Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 23:39

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość

Haha mnie nigdy nie przestaje bawić zaciętość Seweryna.
Nigdy ale to przenigdy nie potrafi się przyznać do błędu ;d

Seweryn. Zrozum, że WSZYSTKO porusza się w czasie. Dlatego właśnie jest to czwarty wymiar. Nie ma rzeczy poza czasem. Tak samo jak wszystko jest umiejscowione w trzech wymiarach.

Pn wrz 21, 2009 21:53
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

Pięknie. I jest to ważne byśmy zrozumieli, czym są cztery wymiary.

Słusznie, że Seweryn nam to `uwypuklił`, byśmy z łatwością pojęli złożoność innych wymiarów.

Poczytajcie trochę o teorii OTW. Gdyż `spłycając` tę teorię postaram się wytłumaczyć na czym polega Czas BOŻY.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ogólna_teoria_względności

wieczny_student napisał(a):
frater napisał(a):
Czy wspólnie uważamy, że życie w Niebie jest życiem w Świetle BOŻYM jako Czasie i Świetle?
Nie rozumiem pytania, konkretnie frazy "życie w Świetle Bożym jako Czasie i Świetle".

Zanim przejdę do Czasu BOŻEGO, o którym będę mówił w następnych postach pytanie;

Na tym świecie czterowymiarowym oświeca nas słońce, co będzie nas Oświecało na Tamtym Świecie?

Światło jako wymiar postaram się też omówić dla większego zrozumienia dość lapidarnie na bazie OTW.

Chciałem prosić mego Przyjaciela forumowego Wiecznego_Studenta o odpowiedź na pytania;

Gdzie jest nasz Anioł Struż?
Czy jest w naszym wielowymiarowym (M-Teoria) świecie, czy raczej jest w Tamtym Świecie BOŻYM?

Czy w naszym wielowymiarowym świecie są inne Duchy i duchy złe, o których jest także mowa w PŚ?

O roli innych Duchów i duchów też pogadamy, gdy będzie zainteresowanie.

Pn wrz 21, 2009 22:07
zbanowana na stałe

Światło jako wymiar postaram się też omówić dla większego zrozumienia dość lapidarnie na bazie OTW.

Pomyliłem się czas, jako wymiar postaram się też omówić dla większego zrozumienia dość lapidarnie na bazie OTW.

Wt wrz 22, 2009 2:30

Cytuj:
Ale trzeba pokazać innym, że istnieje logiczna prawidłowość innych wymiarów. Niewykluczone, że są one tylko po to, by niektóre osoby mogły lepiej pojąć, że są Nicością, że są tylko prostym małym Stworzeniem BOŻYM jednego z Światów równoległych, i że Niebo, Czyściec jako stan i piekło nie są w naszych czterech ziemskich wymiarach – bo to ich trzyma przy ich urojeniach, że Tamtego Świata nie ma.

wskaż tą prawidłowość. skoro mam urojenie, że nie tamtego świata nie ma, to udowodnij mi jego istnienie! tylko udowodnij, a nie schodź delikatnie z tematu, nie wymiguj się od odpowiedzi i nie pisz mydlących oczu bzdur.

czekam na odpowiedź, fraterze. jak na razie mnie ignorujesz, co wskazuje, że nie masz podparcia dla tych pustych słów.

Wt wrz 22, 2009 6:00

Na tym świecie czterowymiarowym oświeca nas słońce, co będzie nas Oświecało na Tamtym Świecie?
Jezeli przez "oświecenie" rozumiesz fizycznie, jako "wystawienie na działanie światła będącego falami elektromagnetycznymi" (bo na tym polega oświecanie przez Słońce - tak przy okazji, jest to nazwa własna, pisana wielką literą), to nic, bo fale elektromagnetyczne są elementem naszego wszechświata. Nie istnieje fizyczny opis światła w świecie duchowym (ba! nie istnieje nawet fizyczny opis samego świata duchowego!) więc o jakichkolwiek innych rodzajach światła nie da się z tego punktu widzenia czegokolwiek pewnego powiedzieć.
Jeżeli przez "oświecenie" rozumiesz metafizycznie, jako "ujawnienie prawdy" to będzie to Bóg, ale takie "oświecenie" nie ma wiele wspólnego z oświecaniem przez Słonce.

frater napisał(a):
Chciałem prosić mego Przyjaciela forumowego Wiecznego_Studenta o odpowiedź na pytania;

Gdzie jest nasz Anioł Struż?
Czy jest w naszym wielowymiarowym (M-Teoria) świecie, czy raczej jest w Tamtym Świecie BOŻYM?

Czy w naszym wielowymiarowym świecie są inne Duchy i duchy złe, o których jest także mowa w PŚ?

Żaden z nauce znanych lub hipotetycznych bytów w naszym wszechświecie nie ma cech uprawniających nazwanie go "Aniołem Stróżem" bądź jakiegoś rodzaju duchem.

Wt wrz 22, 2009 8:24

dwa dni mnie nie było i z nawracania fratera zrobiła się batalia Seweryna z czasem :D

Wt wrz 22, 2009 8:53

Wt wrz 22, 2009 9:05
zbanowana na stałe

Staram się wszystko tłumaczyć dosyć obrazowo i wcale Cię nie ignoruję. Nawet OTW postaram się wytłumaczyć bardzo obrazowo, co będzie mocnym jej spłyceniem ( i mam nadzieję, że nie będę balansował na granicy logiki, ale będzie to wiedza przyswajalna i łatwo się ja zakodowuje w pamięci), ale zrozumiałym nawet dla młodych ludzi.

W razie mojej nieskuteczności poproszę ewidentnie znającego fizykę Wiecznego_Studenta o bardziej obrazowy wywód.

Byśmy `panicznie` :) nie bali się dyskutować o Tamtym Świecie chciałbym zaproponować przeczytanie, także Moderatorom

Encykliki Jana Pawła II Wiara i rozum (Fides et ratio)

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP ... tio_0.html

:)

Wt wrz 22, 2009 10:14

Zdajesz sobie sprawę, że nikogo prócz wierzących nie rusza żadna encyklika, jak i również Twoje pytania o wszystkie duchowe sprawy, jakiś czas boży itp?

Wt wrz 22, 2009 10:34
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

Ja Ją kieruję głównie do Wierzących, gdyż na forum dostrzegam `barierę` w swobodnym dyskutowaniu o Tamtym Świecie.

Wt wrz 22, 2009 10:43
zbanowana na stałe

I ta bariera powoduje, że osoby `poszukujące` utwierdzają się tylko o Wizji jakiegoś `nie namacalnego` Świata.

Wt wrz 22, 2009 10:46

Zaznaczaj tylko proszę które pytania kierujesz do kogo, bo zaczęło się od siedlisk ludzkich i "dopingowania" racjonalistów :)

Wt wrz 22, 2009 10:51
Zobacz profil WWW

Ja tej encykliki nie przeczytam, bo mi się nie chce :)

Wt wrz 22, 2009 10:55

Do jasnej cholery! (Jeżeli te słowa są niedozwolone na forum to przepraszam)
Ten temat pierwotnie miał być o ewolucji, kreacjonizmie itp. a tutaj jest już debata o wielowymiarowości wszechświata! Lekki offtop, że się tak wyrażę. Nie możemy wrócić do tematu związanego z ewolucją itp.?

Wt wrz 22, 2009 15:45
zbanowana na stałe

Człowiek różni się tym od bydlęcia, że posiada Duszę Nieśmiertelną, która przez konkretną relację (później o tym) jest złączona z BOGIEM.

Nadal są wątki dotyczące ewolucji, które są niedokończone i do których zamierzam się ustosunkować.

Prawie wszystkie wątki związane są z konstrukcją bądź pochodzeniem naszego Świata, w którym zawiera się nasz Wszechświat (jako jego część) z Wielkiego Wybuchu są na temat.

Wt wrz 22, 2009 16:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 54  Następna strona