Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 6:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Narodziny Boga - 1/2 
Autor Wiadomość

Post Czy ten Schmidt?
[quote="Johnny99"]Oczywiście, ale wymaga to olbrzymiej pracy religioznawczo-teologicznej, do której nikt z nas nie jest chyba kompetentny. Natomiast wnioski często są niezwykle interesujące - ja np. czytałem niegdyś W. Schmidta o monoteiźmie pierwotnym, i aż dziw, ile.. chrześcijaństwa można znaleźć u ludów pierwotnych. Ale praca Schmidta spotkała się z szeroką krytyką, a ja nie mam kompetencji do jej zweryfikowania.[/quote]

Czy chodzi o tego autora z okładki: [url]http://semper.istore.pl/pl,product,380803,kronos,3,2008.html[/url]

Śr wrz 16, 2009 15:08

Nie, chodzi o Wilhelma Schmidta: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Sc ... inguist%29.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 16, 2009 15:44

"Ja mam nadzieje że to nie kolejny temat gdzie heni napiszę powód, a reszta niech sobie sama dyskutuje, bo to nie ma sensu. Liczę że Autor odniesie się do skiewrownych również do niego treści. "

Jeżeli będą skierowane pytania bezpośrednio do mnie, to prędzej czy później będę starał się udzielić na nie odpowiedzi.

Cz wrz 17, 2009 9:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3