Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 55  Następna strona
 Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza 
Autor Wiadomość

To jak wytlumaczysz naukowo przypadki kiedy ciala zmarlych są zachowane w niezmienionej formie przez lata?

Na szczęście nie muszę gdyż nie ma takich przypadków :)

Cz paź 22, 2009 0:23
zbanowana na stałe

Sam wkleiłeś zdjęcie Św. Bernadetty bez maseczki, pokazywałem też zdjęcia Św. Andrzeja Boboli, czy Św. Rity też bez maseczek.

Czy chcesz, by traktować Cię jak dziecko?

Wnioskuję, że muszę wkleić znacznie większą ilość Ciał, które nie uległy rozkładowi.

Cz paź 22, 2009 5:16
Na szczęście nie muszę gdyż nie ma takich przypadków :)

Swego czasu też nie musieli zastanawiac się nad kulistością Ziemi, bo przecież oczywiste było, że jest ona płaska :D

Cz paź 22, 2009 8:25

Sam wkleiłeś zdjęcie Św. Bernadetty bez maseczki, pokazywałem też zdjęcia Św. Andrzeja Boboli, czy Św. Rity też bez maseczek.

Zdjęcie bez maseczki nie wiadomo kiedy było zrobione - może dwa dni po śmierci?

A te pozostałe zdjęcia to jak mumie wyglądały, więc żaden argument :-D

Cytuj:
Swego czasu też nie musieli zastanawiac się nad kulistością Ziemi, bo przecież oczywiste było, że jest ona płaska

Tak, tak, aż zjawił się ktoś kto przedstawił dowody na to, że ziemia jest okrągła :)

Czekamy zatem Alus na dowody :)

Cz paź 22, 2009 8:34

Kolejny cud :D ....Bernadetta zmarła w 1879r a pierwsza błona zwojowa umożliwiająca fotografowanie datuje się na 1887-1888r.

Cytuj:
Tak, tak, aż zjawił się ktoś kto przedstawił dowody na to, że ziemia jest okrągła :)

Czekamy zatem Alus na dowody :)

Ale znajdą sie wspólcześnie nieprzekonani dla, których Ziemia jest płaska i żaden dowód ich nie przekona.
A Tobie mogę jedynie polecić książkę "Niezniszczalni", Joan Carrol Cruz, wyd. 2008r, wydawnictwo Exter.

Cz paź 22, 2009 9:01

No tak, a kremację wynaleziono wczoraj. Dodatkowo nigdy, przenigdy nikt innego człowieka nie oszukał, więc to na pewno jest prawda!

Cz paź 22, 2009 9:10
Zobacz profil WWW

Kolejny cud ....Bernadetta zmarła w 1879r a pierwsza błona zwojowa umożliwiająca fotografowanie datuje się na 1887-1888r.

No! i to jest mocny argument zmuszający do myślenia. Może zabalsamowane? (Lenin wiecznie żywy!)

Cytuj:
Ale znajdą sie wspólcześnie nieprzekonani dla, których Ziemia jest płaska i żaden dowód ich nie przekona.

Może i się znajdą, ale nie ma to akurat nic wspólnego z dyskusją.

Cytuj:
A Tobie mogę jedynie polecić książkę "Niezniszczalni", Joan Carrol Cruz, wyd. 2008r, wydawnictwo Exter.

Chętnie bym przeczytał, niestety tytuł niedostępny w księgarniach internetowych :(

Cz paź 22, 2009 9:35

Epikuros napisał(a):

Kolejny cud :D ....Bernadetta zmarła w 1879r a pierwsza błona zwojowa umożliwiająca fotografowanie datuje się na 1887-1888r.

Błona być może, ale to nie znaczy, że wtedy zaczęła się historia fotografii. Pierwsza fotografia to rok 1826. Przełom lat 30. i 40. XIX w. - dagerotypy... Z tego wynika, że w 1879 r. spokojnie można było sfotografować ciało Bernadetty.

Cz paź 22, 2009 9:44
No! i to jest mocny argument zmuszający do myślenia. Może zabalsamowane? (Lenin wiecznie żywy!)(

"Może" nie stanowi żadnego dowodu, mnożenie tych "może" też nie.
A w odniesieniu do oficjalnej opinii, diagnozy, lekarza o stanie narządu wewnętrznego Bernadetty (wątroby) też wynajdziesz jakieś "może"?

Cz paź 22, 2009 9:45
Błona być może, ale to nie znaczy, że wtedy zaczęła się historia fotografii. Pierwsza fotografia to rok 1826. Przełom lat 30. i 40. XIX w. - dagerotypy... Z tego wynika, że w 1879 r. spokojnie można było sfotografować ciało Bernadetty.

Masz rację - wyszukałam, że owo zdjęcie Bernadetty z wieńcem kwiatów na głowie zrobione zostało po jej śmierci, w trumnie.

Cz paź 22, 2009 9:58

Cz paź 22, 2009 10:11
Więc jednak prawda broni się sama :)

Zawsze :)
Kościół nie potrzebuje czynić falsyfikatów noszących znamiona cudu, bo i też cuda nie stanowią kanonu wiary dla chrześcijanina.
Twarz i dłonie Bernadetty pokryto cieniutką warstwą wosku.
Ale nikt zdrowo rozsądkowo myslący nie dowodzi, że sztuczkami umieszczono w ciele zmarłej świeże narządy wewnętrzne.
A takie wynikui wykazał lekarz, członek komisji uczestniczącej w ekshumacji, a potwierdzili to pod przysięgą wszyscy pozostali członkowie komisji.

Cz paź 22, 2009 10:52
zbanowany na stałe

Cytuj:
A co to jest ta Bibiblia?

Dla ludzi u ktorych czesc mozgu przeznaczona na trzezwa ocene jest obumarla, to blad literowy, dla innych jak ateisci, odbicie Biblii w lustrze. Wybieraj.:)

Czy ktos orientuje sie w celu trzymania tych niezniszczalnych cial za szybami?
Czy sa umieszczone w odmiennym srodowisku? Mozna je zobaczyc z bliska?

Cz paź 22, 2009 11:07
Czy sa umieszczone w odmiennym srodowisku? Mozna je zobaczyc z bliska?

Można :) ...Berndettę w kryształowym sakofagu w Nevers we Francji.

Cz paź 22, 2009 12:21

Kościół nie potrzebuje czynić falsyfikatów noszących znamiona cudu, bo i też cuda nie stanowią kanonu wiary dla chrześcijanina.

Tak, oczywiście nie ma nic sfałszowanego? To dlaczego tyle "cudów" nie zostało uznanych? Myślę, że bez problemu znalazłaby się osoba, która skłonna by była słamać ku szerzeniu wiary.

Cz paź 22, 2009 12:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 55  Następna strona