Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 3:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna strona
 Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów? 
Autor Wiadomość

Frater gadać z tobą o czymkolwiek, to jak tłumaczyć śwince morskiej budowę długopisu. Niby proste i łatwe, ale jakoś nie rozumie.

Pn wrz 07, 2009 23:26
zbanowana na stałe

Witold, to Ty tu Przyjacielu uchodzisz za znawcę ewolucji, nie ja?

Odpowiedz zatem na moje pytanie?

A to pierwsze pytanie z wielu

Pn wrz 07, 2009 23:29

Witold, to Ty tu Przyjacielu uchodzisz za znawcę ewolucji, nie ja?
Odpowiedz zatem na moje pytanie?

Żadnego sensownego nie zadałeś.
Głupie pytania wywołują u mnie reakcję alergiczną.

Gdybyś w podstawówce uważał też na innych przedmiotach niż tylko religia, to byś słyszał np. o koczownictwie. Albo może być miał na tyle masy mózgowej, żeby wpaść na to, że wiele istniejących osiedli ludzkich się zwyczajnie nie zachowało.
Kolekcja ptasich gniazd mających 200 000 lat też nie jest zbyt obfita.

Albo niech ktoś spróbuje sobie wyobrazić mające 200 000 lat mrowisko ;-)

Cytuj:
A to pierwsze pytanie z wielu

Już się boję, czy czasem cała teoria nie zawali się przez taaaakiego intelektualistę.

Pn wrz 07, 2009 23:39
zbanowana na stałe

Czy ptaszki w czasie swojej ewolucji też miały taką lukę w zakładaniu gniazd? Gdzie zatem rodziły się pisklęta? Czy kolonia(ptaszków) nie zakładała osad ( w onej luce)?

Więc pytanie powtarzam Przyjaciele, i daję Wam czas do namysłu.

Ps.
Ptaszki też koczują, a nie przeszkadza to im w zakładaniu gniazd i osad.

Pn wrz 07, 2009 23:44

ludzie też koczowali i mieszkali w ziemiankach/szałasach, nawet uprawiali pola. i co?

proponuję się zapoznać z terminem koczownictwo.

Wt wrz 08, 2009 5:49

Więc pytanie powtarzam Przyjaciele, i daję Wam czas do namysłu.

Ja ci daję czas na to, żebyś nauczył się czytać.

Wt wrz 08, 2009 6:19

Post Re: Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów
maraskin napisał(a):
Na jednym z wertowanych wykładów w sieci natknąłem się na ciekawy zarzut odnośnie osób trzymających się kurczowo teorii ewolucji. A mianowicie że ich nauka ma charakter religijny. Te osoby wierzą że tak było mimo że dowodów potwierdzających ich wiare tak naprawdę nie ma. A jeżeli gdziekolwiek na Świecie znajdują się dowody obalające ich wiarę to są one celowo bagatelizowane.

A więc porównujesz teorie ewolucji do religii , ponieważ oni wierzą pomimo braku dowodów i w dodatku bagatelizują dowody obalające ich wiare? Skoro to ma świadczyć , że coś jest religią , to każda religia to bullshit.

Wt wrz 08, 2009 7:53

Czy ptaszki w czasie swojej ewolucji też miały taką lukę w zakładaniu gniazd? Gdzie zatem rodziły się pisklęta? Czy kolonia(ptaszków) nie zakładała osad ( w onej luce)?

Co ty palisz ze tak bredzisz? Nie ptaszki nie miały żadnej luki. A gniazda zakladały juz dinozaury , wśród których ptaszki miały przodków ( i sa takie skamieniałości) .

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Wt wrz 08, 2009 8:20

Gratuluję cierpliwości. Jednakże pierw frater niech wyjaśni o jaką lukę dokładnie mu chodzi i niech sprecyzuje pytanie dokładnie. Jak narazie rzuca bzdetami i niejasnościami, a jak będziemy tak ochoczo reagować na jego fanaberie, to na koniec napisze "widzicie, nie dajecie sobie rady, nic nie wyjaśniliście, to dowodzi, że ewolucja jest fałszem" czy inne tego typu stwierdzenia.

Wt wrz 08, 2009 8:28

Cytuj:
ie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego

Ależ oczywiście, że odpowiada i jest to podstawa TE. Dlaczego tak bredzisz?

konkurencja+zmienne warunki= dobór naturalny
dobór naturalny+zmiany = ewolucja

Jeśli odpowiada to przedstaw na poziomie komórkowym, mechanizm zmiany dinozaura w ptaka . Gdzie ważące kilka ton zwierzę, zmienia się w ważącego niecały kilogram ptaka, potrafiącego unosić się w powietrzu.

Wt wrz 08, 2009 8:35

Epikuros napisał(a):

Cytuj:
ie odpowiada też na pytanie o mechanizm tych zmian , a jedynie zauważa, że takowe zachodzą.To tak jakby twierdzić , że Ziemia się obraca, lecz nie wiedzieć dlaczego

Jeśli odpowiada to przedstaw na poziomie komórkowym, mechanizm zmiany dinozaura w ptaka . Gdzie ważące kilka ton zwierzę, zmienia się w ważącego niecały kilogram ptaka, potrafiącego unosić się w powietrzu.

Oczywiście znowu przeinaczasz. Nikt nie twierdził, że brontozaur czy t-rex wyewoluował w ptaka. Był to najprawdopodobniej jakiś mały gatunek dinozaura :)

Czy da sie to zrobic na poziomie komórkowym? Jeśli zachowałoby się jakieś DNA dinozaura to najpewniej dałoby się to zrobić :)

Wt wrz 08, 2009 8:38

Seweryn napisał(a):
Epikuros napisał(a):

Cytuj:

Oczywiście znowu przeinaczasz. Nikt nie twierdził, że brontozaur czy t-rex wyewoluował w ptaka. Był to najprawdopodobniej jakiś mały gatunek dinozaura :)

Czy da sie to zrobic na poziomie komórkowym? Jeśli zachowałoby się jakieś DNA dinozaura to najpewniej dałoby się to zrobić :)

Rozumiem, był to mały gatunek, bo ptak też jest mały. Idąc tym tokiem myślenia , dinozaury wyewoluowały według Ciebie z jakiegoś dużego gatunku zwierząt , a tamte z kolei z innego dużego gatunku i tym sposobem przodkowie dinozaurów nigdy nie byli mali?

Wt wrz 08, 2009 8:59

A Pinwin i Emu są małe? Jak to Sewerynku można się głupio uczepić każdego zdania. Oczywiście, że rozmiar gatunku też się zmienia.

Wt wrz 08, 2009 9:04

Epikuros napisał(a):

Kolejny kreacjonista używający pojęć których ni w ząb nie rozumie.
Przodek ptaków był dinozaurem. Dokładnie należał do kladu teropodów:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teropody . I oczywiście nie ważył wielu ton.
Poza tym co to znaczy "na poziomie komórkowym?" Komórki teropodów zapewne niemal niczym się od ptasich nie różniły - teropody były już prawdopodobnie stałocieplne. A gdybyśmy znali DNA tej grupy to dało by sie zapewne prześledzić ewolucje dość dokładnie . Może seweryn , zamiast gawędzić o kreacji , weźmie się za wykopaliska i takowe znajdzie? ;-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Wt wrz 08, 2009 9:04

A Pinwin i Emu są małe? Jak to Sewerynku można się głupio uczepić każdego zdania. Oczywiście, że rozmiar gatunku też się zmienia.

Czyli ptaki mogły wyewoluować z ważącego wiele ton dinozaura?

Wt wrz 08, 2009 9:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna strona