Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
jumik napisał(a): Myślę, że temat używania słowa "kretyn" przez Mrocznego możemy uznać za zakończony. W pełni zgadzam się z jo_tką i Kamykiem. Nie ma tu miejsca na taką formę "dyskusji". Pewnie też bym takie coś wykasował.
Tylko dlaczego nie kasujecie sformułowań typu "politycy to złodzieje"? Hipokryzja?
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt wrz 29, 2009 12:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie bo ten temat było o czym innym, chodziło o postrzeganie Polityków przez dzieci, zresztą sam autor tematu wydawał się być bardzo zaniepokojonym że część społeczeństwa jakim są dzieci mają takie zdanie o nich.
|
Wt wrz 29, 2009 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tylko dlaczego nie kasujecie sformułowań typu "politycy to złodzieje"? Hipokryzja?
Patrz ostatni wyrok w sprawie AT
Crosis
|
Wt wrz 29, 2009 13:46 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Serdecznie dziekuje za nieudane proby odpowiedzi na moje zazalenie. Glowa do gory, moze uda sie nastepnym razem.
Teraz latwiej mi zrozumiec co mial na mysli filozof mowiac; "Nie pytam, jakie sa prawa, ale jacy sa sedziowie". 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr wrz 30, 2009 13:34 |
|
 |
Epikuros
|
viewtopic.php?t=22687
i tym podobne głupie tematy zakłada użytkownik szrak. Dodatkowo nie ukrywam, że drażni mnie iż użył awataru, który na moją osobistą prośbę został dołączony do galerii. Nie chcę być mylony z takim jegomościem :]
_________________ MÓJ BLOG
|
So paź 03, 2009 19:52 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Posty szraka zostały przeze mnie właśnie przetrzebione, a on sam zapewne bardzo niedługo opuści to forum 
|
So paź 03, 2009 20:07 |
|
 |
WIST
|
Ech, tak no ja nic na razie nie pisałem, ale nie polubiliśmy się zbytnio i w mojej ocenie, a staram się osobistych niechęci jednak tu nie mieszać, gość jest trudny i myśli chyba że się na niego uwziąłem.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So paź 03, 2009 21:34 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
WIST napisał(a): Ech, tak no ja nic na razie nie pisałem, ale nie polubiliśmy się zbytnio i w mojej ocenie, a staram się osobistych niechęci jednak tu nie mieszać, gość jest trudny i myśli chyba że się na niego uwziąłem.
Chyba nie tylko co do Ciebie ma takie odczucia. Choć z drugiej strony- o mnie tylko twierdzi, że jestem czubkiem piszącym z wariatkowa, więc spoko. Tak właśnie podejrzewałem, że może szybko polecieć, może się z nim pożegnam, póki mam możliwość?

_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
So paź 03, 2009 21:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
to tylko kilka kwiatków
z bardzo cennej dla mnie rozmowy o kulcie maryjnym....
viewtopic.php?t=22054&postdays=0&postorder=asc&start=105
dwa cytaty z moderatorów
Cytuj: Niestety, już w innych wątkach stwierdziłem że outsider nie dyskutuje uczciwie (nawet nie czytając wypowiedzi adwersarzy). Cytuj: Outsider - nie będę niczego pisał, ponieważ Ty masz gdzieś wszystko, cokolwiek napiszę. Interesuje Cię tylko rozpaczanie i robienie sobie kpin. Jest wolność słowa, jeżeli nie masz nic lepszego do roboty to sobie pisz te swoje elaboraty dalej, ale ja nie widzę sensu w tym partycypować. Cytuj: Podpisuję się pod tym. W przypadku outsidera nie widzę w ogóle woli prawdziwej dyskusji. Cytuj: Ja z swej strony dodam, ze o ile outsider nie zmieni swojego kpiaco-lekcewazacego tonu zarowno w odniesieniu do ogolu katolikow, jak i poszczegolnych osob bioracych udzial w dyskusji, to temat zostanie zamkniety. Cytuj: Celem pobożności maryjnej jest zbawienie, a środkiem jest zbawcza ofiara Naszego Pana. Nikt niczego innego nie twierdził. Zatem możesz już zamilknąć ? Cytuj: Czy jakiekolwiek Wasze wyjaśnienie zostało uwzględnione w słowotoku outsidera ? Nie ? To po co karmicie trolla ? Przecież o to mu właśnie idzie !
chciałbym wiedzieć, czy przedstawienie historycznego tła tworzenia się maryjnego kultu musi spotykać się z osobistymi wycieczkami...
i tak niewybrednymi komentarzami innych userów jak i dwójki moderatorów
pozdrawiam
|
Wt paź 06, 2009 19:27 |
|
 |
WIST
|
A.
Pisze już po fakcie, ale widzę że i Ciebie nasz "odeszły user" polubił  Może chodziło mu że jesteś nietypowy, tak jak ja że jestem bogiem? 
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt paź 06, 2009 19:53 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
WIST napisał(a): A. Pisze już po fakcie, ale widzę że i Ciebie nasz "odeszły user" polubił  Może chodziło mu że jesteś nietypowy, tak jak ja że jestem bogiem? 
Wiesz, w swojej skromności bym się do tego nie posunął, ale jeśli i Ty piszesz w podobnym tonie co ja myślę, to odważę się powiedzieć to na głos.
Tak. Po prostu jesteśmy the best 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt paź 06, 2009 21:18 |
|
 |
saxon
|
outsider
nawet po pobieżnym prześledzeniu wątku z przykrością muszę się zgodzić z tymi opiniami na Twój temat
1. Rzeczywiście kilkakrotnie nie odniosłeś się do udzielanych Ci odpowiedzi
2. Mimo wcześniej udzielanych Ci odpowiedzi np. Marka MRB, nadal piszesz to samo, jakbyś lepiej wiedział w co wierzą katolicy
3. Kpiąco-lekceważący ton daje się dostrzec "gołym okiem" w kilku postach
4. Twoje pokazanie rzekomo "historycznego tła tworzenia się maryjnego kultu" jest na poziomie jeszcze niższym niż pseudonaukowe dywagacje tutaj:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,203
choć w podobnym stylu. Ciekawe, że z całości tego typu materiałów krążących w necie wybierasz jedynie te, które są sprzeczne z tym w co sam wierzysz.
|
Wt paź 06, 2009 21:52 |
|
 |
Stanisław Adam
|
viewtopic.php?p=467670#467670
Stanisław Adam napisał(a): [...]
[...] - bez obelg proszę - jo_tka
Nie rozumiem tej ingerencji. Nie była to żadna obelga tylko opis sytuacji. Napisałem: "Wychodować takiego gada? Której matce w tym (80 lat) wieku by się nie pogorszyło, ze skutkiem śmiertelnym nawet?"
Czy kobiecie, gdy u kresu życia dowiaduje się z mediów, że ukochane dziecko, dziecko któremu poświęciła kawał swojego życia, wychowała, wyedukowała - być może kosztem wielu wyrzeczeń, to dziecko robi jakieś przestępcze biznesy nie może jedynym określeniem na "toto" nasunąć się słowo gad? Czy taka wiadomość nie może pogorszyć stanu zdrowia? Czy taki szok nie może być przyczyną nagłego zgonu?
Naprawdę nie rozumiem w czym tu obelga i w stosunku do kogo? Do Drzewieckiego? Ależ nawet bez nawiązywania do nagłej śmierci jego matki, takie określenie jak najbardziej do tego człowieka pasuje! A kto milionom widzów, słuchaczy, czytelników w żywe oczy kłamał? W kolejnych konferencjach zaprzeczał sam sobie? To fakt. Więc jakie określenie dla takiego kogoś pasuje? Kłamczuszek?
Wt paź 06, 2009 22:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
saxonie -
Cytuj: 1. Rzeczywiście kilkakrotnie nie odniosłeś się do udzielanych Ci odpowiedzi zanim udzielono mi jakichkolwiek odpowiedzi napisano to: Cytuj: Niestety, już w innych wątkach stwierdziłem że outsider nie dyskutuje uczciwie (nawet nie czytając wypowiedzi adwersarzy). Cytuj: Outsider - nie będę niczego pisał, ponieważ Ty masz gdzieś wszystko, cokolwiek napiszę. Interesuje Cię tylko rozpaczanie i robienie sobie kpin i moderatorzy Cytuj: Podpisuję się pod tym. W przypadku outsidera nie widzę w ogóle woli prawdziwej dyskusji. Cytuj: Ja z swej strony dodam, ze o ile outsider nie zmieni swojego kpiaco-lekcewazacego tonu zarowno w odniesieniu do ogolu katolikow, jak i poszczegolnych osob bioracych udzial w dyskusji, to temat zostanie zamkniety. następnie odpowiedziała mi kamala, i ja jej odpowiedziałem potem kamala i johnny a ja znów odpowiedziałem saxon napisał: Cytuj: Mimo wcześniej udzielanych Ci odpowiedzi np. Marka MRB, nadal piszesz to samo, jakbyś lepiej wiedział w co wierzą katolicy marek nie udzielił mi żadnej odpowiedzi - Cytuj: za to Niestety, już w innych wątkach stwierdziłem że outsider nie dyskutuje uczciwie (nawet nie czytając wypowiedzi adwersarzy). nie piszę o tym W CO WIERZĄ KATOLICY - bo to nie jest temat rozmowy - czego oczywiście nie zauważyłeś saxon napisał: Cytuj: Kpiąco-lekceważący ton daje się dostrzec "gołym okiem" w kilku postach trudno się odnieść do uwagi na takim żenującym poziomie saxon napisał: Cytuj: 4. Twoje pokazanie rzekomo "historycznego tła tworzenia się maryjnego kultu" jest na poziomie jeszcze niższym niż pseudonaukowe dywagacje tutaj: cóż... jesli czytasz racjonalistę, to i poziom twoich uwag jest na poziomie tego portalu a co do naukowości... informacje czerpię z kilku tomów autorstwa profesora Tadeusza Zielińskiego i jego cyklu o religiach świata antycznego (do twojej wiadomości - arcykatolika i czciciela Marii) chcesz to zajrzyj - podaje tam przy okazji całkiem szeroką bibliografię saxon napisał: Cytuj: nawet po pobieżnym prześledzeniu wątku z przykrością muszę się zgodzić z tymi opiniami na Twój temat
tak, prześledziłeś wątek niezwykle pobieżnie i niezwykle tendencyjnie
|
Wt paź 06, 2009 22:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No no, outsider mianował mnie moderatorem 
|
Wt paź 06, 2009 23:11 |
|
|