Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 8:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 54  Następna strona
 KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 

Jakiej teorii jesteś zwolennikiem?
Kreacjonizm młodej i starej Ziemi 3%  3%  [ 2 ]
Kreacjonizm niezmiennych gatunków 1%  1%  [ 1 ]
Teoria Inteligentnego Projektu 6%  6%  [ 4 ]
Kreacjonizm Ewolucyjny (Teistyczny Ewolucjonizm) 25%  25%  [ 17 ]
Syntetyczna Teoria Ewolucji (Darwina) 30%  30%  [ 21 ]
Teoria Ewolucji (Symbiogeneza) 23%  23%  [ 16 ]
Teoria Panspermii - klimaty UFO 0%  0%  [ 0 ]
Latający Potwór Spaghetti i inne `dziwolągi` 7%  7%  [ 5 ]
inne ( np. nigdy to mnie nie interesowało) 4%  4%  [ 3 ]
Liczba głosów : 69

KREACJONIZM EWOLUCYJNY, A TEORIA EWOLUCJI 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

So wrz 26, 2009 15:25
zbanowana na stałe

Postranajcie się dać jakiś przykład wielowymiarowości na bazie jakiejś gry.

Ja Wam dam przykład na bazie którejś z tych gier co wymieniłem.

Ale najpierw czekam na Wasze propozycje.

So wrz 26, 2009 15:42

No i nie doczekałem się jasnej odpowiedzi...

So wrz 26, 2009 15:51

Odnieś się do tego co napisał wieczny_student. Nie można tak przeskakiwać z kwiatka na kwiatek.

So wrz 26, 2009 15:53
Zobacz profil WWW

Taka dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

Najpierw frater domagał się bezwzględnie sprawdzonych danych o osadach ludzkich a teraz na prośby wytłumaczenia pojęcia wymiar zbywa nas albo totalną abstrakcją albo odsyła do wiki (o której wiarygodności zresztą nieraz wyraził się krytycznie).

So wrz 26, 2009 16:17

Postranajcie się dać jakiś przykład wielowymiarowości na bazie jakiejś gry.

Ja Wam dam przykład na bazie którejś z tych gier co wymieniłem.

Ale najpierw czekam na Wasze propozycje.

Nie bardzo rozumiem co gry komputerowe mają wspólnego z wymiarami, chyba, że w jakimś czysto potocznym znaczeniu ale jeśli o takie "wymiary" ci chodzi to nie wiem poco wspominałeś o m teorii itd. to się nie trzyma kupy.

So wrz 26, 2009 16:25

Najlepiej żeby frater napisał nam długi post ze swoją teorią i co to ma wszystko wspólnego z ewolucją. Bo jeśli jego nawracanie nas na swój światopogląd ma tak wyglądać to trochę to potrwa.

So wrz 26, 2009 16:32

Poproszę o linki.

Ja może na początku zaproponuję zamiast szukania w internecie lub gazetach trochę bardziej wiarygodne pozycje:

Ginter Bolesław, Janusz K. Kozłowski, "Technika obróbki i typologia wyrobów kamiennych paleolitu, mezolitu i neolitu", Warszawa 1990, PWN.

To jest podstawa pozycja do przeczytania.
Kolejny "link" :
Janusz K. Kozłowski Wielka Historia Świata, t. I Świat przed "rewolucją" neolityczną, wyd. Fogra Kraków 2004.

frater napisał(a):
Jak się mają Wasze `wypociny` do informacji Wszego szlagiera.
Wasza „Gazeta Wyborcza” napisała artykuł;

Od strony merytorycznej nie jest to żadne źródło informacji.
Równie dobrze mogę edytować hasło w wikipedii i później podać Ci link do niego.
Zamiast tego artykułu polecam: Roger Lewin "Wprowadzenie do ewolucji człowieka", 2002.

frater napisał(a):
Pytanie na marginesie , czy zatem `one` szałasy nie robiły krokodyle?

:shock: ...

frater napisał(a):
Co do Pierwszych Rodziców Adama i EWY (że Biblinych to łatwo udowodnić) to potrzeba Ich dwoje - skąd zatem ta rozbierzność w tys. lat ( która jest faktem)?

Tak na dobry początek dyskusji:
Christopher Stringer i McKie Robin Afrykański exodus. Pochodzenie człowieka współczesnego, przeł. Andrzej Jacek Tomaszewski, Warszawa 1999, Prószyński i S-ka.

So wrz 26, 2009 16:41
zbanowana na stałe

Badania DNA nie da się tak łatwo podważyć.

Jeżeli Adam, czyli Ojciec żyjących wszystkich ludzi na świecie żył 60-90 tys. lat temu to absurdem jest rozpatrywanie hipotecznych osad wcześniejszych, gdyż mogą to być osady zrobione np. przez krokodyle. ;)

I naturalnie do badań nad DNA będę się odnosił. Daję Wam czas nad zapoznaniem się z materiałem, którego ja mam dużo, więc szukajcie.

Teoria OTW nie jest fikcją i pokazuje wyraźnie wielowymiarowość świata.

Przykład innego wymiaru na przykładzie gry komputerowej nie będzie obrazował wymiaru z M-teorii, ale da Wam poznać, jak banalnie (`jak na dłoni`) są ustawione inne wymiary i że rozumować można także w ten sposób.

@Dawidowski

Dawidowski napisał(a):
Napisz jasno co wg Ciebie oznacza "wymiar", nie chcę potem żadnych przeinaczeń i niedomówień :)

Weź kartkę papieru i na tej kartce narysuj labirynt, którym można przejść od `startu`, do `mety` po płaszczyźnie kartki, czyli w świecie dwuwymiarowym w funkcji czasu. I niech `start` i `meta` będą blisko siebie na jednej z krawędzi kartki. Czyli narysowana `mrówka`, by przejść drogę od `startu` do `mety`, będzie musiała pokonać `drogę po całym labiryncie`. I `mrówka` jest ograniczona światem dwuwymiarowym w funkcji czasu, czyli płaszczyzną kartki. I `mrówka` nie wie, że można pokonać tą drogę w świecie trójwymiarowym w funkcji czasu przenosząc palec Pana Dawidowskiego z `startu ` do `mety` najkrótszą drogą w przestrzeni nad kartką.

I to samo dotyczy odległości od `mojej osoby` do `Wiecznego_Studenta`, do którego drogą trójwymiarową w funkcji czasu, jadąc 100 km na rowerze musiałbym poświęci na to 10 godz i jestem ograniczony w tej wycieczce światem trójwymiarowym w funkcji czasu, a Anioł mogący korzystać z przestrzeni czterowymiarowej w funkcji czasu, mógłby pokonać tą trasę w 2 s, w wymiarze Wyższym, którego my nie dostrzegamy.

I analogicznie można to rozbudowywać o kolejne wymiary

Poza tym mogą być inne system wymiarowania, o których powiem później ale nadmienię, że dotyczą one także świata wirtualnego.

So wrz 26, 2009 18:34

Fraterze, mój przyjacielu, i widzisz? To ie było nic strasznego :) Dziekuję za odpowiedź

So wrz 26, 2009 19:04

Jeżeli Adam, czyli Ojciec żyjących wszystkich ludzi na świecie żył 60-90 tys. lat temu to absurdem jest rozpatrywanie hipotecznych osad wcześniejszych, gdyż mogą to być osady zrobione np. przez krokodyle. Mruga 2

Ten Adam nie był pierwszym ojcem, a co za tym idzie nie był pierwszym Homo Sapiens. Po prostu jego geny zdominowały cały ludzki gatunek, stad wszyscy mamy jego geny :)

So wrz 26, 2009 19:10

Badania DNA nie da się tak łatwo podważyć.

Jeżeli Adam, czyli Ojciec żyjących wszystkich ludzi na świecie żył 60-90 tys. lat temu to absurdem jest rozpatrywanie hipotecznych osad wcześniejszych, gdyż mogą to być osady zrobione np. przez krokodyle. ;)

Mówiłem Ci, że nawet gdyby te badania podane przez Gazetę Wyborczą były prawdziwe, to NIC to nie zmienia, bo chodzi tu o człowieka który dotarł do europy i przetrwał. Homo-sapiens pojawił się około 200tys lat temu.
Myślisz, że tylko ten przysłowiowy "Adam" byłby "cywilizowany"? Historia to nie kufer z zabawkami, gdzie wybierasz sobie to co Cię interesuję a resztę szczelnie zamykasz.

So wrz 26, 2009 19:13
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

O DNA pogadamy dużo. Tu wchodzimy w sferę zapomnianych juz punktów.

Czyli Konstrukcji Świata.

So wrz 26, 2009 19:15

Najpierw zakończmy ten temat i powiedz co teraz sądzisz o cywilizacjach potomków człowieka współczesnego.

So wrz 26, 2009 19:23
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

Najpierw będziemy rozpatrywali temat DNA. Gdyż jeżeli ograniczymy czas występowania człowieka do 60 tys lat to nie ma co rozpatrywać bajek.

Nadto pochodzenie od jednych Rodziców - Adama i Ewy sugeruje dość intensywnie ... .

So wrz 26, 2009 19:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 804 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 54  Następna strona