Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 5:21

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
........złodziej, malwersant atakuje złodzieja, malwersanata.....

I dlatego mamy co mamy. Teraz PO przechodzi do ataku.
Zgodnie z powiedzeniem "Ta zniewaga krwi wymaga" wchodzi audyt do CBA i wreszcie stanie się to czego nie mogła dokonać Pitera.
Znajdą prawdziwe i nieprawdziwe (ze wskazaniem na te drugie) fakty bezprawnych działań Kamińskiego a w efekcie zostanie skazany.
To co Kamiński zrobił PO wymaga najwyższej kary.
Co pod tym się kryje pokaże przyszłość.
Głowa musi polecieć i chyba nie tylko w przenośni.
W oczach TUSKA oraz Schetyny widzę śmierć.

Wt paź 13, 2009 20:20

Parę minut temu w dzienniku Radio Maryja podano, że CBA złożyło dziś doniesienie do prokuratury o podejrzeniu przestępstwa w związku z prywatyzacją (?) rafinerii (?) w Trzebini (?). Gdzie i przez kogo? W i przez urzędników Ministerstwa Finasów. Na ile? Na 3 mld złotych.

PS. Nie wiem czy dobrze dosłyszałem, stąd te znaki zapytania.

Wt paź 13, 2009 20:56
Zobacz profil WWW
Dlatego TUSK nawet pod groźbą postawienia przed Trybunałem Stanu tak się spieszy.
Wie, że musi zneutralizować CBA, bo z szafy będą wypadać następne rewelacje o PO.
Chyba Kamiński po cichu napichcił tony materiałów na PO i teraz będzie wysyp.
Prawda jest taka, że gdyby byli święci to nie mógłby nic nazbierać a jak wiadomo nasi politycy są nienasyceni, więc dają sami powody, żeby nazbierać na nich haki.

Wt paź 13, 2009 21:09

Nie śpieszmy się z wnioskami. Ktoś z rządu wyjaśniał, że te nadużycia w MF dokonano w latach 20001-2007.

Wt paź 13, 2009 22:20
Zobacz profil WWW
Całe przedstawienie jest żałosne... i po stronie Kamińskiego, który jest ewidentnie bronią PiSu, jak i po stronie Tuska, który nie potrafi widać stanąć pod ścianą i odpowiedzieć na zarzuty. Widać wie, że z wielu się nie wybroni.

Szkoda tylko, że w następnych wyborach nie będę miał innego wyjścia i znów zagłosuję na PO. To samo zło co PiS, tylko w inną stronę.

Crosis

Śr paź 14, 2009 0:45
Marna to pociecha skoro Crosis twierdzi, że wybierze mniejsze zło a ja rzecze tak samo, tyle że obaj zagłosujemy na całkiem inne partie.
Na prawdę marna to pociecha, bo świadczy o tym jaki mamy zestaw obiadowy do wyboru.
Odgrzewane stare dania, które zalatują nieświeżością.
A jak nie pójdziemy na wybory, to media będą krzyczeć, że nie dorośliśmy do demokracji.
Wychodzi na to, że w którą stronę się nie obrócisz to i tak po mordzie dostaniesz.

Śr paź 14, 2009 8:14
A mnie czasem śmieszy to iluzoryczne oczekiwanie od polityków pełnej czystości, uczciwości, prawości.
Przecież oni wszyscy sa tacy sami jak reszta społeczeństwa, która: kombinuje; kradnie; oszukuje; zdradza; kłamie; zazdrosci; popisuje się, puszy swoimi znajomościami, układami, wiedzą; pała zawiścia; łamie przysiegi składane przed Bogiem.
A skądże oni pochodzą?...z innego wymiaru?...

Śr paź 14, 2009 8:23
Alus masz całkowicie rację, tylko pominęłaś jedną , ważną, ISTOTNĄ kwestię.
NOBLESSE OBLIGE!!!
Jeżeli ktoś się pcha do władzy to musi na siebie wziąć brzemię uczciwości i powinien się z tego rozliczać.
Nie możemy przymykać na to oczu, tylko dlatego, że oni są z ludu i ulepieni z tej samej gliny.
To nie tłumaczenie, że jak wszyscy kradną to ja, będąc u władzy nakradnę tysiąc razy więcej, bo mam takie możliwości.

Śr paź 14, 2009 8:43
Jeżeli ktoś się pcha do władzy to musi na siebie wziąć brzemię uczciwości i powinien się z tego rozliczać..

Alez ja cały czas to mówię....nie ma taryfy ulgowej, niezaleznie od barw partyjnych ostre kary muszą być.
Bez zwłoki i usiłowań zawiłych tłumaczeń.
Mówię tylko, że nie oczekuję od żadnej partii krystalicznej uczciwości, prawdomówności.

Śr paź 14, 2009 8:52
W większości prywatnych firm zatrudnieni ludzie maja umowy o pracę z najniższym wynagrodzeniem (jesli wogółe mają umowy).
Ludzie z dyplomami wyższych uczelni (nie byle szkółki zaocznej nazywanej umownie studiami).
Oczywoście otrzymują wynagrodzenie 2-3 wyższe....odmiana szarej strefy.
Wiedzą o tym instytucje: ZUS, US, PIP a co za tym idzie urzędy administracji państwowej.
I co???...ano nic, cisza....kłamstwo, oszustwo sankcjonowane.
Tak się dzieje w całym kraju....politycy na różnych szczeblach też nie są matoły, aby o tym nie wiedzieli.
Oszukuje się masowo cały naród, czemu ma się nie kombinować indywidualnie?

Śr paź 14, 2009 9:00
Podobnie jest np. z nielegalnymi budowami, czy też budowaniem na gruncie Skarbu Państwa.
Mają w urzędzie czarno na białym co kto i gdzie pobudował i nic się z tym nie robi.
Taka pobłażliwość na wszystkich frontach powoduje, że każdy ma w d.............. przepisy prawa.
Jest to usankcjonowane odgórnie, więc mamy co mamy.
Istne bezhołowie.
Nie możemy - w większości - pozbyć się sowieckiej mentalności.
Od góry do dołu.
Ja mam tego pełną świadomość.
Obecnie Lewica pohukuje, że jest gotowa przejąć władze jakby mieli czyste ręce.
To już jest szczyt hipokryzji, bo to oni zafundowali nam te komusze standardy a teraz zabawiają się w mentora.

Śr paź 14, 2009 12:22

Ja zacząłem jednym stwierdzeniem, a Wy tutaj zrobiliście festiwal narzekania.

Że politycy kradną? Nic nowego. Kradli, kradną, będą kraść.

Że jest szara strefa? Nic nowego. Była, jest i będzie.

Że ludzie kombinują i oszukują albo innych, albo skarb państwa? Nic nowego. Oszukiwali, oszukują i będą oszukiwać.

Nie łudźcie się: nigdzie na świecie nie ma utopii i takowej nie będzie. Można starać się to poprawić, ulepszyć... ale na 100% powodzenia nie mamy szans... bo jesteśmy tylko ludźmi. Czy jak znajdziecie na ulicy 5 zł to pytacie się ludzi dookoła, czy to aby ich?

Nie. Ja też nie.

A mimo to Wam napiszę, że mi w tym kraju żyje się dobrze. Jestem absolwentem szkoły wyższej, pracuję w swoim zawodzie, z umową, płacę podatki i ciągle jestem zadowolony z zarobków. I mimo tego całego narzekania codziennie widzę setki ludzi dookoła mnie, którzy też żyją i nie płaczą.

Może więc nie jest tak źle? Może nie jest idealnie, ale i tak lepiej niż było.

Może w takim razie zamiast narzekać, płakać i biadolić, że nie ma utopii skupmy się na tym, żeby żyło nam się dobrze w obecnych warunkach, a potem starajmy się te warunki poprawić.

Bo jak na razie to widzę to Wasze wieczne narzekanie i zero uśmiechu. No i co Wam z tego przychodzi? Ja nie narzekam i czerpię z życia cholerny kawał satysfakcji. A Wy wolicie narzekać.

Crosis

Śr paź 14, 2009 14:07
Cytuj:
Czy jak znajdziecie na ulicy 5 zł to pytacie się ludzi dookoła, czy to aby ich? Nie. Ja też nie.

No to niezłe z Ciebie ziółko. Nie mów za wszystkich.
Np. moja matka zostawiła w sklepie torbę z pieniędzmi (kilkaset złotych) oraz wszelkie dokumenty oraz karty płatnicze.
Ktoś to znalazł i zostawił w Obsłudze Klienta.
Przyjechała tam po 30 minutach i jej to oddali.
Takich przykładów można mnożyć.
Nie jest tego wiele ale są i nie wmawiaj nam, że wszyscy jesteśmy tak podli moralnie jak politycy, więc trzeba im odpuścić bo to norma.
Normą to jest to, że w śród polityków trzeba ze świecą szukać uczciwych ludzi i to jest porażające i przerażające.
I potem mamy iść na wybory z taką świadomością to nie wiadomo czy iść, czy zostać w domu?
Na zachodzie też nie ma ideału ale przynajmniej standardy są wyższe i kultura inna.
Nawet nie cackają się z Polańskim a u nas to by wypuścili z aresztu przeprosili i jeszcze kwiaty dali za niewygody.
Podobnie jest z politykami.
Będziemy jeszcze ich przepraszać i jeszcze odszkodowanie zapłacimy za nasze pieniądze za zniesławienie.

Śr paź 14, 2009 15:47

Nie jest tego wiele ale są i nie wmawiaj nam, że wszyscy jesteśmy tak podli moralnie jak politycy, więc trzeba im odpuścić bo to norma

To nie my jesteśmy podli jak politycy, to politycy są tak podli jak społeczeństwo, z którego się wywodzą

Śr paź 14, 2009 17:26
Może więc nie jest tak źle? Może nie jest idealnie, ale i tak lepiej niż było.

Może w takim razie zamiast narzekać, płakać i biadolić, że nie ma utopii skupmy się na tym, żeby żyło nam się dobrze w obecnych warunkach, a potem starajmy się te warunki poprawić.

Bo jak na razie to widzę to Wasze wieczne narzekanie i zero uśmiechu. No i co Wam z tego przychodzi? Ja nie narzekam i czerpię z życia cholerny kawał satysfakcji. A Wy wolicie narzekać.

Crosis

Nie narzekam :) ....konstatuję, że nigdy nie będzie polityków aniołów i raju na ziemi.
Żadna partia też nie zapewni mi osobistego szczęścia.
Nie chcę tylko aby w imię tzw "wiekszych wartości" premier mojego kraju pozwalał sobie na traktowanie mnie jako ZOMO, z tej tylko racji, że nie utożsamiam się z poglądani, które głosi.
Dlatego PiS odpada, nie mówiąc już o SLD.

Śr paź 14, 2009 17:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 100  Następna strona