Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
No taaa. Właśnie zaopatruję się w film więc będę mógł obiektywnie ocenić. Bo chyba w przeciwieństwie do Ciebie ja na Woodstocku byłem. Cytuj: Rozumiem, że ci co tę wystawę zorganizowali ludźmi nie byli? A czy ktoś przepraszam atakował tych ludzi? Nie, zniszczono tylko kawałek papieru. Cytuj: Z tego co wiem to nie mieli oni nic wspólnego z przystankiem Jezus, no i nie było to na terenie łudstoku. Owszem mieli, nawet na stronie PJ możesz o tym poczytać. Na terenie przystanku nie było, ale było hm, 100m od wejścia? Dlatego nie dziwię się, że kogoś nerwy poniosły bo jadąc na imprezę nie mam ochoty się umoralniać or sth. Niemniej jednak oczywistym jest, że do takiego incydentu nie powinno dojść i nijak go nie popieram, po prostu po części rozumiem poirytowanie tych, którzy tę wystawę zniszczyli. Cytuj: Cóż za brak tolerancji, a przecież Owsiak i jego ekipa tak często o niej trąbią.
A pozwoliłbyś na organizację Parady Ku Czci Czarnego Pana Władcy Piekieł, która odbywała by się w tym samym czasie i w tym samym miejscu co procesja na Boże Ciało? Z Twojego toku rozumowania wynika, że nie miałbyś (i nikt inny nie powinien) mieć nic przeciwko.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt sie 11, 2009 18:49 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Mroczny Pasażer napisał(a): A czy ktoś przepraszam atakował tych ludzi? Nie, zniszczono tylko kawałek papieru. Słyszałem, że ktoś został pobity, czyli użyto przemocy. Byli to prawdopodobnie bandyci z antify na co wskazuje opis świadków. Cytuj: Dlatego nie dziwię się, że kogoś nerwy poniosły
To nie jest powód by demolować wystawę i ludzi bić.
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Wt sie 11, 2009 18:59 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Słyszałem, że ktoś został pobity, czyli użyto przemocy. Byli to prawdopodobnie bandyci z antify na co wskazuje opis świadków. "Słyszałeś". Ja tam byłem. I wiem, że nic takiego nie miało miejsca. Cytuj: To nie jest powód by demolować wystawę i ludzi bić.
Ludzi nie bito, nie baw się w Rydzyka i jego manipulacje, to że będziesz powtarzał kłamstwo to nie znaczy, że stanie się ono prawdą. Aczkolwiek fakt, do zniszczenia nie powinno dojść i ja temu nie przeczę.
I dlaczego pominąłęś reszte mojego posta?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt sie 11, 2009 19:07 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Cytuj: Nieznani sprawcy zniszczyli w nocy wystawę antyaborcyjną. Ekspozycja znajdowała się przed wejściem na teren Przystanku Woodstock. Do zajścia doszło przed godziną 4:00, gdy większość uczestników festiwalu spała. Incydent obserwował Christian Miller z Niemiec. Mówił, że całe całe zajście trwało około 3 minut i brało w nim udział kilkanaście osób. "Byli ubrani na czarno i zamaskowani. Pocięli plakaty, a potem poszli w stronę miasta" - powiedział. Wolontariuszka Fundacji Pro Wiktora Jabłońska, która opiekowała się wystawą dodała, że wandale pobili również dwóch z grupy mężczyzn, którzy stanęli w obronie wystawy.http://www.polskieradio.pl/iar/wiadomos ... 08133.htmlCytuj: – Twarze mieli zasłonięte chustami, byli ubrani w szturmówki. W kilka minut pocięli plansze, a jeden z nich wziął sobie „na pamiątkę” zdjęcia dziecka w fazie prenatalnej – opowiada w rozmowie z KAI Wiktoria, wolontariuszka pro life, świadek incydentu. Kobieta dodaje, że gdy jeden z uczestników Przystanku Jezus próbował przeszkodzić napastnikom, ci wyjęli pałki i zaczęli go okładać. Po czym uciekli na pole namiotowe.Zawiadomiona o zajściu policja przybyła na miejsce zdarzenia i spisała protokół. http://ekai.pl/wydarzenia/polska/x21689 ... woodstock/
To już dwa źródła, w innych jest tak samo, chyba że Owsiak jako jedyny temu zaprzecza?
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
Wt sie 11, 2009 19:13 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
A ja Ci mówię, że tam byłem, widziałem, nic takiego się nie działo. Jeden świadek, jedna kobieta, nikt inny dziwnym trafem nic nie widział mimo, iż obok przechadzało się dziesiątki ludzi.
A nawet jeśli to prawda to JEDEN incydent, na trzy dni, na PÓŁ miliona osób to jednak nie jest epatowanie agresją na Woodstock jak to przedstawia herr Rydzyk.
No i powtarzam:
Cytuj: I dlaczego pominąłęś reszte mojego posta?
|
Wt sie 11, 2009 19:27 |
|
|
|
 |
Mroczny Pasażer
|
BTW, dlaczego Przystanka Jezus nikt nie robi na Sunrise, w którym 99% uczestników imprezy jest naćpanych?
|
Wt sie 11, 2009 19:28 |
|
 |
Metalik
|
Mroczny Pasażer napisał(a): A ja Ci mówię, że tam byłem, widziałem, nic takiego się nie działo. Rozumiem, że byłeś tam w chwili ataku i widziałeś dokładnie co się działo? Cytuj: A nawet jeśli to prawda to JEDEN incydent, na trzy dni, na PÓŁ miliona osób to jednak nie jest epatowanie agresją na Woodstock jak to przedstawia herr Rydzyk. Po pierwsze, nie wiadomo czy jeden, po drugie nie wierzę w pół miliona, po trzecie nie chodzi tylko o agresję, ale nieobyczajność. Cytuj: I dlaczego pominąłęś reszte mojego posta? O co Ci konkretnie chodzi? Cytuj: BTW, dlaczego Przystanka Jezus nikt nie robi na Sunrise, w którym 99% uczestników imprezy jest naćpanych?
Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi ten przystanek Jezus. A skąd te 99%?
|
Wt sie 11, 2009 19:35 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Rozumiem, że byłeś tam w chwili ataku i widziałeś dokładnie co się działo? Ba. Cytuj: Po pierwsze, nie wiadomo czy jeden, po drugie nie wierzę w pół miliona, po trzecie nie chodzi tylko o agresję, ale nieobyczajność. O żadnych nie słyszałem, nikt nikogo nie zaczepiał chociaż były sytuacje kiedy jakiemuś gówniarzowi chciało się manto spuścić. A nieobyczajność to ekhm, co masz na myśli? Cytuj: O co Ci konkretnie chodzi? Cytuj: A pozwoliłbyś na organizację Parady Ku Czci Czarnego Pana Władcy Piekieł, która odbywała by się w tym samym czasie i w tym samym miejscu co procesja na Boże Ciało? Z Twojego toku rozumowania wynika, że nie miałbyś (i nikt inny nie powinien) mieć nic przeciwko. Tak jakby pominąłeś to. Cytuj: Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi ten przystanek Jezus. A skąd te 99%?
Mało Cię obchodzi, ale inicjatywy, którą PJ popierał popierasz również Ty. A 99% jest z relacji ludzi i prasy. Ja pewnie tam nie zagoszczę bo mnie nie jarają takie klimaty, ale śmiem twierdzić, że więcej naćpanych ludzi jest na imprezie techno niż na PW.
|
Wt sie 11, 2009 19:45 |
|
 |
Metalik
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Ba. To nie jest odpowiedź Cytuj: O żadnych nie słyszałem Nawet jak byłeś na woodstocku to nie mogłeś być wszędzie i wszystkiego widzieć. Cytuj: A nieobyczajność to ekhm, co masz na myśli? Roznegliżowane dziewuchy chodzące tu i tam a nawet przypadki kopulacji i innych nieprzyzwoitych zachowań. Cytuj: A pozwoliłbyś na organizację Parady Ku Czci Czarnego Pana Władcy Piekieł, która odbywała by się w tym samym czasie i w tym samym miejscu co procesja na Boże Ciało? Z Twojego toku rozumowania wynika, że nie miałbyś (i nikt inny nie powinien) mieć nic przeciwko.
Dziwne porównanie. Obrona życia dziecka poczętego to zupełnie co innego niż organizowanie rzeczy, o których mówisz
Zresztą ponoć hasła tej imprezy to miłość, pokój, muzyka. Gdzie tu sprzeczność z obrona życia dzieci? Moim zdaniem to pasuje jak ulał do tych pełnych miłości hasełek 
|
Wt sie 11, 2009 19:54 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: To nie jest odpowiedź To była odpowiedź twierdząca. Cytuj: Nawet jak byłeś na woodstocku to nie mogłeś być wszędzie i wszystkiego widzieć. No jasne, że nie, ale kręciłem się ciągle gdzieś tam. Raz tylko jakiś ziep w tłumie szturchnął mnie ramieniem i to dość mocno, nie przeprosił więc się wkurzyłem, ale nie miałem ochoty na kłótnie/bójki. Cytuj: Roznegliżowane dziewuchy chodzące tu i tam a nawet przypadki kopulacji i innych nieprzyzwoitych zachowań. ROTFL 'n' LOLPadłem na ziemię, dosłownie. ;];];] Nie, nic takiego nie miało miejsca. Chyba, że bikini jest dla Ciebie stroje roznegliżowanym, ale wtedy o czym my w ogóle rozmawiamy. ;] Kopulacja, hehe, w namiotach może i kopulowali jak to mówisz, ale z tego co wiem to wolny kraj. Cytuj: Dziwne porównanie. Obrona życia dziecka poczętego to zupełnie co innego niż organizowanie rzeczy, o których mówisz Nie porównywałem do obrony życia tylko do organizacji PJ ogólnie. Pchają się tam gdzie ich nie chcą, a potem wielce oburzeni, że ktoś coś im robi. Dlatego podałem analogiczny przykład. Cytuj: Zresztą ponoć hasła tej imprezy to miłość, pokój, muzyka. Gdzie tu sprzeczność z obrona życia dzieci? Moim zdaniem to pasuje jak ulał do tych pełnych miłości hasełek
Pasuje, ale ludzie jadąc tam nie mają ochoty zastanawiać się "ojej, ile żyć umiera". Chcią się bawić, zapomnieć o problemach, nie wgłębiać się w jakieś poważne tematy. To jest impreza, nie panel dyskusyjny (chociaż takie panele też są i raczej na takich bym widział tę wystawę).
|
Wt sie 11, 2009 20:07 |
|
 |
Metalik
|
Mroczny Pasażer napisał(a): To była odpowiedź twierdząca. Coś mnie zastanawia...bo jeśli tam byłeś i widziałeś, że nikt nikogo nie pobił to czemu linijkę dalej napisałeś: A nawet jeśli to prawda to JEDEN incydent, na trzy dniCzyli co, widziałeś to, czy nie? Ktoś tu kłamie albo Ty, albo ta kobieta? Cytuj: Raz tylko jakiś ziep w tłumie szturchnął mnie ramieniem i to dość mocno, nie przeprosił więc się wkurzyłem, ale nie miałem ochoty na kłótnie/bójki. No widzisz, a jednak byli prowokatorzy skorzy do bójek  A może znaleźli się tacy, którzy oddali bo nie mają tyle cierpliwości co ty? A skoro nie mogłeś być wszędzie to nie możesz temu zaprzeczyć Cytuj: Padłem na ziemię, dosłownie. ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) ;];] Nie, nic takiego nie miało miejsca. Chyba, że bikini jest dla Ciebie stroje roznegliżowanym, ale wtedy o czym my w ogóle rozmawiamy. No tak najlepiej poudawać, że nic takiego nie miało miejsca  I nie chodzi mi o bikini. Cytuj: ale z tego co wiem to wolny kraj. hehehe ale jak widać obrońcy życia tej wolności nie zaznali Cytuj: Pchają się tam gdzie ich nie chcą, a potem wielce oburzeni Po pierwsze skoro tolerancja jest hasłem przewodnim tej imprezki to NIKOGO TO NIE POWINNO OBCHODZIĆ - mają do tego prawo ! Po drugie, skąd wiesz że nikt ich nie chciał, robiłeś ankiety? Chyba że dla ciebie bandziory z antify to reprezentacja Woodstocku? Cytuj: Pasuje, ale ludzie jadąc tam nie mają ochoty zastanawiać się "ojej, ile żyć umiera".
No i znowu zapytam: SKĄD WIESZ co inni chcą a czego nie?
A tak przy okazji, co w takim razie robią tam sekciarze z hare kriszna skoro ,,ludzie jadąc tam nie mają ochoty zastanawiać się "ojej, ile żyć umiera.Chcią się bawić, zapomnieć o problemach, nie wgłębiać się w jakieś poważne tematy."
Zresztą ta wystawa była poza przystankiem.
|
Śr sie 12, 2009 7:40 |
|
 |
Sareneth
|
Hare Kryszna byli tam zaproszeni. A Owsiak dyskutował z Woodstokowiczami na temat aborcji, i wszyscy jednogłośnie powiedzieli, ze o takich sprawach nie chcą rozmawiać...
A teraz analogia: kiedy feministki pojada na Jasną Górę, i bedą rozmwiać o tym, ze aborcja jest dobra, to zaraz cały kraj bedzie oburzony. I jak newet ktoś je pobije, to bedzie wszysto normalnie, prawda? A tutaj praktycznie nic się nie stało, a już jest podnoszony larum...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Śr sie 12, 2009 8:30 |
|
 |
Metalik
|
Sareneth napisał(a): Hare Kryszna byli tam zaproszeni. Jednych się zaprasza (w tym wypadku sekciarzy) a innych odtrąca (obrońców życia). Trochę to obłudne. Cytuj: A Owsiak dyskutował z Woodstokowiczami na temat aborcji, i wszyscy jednogłośnie powiedzieli, ze o takich sprawach nie chcą rozmawiać... To znaczy robił ankietę, bo z wszystkimi raczej nie mógł rozmawiać? Cytuj: A teraz analogia: kiedy feministki pojada na Jasną Górę, i bedą rozmwiać o tym, ze aborcja jest dobra, to zaraz cały kraj bedzie oburzony. Na łudstok jadą chyba różni ludzie, a może wszyscy mają lewackie poglądy, jak myślisz? Na Jasnej Górze feministki nic by raczej nie osiągnęły Cytuj: A tutaj praktycznie nic się nie stało, a już jest podnoszony larum...
No jasne, napad zamaskowanych bandytów to taka błahostka 
|
Śr sie 12, 2009 9:13 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Coś mnie zastanawia...bo jeśli tam byłeś i widziałeś, że nikt nikogo nie pobił to czemu linijkę dalej napisałeś:
A nawet jeśli to prawda to JEDEN incydent, na trzy dni
Czyli co, widziałeś to, czy nie? Ktoś tu kłamie albo Ty, albo ta kobieta? Akurat się tamtędy przechadzałem jako, że było to blisko mojego pola. Setki innych osób też. I tylko jedna kobieta widziała bójkę, dziwne. Cytuj: No widzisz, a jednak byli prowokatorzy skorzy do bójek A może znaleźli się tacy, którzy oddali bo nie mają tyle cierpliwości co ty? A skoro nie mogłeś być wszędzie to nie możesz temu zaprzeczyć No prowokatorem w tym przypadku pewnie byłbym ja, ale nie miałem na to chęci. Miałem za to jeszcze dwie inne sytuacje, w których ktoś mógł dostać w ryj, do jednego gówniarza, który oblał nas sosem podszedł nawet dosyć sporej postury facet. Wystarczyło tylko, że klepnął go w ramię i na niego spojrzał, a dzieciak sam przepraszał. Naprawdę, bójek nie było, zadzwoń do kostrzyńskiej policji jak nie wierzysz. Cytuj: No tak najlepiej poudawać, że nic takiego nie miało miejsca Um? Nic nie udaję napisałem Ci wyraźnie. Wszystkie Twoje zarzuty na ten temat to kłamstwo, NIC z tego co napisałeś nie miało miejsca. Cytuj: hehehe ale jak widać obrońcy życia tej wolności nie zaznali No nie i nikt temu nie przeczy, tak jak temu, że zniszczenie było złym czynem, zrozumiesz to w końcu? Cytuj: Po pierwsze skoro tolerancja jest hasłem przewodnim tej imprezki to NIKOGO TO NIE POWINNO OBCHODZIĆ - mają do tego prawo ! Pierwsze słyszę o tolerancji jako haśle przewodnim tbh. Ale nvm, prawa na terenie Woodstocku, na terenie miasta z tego co czytałem w prasie też nie, ale tu pewności nie mam (tak jak i Ty). Cytuj: Po drugie, skąd wiesz że nikt ich nie chciał, robiłeś ankiety? Chyba że dla ciebie bandziory z antify to reprezentacja Woodstocku? Bo widzę kto przyjeżdża na Woodstock i w jakim celu. Cytuj: No i znowu zapytam: SKĄD WIESZ co inni chcą a czego nie? Podejrzewam, jestem gotów na to moją głowę postawić. Cytuj: A tak przy okazji, co w takim razie robią tam sekciarze z hare kriszna skoro ,,ludzie jadąc tam nie mają ochoty zastanawiać się "ojej, ile żyć umiera.Chcią się bawić, zapomnieć o problemach, nie wgłębiać się w jakieś poważne tematy.
Tak jak Ci już kolega wyżej odpisał - Hare Krishna ma oficjalne zaproszenie, płaci dzierżawę za teren i sobie jest. PJ zaproszenie może i ma, ale pozwolenia na wystawę nie miał. HK żadnych wystaw nie robili, ba nawet nikogo do niczego nie namawiali, po prostu byli, a jak ktoś chciał się nimi zainteresować to to zrobił.
|
Śr sie 12, 2009 9:52 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
I jeszcze co do:
Cytuj: Po pierwsze skoro tolerancja jest hasłem przewodnim tej imprezki to NIKOGO TO NIE POWINNO OBCHODZIĆ - mają do tego prawo ! Nadal nie odpowiedziałeś na: Cytuj: A pozwoliłbyś na organizację Parady Ku Czci Czarnego Pana Władcy Piekieł, która odbywała by się w tym samym czasie i w tym samym miejscu co procesja na Boże Ciało? Z Twojego toku rozumowania wynika, że nie miałbyś (i nikt inny nie powinien) mieć nic przeciwko.
Zgodnie z Twoją logiką to mógłbym taką paradę zorganizować i nikt nie powinien mieć do mnie pretensji, dobrze rozumiem?
|
Śr sie 12, 2009 9:56 |
|
|
|