Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 21:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Moja modlitwa 
Autor Wiadomość
Dale Neumann (47), ktory kiedys studiowal na pastora, zostal uznany winnym smierci 11-letniej corki. Dziewczynka chorowala na cukrzyce, ktora mozna latwo leczyc, jednak tatus zdecydowal modlic sie o zdrowie dziecka, zamiast isc do lekarza.
"Gdybym poszedl do doktora, postawilbym go przed Bogiem" -powiedzial na rozprawie.
Adwokat, ze wzgledu na grozbe wysokiej kary, bedzie apelowal. Jego zdaniem Dale byl przekonany o sile modlitwy i dlatego nie moze byc uznanym za winnego.
Artykul np. tu:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8180116.stm

Najwidoczniej marny był z niego student, nie zauważył, że w Biblii wielokrotnie mówi się o lekarzach.

N sie 02, 2009 18:40

Post Re: Moja modlitwa
Sylwia A. napisał(a):
Odkąd medycyna jest coraz lepsza, cudów medycznych ubywa :-)

Teraz to nawet ludzie awanturują się, jak ktoś w szpitalu umrze - no bo nie ma prawa...

Niezapominajmy ze gdyby to nie bylo wola Boga, medycyna wcale nie bylaby lepsza :)

Caly problem w dzisiejszym swiecie polega na tym ze czlowiek za wszelka cene chce "rozszyfrowac" Boga i zapanowac nad Nim, żądając cudow, dowodow itd... zamiast zajac sie soba i odkryc kim ja naprawde jestem. Prawdziwe poznanie siebie prowadzi do poznania Boga. Bog daje sie nam poznac na tyle na ile to jest w Jego zamiarach i w odpowiednim czasie.

Byl kiedys taki czas ze tez myslalam ze jestesmy "manipulowani" przez religie, polityke itd... wiara .. cuda... bajki...

Ale ktos mi raz doradzil dwie rzeczy:
1. modlij sie o to abys chciala sie modlic, aby modlitwa byla pragnieniem twojego serca
2. korzystaj z sakramentu pokuty przynajmniej raz w miesiacu

Obydwa punkty proste do wykonania, ale dla mnie nie byly takie oczywiste... a zwlasza spowiedz co miesiac mi sie nie bardzo usmiechala (bylam jedna z tych osob co z tego sakramentu korzystala dwa razy w roku).

No ale... pomyslalam sobie.... ah.. nic nie mam do stracenia... no i stalo sie..... poprostu zaczelo sie od tego ze "ja chcialm poznac Boga".
Nic sie nie stanie jezeli ja z tym pragnieniem nie wyjde pierwsza.
Bog do niczego nie zmusza. On juz zrobil "pierwszy krok" i czeka czy mu odpowiem.

Modlitwa i sakrament pokuty umacniaja mnie codziennie w wierze i w calkowitym zaufaniu Bogu.

A wiara naprawde czyni cuda.... to nie bajki!

Zycze kazdemu aby byl odwazny aby stanac w prawdzie przed soba samym bo to prowadzi do odnalezienia Boga, a przez to do niewypowiedzianej radosci z zycia i z tego co zycie przyniesie...

Zdrowie ciala jest niczym w porownaniu ze "zdrowiem" duszy!

Pn sie 31, 2009 4:49
zbanowany na stałe

Post Re: Moja modlitwa
monikak napisał(a):
Zdrowie ciala jest niczym w porownaniu ze "zdrowiem" duszy!

Super powiedzenie, w Biblii jest podobne które najbardziej mi przypadło do serca "Zatem teraz nie ma żadnego potempienia dla tych którzy są w Chrystusie, którzy chodzą nie według ciała, lecz według ducha" Rz 8,1

:) Amen :)

Pn sie 31, 2009 14:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2