Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 15:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość

http://www.youtube.com/watch?v=LVR320Fo ... re=related

wystarczy mieć takiego fajnego pilota...

So wrz 26, 2009 13:32

Jak się mają Wasze `wypociny` do informacji Wszego szlagiera.

Nie sadzisz, że wypadałoby samemu powiedzieć, jak odnosisz się do informacji zawartych w tych linkach, popartymi bibliografią?

Cytuj:
Wasza „Gazeta Wyborcza” napisała artykuł;

http://wyborcza.pl/1,75476,7065050,Slad ... i_Ewy.html

Wszyscy ludzie żyjący dziś na Ziemi są potomkami jednego mężczyzny - "Adama", który 60-90 tys. lat temu przemierzał sawannę wschodniej Afryki. To jego linia okazała się najsilniejsza

Jakoś nigdy nie zdarzyło mi się czytać "GW", nie jest to "moja" gazeta. Ale mniejsza z tym.

Badania takie przeprowadzane a przez badanie chromosomu Y, który dziedziczy się zawsze od ojca. I na ich podstawie można stwierdzić, że wszystkie męskie linie genealogiczne (śledzone wstecz czasu) gdzieś we wspomnianym okresie łączą się w jedną. Oczywiście nie oznacza to, że w tamtym okresie żył tylko jeden mężczyzna, jedynie, że pozostali nie pozostawili potomków w męskiej linii (ale mogli mieć - i wielu miało - córki, których potomstwo żyje obecnie).

Przy okazji, podobne badania można wykonać dla badań genów mitochondrialnych (które przekazywane sa zawsze od strony matki) i wykazać istnienie tzw. "mitochondrialnej Ewy". http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitochondrialna_Ewa Która żyła ok. 200 tys. lat temu i nigdy nie spotkała wspomnianego w artykule GW "Adama".

frater napisał(a):
Będziemy też musieli mocno powrócić do wielowymiarowości świata, by `propaganda głupoty` na zawładnęła Waszymi umysłami.

Mój umysł nie znajduje związku miedzy wielowymiarowością świata, a ewolucją, która rozpoczęła się długo po zaniku wpływu tych dodatkowych wymiarów, który znaczący był jedynie w pierwszych momentach WW.

frater napisał(a):
Czekam z utęsknieniem na przykład kolejnego wymiaru świata, gdyż pastwić się, w wielu nad jednym Sewerynem potrafiliście, a w przykładzie - tym gdzie trzeba użyć własnych szarych komórek, a nie wykazywać się znajomością linków – ... .
Pytanie, czy jesteście do tego zdolni?

Już wyraziłem swoje zdanie w tej kwestii - hipotetyczne dodatkowe wymiary nigdy nie otrzymały innych nazw, niż "piaty wymiar", "szósty wymiar" itd., więc nie mam pojęcia, jakich przykładów oczekujesz.

frater napisał(a):
Czy ludzie piszący te linki z powyższych postów byli przy zdrowych zmysłach?

Oszczerstwem byłoby zarzucanie im niesprawności umysłowej bez uzasadnienia. Te są zabronione przez regulamin forum, dlatego wymagane jest teraz uzasadnienie twojego twierdzenia.

Przy okazji ponawiam apel z początku postu: zamiast zaczniesz nowy temat, odnieś się do przedstawionych ci zarzutów odnoszących się do wyrażonych wcześniej przez ciebie twierdzeń (jakoby nie było kultury przed neolitem), których uzasadnienie znajduje się we wspomnianych linkach.

frater napisał(a):
A Wiedzę będziemy czerpać z rozsądnych (moim zdaniem) źródeł.
Wymień je zawczasu, aby uniknąć straty czasu i zarzutów wybiórczości przy sięganiu do nich. Jeżeli ufasz tym źródłom, chyba nic złego się nie stanie, jeśli i my do nich zajrzymy?

So wrz 26, 2009 13:34
zbanowana na stałe

Cytuj:
Na bazie kodu DNA udowodnimy (mam nadzieję z Wami),

Potem moglibysmy zajac sie odkryciem szczepionki na raka. Oczywiscie to moja niesmiala propozycja. Jesli sa lepsze to i ja jestem za!

Rak na raka został odkryty już znacznie powyżej 50 lat temu, tylko z uwagi na uszczerbek na przemyśle farmakologicznym nie jest szeroko udostępniany.

Lek na raka został odkryty już znacznie powyżej 50 lat temu przez Niemieckiego Doktora Maxa Gersona, tylko z uwagi na uszczerbek finansowy na przemyśle farmakologicznym, nie jest szeroko udostępniany. Skuteczność jego jest rewelacyjna.

http://www.youtube.com/watch?v=tY-HsoJ0gr0

So wrz 26, 2009 13:43
zbanowana na stałe

Zatem Drogi Fizyku zacznijmy od logicznego przykładu kolejnego wymiaru, by nie topić się w mrzonkach, że są one hipotetyczne i małe.

Jeżeli podam taki logiczny przykład stanowiący ...

Ale najpierw czekam na Wasze propozycje.

Co do Pierwszych Rodziców Adama i EWY (że Biblinych to łatwo udowodnić) to potrzeba Ich dwoje - skąd zatem ta rozbierzność w tys. lat ( która jest faktem)?

So wrz 26, 2009 13:49

Co do Pierwszych Rodziców Adama i EWY (że Biblinych to łatwo udowodnić) to potrzeba Ich dwoje - skąd zatem ta rozbierzność w tys. lat ( która jest faktem)?
Nie wiem, oświeć mnie...

So wrz 26, 2009 13:56

Jeżeli podam taki logiczny przykład stanowiący ...

Ale najpierw czekam na Wasze propozycje.

Jak długo zamierzasz czekać? Otrzymałeś już przykład abstrakcyjnej figury wielowymiarowych, przykłady ze sci-fi, oraz stwierdzenie że nauka nie nadała nazw dodatkowym wymiarom. Możesz sprecyzować, czego oczekujesz, jakiego rodzaju przykładu?!

frater napisał(a):

"Adam" z artykułu wyborczej i "mitochondrialna Ewa" nie są pierwszymi rodzicami. Są jedynie ostatnimi wspólnymi przodkami całej obecnej ludzkości, odpowiednio w linii męskiej i żeńskiej. Rozbieżność lat nie stanowi problemu: w czasach "mitochondrialnej Ewy" żyli inni mężczyźni, a w czasach "Adama" inne kobiety.

So wrz 26, 2009 13:58
zbanowana na stałe

Oszczerstwem byłoby zarzucanie im niesprawności umysłowej bez uzasadnienia. Te są zabronione przez regulamin forum, dlatego wymagane jest teraz uzasadnienie twojego twierdzenia.

Chodzi o osoby , które redagowałyn te posty w wikipedi także we wrześniu 2009. W moim odczuciu jest to tenedencyjna `robota` racjonalistów.

Czy wiecie jak się szuka poprzednich wersji sprzed edycji w `wiki`?

Można do nich dotrzeć.

So wrz 26, 2009 14:01
zbanowana na stałe

Realnym przykładzie, na realnym świecie wirtualnym w jakiejś grze np. na przykładzie "Empire of Sports" lub "DiscoveryOnline"

Nie myślcie o wymiarze nieistniejącym, ale istniejącym.

Dlatego Wam pomagam, byście Wy do tego doszli, byście zaczęli patrzeć na Świat tak jak BÓG na niego Patrzy.

Ja naprawdę z Wami nie rywalizuję. Poświęcam Wam czas po to, by przekazać pewne informacje. Nie jestem tu na etacie.

I niewykluczone, że przyjdzie czas, że to Wy będziecie głosili moje argumenty światu.

So wrz 26, 2009 14:13

Eee... Frater, jaka jest Twoja definicja wymiaru? Podaj, żeby nie było nieporozumień

So wrz 26, 2009 14:16
zbanowana na stałe

"Adam" z artykułu wyborczej i "mitochondrialna Ewa" nie są pierwszymi rodzicami. Są jedynie ostatnimi wspólnymi przodkami całej obecnej ludzkości, odpowiednio w linii męskiej i żeńskiej. Rozbieżność lat nie stanowi problemu: w czasach "mitochondrialnej Ewy" żyli inni mężczyźni, a w czasach "Adama" inne kobiety.

Poczytaj trochę na ten temat.

I apeluję do Ciebie byś zawsze starał się być Sprawiedliwy i stawał w obronie uciśniopnych.

So wrz 26, 2009 14:19

Frater i jak na razie nie widzieliśmy żadnych Twoich argumentów ;p
Jedynie masę pytań plus: "Nie.. to złe linki! Ja wam pokaże jakie są dobre".

So wrz 26, 2009 14:19
Zobacz profil WWW

Eee... Frater, jaka jest Twoja definicja wymiaru? Podaj, żeby nie było nieporozumień

Ponawiam moje pytanie Fraterze.

So wrz 26, 2009 14:21
zbanowana na stałe

poczytajcie.

spłycając OTW.

Na zasadzie siły odśrodkowej zaginając np. jakiś wymiar odległości po linii światła, że go widzimy naginamy go w formie łęczyska (łuku), w wyniku czego otrzymujemy w miejscu cięciwy (łuku ) tunel czasoprzestrzenny innego wymiaru.

czyli jeżeli ja jestem teraz oddalony od Wiecznego Studenta Fizyka, po linii światła powiedzmy o 100 km, to po innej drodze ( nie będącej drogą światła) mogę być oddalony o 2m.

Staram się to wytłumaczyć dosyć obrazowo i szybko.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Łuk

I liczę na podobny przykład na bazie wirtualnego świata gry komputerowej.

So wrz 26, 2009 14:30
zbanowana na stałe

albo przykład `wymiaru` ingerującego w ten świat wirualny (gry komputerowej) spoza jego wymiarów wewnętrznych ( wymiarów przestrzennych dostępnych) w grze.

Ja się z Wami nie licytuję tylko pomagam zrozumieć moje pojmowanie świata.

So wrz 26, 2009 14:37

Frater, mój przyjacielu, nie ignoruj mojego pytania. Pytam po raz trzeci co rozumiesz pod pojęciem "wymiar"?

So wrz 26, 2009 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Następna strona