Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 16, 2025 11:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Polski Jezus z Opola 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Polski Jezus z Opola
Jak myślicie, czy polski Jezus z Opola jest prawdziwym Jezusem?
W pierwszej chwili pomyślałem sobie, że fałszywym.
Ale jak się głębiej zastanowiłem,
to stwierdziłem, że jakby był fałszywym,
to ten prawdziwy by go pokarał jakimś piorunem albo inną plagą.
Skoro prawdziwy Jezus nie reaguje,
to chyba oznacza, że chce, aby ten Jezus z Opola nauczał na youtube.pl ?

Wt paź 06, 2009 22:58
zbanowany na stałe

Jak Jezus przyjdzie to wszyscy na całym Świecie będą to wiedzieć, natomiast to co się pojawiło było jedynie demoniczym objawieniem, czyniącym znaki. Nic pozatym. O tym pisze Pismo i przestrzega, bo będzie teo bardzo dużo na Świecie. Objawienia Maryjne itd...

Wt paź 06, 2009 23:28

Jak Jezus przyjdzie to wszyscy na całym Świecie będą to wiedzieć,

Za pierwszym razem jakoś nie wiedzieli...

Wt paź 06, 2009 23:39

mało takich "Jezusów" po ziemi chodzi :D? mało turystów po zwiedzeniu ziemi świętej przemienia się w Janów Chrzcicieli, Jezusa?

Śr paź 07, 2009 5:25

mało takich "Jezusów" po ziemi chodzi :D? mało turystów po zwiedzeniu ziemi świętej przemienia się w Janów Chrzcicieli, Jezusa?

A on czasem nie mieszka w szpitalu w Opolu na u. Wodociągowej?
http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/znajdz/O ... ,10,1.html
:D :D :D :D

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Śr paź 07, 2009 5:39
zbanowany na stałe

Cytuj:
Jak Jezus przyjdzie to wszyscy na całym Świecie będą to wiedzieć,

Za pierwszym razem jakoś nie wiedzieli...

Jak zaczną się kataklizmy to także będą bluźnić Bogu. Nawet jak zniszczeniu ulegnie Wielkie Miasto na siedmiu górach to będą je opłakiwać a nie się weselić.

Śr paź 07, 2009 11:43

No: słyszałeś kiedyś o czymś takim jak Biblia ? Może byś tak czasem tam zajrzał, zanim napiszesz na temat do niej się odnoszący ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 07, 2009 11:45

r4dz10 napisał(a):

A on czasem nie mieszka w szpitalu w Opolu na u. Wodociągowej?
http://szukaj.sluzbazdrowia.pl/znajdz/O ... ,10,1.html
:D :D :D :D

być może :)

Śr paź 07, 2009 13:39

Post Re: Polski Jezus z Opola
nieja napisał(a):
Jak myślicie, czy polski Jezus z Opola jest prawdziwym Jezusem?
W pierwszej chwili pomyślałem sobie, że fałszywym.
Ale jak się głębiej zastanowiłem,
to stwierdziłem, że jakby był fałszywym,
to ten prawdziwy by go pokarał jakimś piorunem albo inną plagą.
Skoro prawdziwy Jezus nie reaguje,
to chyba oznacza, że chce, aby ten Jezus z Opola nauczał na youtube.pl ?

Pan Jezus z Opola jest PRAWDZIWYM Jezusem, ale tylko ci, którzy są czujni duchowo są o tym wewnętrznie przekonani, pozostali w ogóle nie wiedzą o co chodzi.

Cz paź 08, 2009 9:52
zbanowany na stałe

W końcu uzdrawia wszystkie choroby, jak Jezus. Gdyby nie był prawdziwym Jezusem to ktoś zarzucił by mu, że nie został uzdrowiony.
Tymczasem nie słyszałem żadnych reklamacji. :-)

Cz paź 08, 2009 13:48

Cóż, wypełniają się słowa Jezusa, jak i ostrzeżenia z Listów Nowotestamentowych dotyczące fałszywych proroków.
Polecam filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=Qq-6wcdeVrc
Do rozmowy dołączone są owe napominające fragmenty NT.
"Czy Pan jest Jezusem" - 'Tak proszę Pana". Rozśmieszyło mnie, chociaż wcale nie powinno.

Pt paź 09, 2009 14:36

Gość ma ostro zryty beret tak samo jak niektórzy piszący na tym forum, nie ma co bluźnić, to działa w obie strony... zaczęliście robić sobie jaja, jaja z Boga a to nie przystoi jak widzę w miarę rozgarniętym ludziom ( widzę po sposobie pisania )

Nie wierzycie w nic, nie spuszczajcie się nad jakimś pajacem który czyta z plakatu, módlcie się za niego lub przemilczcie bo tego nakazuje kultura, taka zwyczajna, ludzka

Nie wiem jaka jest idea tego forum ale tematy np. czy dusze w czyśćcu można prosić o modlitwy i inne... wymyślone przez ludzi którzy z natłoku swoich kompleksów nie wychodzą z domu, wszyscy na około mijają ich chyba łukiem... siedzą na okrągło przed komp i wymyślają herezje... ludzi którzy zbłądzili i z łatwizny do życia wymyślają i ułatwiają sobie życie mówiąc że nie wierzą, bo tak jest łatwiej... dla nich... widzę też że na forum pełno obłąkanych ludków którzy próbują werbować dla siebie ludzi słabych i szukających oparcia w kimś... nie dajcie się zwariować, szukajcie pomocy u prawdziwych przyjaciół i w modlitwie

stary rabin powiedział kiedyś...:

jeśli Boga nie ma to chwała Bogu ale jeśli jest to niech nas ręka Boska broni...

zastanówcie się pisząc i zakładając tematy o sprawach o których nie możecie mieć bladego pojęcia, wiara to modlitwa i życie godne naśladowania Boga, Jezusa, jeśli kogoś to nie interesuje to niech przeniesie się na inne fora, filatelistyka, wędkarstwo i motoryzacja...

troszkę zdrowego rozsądku, pozdrawiam tych zdrowo zakręconych :)

Pt paź 09, 2009 19:29

http://www.youtube.com/watch?v=RJjIW3nh ... re=related

N paź 11, 2009 20:04
zbanowany na stałe

Czy to Pan?

Jesli to on, to zle rozumuje, no i sie myli. Nadaje sie raczej na moderatora. Nie proroka! :D

N paź 11, 2009 22:46

Post Re: Polski Jezus z Opola
Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami. Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia, albo z ostu figi? Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce. Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców. Każde drzewo, które nie wydaje dobrego owocu, będzie wycięte i w ogień wrzucone. A więc: poznacie ich po ich owocach. Nie każdy, który Mi mówi: "Panie, Panie!", wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. Wielu powie Mi w owym dniu: "Panie, Panie, czy nie prorokowaliśmy mocą Twego imienia, i nie wyrzucaliśmy złych duchów mocą Twego imienia, i nie czyniliśmy wielu cudów mocą Twego imienia?" Wtedy oświadczę im: "Nigdy was nie znałem. Odejdźcie ode Mnie wy, którzy dopuszczacie się nieprawości!"

Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić. Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą; a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. [...] Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i działać będą wielkie znaki i cuda, by w błąd wprowadzić, jeśli to możliwe, także wybranych.

Biada wam, gdy wszyscy ludzie chwalić was będą. Tak samo bowiem przodkowie ich czynili fałszywym prorokom.

N gru 27, 2009 17:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona