Autor |
Wiadomość |
buxtehude
Dołączył(a): So paź 10, 2009 17:46 Posty: 17 Lokalizacja: Suwalszczyzna
|
Ja uważam się za głęboko wierzącą katoliczkę. Co nie przeszkadza mi w interesowaniu się naukami przyrodniczymi- jedno drugiego wg mnie nie wyklucza, a świat bywa fascynujący... 
_________________ "Krzyże w życiu pełnią podobną rolę jak krzyżyki w muzyce: podwyższają"
Ludwig van Beethoven
http://d-buxtehude.blogspot.com
Pozdrawiam- Kasia
|
So paź 10, 2009 20:09 |
|
|
|
 |
Harun_Yahya
|
NIE WIERZĘ W NIC.
Za czkawkę po średniowiecznym katolicyzmie należy uznać fakt , że nawet większość dobrze wykształćonych osób sądzi , iż każdy musi w coś wierzyć i jeśli nie jest się teistą , trzeba być dogmatycznnym ateistom , a jeśli nie ceni się kapitalizmu trzeba gorliwie wierzyć w socializm itd. itp.Jednym słowem , istnieje szeroko rozpowszechnione przekonanie , że jeśli nie wierzy się w coś , trzeba wierzyć w tego przeciwieństwo. Moim skromnym zdaniem wiara to śmierć inteligencji , ponieważ kiedy zaczyna się wierzyć w jakąś doktrynę , przestaje się myśleć na temat tego , czego ta doktryna dotyczy , przez co zwęża się obszar myślenia . Można powiedzieć , że osoba , która niczego nie kwestionuje , jest z klinicznego punktu widzenia martwa , ponieważ według obecnych standardów medycznych brak aktywnośći mózgowej oznacza koniec życia.
|
N paź 11, 2009 10:31 |
|
 |
WIST
|
PAWEL29 tak jak w innym Twoim temacie, napisz to po ludzku.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So paź 17, 2009 0:27 |
|
|
|
 |
delikatna
|
 :)
a ja jestem INNA ... bo sama nie wiem czy wierze czy nie:) narazie jestem na etapie tzw. zachwiania wiary:)
|
Pn paź 19, 2009 13:31 |
|
 |
AJ
|
Kiedyś z moją wiarą było rożnie.Czasem całkowicie przygasał.teraz się to całkowicie zmieniło.Wierzę bardziej niż kiedykolwiek.Wydaje mi się,ze każdy człowiek dojrzewa do wiary i,że duże znaczeni w naszym życiu ma rodzina,bo to ona uczy nas wszystkiego od najmłodszych lat jak i przekazuje nam religie.
_________________ Życie bowiem jest silniejsze od śmierci, a wiara mocniejsza od zwątpienia.
|
So paź 24, 2009 14:09 |
|
|
|
 |
Natali
|
Ja jestem Katoliczką , wierzę w Boga i chodzę co niedziele na Mszę Świętą 
|
Śr paź 28, 2009 18:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Owieczka_in_black napisał(a): Nie jestem dobra w te klocki, ale pamiętam z fizyki z podstawowki coś takiego, że energia powstaje z pracy lub innego rodzaju energii i zamienia się w pracę lub inny rodzaj energii - może własnie to proste prawo tłumaczy wszystko.
Skąd więc wzięła się praca lub inny rodzaj energii?
|
Cz paź 29, 2009 21:58 |
|
 |
kredk1
|
Inny/a do kościoła chodzę , większosć tych obrzadków wylkepałam ale jak bym miała powiedzieć czy wierze czy nie to .. była bym cicho.
|
So lis 07, 2009 14:31 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
Nie masz pewności co do swojej płci?
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
So lis 07, 2009 14:35 |
|
 |
WIST
|
Temat jest po to aby móc się przedstawić 
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lis 07, 2009 17:57 |
|
 |
Elbrus
|
 Re: Wierzysz? Kim jesteś?
chrześcijanin
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt gru 01, 2009 0:36 |
|
 |
filippiarz
|
Elbrus napisał(a): chrześcijanin Ten od pięciu sola?
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Wt gru 01, 2009 0:49 |
|
 |
Elbrus
|
Cytuj: Ten od pięciu sola? Chciałem do nich startować, ale po głębszej analizie hierarchii/polityki/teologii bliżej mi do tych od Zielonych Świątek, ale nadal szukam (praktycznie tylko liznąłem PŚ), więc nie jestem tak otwarcie zdeklarowany. Jeśli ktoś byłby zainteresowany wspólną modlitwą, to zapraszam do Gdańska-Brzeźno (szczegółowe informacje na PM).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt gru 01, 2009 1:06 |
|
 |
Prawda
|
Bylem WSZYSTKIM bylem WOLNOSCIA i bylem tego SWIADOMY.
Wiecznosc minela.
Swiadomie zrezygnowalem z mojej swiadomosci.
I gra zaczela sie na nowo.
Nicosc - Antymateria+Materia(Wybuch) - Ewolucja - Czlowiek - Wszystko
Pierwotna swiadomosc i wolnosc powrocila.
Czlowiek ? CZAS ? Wszystko
Czas - to ostania niewiadoma
|
Wt gru 01, 2009 18:51 |
|
 |
ladyzrb
|
Ja jestem katolikiem ale w kościele jestem tylko podczas pogrzebów,a u spowiedzi byłem ostatni raz jakieś 6 lat temu.
|
Cz gru 03, 2009 17:51 |
|
|
|