Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie piszesz tego wprost, tylko wynika to z Twoich twierdzeń i wniosków.
Cały czas szukasz dla nich i ich działań wytłumaczenia a dla mnie nie ma żadnego wytłumaczenia.
Jest wręcz odwrotnie.
To ludzie ze świecznika dają najbardziej fatalne sygnały na dół.
Jedni idą w ich ślady a drudzy nie.
Nie wiem których jest więcej a których mniej, ale TY uogólniasz i twierdzisz w swoich postach, że wszyscy jesteśmy tacy sami.
Ja uważam, iż jest odwrotnie.
|
Pt lis 13, 2009 17:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
GW straszy społeczeństwo przed szczepieniami przy okazji wybielając postępowanie ukochanego - dla niej - rządu.
Cytuj: Dwoje Niemców zmarło po szczepieniu na H1/N1 Chodzi o 46-letniego mieszkańca Wuppertalu w zachodnich Niemczech, oraz 65-letnią mieszkankę Turyngii. Obydwoje zmarli wkrótce po podaniu szczepionki na wirusa grypy H1/N1 To, czy przyczyną zgonu była reakcja alergiczna wywołana przez szczepionki ma wyjaśnić sekcja zwłok. Niemcy od zeszłego poniedziałku prowadzą masową akcję szczepień przeciwko nowej grypie.
Zadziwia beztroska mediów.
Ja osobiście tez jestem sceptyczny wobec tych szczepionek, ale gdybym był naczelnym redaktorem poczytnej gazety to w ramach prewencji wsadziłbym mordę w kubeł.
Przy tak masowych pobraniach danego leku, to praktycznie każdy medykament może dać takie skutki.
Wystarczy poczytać ulotki wielu leków, gdzie ostrzega się o działaniach niepożądanych, które mogą nawet spowodować zejście.
Przy tak dużych ilościach aplikowanego leku można przyjąć, że też mogą zdarzyć się zgony.
Polityka rządu i poczynania niektórych mediów wołaja momentami o pomstę do nieba.
|
Pt lis 13, 2009 18:02 |
|
 |
Kamyk
|
Nie dość, że nie potrafisz udowodnić swoich insynuacji, to w dodatku po raz kolejny wkładasz mi w usta coś, czego nie powiedziałem (że wszyscy jesteśmy tacy sami).
Przepraszam, ale na takim poziomie dyskutować nie będę
|
Pt lis 13, 2009 18:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyk napisał:
Cytuj: Przyzwolenie społeczne na korupcję i załatwianie było "od zawsze"
Pisząc w ten sposób sugerujesz i jest to nagminne a ja twierdzę, że mimo olbrzymiej skali tego procederu nie jest to nagminne, czyli powszechne.
|
Pt lis 13, 2009 18:19 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Jeśli chodziło Ci o inną ulgę pro-rodzinną, to przybliż temat, abyśmy mówili o tym samym. Taki liberał jak Ty powinien cytować ulgi podatkowe wprowadzone przez rząd PiS o każdej godzinie, dnia i nocy... http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/ ... a_5121.htmJeżeli nie potrafisz zdefiniować pewnych słów, są za trudne czy nie zrozumiałe to pytaj... Cytuj: To co opisujesz zwykło się określać mianem liberalizmu, do którego PiS odnosi się z widocznym obrzydzeniem.
No właśnie, kolejna Twa sugestia, subiektywne i zmanipulowane odczucie.
Ja przedstawiłem kolejne fakty, argumenty na rzecz PiS, Ty kolejny raz napisałeś dyrdymał.
Kamyk pisze o policji, i niepotrzebnej CBA...
Fakty; jesteśmy najbardziej skorumpowanym narodem w Europie i jednym z pierwszych na świecie.
Policja jest zależna od samorządów, to prezydenci miast maja największy wpływ na wybór szefów lokalnych struktur policji.
Korupcja na styku władzy i biznesu dlatego przez policje jest rzadko ścigana.
"Ryba psuje się od głowy"
I jeszcze wielka prośba, nie słuchajcie wszystkiego co Wam mówią i piszą...gdy poznałem wielu ludzi którzy nami rządzą, którzy wypowiadają się w mediach, a wreszcie i samych dziennikarzy...moje "ego" wzrosło...i to nie byle jak... 
_________________ http://www.kppis.pl/forum/index.php
|
Pt lis 13, 2009 19:46 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
kosiarz napisał(a): http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/kto_skorzysta_z_ulgi_prorodzinnej_w_nowej_wysokosci-a_5121.htm Masz problemy z pamięcią czy z czytaniem ze zrozumieniem? Jeśli to pierwsze, to Ci przypomnę, o czym pisałeś: kosiarz napisał(a): Już nawet nie chce mi sie komentować, "reform" PO, głosowań w sejmie razem z LPR i SO przeciw PiS..słynna sprawa większej ulgi pro-rodzinnej Ale obawiam się, że to drugie. I tu Ci nie potrafię pomóc. kosiarz napisał(a): moje "ego" wzrosło...i to nie byle jak... 
A i tak było koszmarnie przerośnięte 
|
Pt lis 13, 2009 21:12 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Hm...
Nie wiem co napisać...wiec człowieku! gdzie widzisz mój błąd? Pisałem od początku o ULDZE PRORODZINNEJ, przegłosowanej przez koalicję PO+LPR+SO. Ty zacząłeś coś bredzić o BECIKOWYM, co tylko znów wynikło z Twych subiektywnych zmanipulowanych ocen.
Nie wiem czy chcesz wyjść z twarzą, dalej się ośmiesząc?
Nie tędy droga...napisz po prostu, myliłem się.
|
Pt lis 13, 2009 21:27 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
No chyba....ze nie odróżniasz w dalszym ciągu "becikowego" od "ulgi pro-rodzinnej"....  Ale przecież to niemozliwe u takiego liberała... 
|
Pt lis 13, 2009 21:29 |
|
 |
SweetChild
|
kosiarz napisał(a): Nie wiem co napisać...wiec człowieku! gdzie widzisz mój błąd? Pisałem od początku o ULDZE PRORODZINNEJ, przegłosowanej przez koalicję PO+LPR+SO. Ty zacząłeś coś bredzić o BECIKOWYM, co tylko znów wynikło z Twych subiektywnych zmanipulowanych ocen. Ale to większe BECIKOWE, a nie ULGA PRORODZINNA, zostało przegłosowane przez PO+LPR+SO, wbrew PiS. kosiarz napisał(a): Nie wiem czy chcesz wyjść z twarzą, dalej się ośmiesząc? Nie tędy droga...napisz po prostu, myliłem się.
Napiszę, jeśli przedstawisz źródła na to, że również ULGA PRORODZINNA została przegłosowana przez PO+LPR+SO, wbrew PiS.
|
Pt lis 13, 2009 22:05 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Eh...
Myliłem się co do Ciebie...
Pisałeś;
Cytuj: Jeśli chodzi o ulgę pro-rodzinną, to właśnie PiS forsował rozwiązanie socjalistyczne, czyli uzależniał ulgę od dochodów. To kiedys kłamiesz? wtedy czy teraz, pisząc, ze chodziło Ci o becikowe? I dalej pisałeś; Cytuj: Ulga PiSu jest uzależniona od dochodu i dlatego socjalistyczna (premiuje osoby o niższym dochodzie), a ulga autorstwa LPR (poparta wówczas przez PO) jest "pogłówna". Mnie nie podoba się jedynie, że obecnie PO przebąkuje o wycofaniu się z tej dużej ulgi, którą sama poparła
A przecież becikowe to nie ulga ale forma dotacji...
Kazdy może się pomylić...ale dlaczego brniesz? Przecież albo nie wiedziałeś o uldze...albo nie wiedziałeś co to becikowe.
Dajmy już spokój. Co do żródeł sam sobie znajdż, to Ci się przyda na przyszłość, będziesz mógł choć atakować dobry były rząd PiS nie ośmieszając się.
|
Pt lis 13, 2009 22:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał:
Cytuj: Ale to większe BECIKOWE, a nie ULGA PRORODZINNA, zostało przegłosowane przez PO+LPR+SO, wbrew PiS.
Nie pamiętam jak było z becikowym, ale dosyć dobrze pamiętam, że rząd PiS-u chciał ulgi prorodzinnej na poziomie 500-600 zł a głosami i na wniosek (LPR i reszty) zostało przegłosowana dwa razy większa ulga aby zrobić na złość PiS-owi.
Ja osobiście cieszę się na tą ulgę bo mając dwoje dzieci przynajmniej raz w roku czuję że Państwo nie ma mnie w d..... .
|
So lis 14, 2009 9:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Nie pamiętam jak było z becikowym, ale dosyć dobrze pamiętam, że rząd PiS-u chciał ulgi prorodzinnej na poziomie 500-600 zł a głosami i na wniosek (LPR i reszty) zostało przegłosowana dwa razy większa ulga aby zrobić na złość PiS-owi. Ja osobiście cieszę się na tą ulgę bo mając dwoje dzieci przynajmniej raz w roku czuję że Państwo nie ma mnie w d..... .
Ale czy wypada cieszyć się z ulgi przegłosowanej na złość ukochanej partii? 
|
So lis 14, 2009 10:48 |
|
 |
SweetChild
|
kosiarz napisał(a): Kazdy może się pomylić...ale dlaczego brniesz? Przecież albo nie wiedziałeś o uldze...albo nie wiedziałeś co to becikowe. Faktycznie, nie wiedziałem, że w przypadku ulgi prorodzinnej praktycznie powtórzyła się historia z głosowania nad becikowym Sejm pokochał dzieciCytuj: Ulgę podatkową 1145,08 zł na każde dziecko w rodzinie przegłosował wczoraj Sejm. Rząd chciał ulgi o połowę niższej, ale przegrał z opozycją. - Dzisiaj jesteśmy w logice wyborczej - tłumaczył poseł Platformy
Nie pozostaje mi chyba nic innego niż przyznać się do błędu i nie brnąć dalej. A za wycieczki ad personam przeprosić 
|
So lis 14, 2009 13:35 |
|
 |
SweetChild
|
Aha, i osiris, dzięki za wskazówkę, kto wie czy bez niej zorientowałbym się, że się mylę...
|
So lis 14, 2009 13:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale czy wypada cieszyć się z ulgi przegłosowanej na złość ukochanej partii?
Coś sobie ubzdurałaś, że to moja ukochana partia a to tylko dla mnie mniejsze zło o czym piszę już po raz enty.
Niemniej ta ulga jest bardzo prorodzinna tyle że niesprawiedliwa w stosunku do najuboższych, którzy nie mają co odliczyć.
Taka prorodzinna polityka dla wybranych.
|
So lis 14, 2009 15:13 |
|
|
|