Ateiści podatni na fałszywe kuszenie szatana
Autor |
Wiadomość |
kemot 2009
|
One nie są zakłamane i obłudne, to dzieci
miłej lektury !
http://wiadomosci.onet.pl/1582463,240,1 ... skart.html
_________________ jestem doskonały w łóżku... potrafię spać 12 godzin bez przerwy...
|
Wt lis 03, 2009 23:08 |
|
|
|
 |
Witold
|
Seweryn napisał(a): 1)Otaczają mnie ludzie mówiący, że wszechświat powstał z przyczyny innej niż Stwórca i wcale tego nie powtarzam bo jest to bezpodstawne tak samo jak wiara w krasnale.
2) Święty Mikołaj to postać historyczna , więc nie potrzebna tu jest wiara bo wiemy że istniał . Wiara jest potrzebna tam gdzie czegoś nie wiemy ale mamy wiarygodne argumenty aby w to wierzyć.
Powiedz mi tak szczerze:
ty się zgrywasz czy naprawdę jesteś taki głupi?
|
Śr lis 04, 2009 10:10 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Zastanawiam się, czy Ty Witoldzie rzeczywiście jesteś taki ordynarny i pozbawiony elementarnej kultury?
Wiedzę natomiast można nabyć;
Św. Mikołaj to postać historyczna
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mikołaj_z_Miry
Co do powstania świata przypominam Ci, że są tylko i wyłącznie hipotezy i na 100% świat został stworzony przez BOGA. Tak twierdzi przytłaczająca większość ludzi na świecie, a większość wytycza Normę.
|
Śr lis 04, 2009 15:56 |
|
|
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Natomiast w grupie niedowiarków dominują Chińczycy.
|
Śr lis 04, 2009 16:07 |
|
 |
antagonistyczny
|
Nie wiem jak patrzeć na Daleki Wschód. Tam pojęcia ateizmu jest inne. Ateistami w naszym znaczeniu moglibyśmy nawet nazwać buddystów.
|
Śr lis 04, 2009 16:21 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Natomiast w grupie niedowiarków dominują Chińczycy.
Cale szczescie, ze jest ich malo.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr lis 04, 2009 16:37 |
|
 |
r4dz10
|
Cytuj: Co do powstania świata przypominam Ci, że są tylko i wyłącznie hipotezy i na 100% świat został stworzony przez BOGA. Tak twierdzi przytłaczająca większość ludzi na świecie, a większość wytycza Normę.
oczywiście, że są hipotezy i tak naprawdę nie wiadomo, jak powstał świat/wszechświat. To, że większość ludzi wierzy książce spisanej wieki temu, w której opis stworzenia świata nie został naukowo potwierdzony, nie dowodzi, że to Bóg stworzył wszystko. to tylko wiara niemająca nic wspólnego z wiedzą.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Śr lis 04, 2009 16:45 |
|
 |
antagonistyczny
|
Gdyby wierzyć Biblii musielibyśmy przyjmować, że PI = 3, a Ziemia stoi na słupach.
Także w kwestii powstania świata bym jej nie ufał 
|
Śr lis 04, 2009 17:06 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
|
Cytuj: oczywiście, że są hipotezy i tak naprawdę nie wiadomo, jak powstał świat/wszechświat. To, że większość ludzi wierzy książce spisanej wieki temu, w której opis stworzenia świata nie został naukowo potwierdzony, nie dowodzi, że to Bóg stworzył wszystko. to tylko wiara niemająca nic wspólnego z wiedzą.
Ty też nie jesteś naukowo potwierdzony, a jednak jesteś Dzieckiem BOŻYM. I Twój TATO w Niebie CIę bardzo Kocha.
Czy Ty JEGO również?
|
Śr lis 04, 2009 17:21 |
|
 |
antagonistyczny
|
Należy dodać, że kochający TATO jak go nie kochasz wrzuci cię do wiecznego ognia  Taka motywacja do kochania 
|
Śr lis 04, 2009 17:25 |
|
 |
Jonathan Sarkos
|
Frater, jak dla mnie to wymiatasz na całej linii:). Po prostu jesteś z drugiej strony lustra, a nawet z trzeciej  . Na Seta i wszystkie demony, jak mawiał mój literacki ulubieniec Kaptah, po prostu bądź  !
|
Śr lis 04, 2009 18:07 |
|
 |
Witold
|
Tylko, że te dzieci wierzące w świętego Mikołaja, o tym nie wiedzą. Następny bystry. Jeśli ktoś tak jak Seweryn i frater nie jest w stanie wpaść na to że w kontekście nie jest Mikołaj święty turecki, tylko krasnal z reklamy Coca Coli roznoszący prezenty w saniach ciągniętych przez zmutowane renifery ze świecącymi nosami, to naprawdę chyba ma jakiś poważny problem. Cytuj: Co do powstania świata przypominam Ci, że są tylko i wyłącznie hipotezy i na 100% świat został stworzony przez BOGA. A nie, bo na 100% ja sam go stworzyłem. Toć pamiętam. Żebym ja ci zaraz na poważnie nie powiedział co "jest na 100%". Cytuj: Tak twierdzi przytłaczająca większość ludzi na świecie, a większość wytycza Normę.
Słuchaj większości a zajdziesz daleko.
Szkoda że np. Kopernik nie trzymał się tej oczywistej prawd
|
Śr lis 04, 2009 18:20 |
|
 |
r4dz10
|
frater napisał(a): Cytuj: oczywiście, że są hipotezy i tak naprawdę nie wiadomo, jak powstał świat/wszechświat. To, że większość ludzi wierzy książce spisanej wieki temu, w której opis stworzenia świata nie został naukowo potwierdzony, nie dowodzi, że to Bóg stworzył wszystko. to tylko wiara niemająca nic wspólnego z wiedzą. Ty też nie jesteś naukowo potwierdzony, a jednak jesteś Dzieckiem BOŻYM. I Twój TATO w Niebie CIę bardzo Kocha. Czy Ty JEGO również?
jak masz głupoty wypisywać, to nie pisz wcale. sorry, ale tak jest. i ja jestem naukowo potwierdzony, bo możesz mnie zobaczyć, usłyszeć, dotknąć (bez skojarzeń). jestem materialny.
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Śr lis 04, 2009 18:39 |
|
 |
r4dz10
|
Cytuj: Tak twierdzi przytłaczająca większość ludzi na świecie, a większość wytycza Normę.
spora większość Polaków korzysta z komunikatora Gadu Gadu. czy to znaczy, że jest lepszy od innych komunikatorów? nie.
|
Śr lis 04, 2009 18:41 |
|
 |
Seweryn
|
Witold napisał(a): Seweryn napisał(a): 1)Otaczają mnie ludzie mówiący, że wszechświat powstał z przyczyny innej niż Stwórca i wcale tego nie powtarzam bo jest to bezpodstawne tak samo jak wiara w krasnale.
2) Święty Mikołaj to postać historyczna , więc nie potrzebna tu jest wiara bo wiemy że istniał . Wiara jest potrzebna tam gdzie czegoś nie wiemy ale mamy wiarygodne argumenty aby w to wierzyć. Powiedz mi tak szczerze: ty się zgrywasz czy naprawdę jesteś taki głupi?
Zdążyłem już przywyknąć , że ateista nie mając już innych argumentów przechodzi do swojego ulubionego . 
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Śr lis 04, 2009 19:16 |
|
|
|