|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
"objawienia demoniczne" czyli manifestacje
Autor |
Wiadomość |
anamcaramnesis
|
 "objawienia demoniczne" czyli manifestacje
Tytułem wstępu: Celem naszym, jako chrześcijan, nie powinno być koncentrowanie się na wrogu, ale na Przyjacielu, którym jest Jezus Chrystus. Skupianie całej świadomości na bytach demonicznych i ich działaniu wypacza obraz rzeczywistości, budzi niepotrzebny lęk i wymusza utrwaloną "pozycję obronną" (żółwik). W miarę możliwości powinno się zlekceważyć "ciemną stronę" i iść do przodu, a zło samo się zmarginalizuje. Siać zboże, zapomnieć o chwastach, one same zaczną wymierać, gdy zboże będzie silne i zadbane. Systematycznie lekceważony, przeciwnik czuje się upokorzony i bezsilny - i nie ma innej możliwości, jak podwinąć kitę i ustąpić.
Co jednak jeśli...? Dojdzie do zniewolenia, powtarzających się opresji, manifestacji (bywają spektakularne), "objawień demonicznych"? Czy ktoś ma takie doświadczenia? Jak sobie z nimi poradził? Co je sprowokowało? Ja mam mnóstwo takich incydentów na koncie. Już od dawna przestałam się bać (kiedyś byłam sparaliżowana strachem), ale to frustruje, zniechęca i blokuje działanie, jak wielki skisły super-glut. Mogę rozwinąć wątek, jeśli to kogoś interesuje, jeśli ktoś woli prywatnie: marta.nova@gmail.com
|
So sie 22, 2009 22:07 |
|
|
|
 |
Aizen
|
 Re: "objawienia demoniczne" czyli manifestacje
anamcaramnesis napisał(a): Ja mam mnóstwo takich incydentów na koncie.
To bardzo ciekawe. Napisz coś więcej na ten temat.
|
N sie 23, 2009 10:20 |
|
 |
Jacson
czasowo zablokowany
|
NIE, ani się waż pisać takich rzeczy!!!
Sprawa jest prosta - człowiek żyjący z Bogiem pozbędzie się demona
trzeba koncentrować się na Bogu, lecz nie można też lekceważyć wroga, po prostu trzeba być posłusznym Bogu, a Jego Słowo mówi:
Cytuj: Sprzeciwiajcie się diabłu a odejdzie od was
Jest świetny sposób na pozbycie się demona - uwielbianie Boga i jeszcze raz oddawanie chwały Bogu, głoszenie tego co Biblia mówi nt. złych duchów i co za tym idzie - karmienie się Słowem Bożym
nie powinno się opowiadać o tym co może zrobić lub co zrobił demon bo to jest jak oddawanie mu chwały - on cieszy się, gdy się go boisz, a prawda jest taka, że kto chrześcijanin powinien być "mocny siłą Jego [Boga] potęgi"
|
N sie 23, 2009 21:03 |
|
|
|
 |
rybeczka
|
Czytajac tego posta proszę sobie włączyć piosenkę Johna Lennona:
http://www.youtube.com/watch?v=okd3hLlvvLw
Muszę was zmartwić rodacy. Nie ma Boga, nie ma szatana, nie musicie z nikim walczyć, nie musicie mówić do ściany, obrazów, posążków, jedzenia. Macie jedno życie i nie będzie więcej i to jest w tym najpiękniejsze, każda chwila życia jest tą wyjątkową i niepowtarzlną. Czujecie tę wolność ?
_________________ Tej nocy przejdę przez Egipt, zabiję wszystko pierworodne w ziemi egipskiej od człowieka aż do bydła i odbędę sąd nad wszystkimi bogami Egiptu - Ja, Pan.
|
Wt sie 25, 2009 15:52 |
|
 |
aro
|
rybeczka napisał(a): ...Muszę was zmartwić rodacy. Nie ma Boga, nie ma szatana, nie musicie z nikim walczyć, nie musicie mówić do ściany, obrazów, posążków, jedzenia. Macie jedno życie i nie będzie więcej i to jest w tym najpiękniejsze, każda chwila życia jest tą wyjątkową i niepowtarzlną. Czujecie tę wolność ?
A mnie się wydaje, że mając już 116 postów na tym forum czasem tutaj bywasz i czegoś szukasz, tego czego Ci w życiu brak, może własnie Boga,szukasz do niego drogi choć sama sobie z tego nie zdajesz sprawy. Bo nie chce mi się wierzyć byś od tak swoje ateistyczne poglądy wyrażała dla jakieś idei albo by "nawracać" innych użytkowników. 
_________________ O Panie, przebacz mej myśli, że nie dość jeszcze miłuje...
|
Wt sie 25, 2009 17:44 |
|
|
|
 |
rybeczka
|
Czemu jestem na forum? Moja sprawa. Poza tym nawet na górze tego forum pisze Boga nie można spotkać w sieci
Btw. piosenka się podoba?
_________________ Tej nocy przejdę przez Egipt, zabiję wszystko pierworodne w ziemi egipskiej od człowieka aż do bydła i odbędę sąd nad wszystkimi bogami Egiptu - Ja, Pan.
|
Śr sie 26, 2009 19:55 |
|
 |
Kamyk
|
A teraz proszę o koniec offtopa
|
Śr sie 26, 2009 20:31 |
|
 |
anamcaramnesis
|
Jacson napisał(a): Sprawa jest prosta - człowiek żyjący z Bogiem pozbędzie się demona
Ale przecież epizody nękania zdarzały się również świętym (np. Św Teresa, Ojciec Pio) - zapewne z tej przyczyny, że szczególnie budzili jego (wroga) wściekłość. I byli, jak Hiob, wystawiani na próbę, tak myślę.
Poza tym zgadzam się - modlitwa powierzenia i uwielbienia oddala zło.
Dla niektórych osób może być jednak potrzebna modlitwa o uwolnienie, prowadzona przez silną duchowo, kompetentną osobę. Są bowiem sytuacje, które szczególnie sprzyjają zniewoleniu i opresji i człowiek sam sobie z nimi nie poradzi. Nawet niezbyt może się modlić sam, bo jest jakby "zablokowany". Może zaczynać gładko, ale każda modlitwa kończy się wtargnięciem niezdrowej introspekcji/ poczucia krzywdy/ winy i rozsypuje się we łzach i wątpliwościach. Tutaj można podejrzewać zranienie (np. doświadczenie odrzucenia czy nadużycia w dzieciństwie), którego ta osoba nie jest w stanie powierzyć uzdrawiającej Miłości, a może nawet słabo je pamięta i nie zdaje sobie sprawy, że to jest źródło problemu.
|
N sie 30, 2009 23:07 |
|
 |
maraskin
zbanowany na stałe
|
rybeczka napisał(a): Czytajac tego posta proszę sobie włączyć piosenkę Johna Lennona: http://www.youtube.com/watch?v=okd3hLlvvLwMuszę was zmartwić rodacy. Nie ma Boga, nie ma szatana, nie musicie z nikim walczyć, nie musicie mówić do ściany, obrazów, posążków, jedzenia. Macie jedno życie i nie będzie więcej i to jest w tym najpiękniejsze, każda chwila życia jest tą wyjątkową i niepowtarzlną. Czujecie tę wolność ?
New Age'owiec uwaga na takich ludzi. Z reszta teksty Lenona sa bardzo masońskie i satanistyczne. Nie ma Boga nie ma nieba , braterstow wszystkich ludzi , czy nie trąci Ci to trochę ideą babilonu? Cos takiego już było chłopie i zostało to potempione przez Stwórcę. Dzięki czemu mamy różne narody, języki i tradycje.
_________________ Nicea 325, początek końca...
|
Wt wrz 01, 2009 10:13 |
|
 |
r4dz10
|
maraskin napisał(a): rybeczka napisał(a): Czytajac tego posta proszę sobie włączyć piosenkę Johna Lennona: http://www.youtube.com/watch?v=okd3hLlvvLwMuszę was zmartwić rodacy. Nie ma Boga, nie ma szatana, nie musicie z nikim walczyć, nie musicie mówić do ściany, obrazów, posążków, jedzenia. Macie jedno życie i nie będzie więcej i to jest w tym najpiękniejsze, każda chwila życia jest tą wyjątkową i niepowtarzlną. Czujecie tę wolność ? New Age'owiec uwaga na takich ludzi. Z reszta teksty Lenona sa bardzo masońskie i satanistyczne. Nie ma Boga nie ma nieba , braterstow wszystkich ludzi , czy nie trąci Ci to trochę ideą babilonu? Cos takiego już było chłopie i zostało to potempione przez Stwórcę. Dzięki czemu mamy różne narody, języki i tradycje.
z wieżą babilońską chodziło o zupełnie co innego. zanim czymś się podeprzesz, zastanów się, jaki ma sens dany mit.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt wrz 01, 2009 10:24 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|