| 

KREACJONIZM EWOLUCYJNY,  A TEORIA EWOLUCJI  KREACJONIZM EWOLUCYJNY,  A TEORIA EWOLUCJI 

| Autor | Wiadomość |  
			| Seweryn 
   | W szkole uczono mnie, że aby opisać prostopadłościan wystarczą trzy wymiary, dwie szerokości podstawy i wysokość. Ateista opisuje prostopadłościan używając czasu:
 dobry_dziekan napisał(a):  4 dni wyrobu,
 3 dni przesyłki
 20 wrzesnia pani matematyczka postawila go na dolnej półce
 21 września leży teraz na górnej, bo pokazywała dzieciom i przestawiła...

|  
			| Śr wrz 23, 2009 22:35 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Epikuros 
   | Cytuj: W szkole uczono mnie, że aby opisać prostopadłościan wystarczą trzy wymiary, dwie szerokości podstawy i wysokość. Ateista opisuje prostopadłościan używając czasu:Żeby obliczyć jego objętość to tak. Jednak wyobraź sobie że w fizyce występuje coś takiego jak ruch.
 Podaj odległosć planety Wenus od Ziemi nie używając do tego celu czasu i wygrasz dyskusję.._________________
 MÓJ BLOG

|  
			| Śr wrz 23, 2009 22:39 | 

|  
		|  |  
			| Seweryn 
   | Epikuros napisał(a):   Żeby obliczyć jego objętość to tak. Jednak wyobraź sobie że w fizyce występuje coś takiego jak ruch.

Podaj odległosć planety Wenus od Ziemi nie używając do tego celu czasu i wygrasz dyskusję..
Odległość Wenus od Ziemi , czyli długość linii prostej między planetami to w przybliżeniu kilkaset tysięcy kilometrów . Ta linia jest jednym z trzech wymiarów jakie znamy: długość, szerokość, wysokość. Gdzie tu chcesz wcisnąć czas?_________________
 Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam  http://www.akcjafilm.pl  Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.

|  
			| Śr wrz 23, 2009 22:48 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Epikuros 
   | Więc ile wynosi odległość? Podaj w przybliżeniu _________________
 MÓJ BLOG

|  
			| Śr wrz 23, 2009 22:54 | 

|  
		|  |  
			| Seweryn 
   | Epikuros napisał(a): Więc ile wynosi odległość? Podaj w przybliżeniuOdległość jest precyzyjna, nawet jeśli jej nie znasz. Po co Ci odległość w przybliżeniu?  no i powiedz gdzie chcesz wcisnąć ten czas?_________________
 Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam  http://www.akcjafilm.pl  Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.

|  
			| Śr wrz 23, 2009 22:57 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Epikuros 
   | Źle z Tobą Sewerynie skoro tego nie wiesz. Tak bardzo nie chcesz nikomu przyznać racji, że czas jest neizbędny do opisywania obiektów, a nie potrafisz podać odległości Wenus od Ziemi z dokładnością chociażby do 10 milionów kilometrów. Czyżby Twoje 3 wymiary szwankowały? _________________
 MÓJ BLOG

|  
			| Śr wrz 23, 2009 23:08 | 

|  
		|  |  
			| Seweryn 
   | Epikuros napisał(a): Źle z Tobą Sewerynie skoro tego nie wiesz. Tak bardzo nie chcesz nikomu przyznać racji, że czas jest neizbędny do opisywania obiektów, a nie potrafisz podać odległości Wenus od Ziemi z dokładnością chociażby do 10 milionów kilometrów. Czyżby Twoje 3 wymiary szwankowały?Ok odległość wynosi 40 milionów kilometrów, natomiast w momencie największego oddalenia od Ziemi jest od niej odległa o 259 milionów kilometrów.  Odległość się zmienia i co w związku z tym?_________________

|  
			| Śr wrz 23, 2009 23:13 | 

|  
		|  |  
			| nam667 
   | Seweryn napisał(a): Ok odległość wynosi 40 milionów kilometrów, natomiast w momencie największego oddalenia od Ziemi jest od niej odległa o 259 milionów kilometrów.  Odległość się zmienia i co w związku z tym?To, żeby określić odległość potrzebny ci czas. Poza tym odległość to odcinek, który posiada tylko długość, czy to oznacza, że szerokość i wysokość nie są wymiarami? Analogia nieudana...

|  
			| Cz wrz 24, 2009 0:15 | 

|  
		|  |  
			| No 
   | Seweryn napisał(a): Ok odległość wynosi 40 milionów kilometrów, natomiast w momencie największego oddalenia od Ziemi jest od niej odległa o 259 milionów kilometrów.  Odległość się zmienia i co w związku z tym?Chyba sam sobie odpowiedziałeś.

|  
			| Cz wrz 24, 2009 1:33 | 

|  
		|  |  
			| Epikuros 
   | No napisał(a): Seweryn napisał(a): Ok odległość wynosi 40 milionów kilometrów, natomiast w momencie największego oddalenia od Ziemi jest od niej odległa o 259 milionów kilometrów.  Odległość się zmienia i co w związku z tym?Chyba sam sobie odpowiedziałeś.Dokładnie. Nic dodać nic ująć  _________________
 MÓJ BLOG

|  
			| Cz wrz 24, 2009 8:00 | 

|  
		|  |  
			| wieczny_student 
   | frater przynajmniej upiera się, że jego wywód w bliżej nieokreślonej przyszłości będzie prowadził do wniosków związanych z teorią ewolucji. Jeżeli dyskusja o wymiarach nie ma się podobnie (kto wie?) to należy ją przenieść do innego tematu (np. Kłótnia o fizykę w Wiara a nauka który służy właśnie do zbierania tego typu offtopów). Tu w każdym razie nie zamierzam się więcej do niej odnosić. _________________
 "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."

|  
			| Cz wrz 24, 2009 9:17 | 

|  
		|  |  
			| dobry_dziekan 
   | Nie można winić Seweryna za brak wyobraźni ; (
Dobra, kończymy. Znając Seweryna jeżeli dalej będziemy to ciągnąć to narobi się offtop większy niż zliczając posty od początku tego tematu, a on i tak tego nie zrozumie.

|  
			| Cz wrz 24, 2009 9:19 | 

|  
		|  |  
			| frater zbanowana na stałe 
   | A kto jest w stanie dać przykład  5 (piątego) wymiaru?

|  
			| Cz wrz 24, 2009 9:22 | 

|  
		|  |  
			| frater zbanowana na stałe 
   | Ja dam w ostateczności – jednak liczę na Was

|  
			| Cz wrz 24, 2009 9:28 | 

|  
		|  |  
			| Epikuros 
   | _________________