|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
panifrał
|
mówiąc o porządku, nie mam na myśli wojny, oczywiście.
|
| Śr lip 29, 2009 13:28 |
|
|
|
 |
|
Katarzynka
|
Nic nie staje się od razu. Pan Bóg nie przełączy pstryczka i nie włączy opcji "pokój na świecie" . Wprowadzanie pokoju zacząć trzeba w sercach ludzi, dawać przykład. Chyba trzeba żyć na przekór troszeczkę. Kiedy wszyscy są rozdęci, myślą o kasie, kłócą się i wyzywają, my powinniśmy robić odwrotnie. Wtedy pokój jest w nas i promieniuje na zewnątrz przyciągając innych pokojowo nastawionych ludzi. A razem można zrobić wiele.
Naiwni bylibyśmy mysląc, że uda nam sie raz na zawsze położyć kres wojnom. One zawsze się toczyły i wielką tajemnicą dla mnie pozostanie dlaczego Bóg dozwala ludziom na takie okrucieństwo. Ma to na pewno zwiazek z wolną wolą, którą nam dał. Paradoksalnie mówi, ze daje nam Jego pokój. Myślę, że sami musimy chcieć tego pokoju, który pochodzi od Pana. Wtedy możemy nim promieniować w środowisku, w ktorym żyjemy.
|
| Śr lip 29, 2009 19:02 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
....: GŁOS BOŻY: [28.8.1968]
Tyle rzeczy było ci powiedziane co do świata, dusz i Kościoła. „Wszystko to spełni się ,bo nieba i ziemia przeminą ale słowa Moje nie przeminą nigdy”.
Ja : A więc Boże , spełnią się i te straszne kary?
GŁOS BOŻY : Tak , spełnią się one, jeśli świat będzie szedł dalej drogą niemoralności i grzechu. Moja Matka zapowiadała już dawniej kary , lecz teraz zbliża się czas.
Narody silniejsze zniszczą słabsze i wszelkie prawo ludzki będzie przełamane. Krew i ogień pokryją całą ziemię .Będą to rzeczy nigdy nie widziane od stworzenia świata! Niebo będzie całe w ogniu, nie będzie błękitu , ale zakryje je dym ze środków zniszczenia.I stanie się ciemność na całej ziemi.
Ja : O, Panie, to tak jak w Apokalipsie?
GŁOS BOŻY: Czas prawdziwej Apokalipsy jeszcze jest daleki i ześle go sam Bóg. A tu będzie to dziełem człowieka .Jeruzalem, Jeruzalem, ileż to razy chciałem zebrać twych synów, jak kokosz pisklęta , lecz nie chciałeś. Takim jest Posłannictwo, o którym mówiłem ci tamtej nocy .Posłannictwo Miłości i Boleści. Powierzam ci je!
Ja : Ależ Panie ! Gdyby świat wiedział o tym co mi mówisz?
GŁOS BOŻY : -Nie ! Poczekaj .Nie nadeszła jeszcze pora.
Ten niewierzący i niewierny świat nie uwierzy łatwo w pewne rzeczy, bo łatwiej jest przyjąć postawę sceptycyzmu, niż prawdy. Wybiera się rzeczy wygodniejsze. Mówię ci to jeszcze raz, że nikt nie jest prorokiem we własnym domu ! Świat potrzebuje znaku, by wierzyć. To też będą go mieli!
GŁOS BOŻY[1.9.1968] Ludzie myślą tylko o wojnie, a Ja myślę o pokoju. Nie możemy nigdy się zrozumieć.....
Cytat z książki "Pójdź ze Mną"-są w niej spisane objawienia włoskiej siostry -do poczytania na ; www.jezusblog.republika.pl
|
| Cz lip 30, 2009 16:27 |
|
|
|
|
|