Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
Przebrany za radnego Augustowa agent RM oraz PiS-u dał się pobić przez niewinnego (a priori) urzędnika Skarbu Państwa, który był "trzeźwy inaczej"
Wszędzie spiski na biednego naszego Premiera.
Dajcie mu już spokój.
:D

N paź 11, 2009 8:15
A więc i standardy mamy z tamtych lat (sowieckie) a nie zachodnioeuropejskie.
Szyld zmieniliśmy, ale nie ludzi którzy nami zarządzają.
Nie dziwmy się więc że pełno we władzy (nie tylko obecnej) małych krętaczy.

Osiris zyjesz w jakimś iluzorycznym świecie....ogólnświatowy kryzys też przypiszesz spuściźnie posowieckiej??
Ludzie niestety juz tacy są.
Złodzieja, cwaniaka, kretacza znajdziesz pod każdą szerokością geograficzną, w każdym kraju, w każdym zawodzie i stanie.
Ludzie z PO biorący się za brudne interesy wykazali nie tylko paskudne charaktery, ale totalną głupotę.... jeśli sprawa Sawickiej nic ich nie nauczyła.
I dobrze, że Tusk wywala na zbitą mordę, bo ludzi niegodnych tak należy zawsze traktować....niezależnie od stanu, osiągnięć.
A kosiarza proszę o objasnienie głupiego sloganu
Cytuj:
Tacy wyborcy, tacy wybrańcy
w kontekscie afer Stella Maris lub wielomilionowych pożyczek salezjan.
Kto w tych przypadkach zawinił - seminaria, hierarchia kościelna?

N paź 11, 2009 8:57
Najzabawniejsze, że pamiętam posty kosiarza i jego oburzenie na paskudne traktowanie, kpiny w odniesieniu do słuchaczy RM, a teraz sam robi dokładnie to samo :D

N paź 11, 2009 9:05
Cytuj:
Ludzie z PO biorący się za brudne interesy wykazali nie tylko paskudne charaktery, ale totalną głupotę.... jeśli sprawa Sawickiej nic ich nie nauczyła.

To się nazywa arogancja władzy.
Oni cały czas myślą, żę ich prawo nie obowiązuje.

N paź 11, 2009 9:29

Banda złodziei żerująca na naiwności swych rodaków. To my podatnicy im płacimy a oni nas okradają.
Widocznie bardziej Ci się podobała rozmowa pana Chlebowskiego z oskarżonym za korupcję kolegą, łacznie z przekleństwami i ionwektywami na uczciwych urzedników i ministrów.
Ale tak jak powtarzam, jacy wyborcy tacy wybrańcy.

No tak tak, oczywiście. Dojrzała dyskusja nie na poziomie. Ale proszę, naprawdę, to całkiem zabawne:

PiS to banda zakompleksionych, niedouczonych, lewicowych przygłupów, kamuflujących się pod płaszczykiem narodowo-patriotycznych hasełek, który to sprawia że najlepszym określeniem dla ideologii tej partii, jest nieudolna parodia narodowego socjalizmu. My podatnicy płacimy, a oni za to robią z siebie klaunów. I jaka partia rządząca, tacy koalicjanci (!), a jacy wyborcy, tacy wybrańcy.

Cała przyjemność moja :D
Twój ruch.

N paź 11, 2009 11:16
Witold, widzę że pasuje Ci ten poziom dyskusji skoro tak chętnie korzystasz z tej retoryki rodem z magla.
Brawo!!!
Niestety, ale w mediach przoduje ten język brany garściami z dysput prowadzonych przez polityków.
Wiadomo, na wojnie nie ma wersalu tylko się leje po mordach.
No cóż trudno.
Ja jednak wole posługiwać się merytorycznym językiem a nie chamów i przy tym zostanę. :)
Gdyby tak wszyscy potrafili dyskutować jak SweetChild to było by fajnie, ale trzeba zejść na ziemię a raczej z powrotem do szamba.

N paź 11, 2009 12:18

Niestety osiris sami pokazaliście, że bluzganie na partię której nie popieracie na poziomie forum onetu, to metoda dyskusji, która wam odpowiada, którą macie opanowaną i którą z zapałem stosujecie. Skoro PO może być "profesjonalną lodziarnią, jednym wielkim kłamstwem i szczytem hipokryzji i bandą złodziei" to PiS może być "banda narodowosocjalistycznych półgłówków". Ja tam tak mogę jak chcecie, to nawet zabawne.

N paź 11, 2009 12:39

I dobrze, że Tusk wywala na zbitą mordę, bo ludzi niegodnych tak należy zawsze traktować....niezależnie od stanu, osiągnięć.

Przednie. Dobry Car i źli bojarzy! Dobry batiuszka Stalin i złe aparatczyki. Dobry Putin i złe oligarchy.
Jasne, Donald wybrał z tego co miał. Wybrał sobie takich współpracowników, bo musiał. Nie chciał, ale musiał.

Hmmm...., a może to zły PiS mu podrzucił kumpli? Może cała PO to tak naprawdę agentura PiSu, tych wszystkich "nienawistników": tych Kaczyńskich, Kamińskich, Macierewiczów, a kto wie ... może nawet samego Ojca Dyrektora? :o
I cały czas ryją pod Donkiem, tą ikoną cnót wszelakich. Wstrętne krety ryją Platformę od środka by rozłożyć i zatopić, a Donalda zasłużonej prezydentury (tj. generalnego gubernatorstwa z nadania urzędników Brukseli) pozbawić.

Zaprawdę, wiara wyznawców Donalda jest niewzruszalna. Tylko brać przykład.

N paź 11, 2009 14:41
Zobacz profil WWW

W kontekście ostatnich postów osirisa i Witolda - proszę, żeby dyskusja trzymała jednak pewien poziom. Wyższy od tego, który jest w tych postach prezentowany

N paź 11, 2009 15:36
Hmmm...., a może to zły PiS mu podrzucił kumpli? Może cała PO to tak naprawdę agentura PiSu, tych wszystkich "nienawistników": tych Kaczyńskich, Kamińskich, Macierewiczów, a kto wie ... może nawet samego Ojca Dyrektora? :o
I cały czas ryją pod Donkiem, tą ikoną cnót wszelakich. Wstrętne krety ryją Platformę od środka by rozłożyć i zatopić, a Donalda zasłużonej prezydentury (tj. generalnego gubernatorstwa z nadania urzędników Brukseli) pozbawić.

Zaprawdę, wiara wyznawców Donalda jest niewzruszalna. Tylko brać przykład.

Adekwatnie owe wraże siły ryły pod PiSem podrzucając "wycieraczkę PZPR" i niepisowca na min. sportu, któremu 2-krotnie udowodnioni branie zakazanych środków dopingowych.

N paź 11, 2009 16:48

Gdyby tak wszyscy potrafili dyskutować jak SweetChild ...

Dzięki, niechcący mi przypomniałeś:
    SweetChild viewtopic.php?p=468205#468205 napisał(a):
    Stanisław Adam napisał(a):
    Nie zapomniałem tej nieustannej nagonki wsioków, esbeków, teweków, kaoków na pierwszy po 89 roku w miarę polski rząd.
    A premier tamtego rządu to nawet polski hymn potrafił zaśpiewać. Nie to co ten obecny, polskojęzyczny, pewnie co najwyżej zna jakieś bojowe pieśni Wehrmachtu ;)

Nie wiem, czy zna bojowe pieśni Wehrmahtu, ale na pewno, bo dał temu wyraz, zna angielski - "panią sekretarkę" na pewno pamiętasz. :)

Zgadzam się twoją opinią Osiris, ze Sweetem można znaleźć wspólny język. Mówię serio. Wie co to ironia i inne takie.
Mam nadzieję, że nam Sweet z pochwał się nie nadmie i nie wzleci. ;)

Kamyk:
Rzeczywiście, ostatnie zdanie może było niepotrzebne. Mimo, że to była tylko refleksja ogólna, to Alus mogłaby je wziąć do siebie. A przecież tak nie można. Jak w uzasadnieniu do wyroku w sprawie przeciw księdzu Gancarczykowi p. sędzia objaśniła, o czynach i zaniechaniach, postawach, wartościach itp. można mówić tylko ogólnie, ale w żadnym wypadku wiązać je z konkretną osobą, A jeśli już się wiąże to nigdy nazywać je po imieniu.
W przypadku tego mojego zdania ktoś mógłby mieć uzasadnione podejrzenie, że uczyniłem to co prawnie zabronione. Zatem przepraszam, mimo że niechcący.

N paź 11, 2009 17:48
Zobacz profil WWW
Cytuj:
W kontekście ostatnich postów osirisa

Wypraszam sobie. Weź i zacytuj gdzie ja komu ubliżam i to w sposób kolokwialny.
Takiego Wersalu jaki ja uprawiam to tu mało a TY piszesz, że w kontekście czego to niby - postów osirisa?
Jestem zdegustowany takim poziomem dyskusji, no ale jak pewne osoby biorą wzorce od samego Premiera, który nie przebiera w słowach i środkach to nie dziwota.

N paź 11, 2009 18:41
Cytuj:
Politycy PO są przerażeni. Otoczenie premiera Tuska zastanawia się, co jeszcze Mariusz Kamiński, szef CBA, ma ukryte w szufladach - pisze "Dziennik Gazeta Prawna".

- Podsłuchiwał nas przez kilkanaście miesięcy, pewnie ma całe sterty stenogramów - mówi anonimowo jeden z liderów Platformy.

Ale czego się boją skoro są czyści krystalicznie?
Widocznie mają to i owo do ukrycia skoro trzęsą portkami.
Ciekawe też jest stwierdzenie, że CBA jest upolitycznione.
A przepraszam bardzo, kto wejdzie na miejsce Kamińskiego - ktoś z Watykanu, czy kto?
Przecież TUSK postawi tam osobę sobie spolegliwą, więc będziemy mieli dokładnie tą samą sytuację tylko odwróconą.
To jest tak samo jak z TVP.
Jak jest w rękach PiS, to TVP jest upolitycznione a jak będzie w rękach PO to już nie będzie.
Śmiechu warte.
Trzeba być upośledzonym, żeby na takie brednie dać się nabrać.

Pn paź 12, 2009 9:26
Ale czego się boją skoro są czyści krystalicznie?

Bo Kamiński ze spolegliwą sobie prasą obwieści, że są jednak za czyści i to jest podejrzane, cos jest zatem na rzeczy.
A PiS wespół z SLD jednym głosem będą na to ubolewać: "porażające, katastrofa, zagrożenie dla państwa"......etc
I karuzela będzie się kręcić...a wszak o to chodzi, aby to "ciemny lud kupił".
Założę się, że Kamiński w najbliższym czasie wyląduje w randze ministra w kancelarii Prezydenta.

Pn paź 12, 2009 9:42

:oops: Dzięki za miłe słowa. Ostatnio mniej tu piszę, ale czytam Was regularnie, dlatego również we własnym interesie życzę wszystkim konstruktywnych dyskusji :)

Pn paź 12, 2009 10:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 100  Następna strona