Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:04

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Aj jeszcze muszę się wtrącić (brawa za dalszy brak edycji).

Cytuj:
Jednych się zaprasza (w tym wypadku sekciarzy) a innych odtrąca (obrońców życia). Trochę to obłudne.

Takie prawa prywatnego przedsięwzięcia. Ty organizując Marsz Dla Boga or sth nie zaprosiłbyś na niego kogoś, za kim byś nie przepadał.

Cytuj:
No jasne, napad zamaskowanych bandytów to taka błahostka

Może pojedź najpierw na PW i zobacz po co tam się nosi nakrycia na twarzy, hm?

W ogóle to jestem za tym aby o PW wypowiadali się tylko ci, którzy tam byli. Bo inaczej dyskusja nie ma sensu.

Śr sie 12, 2009 9:59
Alus ty lepiej poszukaj tego dowodu, o który Cię proszę już od dłuższego czasu, a nie mędrkuj !

Już napisałam, że analiza "co autor miał na mysli" tylko do czasu może być frapująca lub zabawna, po kolejnych karkołomnych "wyjaśnieniach" z "polskiego na nasze" jest tylko nużąca.

Śr sie 12, 2009 10:04

Wiec wystawę, która przedstawia rozczłonkoane kawałki dzieci w 8 miesiacy nazywasz obrońcami życia? Ciekawe...

Dla mnie obrońcy życia, to ludzie, którzy troszczą sie o matkę i dziecko przed, po i w trzckie porodu. I otaczają ją opieką nawet, kiedy ta dopóści się aborcji. A obroną życia nie jest wmawianie matce 11 dzieci, zę nie powinna się poddawać aborcji, a po porodzie ją zostawiać z 12 problemem na głowie...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr sie 12, 2009 10:33
A obroną życia nie jest wmawianie matce 11 dzieci, zę nie powinna się poddawać aborcji, a po porodzie ją zostawiać z 12 problemem na głowie...

Ta, która urodziła 11 dzieci, urodzi i wychowa i dwunaste - nawet bez obrońców życia.
Czy znasz jakąś wielodzietną działaczkę feministę?
Bo ze znanych nazwisk feministek martwiących się brzuchy innych kobiet, większość to bezdzietne singielki.

Śr sie 12, 2009 10:41

Znam. Jedną. Kobieta ma 5 dzieci, i cały czas twierdzi, ze aborcja jest najlepsza...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Śr sie 12, 2009 11:08

Akurat się tamtędy przechadzałem jako, że było to blisko mojego pola. Setki innych osób też. I tylko jedna kobieta widziała bójkę, dziwne.

Na razie warunkowo Ci zaufam, aż się nie dowiem czegoś więcej.

Cytuj:
Um? Nic nie udaję napisałem Ci wyraźnie. Wszystkie Twoje zarzuty na ten temat to kłamstwo

Widziałem wyraźnie.

Zresztą nawet samo paradowanie w stringach na takim festiwalu to przegięcie bo to nie plaża.

Cytuj:
Bo widzę kto przyjeżdża na Woodstock i w jakim celu

Czyli tym samym stwierdzasz, że na woodstock przyjeżdżają albo nihilisci, albo lewizna?
A ta wystawa mogła tam sobie zwyczajnie stać jak w każdym innym miejscu w Polsce, mamy demokrację.

Cytuj:
Podejrzewam, jestem gotów na to moją głowę postawić.

Czyli nie jesteś pewien? ;-)

Cytuj:
Tak jak Ci już kolega wyżej odpisał - Hare Krishna ma oficjalne zaproszenie, płaci dzierżawę za teren i sobie jest.

Promowanie sekciarstwa i zwalczanie obrońców życia. Ładnie ta miłość według Owsiaka wygląda.

Cytuj:
PJ zaproszenie może i ma, ale pozwolenia na wystawę nie miał.

Pozwolenie było a wystawa znajdowała się poza terenem przystanku.

Cytuj:
żadnych wystaw nie robili

Mieli swój namiocik i łowili naiwniaków jak typowi sekciarze.

Cytuj:
ba nawet nikogo do niczego nie namawiali, po prostu byli

Tamci też, po prostu byli.

Cytuj:
Nadal nie odpowiedziałeś na:

Odpowiedziałem.

Cytuj:
Takie prawa prywatnego przedsięwzięcia. Ty organizując Marsz Dla Boga or sth nie zaprosiłbyś na niego kogoś, za kim byś nie przepadał.

Jasne, kościół jest powszechny, więc każdy może przyjść.

Cytuj:
Może pojedź najpierw na PW i zobacz po co tam się nosi nakrycia na twarzy, hm?

To nie było na przystanku, a bandyci zawsze zakrywali twarze by ich nie rozpoznano.

Alus napisał(a):
Już napisałam, że analiza "co autor miał na mysli" tylko do czasu może być frapująca lub zabawna, po kolejnych karkołomnych "wyjaśnieniach" z "polskiego na nasze" jest tylko nużąca.

Znowu kręcisz i się wymigujesz głupią gadaniną, a ja powtórzę: Podaj dowód, że Rydzyk nazwał Owsiaka diabłem

Może się w końcu doczekam?

Sareneth" napisał(a):
Wiec wystawę, która przedstawia rozczłonkoane kawałki dzieci w 8 miesiacy nazywasz obrońcami życia? Ciekawe...

Kiedy pewna organizacja antywojenna prowadziła akcje przeciwko minom pokazywała ofiary min, m.in. dzieci bez kończyn?

Obraz zawsze działa bardziej na człowieka niż słowa.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Śr sie 12, 2009 15:09

A obroną życia nie jest wmawianie matce 11 dzieci, zę nie powinna się poddawać aborcji, a po porodzie ją zostawiać z 12 problemem na głowie...

Nie, obroną życia jest nazywanie człowieka " problemem ".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr sie 12, 2009 15:53

Widziałem wyraźnie.

Zresztą nawet samo paradowanie w stringach na takim festiwalu to przegięcie bo to nie plaża.

Widziałeś? A ja myślę, że kłamiesz. Chyba, że byliśmy na różnych Woodstockach. Ale skoro widziałeś to foty, albo nie ma tematu.

A strigi, khem, nie no, lepiej w 30 stopniowym upale chodzić w glanach i czarnych ciuchach i być TRU.

Cytuj:
Czyli tym samym stwierdzasz, że na woodstock przyjeżdżają albo nihilisci, albo lewizna?

Nie.

Cytuj:
A ta wystawa mogła tam sobie zwyczajnie stać jak w każdym innym miejscu w Polsce, mamy demokrację.

Jeśli była legalna - jak najbardziej. Mi nie przeszkadzała, ale powtarzam setny raz - nie dziwię się, że komuś puściły nerwy. Co nie znaczy, że dobrze zrobił.

Cytuj:
Czyli nie jesteś pewien?

No nie siedzę w ludzkich umysłach, ale wysuwam taką tezę po obserwacji ludzi, którzy nie wyglądali na specjalnie interesujących się poważnymi tematami.

Cytuj:
romowanie sekciarstwa i zwalczanie obrońców życia. Ładnie ta miłość według Owsiaka wygląda.

To, że wg Ciebie HK jest sektą nei znaczy, że tak jest w ogóle. Dla mnie KK jest sektą tylko co z tego?

Po prostu boli Cię to, że KK nie jest doceniany i ktoś ma czelność ich wypraszać i mieć do nich pretensje.

Cytuj:
Pozwolenie było a wystawa znajdowała się poza terenem przystanku.

Info o tym, że pozwolenie było pliz.

Cytuj:
Mieli swój namiocik i łowili naiwniaków jak typowi sekciarze.

Ziom, pojedź najpierw na Woodstock, a potem rozmawiaj ok?

Powiem Ci jak było: mieli nie tylko namiocik, ale i całą wioskę (!), w której można było - posłuchać koncertów, zjeść żarcie, pójść do astrologa (kolejek nie widziałem), był panel dyskusyjny, w którym kulturalnie wymieniano poglądy, była chyba też jakaś ich msza or sth nie wiem, ot śpiewali te swoje hare hare, a brzmiało to identycznie jak ze sceny PJ, w którym śpiewali w kółko "wielbię pana" or sth.

I nikt nikogo do niczego nie namawiał, nikt nic nie promował, po prostu byli tam tak samo jak był tam PJ. Dlatego mówię - albo pojedź na Woodstock i zobacz jak tam jest naprawdę albo nic nie pisz.

Cytuj:
Tamci też, po prostu byli.

Jak wyżej.

Cytuj:
Odpowiedziałem.

Nie, nie odpowiedziałeś. Jedyne co napisałeś to:

Cytuj:
Dziwne porównanie. Obrona życia dziecka poczętego to zupełnie co innego niż organizowanie rzeczy, o których mówisz

Co nijak ma się do moich słów:

Cytuj:
A pozwoliłbyś na organizację Parady Ku Czci Czarnego Pana Władcy Piekieł, która odbywała by się w tym samym czasie i w tym samym miejscu co procesja na Boże Ciało? Z Twojego toku rozumowania wynika, że nie miałbyś (i nikt inny nie powinien) mieć nic przeciwko.

Dlatego ostatni raz proszę, jak masz odrobinę odwagi to odpowiedz.

Cytuj:
Jasne, kościół jest powszechny, więc każdy może przyjść.

No to plus dla Ciebie, ale dlaczego chcesz odbierać innym organizatorom prawa do tego kogo chcą zapraszać?

Cytuj:
To nie było na przystanku, a bandyci zawsze zakrywali twarze by ich nie rozpoznano.

Nie. Po raz kolejny - pojedź najpierw na Woodstock i dopiero potem się wypowiadaj. Twarzy nie zakrywa się tam żeby być anonimowym. Nie powiem Ci po co się to robi, musisz pojechać, żeby się sam dowiedzieć.

Śr sie 12, 2009 15:56

Nie, obroną życia jest nazywanie człowieka " problemem ".
tak tak... Matka powinna byc wdzięczna za wychowywanie w głodzie i chłodzie dzieci, prawda? Powinna być wdzięczna za to, że dzieci jedzą jeden posiłek dziennie, który składa się ze smalcu i chleba... W takiej sytuacji dzieci nie są oczywiście problemem, prawda? Bo oczywiście to nie problem, dla tych, których "obrona życia" kończy sie po porodzie...

Śr sie 12, 2009 16:33

Widziałeś? A ja myślę, że kłamiesz. Chyba, że byliśmy na różnych Woodstockach. Ale skoro widziałeś to foty, albo nie ma tematu.

Nie kłamię, widziałem w internecie, na filmie Rydzyka też (no ale to propaganda).

Cytuj:
A strigi, khem, nie no, lepiej w 30 stopniowym upale chodzić w glanach i czarnych ciuchach i być TRU.

Jeżeli dla Ciebie jedyną alternatywą dla stringów są glany i czarne ciuchy to współczuję :D

Cytuj:
Nie.

Jak to nie? Pisałeś inaczej. To się zdecyduj.

Cytuj:
Mi nie przeszkadzała, ale powtarzam setny raz - nie dziwię się, że komuś puściły nerwy.

Ale co w tym złego? i co to za powód by niszczyć wystawę? Bardzo nerwowi ludzie na ten woodstock jeżdżą :D

Cytuj:
No nie siedzę w ludzkich umysłach, ale wysuwam taką tezę po obserwacji ludzi, którzy nie wyglądali na specjalnie interesujących się poważnymi tematami.

No właśnie, nie siedzisz w ludzkich umysłach czyli nie jesteś pewien na 100% :razz:

Poza tym mam wrażenie, że gdyby swój wiec zrobili zwolennicy aborcji, antykoncepcji, feministki czy geje to prawdopodobnie nikomu by to nie przeszkadzało !!

Cytuj:
To, że wg Ciebie HK jest sektą nei znaczy, że tak jest w ogóle.

Nie tylko według mnie, ale według słownika języka polskiego 8)

Cytuj:
Dla mnie KK jest sektą tylko co z tego?

Może 2000 lat temu a znamion sekty też nie posiada :-)

Cytuj:
Po prostu boli Cię to, że KK nie jest doceniany

Po pierwsze to nie kościół tylko organizacja pro life do której nie muszą należeć katolicy, po drugie, zgadzam się, boli mnie to, że tak zwalcza się kościół w Polsce, w taki chamski i prymitywny sposób.

Cytuj:
Info o tym, że pozwolenie było pliz.

Nie mam wglądu do akt odpowiedniego urzędu. Zapewnia o tym autorka wystawy i nie mam powodów jej nie wierzyć.

Cytuj:
Ziom, pojedź najpierw na Woodstock, a potem rozmawiaj ok?

znajomy był i mi mówił bo sam tam do nich polazł :? I może nie byli natrętni, ale czekają na naiwnych, którzy pójdą za nimi.

Cytuj:
Nie, nie odpowiedziałeś. Jedyne co napisałeś to:

Ja myślę, że wyjaśniłem się jasno. Zresztą feminizm jest w opozycji do katolickiej moralności a obrona zycia chyba się pokrywa z ideałami miłości
Woodstocku? Tak czy nie? A może jednak jest poparcie dla zabijania dzieci?

Cytuj:
ale dlaczego chcesz odbierać innym organizatorom prawa do tego kogo chcą zapraszać?

Ale ta wystawa była poza terenem przystanku.

Jedyne co mi się może nie podobać to wpuszczanie sekciarzy a niechęć do PJ. Zresztą dopóki Owsiak tam będzie zapraszał sektę to będę przeciw temu festiwalowi.

Cytuj:
Twarzy nie zakrywa się tam żeby być anonimowym. Nie powiem Ci po co się to robi, musisz pojechać, żeby się sam dowiedzieć.

Ale ja piszę, że bandyci zakrywają gęby by być anonimowymi, a nie że na przystanku się tak robi :razz:

Śr sie 12, 2009 16:41

Ja myślę, że wyjaśniłem się jasno. Zresztą feminizm jest w opozycji do katolickiej moralności a obrona zycia chyba się pokrywa z ideałami miłości

Hmm...ja też bym nie chciala mieć w pobliżu jakiejś imprezy zdjęć pokrwawionych strzępów ciała, lecz nie oznacza to, że popieram aborcję :-D

Śr sie 12, 2009 16:59

Hmm...ja też bym nie chciala mieć w pobliżu jakiejś imprezy zdjęć pokrwawionych strzępów ciała, lecz nie oznacza to, że popieram aborcję :-D

Pisałem wyżej, że pewna organizacja antywojenna prowadziła akcję przeciwko stosowaniu min. Pokazywała więc zdjęcia pokaleczonych ludzi, głównie dzieci bez kończyn. Nikt się jakoś nie obrażał. Po prostu istnieje w naszym kraju jakaś fobia (często podświadoma na skutek codziennych antykatolickich działań w mediach i internecie) do inicjatyw popierających moralność chrześcijańską.

Śr sie 12, 2009 17:07
Alus napisał(a):

Znowu kręcisz i się wymigujesz głupią gadaniną, a ja powtórzę: Podaj dowód, że Rydzyk nazwał Owsiaka diabłem

Może się w końcu doczekam?

- "Proszę tak jesteśmy wszyscy wabieni przez pieknie przebranego diabła - mówił oojciec Rydzyk w Radiu Maryja"
http://www.kosciol.pl/article.php?story ... 9230016822
Oczywiście zaraz wyjasnisz, że okreslenie "diabeł" nie odnosi się bezpośrednio do Owsiaka na Woodsocku lub biorącego udział w spotkaniu z seminarzystami...to o. Rydzyk dostrzegł wychylającego sie diabła zza pleców Owsiaka :D
Albo, że strona www.kosciol. pl jest mało wiarygodna.

Śr sie 12, 2009 17:44

Oczywiście zaraz wyjasnisz, że okreslenie "diabeł" nie odnosi się bezpośrednio do Owsiaka

No bo się nie odnosi !! Tam jest napisane tak: ,,Proszę, tak jesteśmy wszyscy wabieni przez pięknie przebranego diabła"

To nie Owsiak jest diabłem, ale diabeł posługuje się Owsiakiem - Taka jest interpretacja.

Ale dzięki, bo dla Mrocznego Pasażera jest tam fragment:

,,W Telewizji Trwam wielokrotnie w ciagu dnia nadawany jest nakręcony amatorską kamerą reportaż z ubiegłorocznego Przystanku w Żarach, przedstawiający imprezę w wyjątkowo niekorzystnym świetle.

Reportaż przedstawia m.in. dziewczynę zażywającą narkotyki, seks grupowy, nastolatków paradujących nago"

:-)

Śr sie 12, 2009 17:53

Nie kłamię, widziałem w internecie, na filmie Rydzyka też (no ale to propaganda).

W takim razie o czym my w ogóle rozmawiamy. ;]

Czyli to pewnie było tak. Jest Woodstock, przyjechała ekipa wyTRWAM. Jakaś kobieta na imprezie chodziła nago (!). Ekipa nakręciła to na kamerę i od tej pory Metaliki i inne podobne gadają: "a na łudstoku to roznegliżowane baby łażom! i kopulujom!".

Cytuj:
Jeżeli dla Ciebie jedyną alternatywą dla stringów są glany i czarne ciuchy to współczuję

Nie są, ale nie widzę też w stringach niczego nieobyczajnego. Zwykłe gacie.

Cytuj:
Jak to nie? Pisałeś inaczej. To się zdecyduj.

O, rly? Wskaż więc proszę.

Cytuj:
Ale co w tym złego? i co to za powód by niszczyć wystawę? Bardzo nerwowi ludzie na ten woodstock jeżdżą

Hm, masz pretensje do ludzi, którzy tę wystawę zniszczyli, ale pytasz co w tym złego? ;] Słodko.

A ludzie nerwowi na pewno się znajdą, u większości jednak tego nie zauważyłem.

Cytuj:
No właśnie, nie siedzisz w ludzkich umysłach czyli nie jesteś pewien na 100%

Ale to zupełnie tak jak Ty mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę?

Cytuj:
Poza tym mam wrażenie, że gdyby swój wiec zrobili zwolennicy aborcji, antykoncepcji, feministki czy geje to prawdopodobnie nikomu by to nie przeszkadzało

Dyskutujemy o faktach czy gdybamy? Bo jak to drugie to ja się wyłączam.

Cytuj:
Nie tylko według mnie, ale według słownika języka polskiego

SJP:

Cytuj:
Hare Kryszna, Hare Kriszna «ruch religijny głoszący kult hinduistycznego boga Kryszny»

Cytuj:
Może 2000 lat temu a znamion sekty też nie posiada

Jak nie? Struktura zamknięta, do której wstąpienia namawiają ludzie ubrani na czarno (obecni również na PW), każdy musi stosować się do określonych w niej zasad, wymagane jest wspiranie finansowe swoich kościołów, a w przypadku chęci wystąpienia zeń nie raz czynione są różne problemy.

Cytuj:
Po pierwsze to nie kościół tylko organizacja pro life do której nie muszą należeć katolicy, po drugie, zgadzam się, boli mnie to, że tak zwalcza się kościół w Polsce, w taki chamski i prymitywny sposób.

Może tak zdecyduj się? ;]

Cytuj:
Nie mam wglądu do akt odpowiedniego urzędu. Zapewnia o tym autorka wystawy i nie mam powodów jej nie wierzyć.

A myślisz, że przyznałaby się do samowolki?

Cytuj:
znajomy był i mi mówił bo sam tam do nich polazł I może nie byli natrętni, ale czekają na naiwnych, którzy pójdą za nimi.

Znajomy był, widział i opowiadał. Pft, mi też znajomi mówili, że Woodstock to zbieranina degenaratów, pojechałem żeby przekonać się na własne oczy i mile się zaskoczyłem.

Ja Ci mówię z pierwszej ręki - jedyna forma nagabywania przez HK to chodzenie i rozdawanie ulotek, ale to jest powszechne w każdym większym mieście. Nie wiem co tam pisali na tej ulotce bo nie czytałem.

Cytuj:

No niezbyt jasno, ale whatever już.

Nie wnikam w ideały Woodstocku, jechałem tam się pobawić, a nie kontemplować o niedoskonałościach tego świata. Podobnie jak zdecydowana większość ludzi tam obecnych.

Cytuj:
Ale ta wystawa była poza terenem przystanku.

No była, ale nie wiemy i tak czy była legalna.

Cytuj:
Jedyne co mi się może nie podobać to wpuszczanie sekciarzy a niechęć do PJ. Zresztą dopóki Owsiak tam będzie zapraszał sektę to będę przeciw temu festiwalowi.

Jak wyżej, to że będziesz powtarzać, że to sekta sekty z niej nie uczyni. ;]

Cytuj:
Ale ja piszę, że bandyci zakrywają gęby by być anonimowymi, a nie że na przystanku się tak robi

Aha.

Cytuj:
No bo się nie odnosi Tam jest napisane tak: ,,Proszę, tak jesteśmy wszyscy wabieni przez pięknie przebranego diabła"

To nie Owsiak jest diabłem, ale diabeł posługuje się Owsiakiem - Taka jest interpretacja.

Hehe, Alus Ci podała, ale nie, jak zwykle trzeba stosować swoją interpretację. Takie to hm, rydzykowe?

Cytuj:
Ale dzięki, bo dla Mrocznego Pasażera jest tam fragment:

,,W Telewizji Trwam wielokrotnie w ciagu dnia nadawany jest nakręcony amatorską kamerą reportaż z ubiegłorocznego Przystanku w Żarach, przedstawiający imprezę w wyjątkowo niekorzystnym świetle.

Reportaż przedstawia m.in. dziewczynę zażywającą narkotyki, seks grupowy, nastolatków paradujących nago"

No i? Pojedź na Sunrise, a Woodstock wyda Ci się niebem. ;]

Śr sie 12, 2009 18:11
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 168  Następna strona