Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 21:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona
 Czy TEORIA EWOLUCJI jest religią ateistów naszych czasów? 
Autor Wiadomość

Moderację prosze o poprawienie postu Leontodona, bo ja tego cytatu nie napisałem :P

Cytuj:
Czyli ptaki mogły wyewoluować z ważącego wiele ton dinozaura?

Teoretycznie jeśli warunki byłyby odpowiednie, to jest to mozliwe.

Wt wrz 08, 2009 9:08

Epikuros napisał(a):
A Pinwin i Emu są małe? Jak to Sewerynku można się głupio uczepić każdego zdania. Oczywiście, że rozmiar gatunku też się zmienia.

Ewoluowały z mniejszych krewnych tegoż. A właściwie co maja rozmiary do rzeczy? Wielotonowe bydle może zmaleć w toku ewolucji - przykładem np. karłowate odmiany słoni czy innych dużych zwierząt ewoluujące na wyspach. Akurat rozmiar łatwo i szybko się zmienia ;-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Wt wrz 08, 2009 9:11

Moderację prosze o poprawienie postu Leontodona, bo ja tego cytatu nie napisałem :P

Cytuj:

Teoretycznie jeśli warunki byłyby odpowiednie, to jest to mozliwe.

To ponawiam pytanie:
Przedstaw na poziomie organicznym mechanizm zmiany ważącego kilka ton dinozaura w ważącego kilka tysięcy razy mniej ptaka, potrafiącego unosić się w powietrzu. Wszystkie zmiany organizmów dochodziły na poziomie organicznym, rzekomo pod wpływem warunków środowiskowych i innych, więc przedstaw ich mechanizm, skoro twierdzisz że ewolucja odpowiada na to pytanie.

Wt wrz 08, 2009 9:16

Wt wrz 08, 2009 9:24

Wydaje mi się że ty ewolucję postrzegasz jako proces "zwiększania" się osobnika a nie jest to całkiem prawda. Wystarczy spojrzeć na zwykłego domowego psa. Przed udomowieniem był to gatunek praktycznie identyczny z znanymi man wilkami. Wystarczyło parę tysiącleci hodowli aby znacznie urozmaicić rasowo ten gatunek (a niektóre psy są w końcu małe no nie). I to jest przykład działania ewolucji tyle że z drobną pomocą czynników ludzkich.

Jeśli taki człowiek a nawet płetwal błękitny pośredni mają swoje wspólne źródło w jakimś praorganiźmie (jednokomórkowym) to w czym problem.

Pozatym niech wypowie się ktoś obeznany z biologią bo mogę się mylić ale czy czasem ptaki nie istniały już w czasach dinozaurów (bo ssaki istniały już na pewno). Bop jeśli tak to mogły ewoluować z czegoś innego. A jeśli nie to pamiętajmy że istniały gatunki latających dinozaurów i to one mogą być kandydatami na protoplastów ptasiej gromady.

Zresztą dla mnie zaprzeczanie teorii ewolucji jest równie bezzasadne co negowanie atomistycznej budowy materii.

Wt wrz 08, 2009 9:36

Co rozumiesz przez "poziom organiczny"?

Zmiany zachodziły w ciele dinozaura więc było ono jak najbardziej organiczne ( zbudowane z komórek ) Więc zmiany dotyczyły samych ciał , jako obiektów organicznych. Przedstaw mechanizm tych zmian, czyli np. jak przednie kończyny dinozaura zmieniły się w skrzydła i wyrosły im pióra. Jaki mechanizm powoduje, że komórki wiedzą iż należy wytworzyć skrzydła i pióra aby dinozaur mógł latać i w jaki sposób zmiany te zachodzą , na poziomie komórkowym czy organicznym.

Wt wrz 08, 2009 9:39

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja_ptaków

LEŃ!!

Wt wrz 08, 2009 9:45

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ewolucja_ptaków

LEŃ!!

Jak byś nie był leniem to przeczytałbyś artykuł do którego podałeś mi link,
cytuję:

"W Wikipedii nie ma jeszcze artykułu pod taką nazwą. "

Wt wrz 08, 2009 10:07

Nie dość, że leń, to jeszcze nieudolny i butny ;)

skopiuj cały link i wklej do pasku adresu przeglądarki. Skrypt forum niestety działa tak, że obcina linki. Przez ponad 3 lata obecności na forum powinieneś to zauważyć ;)

Wt wrz 08, 2009 10:14
zbanowany na stałe

Seweryn psi przyklad Escallibura jest bardzo trafny. Dlaczego nie dziwi Cie to, ze stosunkowo krotki czas krzyzowania doprowadzil do Grand danoisa i chihuahualy?
http://news.bbc.co.uk/earth/hi/earth_ne ... 210394.stm

Wt wrz 08, 2009 10:18
zbanowana na stałe

Rozumiem żeśmy twór przejściowy, bo skrzydła przecież nam jeszcze nie urosły, czy się mylę?;)

Ponawiam więc pytania;

Spójrzcie Przyjaciele na ptaszki - budują gniazda, czyli dom. Kolonia ptaszków buduje osadę, zatem pytanie do znawców ewolucji, kiedy powstały pierwsze osady ludzkie?

Pytanie, kiedy ludzie (podobnie jak kolonia ptaszków) budowali pierwsze osady ludzkie?

Homo sapiens pojawił się 200 000 lat temu, jak postował Witold, a pierwsza znana osada jest z 7400 a 7300 roku p.n.e. też za postem Witolda

Czyli między 200 000 lat, a 8 000 lat - luka?

Co było w onym czasie?;)

Czy ptaszki w czasie swojej ewolucji też miały taką lukę w zakładaniu gniazd? Gdzie zatem rodziły się pisklęta? Czy kolonia(ptaszków) nie zakładała osad ( w onej luce)?;)

Wt wrz 08, 2009 10:20
zbanowana na stałe

oczywiście p. n .e.

Wt wrz 08, 2009 10:25
zbanowany na stałe

Czy ptaszki w czasie swojej ewolucji też miały taką lukę w zakładaniu gniazd? Gdzie zatem rodziły się pisklęta? Czy kolonia(ptaszków) nie zakładała osad ( w onej luce)?Mruga 2

Oczywiscie! Wtedy to ludzie mieszkali w gniazdach na dzrewach. Do dzis mowimy "gniazdo domowe", "ona to latawica", czy mamy orla w godle!
Ptaszki w tym czasie sie nie rodzily. Czekaly az czlowiek z drzewa zejdzie.

Wt wrz 08, 2009 10:30

Rozumiem żeśmy twór przejściowy, bo skrzydła przecież nam jeszcze nie urosły, czy się mylę?

Frater zakłądasz tutaj jak widzę, ze szczytem i jednocześnie celem ewolucji są skrzydła. Jest to Twoja fanaberia i nikt z takimi pierdołami dyskutował nie będzie.

Cytuj:
Spójrzcie Przyjaciele na ptaszki - budują gniazda, czyli dom. Kolonia ptaszków buduje osadę, zatem pytanie do znawców ewolucji, kiedy powstały pierwsze osady ludzkie?

A kiedy powstała pierwsza piosenka? :-D

TE zajmuje się powstawaniem gatunków. GATUNKÓW!!

Cytuj:
Homo sapiens pojawił się 200 000 lat temu, jak postował Witold, a pierwsza znana osada jest z 7400 a 7300 roku p.n.e. też za postem Witolda

Co było w onym czasie?

Oj głuptasku - luka oznacza przerwę. Jeśli człowiek począł zakładać osady 8000 lat temu (załóżmy), togdzie tutaj masz lukę? Luka by była gdyby 6000 lat temu przestał, a 4000 lat temu znowu zaczął :)

Wt wrz 08, 2009 10:36
zbanowana na stałe

Rozumiem Drogi Duralu, że to kpina z rozpaczy na brak sensownej argumentacji? ;)

Wt wrz 08, 2009 10:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 255 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna strona