli jestem ŚJ to znaczy, że ŚJ mówi że każdy zostanie zbawiony a wiec twierdzenie:
Pismo tak mówi, ale nie "Świadkowie"

jest kompletną bzdurą.

jeśli nie jestem ŚJ to twierdzenie :
awsze jak ktoś CIę zapędzi w kozi róg możesz w to uciec, Prawda ?
jest następną bzdurą.
poza tym ja nie mam kozich rogów.
cytuje tylko i wyłącznie z Biblii w przeciwieństwie do ciebie i wielu nawiedzonych nauczycieli.

Wt lip 28, 2009 21:44
zbanowany na stałe

Tymczasem Chrystus mówi: "W domu mego ojca jest mieszkań wiele, gdyby tak nie było to bym wam powiedział".

To przeczy z powyższym przekonaniem, poza tym jęśli naprawdę tak twierdzą to niebo jest już dawno pełne!!

Przyjmijmy że na świecie jest 100 państw, i w każym państwie żyje tylko 100 ŚJ.

Pierwszymi Świadkami jak twierdzą był Izajasz i prorocy.

ale Izajasz i prorocy ani nie idą do nieba ani nawet jeszcze nie zmartwychwstali .

Wt lip 28, 2009 21:49
Podaj strone to sprawdzę. Przecież nie będę całej ksiązki czytał żeby znaleźć podane przez ciebie zdanie.
SKoro kwestionujesz to sobie szukaj :)
Cytuj:
Skoro nie masz pojęcia o relacjach między różnymi wyznaniami nurtu badackiego, kto sie od kogo wywodzi i kto co uznaje, to nie będę ci robił wykładu z historii religii.
Znam nieźle - przez 20 lal byliście moim hobby. I nie wciskaj mi że pisma RUssela nie mają dla Was znaczenia.

Cytuj:
Ja na żadnego Abrahama się nie powoływałem ani z niczym nie polemizowałem. Pierwsze sprawdź co kto powiedział zanim zaczniesz kłamać że ktoś kłamie
Rzeczywiście, przepraszam.
Pytanie powinno brzmieć - czy Ty kłamiesz teraz, czy ci wszyscy ŚJ którzy mi ten argument serwowali ?

Cytuj:
jeśli jestem ŚJ to znaczy, że ŚJ mówi że każdy zostanie zbawiony a wiec twierdzenie:
jest kompletną bzdurą.
Nie mówimy tu o tym czy żaden świadek nie mówi inaczej, tylko co mówią "Świadkowie" jako wyznanie.
Chyba jesteś jednak ŚJ bo to manipulacja typowa dla nich.[/quote]

Wt lip 28, 2009 22:04

Cytuj:
SKoro kwestionujesz to sobie szukaj :)

Bzdura - podając to jako argument powinieneś podac strone, inaczej taki argument jest nic nie warty. Może boisz sie kompromitacji bo moge cię sprawdzić? Rozumiem więc że tą kwestię zamknęliśmy.

Marek MRB napisał(a):
Cytuj:
Znam nieźle - przez 20 lal byliście moim hobby. I nie wciskaj mi że pisma RUssela nie mają dla Was znaczenia.

Jacy wy? Masz manie prześladowczą czy nadal podbijasz czerwoną książeczke?
Jestem socjologiem religii i pisałem prace naukowe zarówno o etyce chrześcijańskiej jak i o historii nurtu badackiego więc mi kitu nie wciskaj.

Marek MRB napisał(a):
Cytuj:
Ja na żadnego Abrahama się nie powoływałem ani z niczym nie polemizowałem. Pierwsze sprawdź co kto powiedział zanim zaczniesz kłamać że ktoś kłamie
Rzeczywiście, przepraszam.
Pytanie powinno brzmieć - czy Ty kłamiesz teraz, czy ci wszyscy ŚJ którzy mi ten argument serwowali ?

Pierwsze pomyśl zanim skonstruujesz pytanie, bo widze że z myśleniem to u ciebie krucho.

Wt lip 28, 2009 22:23
zbanowany na stałe

Cytuj:
jest kompletną bzdurą.

Nie mówimy tu o tym czy żaden świadek nie mówi inaczej, tylko co mówią
"Świadkowie" jako wyznanie.

kłamstwo niestety wychodzi na jaw.
gdzie tak mówią Świadkowie jako wyznanie?

i znów brak logiki skoro świadek mówi inaczej to oznacza, że każdy ŚJ może mówić co innego?

Cytuj:

Chyba jesteś jednak ŚJ bo to manipulacja typowa dla nich.

"chyba" nie masz pojecia .
także o wierzeniach sJ.
takie bajki prehistoryczne tylko serwujesz.

Wt lip 28, 2009 22:26

Wt lip 28, 2009 22:48
Bzdura - podając to jako argument powinieneś podac strone, inaczej taki argument jest nic nie warty. Może boisz sie kompromitacji bo moge cię sprawdzić? Rozumiem więc że tą kwestię zamknęliśmy.
Chciałbyś, Prawda ?
Nie szuraj, bo więcej takich kawałków przytoczę :D :D :D

Cytuj:
Jestem socjologiem religii i pisałem prace naukowe zarówno o etyce chrześcijańskiej jak i o historii nurtu badackiego więc mi kitu nie wciskaj.
I tam napisałeś że Świadkowie olewają całkowicie Russela ?

Cytuj:
Marek MRB napisał(a):
Pierwsze pomyśl zanim skonstruujesz pytanie, bo widze że z myśleniem to u ciebie krucho.
WIesz, podobno myślenie jest sprawiedliwie podzielone - każdy sądzi że ma dość. Jak widzę i Ciebie to dotyczy :)
Niemniej zamiast wypowiadać światłe opinie na mój temat, moze odpowiesz :
czy Ty kłamiesz teraz, czy ci wszyscy ŚJ którzy mi ten argument serwowali ?[/b]

Wt lip 28, 2009 22:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1029 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 69  Następna strona