Dobrze było by wspomóc Gościa Niedzielnego
Autor |
Wiadomość |
Klarcia
|
 Dobrze było by wspomóc Gościa Niedzielnego
Mieszkam w Niemczech. Z daleka śledzę proces jaki p.Alicja Tysiąc wytoczyła Gościowi Niedzielnemu.
Zauważyłam, że dn. 10.09.br p.Alicję wspierało liczne grono lewaków, natomiast naszych było niewielu.
Moi drodzy. Gra się toczy o wysoką stawkę. Wyrok wydany w tej sprawie pokaże - czy mamy prawo głosić swoje, katolickie poglądy, czy zostaniemy zakneblowani.
Nie mogę przyjechać do kraju, więc pozostał mi tylko kontakt sieciowy.
Widzę potrzebę zorganizowania grupy poparcia dla Gościa.
Kulturalnie zachowująca się grupa osób - z odpowiednimi transparentami - była by mile widziana.
Orzeczenie Wyroku, odbędzie się dn.23.09.br, o godz. 11:00, w Sądzie Okręgowym, sala C.II.41. Katowice, ul.Francuska.
Proszę, odezwijcie się - postaram się to spotkanie skoordynować. 
_________________ " Gdyby człowiek miał prawo do wszystkiego, życie byłoby do niczego "
|
Wt wrz 15, 2009 3:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
i to by było na tyle w kwestii poszanowania "niezawisłości sądu".
Crosis
|
Wt wrz 15, 2009 8:31 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Orzeczenie Wyroku, odbędzie się dn.23.09.br, o godz. 11:00, w Sądzie Okręgowym, sala C.II.41. Katowice, ul.Francuska. Proszę, odezwijcie się - postaram się to spotkanie skoordynować
Bez sensu!!!
Skoro 23.09 wyrok zostanie wydany, to co ty chcesz wspierać po fakcie?
Nie tedy droga by kopiować kretyńskie manifestacje przed Sądem. Zastanów się co piszesz. Jeżeli wyrok bedzie niekorzystny to istnieje jeszcze odwołanie do wyższej instancji. Jednak powiewanie głupimi transparentami do niczego nie doprowadzi. Jedynie do kpin i osmieszenia GN. To nie środowisko RM i bojowe bataliony moherowych beretów, wywijające parasolkami i drace się wniebogłosy, gdy ich guru staje (o ile jest łaskaw sie stawić) przed sądem.
Nie rób obciachu!!
|
Wt wrz 15, 2009 8:44 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
A ja się cieszyłam że nie ma tam grupy zajadłych kobiet w podeszłym wieku gotowych wszystkich zmieszać z błotem jeżeli ktoś pomyśli nie tak jak one Mimo wszystko nie róbmy cyrków i pokażmy że stać nas na kulturę...
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Wt wrz 15, 2009 10:28 |
|
 |
Nieznośna
|
zielona_mrowka napisał(a): A ja się cieszyłam że nie ma tam grupy zajadłych kobiet w podeszłym wieku gotowych wszystkich zmieszać z błotem jeżeli ktoś pomyśli nie tak jak one
I niepotrzebnie  Takowe kobiety były, tylko że po stronie pani Tysiąc. Nie-moherowe berety z iście moherowym zacięciem do mieszania z błotem 
|
Wt wrz 15, 2009 10:43 |
|
|
|
 |
Leontodon
|
A ja kibicuje Alicji Tysiąc. I nie chodzi tu o aborcje, tylko o obelżywy sposób w jaki o niej pisał GN. Dla tych pismaków liczył sie tylko sam fakt (niedoszłej) aborcji, a nie to co panią Tysiąc do tej dramatycznej decyzji doprowadziło. A doprowadziły ja m in. indolencja urzędnicza i niekompetencja lekarzy. A to co potem sie działo to juz skandal, zwłaszcza po niekorzystnym wg. fanatyków pro life wyroku TS.
BTW, mam jakies takie dziwne przekonanie ze GN pod poprzednim redaktorem naczelnym nie miałby żadnego procesu , bo potrafiłby zachować umiar i dobre obyczaje, nie uchybiając przekonaniom.
A protesty pod sadami? No comment. Komuś się tu katolicki "taliban" marzy chyba.
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Wt wrz 15, 2009 10:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
CIekawe że o pogwałceniu "dobrych obyczajów" i "kulturze" słyszy sie zawsze jak ktoś chce zaprotestować przeciw czyjemuś zamiarowi morderstwa.
"Wielce oświeceni" są zdegustowani że ktoś na tyle przejmuje się losem tych dzieciaków że jest gotów publicznie protestować. Oni są "kulturalni" i prędzej dopuszczą do morderstwa niż do takiego "braku kultury".
To tłumaczy dlaczego naród o tak wielkiej kulturze jak Niemcy nie protestował przeciw eksterminacji Żydów...
|
Wt wrz 15, 2009 13:30 |
|
 |
Leontodon
|
Marek MRB napisał(a): CIekawe że o pogwałceniu "dobrych obyczajów" i "kulturze" słyszy sie zawsze jak ktoś chce zaprotestować przeciw czyjemuś zamiarowi morderstwa. "Wielce oświeceni" są zdegustowani że ktoś na tyle przejmuje się losem tych dzieciaków że jest gotów publicznie protestować. Oni są "kulturalni" i prędzej dopuszczą do morderstwa niż do takiego "braku kultury".
T.
No i typowa wstawka o Hitlerze musi być? Czy wy pro lifeowi macie jakies podskórne tęsknoty do tego pana?
pani Tysiąc NIE CHCIAŁA OŚLEPNĄĆ. I dlatego poprosiła o aborcję. Ze miała racje dowodzi samo to ze faktycznie wzrok straciła - tak jak przewidywano - a czego wojujący obrońcy życia nie przyjmują do wiadomości. Ale z GN tego się nie dowiesz. I dlatego m. in. ten proces. Fanatycy używają języka wojny , a potem się dziwią ze ktoś podnosi rękawicę. A tyczy to obu stron. Nikt nie może nikogo ZMUSZAĆ do tego typu poświecenia swojego zdrowia. Zycze wszystkim hipokrytom z GN znalezienia sie w takiej samej sytuacji. Ciekawym bardzo czy beda tak bohaterscy jak tego wymagają od innych??
_________________ Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!
|
Wt wrz 15, 2009 14:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIesz, też mam dzieci. I nie zabiłbym ich w zamian za swoje zdrowie.
A zarówno okrutnysposób zabijania, jak i jego masowość sprawia że przy aborcji tragedia Holocaustu to niewielki pikuś.
|
Wt wrz 15, 2009 16:26 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Marek MRB napisał(a): WIesz, też mam dzieci. I nie zabiłbym ich w zamian za swoje zdrowie.
Nie każdy ma tyle odwagi. I chociażby dlatego powinniśmy takich ludzi też zrozumieć.
Niestety pojęcie "empatia" jest obce nurtowi katolickiemu.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt wrz 15, 2009 16:32 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Nikt nie może nikogo ZMUSZAĆ do tego typu poświecenia swojego zdrowia.
O ile mi wiadomo, ks. redaktor nikogo nie ZMUSIŁ do poświęcenia swojego zdrowia w imię niezabijania niewinnego człowieka. On tylko nazwał rzecz po imieniu. Nie wolno mu tego zrobić ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 15, 2009 16:34 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: I chociażby dlatego powinniśmy takich ludzi też zrozumieć.
Nie rozumiem tej nader częstej tendencji do mylenia " zrozumienia " z " akceptacją ".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 15, 2009 16:35 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Tu chyba chodzi o cos wiecej. NIEDOCZYTALISCIE:
Cytuj: Wyrok wydany w tej sprawie pokaże - czy mamy prawo głosić swoje, katolickie poglądy, czy zostaniemy zakneblowani.
Teraz rozumiecie? Sprawa przegrana i skonczy sie katolicyzm w naszym kraju!
...
kiedy rzucą przed siebie grom,
kiedy runą żelaznym wojskiem
i pod drzwiami staną, i nocą
kolbami w drzwi załomocą -
ty, ze snu podnosząc skroń,
stań u drzwi.
Bagnet na broń!
Trzeba krwi!
...
I tak dalej.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt wrz 15, 2009 16:42 |
|
 |
Klarcia
|
eu_geniusz napisał:
Cytuj: Bez sensu! Skoro 23.09 wyrok zostanie wydany, to co ty chcesz wspierać po fakcie? Sens jest. Nie chodzi o wywieranie nacisku na "niezawisły" Sąd. Moim zdaniem, należało by tylko pokazać społeczeństwu, choćby takim typkom jak -Leontodon-, że wśród młodzieży są osoby broniące Wyższych Wartości.
Dlaczego obciach?
Lewactwo stawiło się dość licznie, co natychmiast zostało odnotowane (z odpowiednim komentarzem) w Gazecie Wyborczej.
A później się dziwimy doniesieniom medialnym, że większość polskiego społeczeństwa, w niektórych przypadkach akceptuje aborcję. Należało by przy tym podkreślić, że owe osoby deklarują swoją przynależność do Kk.
Dodam jeszcze, iż nie chodzi o robienie zadymy - dlatego napisałam:" Kulturalnie zachowująca się grupa osób ", a po prostu pikietę pokazującą poparcie dla osób broniących życia. Nienarodzone maleństwo - ma do tego równe prawo, jak jego "mama".
_________________ " Gdyby człowiek miał prawo do wszystkiego, życie byłoby do niczego "
|
Wt wrz 15, 2009 16:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zapominajcie, że AT przyznał rację niejeden sąd. W związku z tym, to, co pisał o niej GN może być poczytane za obrazę.
O tym decuduje prawo. Nie ważne, jak górnolotne ktoś ma pobudki, nie ma prawa nikogo obrażać. I tak działa prawo.
W takim więc razie wszystkie takie protesty są po prostu zbędne.
Jeśli zaś nie potraficie pogodzić się z wyrokami sądów - to Wasz problem.
Crosis
|
Wt wrz 15, 2009 18:20 |
|
|
|