Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 22, 2025 22:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
 MAiA - Marsz Ateistów i Agnostyków, Kraków, 10.10.2009 
Autor Wiadomość

Mozna marsz odwolac, bo zapewne ma podloze polityczne i lewicowo-liberalne.

Lewica ma niechlubna przeszlosc - kiedys udawala ateistow, aby nie podpasc wladzom komunistycznym. Polska pamieta komunizm i jakie byly wtedy przesladowania - cenzurowano prawde, byly aresztowania a nawet (o zgrozo) morderstwa.

Kto stoi za marszem ateistow i paradami "rownosci" ? Politycy oraz wplywowe i bogate lobby. Zaloze sie, ze marszu nie zorganizowali ateisci, a parada "rownosci" to w rzeczywistosci wynalazek lewicy osmieszajacy rodziny i tradycyjne malzenstwo. Za feministkami tez stoi lewica. Wszystko to polityka.

Wt wrz 29, 2009 16:59

Paul - za komunistów lewica udawała ateizm? To znaczy, że naprawdę byli i są wierzący? Są - bo piszesz, że marszu nie zorganizowali ateiści, ale lewica...

Poza tym mam wrażenie że marsz ateistów i parada gejów to dwie różne imprezy? Czy się mylę?

Ogólnie, Twoja wypowiedź sprawia wrażenie nieprzemyślanej...

Wt wrz 29, 2009 18:47

Ale mam genialne rozwiązanie którego i sam Salomon by się nie powstydził. A co. Zapakuję swój sprzęt foto w plecak i skoczę zdjęcia porobić. I wilk po brzuchu z sytości gładzić się będzie a i owca w zagrodzie pobekiwać radośnie. [...]

[...] - można kogoś nie lubić, ale to nie usprawiedliwia chamskich odzywek. Kamyk

Się pozwolę nie zgodzić że to chamskie. Może jesteś zbyt młody i nie pamiętasz ale był taki serial o kierowcach PKS-u w z lat bodajże 70 czy coś koło tego. Grały same sławy polskiego kina. I tam był taki odcinek gdzie któryś zanabył aparat i robił zdjęcia kolegom. Kiedy miał robić zdjęcie któremuś, chyba grał go Himilsbach to ten powiedział -Daj spokój klisza pęknie. Ja tu żadnego chamstwa nie widzę.

Wt wrz 29, 2009 21:24

Znalazłem. Był to serial "Droga" z 73 roku uhonorowany medalem Komisji Edukacji Narodowej za walory wychowawcze.

Więcej tu http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/123449

Wt wrz 29, 2009 21:31

Mozna marsz odwolac, bo zapewne ma podloze polityczne i lewicowo-liberalne.

Za pewne możesz uznać to że umrzesz.

Paul napisał(a):
Lewica ma niechlubna przeszlosc - kiedys udawala ateistow, aby nie podpasc wladzom komunistycznym. Polska pamieta komunizm i jakie byly wtedy przesladowania - cenzurowano prawde, byly aresztowania a nawet (o zgrozo) morderstwa.

Masz rację, analogicznie zacznijmy w odwecie mordować Niemców. Nie bronię tamtych zdrajców narodu, ale nie zabijaj syna za grzechy ojca człowieku.

Paul napisał(a):
Kto stoi za marszem ateistow i paradami "rownosci" ? Politycy oraz wplywowe i bogate lobby. Zaloze sie, ze marszu nie zorganizowali ateisci, a parada "rownosci" to w rzeczywistosci wynalazek lewicy osmieszajacy rodziny i tradycyjne malzenstwo. Za feministkami tez stoi lewica. Wszystko to polityka.

Ufff dobrze że Ty to wszystko wiesz. Dzięki stary, teraz jak jestem uświadomiony to na pewno nie pójdę, na pohybel politycznemu lobby!! :D

I nie porównuj parad równości z marszem ateistów i agnostyków który się jeszcze nie odbył... hm?

A tak w ogóle... głosowałeś na PiS? :-D

Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.

Śr wrz 30, 2009 11:07

A tak w ogóle... głosowałeś na PiS? :-D

:mrgreen: On może nie... Ale ja tak. I jeszcze raz zagłosuję. Dziwne nie ? Ale to prawda.

Pt paź 02, 2009 18:16

Hm, i to po raz kolejny pokazuje, że katolicy chcieliby w tym kraju mieć zawsze większe przywileje. No bo oni mogą paradować na Boże Ciało przez całe miasto nie bacząc na to czy komuś to przeszkadza. Oni mogą robić protesty i modlitwy pod koncertami, które niekoniecznie zgadzają się z ich poglądami. Oni mogą wchodzić do szpitali i namawiać kobiety by nie poddawały się aborcji. Oni mogą lobbować w rządzie na rzecz ustaw, które będą im przychylne.

Ale jak ktoś, kto ma inne poglądy chce zamanifestować swoje racje, nawet chodząc obok miejsc kościołów itp. to już miłościwi nam katolicy się oburzają. Czyż to nie książkowy przykład hipokryzji?

Oczywiście nie mówię tu o wszystkich katolikach. Niestety jak tak patrzę to widzę tylko tę fanatyczną stronę. Nigdy nie słyszałem by jakiś ksiądz czy ktokolwiek publicznie lub w kościele powiedział - "hej, dajcie tym ludziom manifestować, mają do tego prawo, my przecież też często jesteśmy tam, gdzie niekoniecznie nas chcą!".

Heh, no w tym kraju pewnie tak, ale tylko w tym kraju. W innych państwach jest raczej na odwrót ;) O neutralność światopoglądową państwa ciężko, bo prawo stanowią ludzie, a ludzie oddani są ideologiom. Sama "neutralność" zostaje pojęta przez każde stronnictwo zupełnie odmiennie.

I stąd hipoteza: de facto ciężko uciec od "państwa umiarkowanie wyznaniowego"- niech Francuzi się ateizują, niech Polacy się katolizują. Tylko wtedy zostanie zachowany pluralizm. W przeciwnym razie zawsze jakaś grupa zdobędzie większość i zacznie wprowadzać prawa ograniczające "wolność" (właściwie: władzę i swobodę działania) pozostałych grup. Forsowanie w każdym kraju podobnego systemu wartości (amerykanizacja krajów arabskich, narzucanie "praw człowieka" stworzonych przez jedną kulturę innym kulturom, ale także wprowadzanie "aborcji na życzenie" i "in vitro" w Polsce realizowane przez nagonkę mediów) prowadzi do globalnej unifikacji kultury, a zatem niszczy kultury tradycyjne. Obiektywnie rzecz biorąc, nie można stwierdzić, że zdejmowanie krzyży z miejsc publicznych jest słuszne. Zrozumiałe okazuje się we Francji, ale w Polsce już nie.
To hipoteza, dygresja, a nie moja osobista opinia.

Ciekawa rzecz, taki marsz. Dlaczego akurat w Krakowie- który dla mnie osobiście stanowi ostoję katolicyzmu? Z góry wiadomo, że akceptacja byłaby dlań mniejsza niż np. w Warszawie, a manifestacje urządzane w "obozie przeciwnika" to- prowokacja.
Raczej nie wezmą w nim udziału pokojowo nastawieni ludzie. Niektórych ateistów bardzo cenię- np. impresjonistę Pizarra, za jego postawę moralną, a także jedną p. prof. z mojego liceum. Ale oni rozumieli, że Prawdy nie odkrywa się poprzez niesienie sztandaru rewolucji (por. http://pl.wikisource.org/wiki/Lew%C4%85_marsz )

Pozdrawiam!

Wypoczniesz w moim sercu
Ono jest Twoje!"

N paź 04, 2009 10:51
zbanowany na stałe

Z góry wiadomo, że akceptacja byłaby dlań mniejsza niż np. w Warszawie, a manifestacje urządzane w "obozie przeciwnika" to- prowokacja.

"Z gory wiadomo" to cytat z kalendarza "Dobra Gospodyni"?
Jak myslisz gdzie spotkasz na co dzien wiekszosc biskupow, w Warszawie czy Krakowie "ostoi katolicyzmu"?

N paź 04, 2009 11:50

Ciekawa rzecz, taki marsz. Dlaczego akurat w Krakowie- który dla mnie osobiście stanowi ostoję katolicyzmu? Z góry wiadomo, że akceptacja byłaby dlań mniejsza niż np. w Warszawie, a manifestacje urządzane w "obozie przeciwnika" to- prowokacja.

Dokonałeś jakiegoś podziału na miasta ateistyczne i katolickie w Polsce? Skąd zatem stwierdzenie, że kraków to "katolicki obóz"? Ja mieszkam w Krakowie, a katolikiem nie jestem i co na to powiesz?

Cytuj:
Raczej nie wezmą w nim udziału pokojowo nastawieni ludzie.

Skąd taki wniosek?

Cytuj:
Niektórych ateistów bardzo cenię- np. impresjonistę Pizarra, za jego postawę moralną, a także jedną p. prof. z mojego liceum. Ale oni rozumieli, że Prawdy nie odkrywa się poprzez niesienie sztandaru rewolucji

Czyli Alfa ceni takich ateistów, którzy mają stulone pyski i nie domagają się niczego.

N paź 04, 2009 12:05

Ateiści zazwyczaj również najbardziej cenią takich katolików, którzy mają stulone pyski i nie domagają się niczego.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N paź 04, 2009 12:16

Raczej nie wezmą w nim udziału pokojowo nastawieni ludzie.

I znowu bajka z cyklu "ja sądzę, uważam, myślę, pewnie, itd."
Widzę że mamy tu wielu proroków, którzy już widzieli dzień 10 października, i uważają że mogą się wypowiadać o MAiA, jakby było już po fakcie.
Ludzie dajcie spokój i poczekajcie z komentarzami dotyczącymi przebiegu marszu i ludzi którzy w nim będą uczestniczyć, chociaż do wieczornych godz. 10 paź.

Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.

Pn paź 05, 2009 12:42

Ten marsz jest przesycony polityka, a napedza go lewica wspierana finansowo przez lobby. Tak samo feminizm jest w 100 % polityczny i wspierany przez lobby proaborcyjne.

So paź 10, 2009 18:05

Ten marsz jest przesycony polityka, a napedza go lewica wspierana finansowo przez lobby. Tak samo feminizm jest w 100 % polityczny i wspierany przez lobby proaborcyjne.

Lobby proaborcyjne :-D

So paź 10, 2009 18:09

Polityczny feminizm :razz:

So paź 10, 2009 19:33

A parady na Boze cialo to nie sa polityczne? Co roku slysze relacje gdzie ktory zlodziejaszek (czyt. polityk) chodzil z kwiatkami. A parady te sa popierane przez lobby prokoscielne.

Badz konsekwentny Pawelku.

N paź 11, 2009 4:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona