Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Autor |
Wiadomość |
Witold
|
Co do tej duszy to ciekawe jak frater skonfrontuje tą niezbadalność, złudzenie materii etc. z "faktem" (czyt. mitem) jakoby ustalono, że dusza ma masę równą 21 gram.
|
Wt sie 25, 2009 22:02 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Czyli człowiek Duchem rozpoznaje tamten Świat i Duchem jest wstanie to rozeznać, natomiast materią nie jest wstanie operować .
Czyli Mistyk może Oglądać tamten Świat. Natomiast w wyjątkowych wypadkach istoty Duchowe z Tamtego Świata mogą zaingerować w energię naszego Świata, że my jesteśmy wstanie Je obserwować ( zarówno Duchy dobre , jak i duchy złe), natomiast my( Ci, którzy nie są Mistykami) nie jesteśmy wstanie Ich obserwować.
Właśnie Mistycy rozeznają w sposób Duchowy namacalny tamten Świat, natomiast osoba nie będąca Mistykiem może przyjąć to tylko na Wiarę.
|
Wt sie 25, 2009 22:27 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Właśnie Mistycy rozeznają w sposób Duchowy namacalny tamten Świat, A wiec: Cytuj: zdjęcie wykonane podczas Ofiary Mszy Świętej 29 VIII 1932 r.
To lipa, wzglednie emulsja fotograficzna jest mistyczna. Tak?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt sie 25, 2009 22:49 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Do zdjęć tych Cudów dodaję;
16 kwietnia, wieczorem, 2 ŚWIĘTE HOSTIE zstąpiły z góry, podczas Mszy odprawianej prze ojca Pete Marcial z Filipin na Pobłogosławionej Górze MATKI, podczas której uczestniczyło ok 250 osób. HOSTIE opadły na ziemię po lewej stronie ojca M. To był 1-wszy Cud Eucharystii zstępującej z góry od czasu Cudu z 6 stycznia 2002, kiedy Św. Michael Archanioł przyniósł Św. HOSTIĘ z Tabernakulum. Ojciec Marcial podniósł 2 Św. HOSTIE i umieścił Je na Korporale na Ołtarzu. Po Komunii, o. Marcial umieścił 2 Św. HOSTIE w Puszce. W tym momencie, wonny Olejek koloru złotego spłynął na Korporał . Po Mszy, o. Marcial przyniósł the puszkę z Dwiema Św. Hostiami do swojego pokoju i tam je chronił. 6 maja 2005 o 5:50 po południu Julia upadla nagle na podłogę i pełna siły wpadła w Ekstazę. Podczas swojej wizji zobaczyła gęstą, zstępującą z góry mgłę, która zaczęła obejmować Puszkę. Po dojściu do siebie z Ekstazy, Julia poprosiła pomocnika - ochotnika aby sprawdził 2 Św. HOSTIE, które Zstąpiły 16 kwietnia. Pomocnik poszedł do ojca Marciala i przekazał prośbę Julii. Kiedy o. Marcial otworzył Puszkę, zobaczył dużą ilość Krwi na 2 Św. HOSTIACH. Po zobaczeniu Cudu w postaci Cudownej Krwi Pańskiej na Sw. Hostiach ojciec Marcial był bardzo poruszony i zaczął głośno płakać. Około 30 pielgrzymów, którzy modlili się w Kaplicy również zobaczyli ten Cud i wychwalali Chwałę PANA.
"Moja ukochana Duszyczko! Przyszedłem osobiście aby podzielić się Miłością z Moimi dziećmi poprzez EUCHARYSTIĘ w odpowiedzi na Wasze życzenia, które zakwitły kwiatem ukojenia w każdym momencie aby uzdrowić MOJE Świete SERCE i Serce MOJEJ MATKI, które były rozdarte. Ale Eucharystia, która jest Moją Postacią jest ignorowana przez różne teorie, które przyczyniają się do skrzenia jej błędami i herezjami. … . To jest dowód na to, że Ja i Moja Matka kochamy Was tak mocno i jest to znak Miłości dla wszystkich naszych dzieci, które chcą przyjść do Mnie poprzez Moją Matkę z niezmąconą Wiarą w was. Dlatego, odważcie się powiedzieć "Tak" niezależnie od tego co robicie, kiedy i gdzie żyjąc życiem razem ze Mną i Moją Matką w niebie" (Przekaz od PANA JEZUSA 6 maja 2005)
|
Wt sie 25, 2009 23:24 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Frater Ty nie uprawiaj z nami chwytow polnocnokoreanskiej szkoly. Myslisz, ze klamstwo stanie sie faktem jesli je powtorzysz 100 razy?
A to znalazlem w internecie:
zdjęcie wykonane podczas Ofiary Mszy Świętej 29 VIII 1932 r. Filtr Duto. blona AGFA - mystic
|
Śr sie 26, 2009 11:51 |
|
|
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: "Moja ukochana Duszyczko! Przyszedłem osobiście aby podzielić się Miłością z Moimi dziećmi poprzez EUCHARYSTIĘ w odpowiedzi na Wasze życzenia, które zakwitły kwiatem ukojenia w każdym momencie aby uzdrowić MOJE Świete SERCE i Serce MOJEJ MATKI, które były rozdarte. Ale Eucharystia, która jest Moją Postacią jest ignorowana przez różne teorie, które przyczyniają się do skrzenia jej błędami i herezjami. … . To jest dowód na to, że Ja i Moja Matka kochamy Was tak mocno i jest to znak Miłości dla wszystkich naszych dzieci, które chcą przyjść do Mnie poprzez Moją Matkę z niezmąconą Wiarą w was. Dlatego, odważcie się powiedzieć "Tak" niezależnie od tego co robicie, kiedy i gdzie żyjąc życiem razem ze Mną i Moją Matką w niebie" (Przekaz od PANA JEZUSA 6 maja 2005)
Nie potrafię się inaczej odnieść do tergo cytatu jak wyjawienie wam tajemnicy, że czytając to pojawił się u mnie uśmiech na ustach i myśl - jak bardzo trzeba być ograniczonym i naiwnym by wierzyć w takie głupoty?
_________________ MÓJ BLOG
|
Śr sie 26, 2009 11:57 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@Epikuros
Z całym szacunkiem to nie jest argumentacja. Ja Ciebie nie staram się ośmieszyć, choć różne mam reakcje.
Do mojej wypowiedzi w innym temacie muszę dodać, że obdarzony Jesteś znacznie wyższą kultura osobistą, niż wielu innych forumowiczów. I może w kontekście do powyższej wypowiedzi to dziwnie zabrzmi.
@Dural
Ja nigdy nie kłamię, nawet w sprawach błahych i nie ukrywam, że także Was Ewangelizuję.
Kościół Katolicki nie jest sektą i nie opiera się tylko i wyłącznie na Biblii
By zrozumieć Objawienie trzeba pojmować Je Duchem.
Ja zdaję sobie sprawę, że jeszcze nie jesteś na tym etapie, stąd proszę Cię o odopowiedź dotyczącą wątku `o budowie świata`.
|
Śr sie 26, 2009 12:14 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Z czasem będziesz widział Mistykę w innym świetle.
Małymi krokami.
|
Śr sie 26, 2009 12:19 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Z całym szacunkiem to nie jest argumentacja. Ja Ciebie nie staram się ośmieszyć, choć różne mam reakcje.
Do mojej wypowiedzi w innym temacie muszę dodać, że obdarzony Jesteś znacznie wyższą kultura osobistą, niż wielu innych forumowiczów. I może w kontekście do powyższej wypowiedzi to dziwnie zabrzmi.
Cieszy mnie, że tak uważasz, ale tutaj nie potrafię się inaczej odnieść. Tekst ten brzmi tak absurdalnie jakby układał go ktoś upośledzony, a chciałby żeby mocno zabrzmiał. Jest on naprawdę rażący intelektualnie. Popatrz jak Jezus przemawia w Biblii: niby do prostych ludzi, a jego przesłania mają głębie moralną. Tutaj jest tylko paplanina i właściwie o niczym. Jak możesz wierzyć, że Jezus mógłby być tak ograniczony?:
- kwiat ukojenia
- święte rozdarte serca
- osoby przychodzące do Jezusa przez jego matkę (a czemu nie przez Jezusa do Boga, jak to Biblia mówi)
- "Dlatego, odważcie się powiedzieć "Tak" niezależnie od tego co robicie, kiedy i gdzie żyjąc życiem razem ze Mną i Moją Matką w niebie" - WTF?
Naprawdę wiarę można argumentować inaczej, w lepszy bardziej subtelny, przemyślany i logiczny sposób. Ten jest niestety uwłączający dla osoby boskiej, naiwny i odpychający od wiary.
|
Śr sie 26, 2009 12:25 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Epikuros napisał(a): Cieszy mnie, że tak uważasz, ale tutaj nie potrafię się inaczej odnieść. Tekst ten brzmi tak absurdalnie jakby układał go ktoś upośledzony, a chciałby żeby mocno zabrzmiał. Jest on naprawdę rażący intelektualnie. Popatrz jak Jezus przemawia w Biblii: niby do prostych ludzi, a jego przesłania mają głębie moralną. Tutaj jest tylko paplanina i właściwie o niczym. Jak możesz wierzyć, że Jezus mógłby być tak ograniczony?:
I Bracie przesłanie w Biblii do Ciebie nie trafia, dlatego PAN BÓG przekazuje Prawdę na szereg innych sposobów w Nadziei, że jesteście wstanie Ją pojąć, przekazuje Ją językiem prostym dla ludzi, o prostszej konstrukcji umysłu – czyli także ludziom o bardzo wysokim IQ, ale mniej zagmatwanej zdolności pojmowania (przekazuje też i na inne sposoby do czego dojdziemy) -. I zapewniam Cię, że poprzez różnego rodzaju Objawienia i Cuda jest ogrom Nawróceń. To są fakty, a nie mity. I tu na tym forum my to czytamy, ale Są i osoby Postronne, które przeczytają ten temat z google i Uwierzą w BOGA. Epikuros napisał(a): - kwiat ukojenia - święte rozdarte serca - osoby przychodzące do Jezusa przez jego matkę (a czemu nie przez Jezusa do Boga, jak to Biblia mówi) - "Dlatego, odważcie się powiedzieć "Tak" niezależnie od tego co robicie, kiedy i gdzie żyjąc życiem razem ze Mną i Moją Matką w niebie" – WTF?
MAMA BOŻA jest naszą MAMĄ. Stało się to namacalnym pod Krzyżem PANA JEZUSA.
[b] J 19, 25-27 Testament z krzyża*
25 A obok krzyża Jezusowego stały: Matka Jego i siostra Matki Jego, Maria, żona Kleofasa, i Maria Magdalena. 26 Kiedy więc Jezus ujrzał Matkę i stojącego obok Niej ucznia, którego miłował, rzekł do Matki: «Niewiasto, oto syn Twój». 27 Następnie rzekł do ucznia: «Oto Matka twoja». I od tej godziny uczeń wziął Ją do siebie.
I MAMA BOŻA ma Potężną Moc. Jej Modlitwy Wstawiennicze mają Większą Moc, niż wszystkich Świętych razem wziętych. I każdy kto się Ucieka pod JEJ Opiekę - nie zostanie odtrącony.
Epikuros napisał(a): Naprawdę Wiarę można argumentować inaczej, w lepszy bardziej subtelny, przemyślany i logiczny sposób. Ten jest niestety uwłączający dla osoby boskiej, naiwny i odpychający od wiary.
Jak na razie nie Uwierzyłeś, więc rada Twoja jest paradoksem.
|
Śr sie 26, 2009 12:58 |
|
 |
Epikuros
|
Cytuj: Jak na razie nie Uwierzyłeś, więc rada Twoja jest paradoksem.
Ale inne uzasadnienia mnie przynajmniej skłaniają do refleksji.
DObrze frater dajmy Ci szansę. Zdanie po zdaniu zinterpretuj mi tę paplaninę na język normalnego człowieka (jednak bez wymysłów i konsekwentnie). WIęc czekam aż wytłumaczysz mi o czym jest ten tekst. Ma jakieś głębsze przesłanie niż: "Jezus i jego mama Cię kochają więc masz cud, teraz wierz"?
|
Śr sie 26, 2009 13:04 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Frater z jednej strony opierasz sie na teorii Einsteinia, z drugiej publikacja "zdjecia" podpierasz sie Disneyem. Moj umysl jest za watly by Cie zrozumiec.
Powielasz nowe przyklady, calkowicie ignorujac prosby dotyczace odpowiedzi na stare.
Ponowie:
Jak mozna sfotografowac ducha, jesli ten jest widzialny wylacznie przez mistykow?
|
Śr sie 26, 2009 13:28 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Epikuros napisał(a): Ale inne uzasadnienia mnie przynajmniej skłaniają do refleksji.
I jak na razie utwierdzasz się tylko w absurdalnych twierdzeniach racjonalistów. I szukacie wzajemnej adoracji. Czy nie w tym celu próbujesz zaistnieć na tamtej stronie mimo, że ewidentnie do niej nie pasujesz, bo Twoje Serce `rwie się ` do poszukiwania Prawdy. A kiedy już ją masz prawie `w rękach`, wtedy co mnie dziwi porzucasz ja i dalej brniesz w fikcję. Epikuros napisał(a): Dobrze frater dajmy Ci szansę. Zdanie po zdaniu zinterpretuj mi tę paplaninę na język normalnego człowieka (jednak bez wymysłów i konsekwentnie). WIęc czekam aż wytłumaczysz mi o czym jest ten tekst. Ma jakieś głębsze przesłanie niż: "Jezus i jego mama Cię kochają więc masz cud, teraz wierz"?
Jest to Cud EUCHARYSTYCZNY , jeden z około 160 . Czyli stara się pokazać ludziom prosty namacalny fak , że to jest Prawdzie CIAŁO PANA JEZUSA w EUCHARYSTI.
|
Śr sie 26, 2009 13:29 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
@Dural
Chętnie podejmę z Tobą dyskusję, ale musisz wspiąć się na swoje wyżyny i zacząć dbać o kulturę osobistą.[/i]
|
Śr sie 26, 2009 13:32 |
|
 |
No
|
Cytuj: I MAMA BOŻA ma Potężną Moc. Jej Modlitwy Wstawiennicze mają Większą Moc, niż wszystkich Świętych razem wziętych.
Czyli nie warto się modlić do świętych bo Maryja ma lepsze "układy" na górze?
|
Śr sie 26, 2009 13:54 |
|
|
|