Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 14:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
No bo się nie odnosi !! Tam jest napisane tak: ,,Proszę, tak jesteśmy wszyscy wabieni przez pięknie przebranego diabła"

To nie Owsiak jest diabłem, ale diabeł posługuje się Owsiakiem - Taka jest interpretacja.

Twoja ...przewidziałam w 100% :D
A interpretując wypowiedź o. Rydzyka i Twoją interpretację - konluzja jednoznaczna, pospolicie wyrażana słowami "diabeł wcielony" :D
Bo jakże inaczej mógłby sie "posługiwać" Owsiakiem?

Śr sie 12, 2009 18:29

Jakaś kobieta na imprezie chodziła nago (!)

To nie była jedna kobieta, było ich więcej :-D

Cytuj:
Nie są, ale nie widzę też w stringach niczego nieobyczajnego. Zwykłe gacie.

Bez przesady, wiadomo, że ten rodzaj bielizny bardzo różni się od innej :razz:
A może Ty nie zwracasz uwagi na wdzięki kobiet? Tylko nie pisz, że Cię to nie kręci i w ogóle nie reagujesz bo uznam Cię za chorego albo geja.

Cytuj:
O, rly? Wskaż więc proszę.

Nie łaska samemu sprawdzić?

Cytuj:
Hm, masz pretensje do ludzi, którzy tę wystawę zniszczyli, ale pytasz co w tym złego? ;]

To ja się pytam Ciebie, żebyś mi wytłumaczył. Co jest w tym tak wzbudzającego agresję, że musieli to zniszczyć?

Cytuj:
Ale to zupełnie tak jak Ty mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę?

Wiem, ale to Ty próbujesz mi wmówić coś innego, że wszyscy na woodstocku są jednomyślni.

Cytuj:
Dyskutujemy o faktach czy gdybamy? Bo jak to drugie to ja się wyłączam.

Pogdybać nigdy nie zaszkodzi, zwłaszcza że jest to całkiem prawdopodobne :D

Cytuj:
SJP:

Sekta - 1. «odłam wyznaniowy jakiejś religii; też: grupa ludzi skupiona wokół jakiegoś przywódcy, mająca własną religię»
2. «grupa społeczna stanowiąca odłam wśród wyznawców jakiejś ideologii»

http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=sekta

Twoje definicje sekty są niewłaściwe. No i to w sekcie hare kriszna zdarzały się nadużycia, gdzie osoby były wyczerpane psychicznie i fizycznie. w KK się coś takiego nie zdarza.

Cytuj:
Może tak zdecyduj się? ;]

Pisałem o dwóch odrębnych sprawach. Najpierw o Pro Life a potem przy okazji o kościele.

Cytuj:
A myślisz, że przyznałaby się do samowolki?

Twoja wiedza jest taka sama jak moja. ;-)

Cytuj:
jedyna forma nagabywania przez HK to chodzenie i rozdawanie ulotek, ale to jest powszechne w każdym większym mieście.

Na tym festiwalu jest bardzo duża ilość młodych naiwnych często zagubionych ludzi dlatego są niebezpieczni.

Cytuj:
Hehe, Alus Ci podała, ale nie, jak zwykle trzeba stosować swoją interpretację

No bo nie nazwał go diabłem, proste. A to, że się diabeł posługuje ludźmi jest stare jak świat i to Rydzyk powiedział.

"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".

Śr sie 12, 2009 18:35
- A po spozyciu kawałka (chleba) wszedł w niego szatan' (J 13,27)
Wszedł czyli wcielił i posłużył sie Judaszem....adekwatnie więc z Owsiakiem :D

Śr sie 12, 2009 18:37

To nie była jedna kobieta, było ich więcej

Właśnie przypominam sobie ów film ze stajni Rydzyka i póki co nie było tam żadnej nagiej kobiety. Więcej wrażeń opiszę po obejrzeniu.

Cytuj:
Bez przesady, wiadomo, że ten rodzaj bielizny bardzo różni się od innej
A może Ty nie zwracasz uwagi na wdzięki kobiet? Tylko nie pisz, że Cię to nie kręci i w ogóle nie reagujesz bo uznam Cię za chorego albo geja.

No różni się tym, że pokazuje trochę tyłka. I co z tego? Kawałek pupy Cię bulwersuje? Mnie to nie jara. I nie, nie jestem gejem, aczkolwiek na wdzięki kobiet nie zwracam uwagi gdyż mam już swoją i jej wdzięki w zupełności mi wystarczają. ;]

Cytuj:
Nie łaska samemu sprawdzić?

Mam sprawdzać coś czego nie napisałem? ;] Specjalnie proszę Cię byś Ty mi to wskazał bo Ty mi zarzucasz jakieś pisanie o lewakach podczas gdy w moich postach ani razu takie słowo nie padło.

Cytuj:
To ja się pytam Ciebie, żebyś mi wytłumaczył. Co jest w tym tak wzbudzającego agresję, że musieli to zniszczyć?

Już Ci mówiłem setki razy - podejrzewam, że wkurzyło ich, że wtryniają się na imprezę z jakimiś propagandami i moralizatorstwem. Pewnie byli podchmieleni w dodatku, ale to ich nie usprawiedliwia - nie powinni jej niszczyć.

Cytuj:
Wiem, ale to Ty próbujesz mi wmówić coś innego, że wszyscy na woodstocku są jednomyślni.

A Ty próbujesz wmówić, że Woodstock jest zły, jest siedliskiem degenratów, że chodzą na nim gołe baby, wszyscy ćpają i kopulują, a pomiędzy ludźmi przechadza się szatan. Więc ja odpieram te zarzuty ponieważ byłem tam i widziałem co się dzieje naprawdę (w przeciwieństwie do Ciebie).

Cytuj:
Pogdybać nigdy nie zaszkodzi, zwłaszcza że jest to całkiem prawdopodobne

Ja się z gdybania wyłączam.

Cytuj:
Sekta - 1. «odłam wyznaniowy jakiejś religii; też: grupa ludzi skupiona wokół jakiegoś przywódcy, mająca własną religię»
2. «grupa społeczna stanowiąca odłam wśród wyznawców jakiejś ideologii»

Oh, protestanci i prawosławni to sekta? Słodko.

Cytuj:
Twoje definicje sekty są niewłaściwe.

To nie moje, to z tego samego słownika, który Ty podałeś. Z nim się kłóć, nie ze mną.

Cytuj:
Pisałem o dwóch odrębnych sprawach. Najpierw o Pro Life a potem przy okazji o kościele.

Spoko, ale wyszło tak pokrętnie jakoś.

Cytuj:
Twoja wiedza jest taka sama jak moja.

Nie przeczę.

Cytuj:
Na tym festiwalu jest bardzo duża ilość młodych naiwnych często zagubionych ludzi dlatego są niebezpieczni.

A skąd to wiesz, przecież:

a) nie byłeś
b) nie znasz tych ludzi i nie wiesz co w ich umysłach siedzi.

Cytuj:
No bo nie nazwał go diabłem, proste. A to, że się diabeł posługuje ludźmi jest stare jak świat i to Rydzyk powiedział.

Bezpośrednio nie nazwał, ale i tak każdy domyślny człowiek dostrzeże o co mu chodziło.

Śr sie 12, 2009 18:44

Ok jestem świeżo po seansie filmu ze stajni Rydzyka więc opiszę moje wrażenia z perspektywy osoby, która była na Woodstock 2009.

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy - pozytywne opinie ludzi o imprezie są kilkusekundowe, wplecione tylko po to by były, żeby nikt nie zarzucił, że przedstawiają tylko jedną stronę medalu (co oczywiście robią).

Druga sprawa - pokazywanie w kółko tych samych ujęć ludzi leżących na ziemi z jednoczesnym, panicznym, komentarzem, że na imprezie jest ich pełno. Cóż, nie przeczę, że są, ale są to sporadyczne przypadki co tłumaczy zastosowany przez TRWAM trik czyli powielanie tego samego materiału. Niestety, ale wprawiony widz wyłapie to od razu no bo jak to tak: mówią, że jest pełno takich ludzi, a w kółko pokazują tych samych?

No i późniejszy komentarz - "leżą na ziemi pod wpływem alkoholu i narkotyków" - moje pytanie, czy autor potajmenie zrobił im badanie krwi?

Trzecia - sprzedaż alkoholu nieletnim i rzekoma demoralizacja. Mnie na Woodstocku legitymowali jak chciałem kupić piwo, ludzi przede mną zauważyłem, że też. Wpływu na sprzedaż alkoholu przez poszczególne sklepu już Owsiak przecież nie ma więc argument o tym, że jest to wina Woodstocku kompletnie nietrafiony.

No i ten dzieciak z piwem pokazywany bardzo często. Znalazłem na YT komentarz doń:

Cytuj:
BlackPig (2 godz. temu)
ten maluch z browarkiem to ministrant z mojej parafii w Toruniu podstawiony ;P

Oczywiście nie wiemy na ile to jest prawda, ale patrząc na skłonności manipulacyjne mediów Rydzyka to kto wie. Niemniej jednak zakładając, że dzieciak naprawdę pił tam alkohol to sytuacja jest tak jak powyżej - JEDEN dzieciak, pokazywany kilka razy przy jednoczesnym komentarzu, że pełno jest pijanej młodzieży. Trochę to śmierdzi tandetą no, ale cóż.

Jedziemy dalej - paniczny komentarz (dosłownie, ten głos gadał jakby w piekle był) o ludziach, którzy taplają się w błocie, że to masakryczny widok itp. Cóż, przyznam, że przy takim upale jaki tam był sam miałem ochotę wskoczyć pod ten wielki prysznic. A że dookoła jest pełno piachu to tworzy się błoto, w którym ludzie się taplają. Tylko niech mi ten paniczny głos powie co w tym złego? Dotyka to kogoś jakoś bezpośrednio, na siłę kogoś wrzucają? Nie, więc o co chodzi? Dlaczego ów paniczny głos z takim samym przerażeniem nie komentuje dzieciaków, którzy nad morzem wskoczą do wody, a potem idą wytarzać się w piachu? Ja wiem dlaczego - bo ów głos nie wie co to dobra zabawa i nie ma dystansu do siebie.

Kolejna sprawa - rzekoma wypowiedź Owsiaka o "pier.dolonej" Polsce. Napisana, nie nagrana. Tworza dokument, podają jakiś fakt, ale nie podają dowodów na to, że takowy zaistniał (czyt. nagrania). To bardzo dziwne bo przecież byli tam cały czas obecni z kamerą.

Dalej - rozwalone pociągi. No niestety, ale na każdą imprezę prócz ludzi, którzy chcą się normalnie pobawić jedzie trzoda, której jedynym celem jest zachlanie mordy. Właśnie przez takich ludzi obraz wszelkich imprez jest zakłamany. I nie dotyczy to tylko Woodstocku.

Jeszcze sprawa związana z pociągami. Na filmie pokazany jest człowiek, który wypadł z pociągu. Myślę, że kolejny komentarz na YT będzie mówił sam za siebie:

Cytuj:
4:25 Z pociągu wypada pasażer, 4:38 widać biegnących członków pokojowego patrolu, wyszkolonych w udzielaniu pierwszej pomocy, 4:52 jada karetki a 4:56 ranny już na noszach. Operator nie chciał sobie psuć ujęcia i zamiast samemu pospieszyć z pomocą, stał spokojnie i filmował. Chrześcijanin pełną gębą!

Dalej - rzekomy satanizm i Krzyż Nerona na scenie. Cóż, niektórzy uznają go za znak satanistyczny, ale w ogóle tak nie jest. Dodatkowo Krzyż Nerona nie jest w okręgu, w okręgu jest pacyfka, która z satanizmem nie ma nic wspólnego.

Później pretensje mają nawet do pentagramu. Niestety pokazują swoją niewiedzę związaną z tym, iż nie wiedzą z czego się wywodzi. Nie, pentagram nie jest znakiem satanistycznym (zależy oczywiście też jaki). Podejrzewam, że autorzy filmu również każdą swastykę uznają za symbol Hitlera.

Kolejna rzecz - Hare Kryszna. Autorzy zadają pytanie dlaczgo Owsiak wybrał ich na patrona religijnego? Cóż, odpowiedź jest bardzo prosta - bo miał do tego święte prawo. Autorzy chyba sądzą, że na patrona każdej imprezy w Polsce powinien być wybrany Kościół Katolicki, ale ku naszemu szczęściu żyjemy w kraju wolnym. Więcej o HK pisałem wcześniej więc nie widzę sensu, żeby się powtarzać.

Dalej - osławiona kopulacja. Pojawia się w 9 minucie 4 częsci filmu na YT. Pan jest istnym hardkorem, który potrafi kopulować przez spodnie. Oczywiście podpis "wolny seks". Cóż, manipulacja pełną gębą.

Później pokazana jest całująca się para. Nie wiem co autor miał na myśli, ale może dla niego pocałunki są złe. Cóż, nie wnikam w jego umysł.

Dalej - paradowanie nago. Tak jak mówiłem, dwie dziewczyny przechodzące się topless pokazane w całym filmie i wielkie halo. Cóż, nie wiem czy autorzy wiedzą, ale ludzie nawet na zwykłych plażach opalają się topless i nie jest to nic zbereźnego.

W międzyczasie pokazywane są tyłki ludzi wypinających się do kamery. Żart może i prymitywny, ale po raz kolejny spytam - co w tym nieobyczajnego? Tylko ludzie, którzy się wszystkiego wstydzą zobaczą w tym coś złego. Ja w wojsku kąpałem się nago pod prysznicem z resztą jednostki, mój Boże, jakiez to było nieobyczajne!

TUmany kurzy - żeby oddychać niektórzy zakładają maski. Jak oddychają inni? - pyta autor filmu. A ja pytam od kiedy on się tak martwi o innych? Fakt, kurzy się tam niemiłosiernie, ale to już tylko i wyłącznie wina miejscówki, nikt tam niestety betonu nie wylał.

Dalej - pani pokazująca cycki i tyłek do kamery z podpisem "oto do czego prowadzą narkotyki i satanistyczna muzyka". Część o muzyce pominę z grzeczności bo już mnie to nie bawi, ale narkotyki - cóż, nie wiemy czy była pod ich wpływem więc dlaczego autor rzuca oszczerstwami? No i czy autor jest debilem i nie zdaje sobie sprawy z tego, że na KAŻDĄ imprezę jeżdża ludzie, którzy nie umieją się kontrolować jeśli chodzi o alkohol or sth? Nie, drogi autorze, Woodstock nie jest wyjątkiem.

Później pojawiła się wspomniana już pani w stringach (o dziwo ocenzurowana). Mój komentarz - wow, stringi.

Brak sektorowania - tutaj fakt, muszę się zgodzić chociaż i tak chyba się poprawili. Niemniej jednak nie wyobrażam sobie ewakuacji gdyby coś się stało. Na szczęście dla organizatorów dotychczas było spokojnie, oby nie mieli okazji przetestować swojego planu ewakuacyjnego.

Część humorystyczna - telewizja TRWAM powołująca się na Gazetę Wyborczą. ;] No w tym momencie wymiękłem, komentarz zbędny. Że nie wspomnę o tym, że na filmie jest data 2003, a na Gazecie 2001. ;]

Hymn narodowy - podczas tego Woodstocku też był grany, elegancko na gitarce, bardzo ładnie to wyszło wśród śpiewających ludzi. A że dookoła trafią się pijani barani - znów pytam - czy autor twierdzi, że tylko na Woodstock tak jest?

Podsumowanie - napisane kilka wypadków jakie miały miejsca podczas różnych koncertów. Okej, spoko, tylko co to ma do rzeczy? To znaczy, o co autorowi chodziło? Żeby zlikwidować koncerty?

Seksu grupowego nie stwierdzono. Wbrew temu co twierdził Metalik

Uf, napisałem się trochę, ale komentarz chyba wystarczający. Ogółem tak jak sądziłem - film mocno zmanipulowany. Niemniej jednak pokazał mi, że w Żarach bawiło się trochę więcej chołoty niż w Kostrzynie. O dziwo TRWAM już nie robi takich filmów od czasu Woodstocku w Kostrzynie (przed którym tak bardzo ostrzegali). Hm, może dlatego, że impreza przerodziła się w bardziej kulturalną?

Cóż, najlepiej będzie żeby każdy zobaczył to na własne oczy. Chociaż jeśli ma jechać z podejściem "tam jest szatan i demoralizacja" to nie zobaczy pozytywów tak czy inaczej.

Impreza masowa jak każda inna, naprawdę, takich jest wiele w Polsce - Sunrise, Operen, Coke Live, ostatnio Szczecin Rock. Dlaczego o to nikt się nie przyczepia? Czy naiwni ludize z Trwam myślą, że tylko na Woodstock jest alkohol i narkotyki?

Cóż, niech TRWAJĄ w swojej naiwności.

Gratuluję doczytania do końca.

Śr sie 12, 2009 20:17

Wow, fajnie się to czyta Mroczny, btw. gdzie można obejrzeć to "dzieło" ? YT?

Cz sie 13, 2009 8:25

Oczywiście. Sam oglądałem ten film, ale nie dotarłem nawet do połowy cześci drugiej... Gratuluje samozaparcia!

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz sie 13, 2009 9:17

Diabeł posłużył się Judaszem:
- A po spozyciu kawałka (chleba) wszedł w niego szatan' (J 13,27)
Wszedł czyli wcielił i posłużył sie Judaszem....adekwatnie więc z Owsiakiem :D

Ale Judasz nie był diabłem tak samo jak Owsiak :D

Mroczny Pasażer napisał(a):
Właśnie przypominam sobie ów film ze stajni Rydzyka i póki co nie było tam żadnej nagiej kobiety.

Nawet z artykułu jaki podała Alus to wynika.

Cytuj:
No różni się tym, że pokazuje trochę tyłka. I co z tego? Kawałek pupy Cię bulwersuje?

Nie, ale skoro tak to czemu po ulicy nie chodzą kobiety w samych stringach? Woodstock to nie jest odpowiednie miejsce, zwłaszcza że jeżdżą tam ,,młode byczki" przechodzące trudny okres dojrzewania :razz:

Cytuj:
I nie, nie jestem gejem, aczkolwiek na wdzięki kobiet nie zwracam uwagi gdyż mam już swoją i jej wdzięki w zupełności mi wystarczają. ;]

Możesz kochać swoją kobietę, ale pociąg seksualny możesz mieć do każdej.

Cytuj:
Mam sprawdzać coś czego nie napisałem? ;] Specjalnie proszę Cię byś Ty mi to wskazał bo Ty mi zarzucasz jakieś pisanie o lewakach podczas gdy w moich postach ani razu takie słowo nie padło.

Nie padło, ale napisałeś, że tam jeżdżą ludzie, których ta wystawa nie interesuje, czyli ludzie o prawicowych poglądach chyba nie?

Cytuj:
Już Ci mówiłem setki razy - podejrzewam, że wkurzyło ich, że wtryniają się na imprezę z jakimiś propagandami i moralizatorstwem

Wiem co pisałeś, ale ja też napiszę jeszcze raz. Nie powinno ich to obchodzić, zresztą niektóre kapele też mają swoje zasady etyczne do przekazania w tekstach, wiec każdy coś przekazuje.

Cytuj:
A Ty próbujesz wmówić, że Woodstock jest zły, jest siedliskiem degenratów, że chodzą na nim gołe baby, wszyscy ćpają i kopulują, a pomiędzy ludźmi przechadza się szatan.

Ja tylko napisałem, że takie rzeczy mają miejsce a nie że wszyscy tak robią ;-)

Cytuj:
Oh, protestanci i prawosławni to sekta? Słodko.

Chcesz polemizować z autorami słownika ?:D Napisałem wyżej, że sekta się jeszcze odznacza sposobem działania.

Cytuj:
To nie moje, to z tego samego słownika, który Ty podałeś.

To było w słowniku : Struktura zamknięta, do której wstąpienia namawiają ludzie ubrani na czarno (obecni również na PW), każdy musi stosować się do określonych w niej zasad, wymagane jest wspiranie finansowe swoich kościołów, a w przypadku chęci wystąpienia zeń nie raz czynione są różne problemy

Ciekawe :D

Cytuj:

Nie trzeba tam być, by wiedzieć. Na masowe imprezy jeżdzą różni ludzi z różnymi problemami. A jak wielu z nich leży nieprzytomnych pod wpływem alkoholu to tym bardziej.

Cytuj:
ale i tak każdy domyślny człowiek dostrzeże o co mu chodziło.

Alus napisała przykład z Judaszem. Szatan często posługuje się ludźmi i to Rydzyk miał na myśli. Nie mógł nazwać Rydzyka diabłem i nie nazwał co jasno i wyraźnie pisze.

Co do Twojej gigantycznej wypowiedzi:

Ja od samego początku nie mówiłem ,że cały przystanek tak wygląda. Ja tylko napisałem, że te zjawiska tam były. O seksie grupowym wspomnieli w tym artykule, nie ja.

[quote]Kolejna sprawa - rzekoma wypowiedź Owsiaka o "pier.dolonej" Polsce. Napisana, nie nagrana. Tworza dokument, podają jakiś fakt, ale nie podają dowodów/quote]

To akurat słychać bardzo dobrze. Tak wrzeszczał Owsiak.

Cz sie 13, 2009 10:16

Wow, fajnie się to czyta Mroczny, btw. gdzie można obejrzeć to "dzieło" ? YT?

http://www.youtube.com/watch?v=193Vvrpu ... playnext=1

Metalik:

Cytuj:
Nawet z artykułu jaki podała Alus to wynika.

Artykuł to jedno, film to drugie. Anyway przeczytaj całą moją relację z filmu, tam szczegółowo napisałem jak to wygląda.

Cytuj:
Nie, ale skoro tak to czemu po ulicy nie chodzą kobiety w samych stringach? Woodstock to nie jest odpowiednie miejsce, zwłaszcza że jeżdżą tam ,,młode byczki" przechodzące trudny okres dojrzewania

A dlaczego po plaży chodzą? Jest tam pełno ludzi w różnym wieku, podobnie jak na Woodstocku. O dziwo TRWAM nie robi na ten temat reportaży.

Cytuj:
Nie padło, ale napisałeś, że tam jeżdżą ludzie, których ta wystawa nie interesuje, czyli ludzie o prawicowych poglądach chyba nie?

Hm, mnie ta wystawa nie interesuje, a poglądy mam bardziej prawicowe, jak to wytłumaczysz?

Cytuj:
Wiem co pisałeś, ale ja też napiszę jeszcze raz. Nie powinno ich to obchodzić, zresztą niektóre kapele też mają swoje zasady etyczne do przekazania w tekstach, wiec każdy coś przekazuje.

Wiem, że nie powinno ich obchodzić, ale cóż, na ludzi wpływu nie mamy.

Cytuj:
Ja tylko napisałem, że takie rzeczy mają miejsce a nie że wszyscy tak robią

Ale przecież temu nikt nigdy nie przeczył! Mnie tylko denerwuje, że jedynie Woodstock jest tak atakowany podczas gdy w ciągu roku odbywają się dziesiątki podobnych festiwali.

Cytuj:
Chcesz polemizować z autorami słownika ? Napisałem wyżej, że sekta się jeszcze odznacza sposobem działania.

Ziom, jeszcze raz Ci dam definicję HK ze słownika bo chyba nie zauważyłeś:

Cytuj:
Hare Kryszna, Hare Kriszna «ruch religijny głoszący kult hinduistycznego boga Kryszny»

Wskaż słowo sekta. I nie kłóc się ze mną, kłóc się z PWN.

Cytuj:
To było w słowniku : Struktura zamknięta, do której wstąpienia namawiają ludzie ubrani na czarno (obecni również na PW), każdy musi stosować się do określonych w niej zasad, wymagane jest wspiranie finansowe swoich kościołów, a w przypadku chęci wystąpienia zeń nie raz czynione są różne problemy

Ciekawe

To była ironia z użyciem typowych dla sekt cech.

Cytuj:

a) nie byłeś
b) nie znasz tych ludzi i nie wiesz co w ich umysłach siedzi.

Cytuj całą moją wypowiedź to po pierwsze. A po drugie to dziwne, ja muszę znać i widzieć wszystko by coś oceniać, a Ty "nie musisz tam być by wiedzieć".

Powiedz może na ilu podobnych festiwalach byłeś w życiu? Festiwal Piosenki Biesiadnej się nie liczy.

Cytuj:
Co do Twojej gigantycznej wypowiedzi:

Ja od samego początku nie mówiłem ,że cały przystanek tak wygląda. Ja tylko napisałem, że te zjawiska tam były. O seksie grupowym wspomnieli w tym artykule, nie ja.

Ale Ty uwierzyłeś temu artykułowi i sie na niego powoływałeś. Udowodniłem, że kłamali.

Cytuj:
To akurat słychać bardzo dobrze. Tak wrzeszczał Owsiak.

Przecież nigdy nie byłeś na Woodstock skąd więc wiesz?

W takim razie tak jak Ty żądałeś od Alus dowodów tak teraz ja żądam ich od Ciebie. Daj nagranie tej wypowiedzi. Bo to naprawdę podejrzane, że ekipa TRWAM wszystko kamerowała, a podczas tej wypowiedzi dziwnym trafem kamera im się wyłączyła i zdążyli tylko z pamięci dać cytat.

Cz sie 13, 2009 10:47

A dlaczego po plaży chodzą? Jest tam pełno ludzi w różnym wieku, podobnie jak na Woodstocku. O dziwo TRWAM nie robi na ten temat reportaży.

Bo na plaży trudno sobie wyobrazić opalających się ludzi w futrze. Choć uważam, że opalanie się topless też byłoby przesadą ze względu na dzieci.
A paradowanie po festiwalu w stringach też nie jest normalne.

Cytuj:
Hm, mnie ta wystawa nie interesuje, a poglądy mam bardziej prawicowe, jak to wytłumaczysz?

Że ludzie są różni, a ty twierdzisz, że jednak wszyscy na woodstocku myślą tak samo.

Cytuj:
Wiem, że nie powinno ich obchodzić, ale cóż, na ludzi wpływu nie mamy.

Czyli mamy konsensus ;-)

Cytuj:
Ale przecież temu nikt nigdy nie przeczył!

Jak to nie, Ty tak robiłeś :D

Cytuj:
Mnie tylko denerwuje, że jedynie Woodstock jest tak atakowany podczas gdy w ciągu roku odbywają się dziesiątki podobnych festiwali.

Mylisz się, często krytykuje się np. mecze piłki nożnej, pokazują w telewizji TYLKO bójki tak jakby wszystkie mecze tak wyglądały. Co nie znaczy, że problemu nie ma. Tak samo jak z woodstockiem.
Owsiak natomiast twierdzi, ze wszystko jest w porządku.

Cytuj:
Wskaż słowo sekta. I nie kłóc się ze mną, kłóc się z PWN.

A ja Ci polecam to:

http://www.lo34.natan.pl/hare.html

Cytuj:
To była ironia z użyciem typowych dla sekt cech.

Wiem, że ironia, ale trochę naciągana :D

Cytuj:
Cytuj całą moją wypowiedź to po pierwsze

Przepraszam :-(

Cytuj:
A po drugie to dziwne, ja muszę znać i widzieć wszystko by coś oceniać, a Ty "nie musisz tam być by wiedzieć".

To co ja napisałem powie Ci akurat każdy psycholog :razz:

Cytuj:
Powiedz może na ilu podobnych festiwalach byłeś w życiu?

Wolę koncerty ;-)

Cytuj:
Festiwal Piosenki Biesiadnej się nie liczy.

Dobre :D

Cytuj:
Ale Ty uwierzyłeś temu artykułowi i sie na niego powoływałeś. Udowodniłem, że kłamali.

Akurat ten artykuł był raczej w opozycji do Rydzyka. Skoro oni coś potwierdzili to wydawało się prawdziwe. Choć wykluczyć kopulacji i tak nie można :-D Wszystko na tym przystanku jest możliwe.

Cytuj:
Przecież nigdy nie byłeś na Woodstock skąd więc wiesz?

Słyszałem na tym filmie.

Cytuj:
W takim razie tak jak Ty żądałeś od Alus dowodów tak teraz ja żądam ich od Ciebie.

No cóż, może nie dosłyszałeś, ja tak. Nie mogę Ci podać innego źródła :-(

Cz sie 13, 2009 11:14

Bo na plaży trudno sobie wyobrazić opalających się ludzi w futrze. Choć uważam, że opalanie się topless też byłoby przesadą ze względu na dzieci.

Cycki dzieci bulwersują? No jak ktoś się boi własnym dzieciom tłumaczyć budowę ciała człowieka to już jego problem.

Cytuj:
A paradowanie po festiwalu w stringach też nie jest normalne.

Nie no, zupełnie nienormalne jest paradowanie w stroju kąpielowym / bieliźnie przy trzydziestostopniowym upale.

Cytuj:
Że ludzie są różni, a ty twierdzisz, że jednak wszyscy na woodstocku myślą tak samo.

Nie wszyscy - większość. Można to wywnioskować z opinii ludzi na Woodstocku oraz opiniach na necie już po imprezie.

Cytuj:
Jak to nie, Ty tak robiłeś

Wskaż gdzie.

Cytuj:
Mylisz się, często krytykuje się np. mecze piłki nożnej, pokazują w telewizji TYLKO bójki tak jakby wszystkie mecze tak wyglądały. Co nie znaczy, że problemu nie ma. Tak samo jak z woodstockiem.

No tak, ale TRWAM jakoś nie robi reportaży na ten temat. Zresztą ostatnio nawet w kwestii Woodstocku milczą.

Cytuj:
Owsiak natomiast twierdzi, ze wszystko jest w porządku.

Jakoś nigdy tego z jego ust nie słyszałem.

Cytuj:

A ja polecam odwoływanie się do źródeł obiektywnych czyli nie chrześcijańskich bo wiadomo, że ci ostatni będą za sektę uważać nawet Jehowych. Podałem Ci definicję PWN - z nimi się kłóć.

Cytuj:
To co ja napisałem powie Ci akurat każdy psycholog

Nie przepadam za psychologami głónie ze względu na fakt, że zwykle wiedzą zdecydowanie lepiej co ja czuję i co mi jest potrzebne niż ja sam.

Cytuj:
Wolę koncerty

Hm, no tak, na Woodstocku nie ma koncertów. Przypomina mi się cytat z filmu Rydzyka i ten paniczny głos mówiący: "odbywały się spotkania przez niektórych nazywane koncertami".

Cytuj:
Akurat ten artykuł był raczej w opozycji do Rydzyka. Skoro oni coś potwierdzili to wydawało się prawdziwe. Choć wykluczyć kopulacji i tak nie można

To, że ludzie uprawiają seks to nie jest nic nadzwyczajnego. Chodzi cały czas o wielki i tajemny seks grupowy lub publiczny czego na Woodstocku zaobserwować nie można.

Cytuj:
Wszystko na tym przystanku jest możliwe.

A na innych nie? Ta wypowiedź dowodzi Twój negatywny stosunek tylko i wyłącznie do Woodstocku, nie do innych festiwali. Ja wiem, że jest to w dużej mierze spowodowane manipulacjami Rydzyka, ale kurde, nie daj sobie wody z mózgu robić. Jedź i zobacz na własne oczy. Tylko obiektywne.

Cytuj:
Słyszałem na tym filmie.

Kłamiesz. Obejrzałem cały film co do sekundy (męka straszna), nie padły tam takie słowa, jedynie napis.

Cytuj:
No cóż, może nie dosłyszałeś, ja tak. Nie mogę Ci podać innego źródła

Wystarczy, że podasz link do konkretnej minuty, w którym padają te słowa. Przecież oglądałeś, słyszałeś więc problemu z tym mieć nie będziesz. Czekam.

Ja od siebie dodam, że ów fragment znajduje się w 4 częsci filmu około 3 minuty.

Cz sie 13, 2009 11:36

Cycki dzieci bulwersują? No jak ktoś się boi własnym dzieciom tłumaczyć budowę ciała człowieka to już jego problem.

To chodź obok swoich dzieci nago z fujarą na wierzchu :?

Cytuj:
Nie no, zupełnie nienormalne jest paradowanie w stroju kąpielowym / bieliźnie przy trzydziestostopniowym upale.

No to niech chodzą w stringach po ulicy jak będzie 30 stopni.

Cytuj:
Nie wszyscy - większość. Można to wywnioskować z opinii ludzi na Woodstocku oraz opiniach na necie już po imprezie.

Czyli większość to jednak lewizna lub ludzie bez wartości, chyba że dla ciebie internet obrazuje w całości poglądy ludzi z woodstocku?

Cytuj:
Wskaż gdzie.

Pisałeś, że film Rydzyka to kłamstwa.

Cytuj:
No tak, ale TRWAM jakoś nie robi reportaży na ten temat.

Bo inni to robią.

Cytuj:
Jakoś nigdy tego z jego ust nie słyszałem.

Jego zwolennicy nigdy nie słyszą rzeczy kompromitujących pana Owsiaka.

Cytuj:
A ja polecam odwoływanie się do źródeł obiektywnych czyli nie chrześcijańskich

To nie argument, to głupia zaczepka.

Cytuj:
Nie przepadam za psychologami głónie ze względu na fakt, że zwykle wiedzą zdecydowanie lepiej co ja czuję i co mi jest potrzebne niż ja sam.

No tak, najlepiej napisać, że nie przepadasz za psychologami :?

Cytuj:
Hm, no tak, na Woodstocku nie ma koncertów

Dobrze wiesz o co mi chodzi.

Cytuj:
Chodzi cały czas o wielki i tajemny seks grupowy lub publiczny czego na Woodstocku zaobserwować nie można.

Może był, nie jesteś w stanie tego zdecydowanie zaprzeczyć, były natomiast zachowania nieobyczajne, np. ta dziewucha pokazująca cycki i dupę (żeby jeszcze była ładna :-D )

Cytuj:
Ja wiem, że jest to w dużej mierze spowodowane manipulacjami Rydzyka

Nie lubię lewactwa i anarchizmu a na tym przystanku jest to bardzo widoczne, i nie ma to z Rydzykiem nic wspólnego.

Cytuj:
Kłamiesz. Obejrzałem cały film co do sekundy

Słyszałem i nie kłamię. Może wersja tego filmu jaki widziałeś była zła?

Cytuj:
Wystarczy, że podasz link do konkretnej minuty

Sprawdzę.

Cz sie 13, 2009 12:01

To chodź obok swoich dzieci nago z fujarą na wierzchu

Znam ludzi, którzy tak robią, ba jeżdża z dziećmi na plażę nudystów i jakoś nic się nie dzieje. Ot natura.

Cytuj:
No to niech chodzą w stringach po ulicy jak będzie 30 stopni.

Mi to nie przeszkadza.

Cytuj:
Czyli większość to jednak lewizna lub ludzie bez wartości, chyba że dla ciebie internet obrazuje w całości poglądy ludzi z woodstocku?

Człowieku, pojmij w końcu, że jak ktoś nie chce widzieć wystawy antyaborcyjnej gdzieś tam, już niekoniecznie na PW, to nie znaczy, że ma poglądy lewicowe (nawet jeśli to co w tym złego?!) lub tym bardziej, że jest człowiekiem bez wartości! Przestań się już kompromitować!

Internet na pewno nie obrazuje całości społeczeństwa, ale na jego podstawie można wysnuć pewne wnioski. Tak samo jak badania statystyczne są robione tylko na X liczbie ludzi, a mimo to przedstawiane jako wyraz społeczeństwa w danym temacie.

Cytuj:
Pisałeś, że film Rydzyka to kłamstwa.

Kłamstwa bo pokazuje jakby na Woodstocku było tylko zło bez żadnych pozytywnych stron, a wcale tak nie jest. Dodatkowo dochodzą manipulacje w postaci przedstawienia w kołko tych samych ludzi i komentarzem, że jest tam "pełno leżących pijanych" (co autor stwierdził tylko wzrokowo). To jest po prostu zakłamany obraz imprezy, o tym mówię.

Cytuj:
Bo inni to robią.

Inni też robią o PW tylko Trwam uczepiło się jednego tematu, a jako taka wielka stacja, która walczy ze złem powinna walczyć z nim wszędzie, a nie tylko na jednym festiwalu.

Cytuj:
Jego zwolennicy nigdy nie słyszą rzeczy kompromitujących pana Owsiaka.

Nie jestem jego zwolennikiem, ale Ty, rzucając jakieś oskarżenia powinieneś je udokumentować.

Cytuj:
To nie argument, to głupia zaczepka.

Argument i to mocny. Dałem Ci dowód, że HK nie jest traktowana jako sekta, a Ty mnie odsyłasz do stron chrześcijańskich. To może ja Ci dam linka do strony satanistycznej, w której KK jest opisywany jako sekta?

Cytuj:
No tak, najlepiej napisać, że nie przepadasz za psychologami

A co mam kłamać? Takie moje stanowisko do nich jest i prędko się nie zmieni.

Cytuj:
Może był, nie jesteś w stanie tego zdecydowanie zaprzeczyć, były natomiast zachowania nieobyczajne, np. ta dziewucha pokazująca cycki i (censored)ę (żeby jeszcze była ładna )

No może gdzieś tam po lasach ktoś się seksił, w tłumie tego nie było (zresztą musiałby być niezłym hartkorem).

A pokazywanie cycków czy dupy nieobyczajne nie jest, raczej śmiesznie-żałosne.

Cytuj:
Nie lubię lewactwa i anarchizmu a na tym przystanku jest to bardzo widoczne, i nie ma to z Rydzykiem nic wspólnego

I po raz kolejny pytania - byłeś, widziałeś? Jeśli odpowiedź brzmi nie to nie kompromituj sie już dalej.

Cytuj:
Słyszałem i nie kłamię. Może wersja tego filmu jaki widziałeś była zła?

Oglądałem tą z logo TRWAM w prawym górnym rogu, jest jakaś inna? Jeśli jest to zapodaj, ja znam tylko:

Woodstock - przystanek do piekła
Woodstock - przemilczana prawda

Cz sie 13, 2009 12:18

Znam ludzi, którzy tak robią, ba jeżdża z dziećmi na plażę nudystów i jakoś nic się nie dzieje. Ot natura.

Raczej kretyństwo. Ludziom się coraz bardziej we łbach przewraca.

Cytuj:
Mi to nie przeszkadza.

Jak wyżej.

Cytuj:
Człowieku, pojmij w końcu, że jak ktoś nie chce widzieć wystawy antyaborcyjnej gdzieś tam

A ja nie chcę oglądać pedziów na paradach i co?

Cytuj:
Internet na pewno nie obrazuje całości społeczeństwa, ale na jego podstawie można wysnuć pewne wnioski. Tak samo jak badania statystyczne są robione tylko na X liczbie ludzi

To nie to samo.

Cytuj:
Kłamstwa bo pokazuje jakby na Woodstocku było tylko zło bez żadnych pozytywnych stron

Co najwyżej można to nazwać manipulacją, ale nie kłamstwem bo jednak kamera pokazała fakty.

Cytuj:
a jako taka wielka stacja, która walczy ze złem powinna walczyć z nim wszędzie, a nie tylko na jednym festiwalu.

Tak też robi, a to, że nie zajmuje się pseudokibicami niczego jeszcze nie świadczy.

Cytuj:
Argument i to mocny.

No pewnie, ciekawe co by Ci odpowiedziały osoby, które załamały się psychicznie pod wpływem ich kretyńskich zasad. A sektą jest czy tego chcesz czy nie odłam każdej większej religii.

Jak chcesz to sobie nazywaj KK sektą, Twoja sprawa :-)

Cytuj:
A co mam kłamać? Takie moje stanowisko do nich jest i prędko się nie zmieni.

Nie chodzi o psychologów w ogóle, ale o psychologię, bo chyba nie powiesz, że na festiwal jadą tylko poukładani psychicznie ludzie? Zresztą skoro chcesz paradować z fujarą obok swoich dzieci to z Tobą też coś jest nie tak :D I moja teoria się potwierdza.

Cytuj:
A pokazywanie cycków czy (censored) nieobyczajne nie jest, raczej śmiesznie-żałosne.

Nieobyczajność - inaczej: niemoralność, nieetyczność, nieprzyzwoitość, nieskromność.

Ale ok. dla ciebie eksponowanie publicznie golizny jest w porządku.

Cytuj:
I po raz kolejny pytania - byłeś, widziałeś?

To może zaprzeczysz, że nie jeżdżą tam punki, anarchiści i inny tego typu element? No powiedz, że nie? I bynajmniej nie twierdzę, że to wszyscy.

Cytuj:
Oglądałem tą z logo TRWAM w prawym górnym rogu, jest jakaś inna?

W internecie może być gorsza jakość.

Sprawdzę te filmy jak będę miał ochotę, bo na razie mi się nie chce 8)

Cz sie 13, 2009 12:39

Raczej kretyństwo. Ludziom się coraz bardziej we łbach przewraca.

Potrafisz to jakoś sensownie uargumentować?

Cytuj:
A ja nie chcę oglądać pedziów na paradach i co?

Ja też nie. ;]

Cytuj:
To nie to samo.

Wiem, że nie to samo, ale tak samo gó.wno wiarygodne jak internet.

Cytuj:
Co najwyżej można to nazwać manipulacją, ale nie kłamstwem bo jednak kamera pokazała fakty.

Hm, faktem można nazwać podstawionego dzieciaka z puszką z piwem? :S

Kamera owszem, pokazała niemiłe widoki i ja nie przeczę, że takie występują. Ale to są ludzie, którzy właśnie psują obraz imprezy bo nie potrafią się bawić. No sory, jak ktoś już pierwszego dnia o 13 leży narąbany to z nim jest coś nie tak, nie z Woodstockiem czy Owsiakiem.

Cytuj:
Tak też robi, a to, że nie zajmuje się pseudokibicami niczego jeszcze nie świadczy.

Miałem na myśli raczej reportaże z innych festiwali, jest ich pełno, znakomity materiał przecież.

Cytuj:
No pewnie, ciekawe co by Ci odpowiedziały osoby, które załamały się psychicznie pod wpływem ich kretyńskich zasad. A sektą jest czy tego chcesz czy nie odłam każdej większej religii.

Spoko, czyli prawosławni i protestanci to też sekta. ;]

Nie panie kolego, sektą nie są odłamy większych religii. Większe religie nie mają monopolu na prawdę, KK też można podpisać pod sektę co Ci przytoczyłem (tak wiem, naciągane, ale jednak).

Cytuj:
Nie chodzi o psychologów w ogóle, ale o psychologię, bo chyba nie powiesz, że na festiwal jadą tylko poukładani psychicznie ludzie? Zresztą skoro chcesz paradować z fujarą obok swoich dzieci to z Tobą też coś jest nie tak I moja teoria się potwierdza.

A co jest złego w zapoznawaniu dziecka z nagością? Przecież to natura, Bóg nas tak stworzył, wszystko mamy takie samo. Przyjdzie kiedyś do Ciebie syn i spyta "tato, a co to pisior?" i co, będziesz go zbywał stwierdzeniem, że jak będzie duży to się dowie? Dziecko, dla którego nagość nie jest czymś wstydliwym wyrośnie na bardziej wykształcone. I nie będzie później sytuacji, w których dziewczynka lekarzowi powie, że nigdy się "tam" nie badała bo mamusia jej mówiła, że dotykanie się jest złe or sth.

A na PW jeżdża dosłownie wszyscy. Widziałem tam typowych punkowców, metalów, widziałem starszych dziadków oglądających koncert, widziałem normalnych ludzi nie związanych z żadną subkulturą, widziałem też rodziców z małymi dziećmi co akurat mi się bardzo nie spodobało. I nie chodzi tutaj o charakter imprezy tylko o masakryczny kurz jaki się tam unosi i ludzi, którzy swoją osobą tę impreze psują. To nie jest impreza dla małych dzieciaków, ale cóż, o tym decydują już rodzice.

Cytuj:
Nieobyczajność - inaczej: niemoralność, nieetyczność, nieprzyzwoitość, nieskromność.

Ale ok. dla ciebie eksponowanie publicznie golizny jest w porządku.

Eksponowanie, a pokazanie na chwilę dla beki do zdjęcia/filmu to co innego. Poza tym w przytoczonej przez Ciebie definicji nic nie ma na temat tego, że akurat pokazywanie cycków jest niemoralne, to już dopowiedziałeś sobie sam. Moralność to pojęcie bardzo względne.

Cytuj:
To może zaprzeczysz, że nie jeżdżą tam punki, anarchiści i inny tego typu element? No powiedz, że nie? I bynajmniej nie twierdzę, że to wszyscy.

Nie zaprzeczę, ale są pokojowo nastawieni. Gdyby byli tam skini to sytuacja wyglądała by inaczej, ale domeną punkowców jest raczej pacyfizm.

Cytuj:
W internecie może być gorsza jakość.

Jakość jest adekwatna do nagrywanego sprzętu. Zrozumiałbym jakby jeszcze coś tam było w tle słychać, ale podczas tego momentu panuje istna cisza. Nie wierzysz - sprawdź.

Cz sie 13, 2009 13:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 168  Następna strona