Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 22:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 55  Następna strona
 Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Sam doświadczam Łask Nadprzyrodzonych, na które nawet trochę nie zasługuję, i uważam , że Ty też możesz nawet niedługo posiąść Wielkie Łaski. Alan też kiedyś miał `ciemne` chwile swego życia.

Tam w tym nagraniu Alan podaje konkretną procedurę co masz robić byś tu na ziemi Zobaczył To czego wielu nie widzi i byś nie musiał już Wierzyć, bo wiedziałbyś na 100% o Istnieniu Tamtego Świata.

viewtopic.php?t=22606

Cz wrz 24, 2009 15:47
zbanowana na stałe

A oto kolejne Wskrzeszenie Zmarłego przez PANA JEZUSA

J 11,1-14
Wskrzeszenie Łazarza

1 Był pewien chory, Łazarz z Betanii, z miejscowości Marii i jej siostry Marty*. 2 Maria zaś była tą, która namaściła Pana olejkiem i włosami swoimi otarła Jego nogi*. Jej to brat Łazarz chorował. 3 Siostry zatem posłały do Niego wiadomość: «Panie, oto choruje ten, którego Ty kochasz». 4 Jezus usłyszawszy to rzekł: «Choroba ta nie zmierza ku śmierci, ale ku chwale Bożej, aby dzięki niej Syn Boży został otoczony chwałą»*. 5 A Jezus miłował Martę i jej siostrę, i Łazarza. 6 Mimo jednak że słyszał o jego chorobie, zatrzymał się przez dwa dni w miejscu pobytu. 7 Dopiero potem powiedział do swoich uczniów: «Chodźmy znów do Judei!» 8 Rzekli do Niego uczniowie: «Rabbi, dopiero co Żydzi usiłowali Cię ukamienować i znów tam idziesz?» 9 Jezus im odpowiedział: «Czyż dzień nie liczy dwunastu godzin? Jeżeli ktoś chodzi za dnia, nie potknie się, ponieważ widzi światło tego świata. 10 Jeżeli jednak ktoś chodzi w nocy, potknie się, ponieważ brak mu światła»*. 11 To powiedział, a następnie rzekł do nich: «Łazarz, przyjaciel nasz, zasnął, lecz idę, aby go obudzić». 12 Uczniowie rzekli do Niego: «Panie, jeżeli zasnął, to wyzdrowieje». 13 Jezus jednak mówił o jego śmierci, a im się wydawało, że mówi o zwyczajnym śnie. 14 Wtedy Jezus powiedział im otwarcie: «Łazarz umarł, 15 ale raduję się, że Mnie tam nie było, ze względu na was, abyście uwierzyli. Lecz chodźmy do niego!» 16 Na to Tomasz, zwany Didymos, rzekł do współuczniów: «Chodźmy także i my, aby razem z Nim umrzeć».
17 Kiedy Jezus tam przybył, zastał Łazarza już do czterech dni spoczywającego w grobie. 18 A Betania była oddalona od Jerozolimy około piętnastu stadiów 19 i wielu Żydów przybyło przedtem do Marty i Marii, aby je pocieszyć po bracie. 20 Kiedy zaś Marta dowiedziała się, że Jezus nadchodzi, wyszła Mu na spotkanie. Maria zaś siedziała w domu. 21 Marta rzekła do Jezusa: «Panie, gdybyś tu był, mój brat by nie umarł. 22 Lecz i teraz wiem, że Bóg da Ci wszystko, o cokolwiek byś prosił Boga». 23 Rzekł do niej Jezus: «Brat twój zmartwychwstanie». 24 Rzekła Marta do Niego: «Wiem, że zmartwychwstanie w czasie zmartwychwstania w dniu ostatecznym». 25 Rzekł do niej Jezus: «Ja jestem zmartwychwstaniem i życiem. Kto we Mnie wierzy, choćby i umarł, żyć będzie. 26 Każdy, kto żyje i wierzy we Mnie, nie umrze na wieki. Wierzysz w to?» 27 Odpowiedziała Mu: «Tak, Panie! Ja mocno wierzę, żeś Ty jest Mesjasz, Syn Boży, który miał przyjść na świat».
28 Gdy to powiedziała, odeszła i przywołała po kryjomu swoją siostrę, mówiąc: «Nauczyciel jest i woła cię». 29 Skoro zaś tamta to usłyszała, wstała szybko i udała się do Niego. 30 Jezus zaś nie przybył jeszcze do wsi, lecz był wciąż w tym miejscu, gdzie Marta wyszła Mu na spotkanie. 31 Żydzi, którzy byli z nią w domu i pocieszali ją, widząc, że Maria szybko wstała i wyszła, udali się za nią, przekonani, że idzie do grobu, aby tam płakać. 32 A gdy Maria przyszła do miejsca, gdzie był Jezus, ujrzawszy Go upadła Mu do nóg i rzekła do Niego: «Panie, gdybyś tu był, mój brat by nie umarł». 33 Gdy więc Jezus ujrzał jak płakała ona i Żydzi, którzy razem z nią przyszli, wzruszył się w duchu, rozrzewnił i zapytał: «Gdzieście go położyli?» 34 Odpowiedzieli Mu: «Panie, chodź i zobacz!». 35 Jezus zapłakał. 36 A Żydzi rzekli: «Oto jak go miłował!» 37 Niektórzy z nich powiedzieli: «Czy Ten, który otworzył oczy niewidomemu, nie mógł sprawić, by on nie umarł?»
38 A Jezus ponownie, okazując głębokie wzruszenie, przyszedł do grobu. Była to pieczara, a na niej spoczywał kamień. 39 Jezus rzekł: «Usuńcie kamień!» Siostra zmarłego, Marta, rzekła do Niego: «Panie, już cuchnie. Leży bowiem od czterech dni w grobie». 40 Jezus rzekł do niej: «Czyż nie powiedziałem ci, że jeśli uwierzysz, ujrzysz chwałę Bożą?» Usunięto więc kamień. 41 Jezus wzniósł oczy do góry i rzekł: «Ojcze, dziękuję Ci, żeś mnie wysłuchał. 42 Ja wiedziałem, że mnie zawsze wysłuchujesz. Ale ze względu na otaczający Mnie lud to powiedziałem, aby uwierzyli, żeś Ty Mnie posłał». 43 To powiedziawszy zawołał donośnym głosem: «Łazarzu, wyjdź na zewnątrz!» 44 I wyszedł zmarły, mając nogi i ręce powiązane opaskami, a twarz jego była zawinięta chustą. Rzekł do nich Jezus: «Rozwiążcie go i pozwólcie mu chodzić!».

Pt paź 02, 2009 14:04

fraterze troche to nieprzemyślanie. Przecież jeśli ktoś nie wierzy w Biblię to nic sobie nie robi z cudów, które są tam opisane ;]

Pt paź 02, 2009 14:19

Czemu uciekłeś z tematu który sam założyłeś?

So paź 03, 2009 9:28
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

W najbliższych (mam nadzieję) postach dam 100% Dowód na istnienie BOGA, a dokładnie DRUGA OSOBĘ TRÓJCY PRZENAJŚWIĘTSZEJ JEZUSA.

Pn paź 05, 2009 9:41

Wielkie mi mecyje, wskrzeszać potrafią byle pracownicy zakładu pogrzebowego:
http://www.tvn24.pl/6812,2,publicznatv.html
A teraz pytanie, Frater (lubisz tak sie bawić, jak zauważyłem, męcząc pytaniami rozmówców): czemu to zmartwychwstanie, niewątpliwy cud, nie zostało takowym okrzyknięte? Czy tylko dlatego, że nie towarzyszyły mu rytuały religijne? A może to taki ateistyczny cud?

Pn paź 05, 2009 10:22
zbanowana na stałe

Pytania i dawkowane odpowiedzi są po to, by wiedza się lepiej Wam utrwaliła, i by większa ilość osób z niej skorzystała.

Kościół Katolicki zna grubo ponad 400 Wskrzeszeń Zmarłych.

Natomiast czym innym jest nieumiejętne stwierdzenie zgonu. Przypuszczam, że wiele przypadków jest też takich, że ktoś ocknął się w grobie. Ta myśl nurtowała już mnie znacznie wcześniej. To wielki dramat tych ludzi. Musimy się za Nich Modlić.

Pn paź 05, 2009 10:40

Kościół Katolicki zna grubo ponad 400 Wskrzeszeń Zmarłych.

Wiadomo kto ich wskrzeszał? Bo chyba taka umiejętność zarezerwowana jest dla Jezusa, a jego od ok. 2000 lat nie widziano.

Pn paź 05, 2009 10:49
zbanowana na stałe

PAN JEZUS jest cały czas. I nawet niektórzy Charyzmatycy mimo, że Pielgrzymują jeszcze na ziemi GO Widzą, a bardzo, bardzo , bardzo wielu słyszy GO i Rozmawia z NIM.

BÓG chce rozmawiać z każdym, który GO chce Słuchać

Pn paź 05, 2009 10:55

Jonathan Sarkos miałam już iść ale tak mnie rozbawiłeś swoją wypowiedzią.. a uważasz że Bóg/Jezus żeby dokonać cudu musi w widzialnej dla wszystkich postaci zstąpić na ziemię? :) No proszę Cię..To że Go tu nie widzisz nie znaczy że Go nie ma i że nie działa i życiu każdego człowieka.

"Wydaje mi się, że widzę wszystko, całą nędze i całą wielkość, a nie widzę często, że depczę po cudach moimi gumowcami. Milowymi gumowcami, ale po cudach depczę. To jest przykre straszliwie. Smutne straszliwie to jest. I wstyd mi, ale ja się poprawie."

Pn paź 05, 2009 10:59
zbanowany na stałe

Przypuszczam, że wiele przypadków jest też takich, że ktoś ocknął się w grobie. Ta myśl nurtowała już mnie znacznie wcześniej. To wielki dramat tych ludzi.

Napisales "to wielki dramat tych ludzi", moze troche przesadzasz? :D

Pn paź 05, 2009 11:26

W najbliższych (mam nadzieję) postach dam 100% Dowód na istnienie BOGA, a dokładnie DRUGA OSOBĘ TRÓJCY PRZENAJŚWIĘTSZEJ JEZUSA.

Czekam i czekam, doczekam się, czy musze poczekać aż umrę i wtedy ten dowód zostanie mi przedstawiony?

Pn paź 05, 2009 11:29
zbanowana na stałe

Chusta z Oviedo

Chusta z Oviedo podobnie, jak Całun Turyński, nosi ślady krwi. Ich analiza pozwala odkryć wiele ciekawych podobieństw.

Ślady krwi są rozłożone symetrycznie po obu stronach linii symetrii tkaniny, co pozwala przypuszczać, iż mokra jeszcze Chusta została złożona na pól, przez co ilość śladów podwoiła się.

Oviedo, hiszpańskie miasto położone na północy półwyspu Iberyjskiego. W miejscowej katedrze mieści się kaplica zbudowana specjalnie na przyjęcie relikwii przywiezionych w VIII w. z podbitego przez muzułmanów Toledo.

Chusta, przechowywana w specjalnej skrzyni, jest kawałkiem lnianego płótna o wymiarach 84x53 cm, utkanego na prostokątnej osnowie. Ma liczne plamy we wszystkich odcieniach brązu. Przede wszystkim widoczne są dwie plamy na środku tkaniny. Posiadają one nieregularny kształt i wymiary nie przekraczające 10 cm. Tradycja głosi, że Chustą otarto twarz Chrystusa.

Na Chuście z Oviedo, podobnie jak na Całunie Turyńskim, można stwierdzić obecność licznych śladów krwi. Ich analiza ujawnia zadziwiającą zbieżność. W obu przypadkach jest to krew grupy AB. Badania pozwoliły również zmierzyć długość nosa człowieka, któremu otarto twarz tą tkaniną. Odpowiada ona dokładnie długości nosa człowieka z Całunu. Wreszcie, porównanie - dokonane przez dr. A. Whangera z zastosowaniem techniki polaryzacji obrazu - ukazuje blisko 70 miejsc na czole oraz 50 po bokach twarzy, w których plamy krwi z Całunu i Chusty z Oviedo pokrywają się.

Obrazek

So paź 10, 2009 22:49

średniowieczne ( i nie tylko ) fałszerstwa...jak wiele innych

N paź 11, 2009 11:25

Obrazek

Będę brutalny - to wygląda jak zwykła brudna szmata. Już nawet całun turyński jest lepszy, bo przynajmniej coś przedstawia, a nie tylko jakieś plamy...

Cytuj:
Tradycja głosi, że Chustą otarto twarz Chrystusa.

"Tradycja głosi", dobrze powiedziane.
Tradycja również głosi, że pod Wawelem mieszkał smok, którego zabił syn Kraka albo szewczyk Skuba.
To tyle jeśli chodzi o tradycję.

N paź 11, 2009 11:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 55  Następna strona