Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 09, 2025 20:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Siostra Sapiencja 
Autor Wiadomość

Post Siostra Sapiencja
Witam, macie jakąś wiedzę na temat tej siostry ? To Elżbietanka, bardzo pomogła mojej rodzinie... ale nie udało jej się uratować kogoś bardzo mi bliskiego... wola Boga była inna niestety :(

Pt lis 13, 2009 23:07

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/lofive ... p?t50.html

to link z jakiegoś forum....

Pt lis 13, 2009 23:08
zbanowany na stałe

Cytuj:
nagle wpadla w jakis trans , jaby jakies prądy nią rzucały , szczegolnie prawą reką, pierwszy raz cos takiego zobaczylem!!! trwalo to dosyc dlugo,pozniej podeszla do książki i zapisala mnie

:o :o

Adin, Dwa, Tri...Smotritie na mienia...( Kaszpirowski w wydaniu zakonnym?) Wasza łuszczyca, koklusz, katar i biegunka odeszły w zapomnienie. Czytyrie, piat, sziest łupież toże poszoł won.
Sława Tebe... (Ot czort zabył dengi i ubieżał). :lol: :lol:

So lis 14, 2009 21:38
zbanowany na stałe

Cytuj:
ostatnio jak dzwonilem do siostry to mi powiedziala, ze juz u kogos wszystko ustapilo. ciekawe. ja mam z nia kontakt prawie 5 miesiecy i nic nie widac. a nawet sie pogarsza!!!!
Cytuj:
niewiem niedlugo ide do szitala, mam nadzieje ze chociaz tam zejdzie, siostra o tym niewie, jak zapytalem tylko czy isc to powiedziala NIE.
zobaczymy

Tą baba powinny zając sie odpowiednie organa. Szarlatan, który zabrania kontaktu z lerkarzem jest szkodliwy podwójnie!!!
Skąd u ludzi taka naiwnośc, zacofanie i kompletna głupota? Czy w Polsce na widok habitu, sutanny nadal zanika wszelki zdrowy rozsądek?

So lis 14, 2009 21:47

Część ludzi przejawia myślenie magiczne, tak jak moja koleżanka chora na schizofrenie. Ona co prawda leczy sie konwencjonalnymi sposobami, ale zaczęła korzystać też z pomocy bioenergoterapeuty. Jak mi posłała link do jego strony to mi ręce opadły. Kolejny koleś, któremu wystarczy imie i zdjęcie chorej do tego by leczyć. Najlepsze jest to , że ten koleś skończył teologie.

So lis 14, 2009 22:50

Kolejna szarlatanka w habicie?
Cytuj:
nagle wpadla w jakis trans , jaby jakies prądy nią rzucały , szczegolnie prawą reką, pierwszy raz cos takiego zobaczylem!!! trwalo to dosyc dlugo,pozniej podeszla do książki i zapisala mnie

:o :o

Adin, Dwa, Tri...Smotritie na mienia...( Kaszpirowski w wydaniu zakonnym?) Wasza łuszczyca, koklusz, katar i biegunka odeszły w zapomnienie. Czytyrie, piat, sziest łupież toże poszoł won.
Sława Tebe... (Ot czort zabył dengi i ubieżał). :lol: :lol:

Ciekawi mnie jedno... co zrobisz i jak się zachowasz...? gdy twoje dziecko, żona, mama zachoruje i każdy lekarz w Polsce położy lagę na twoich bliskich, żaden z medyków z pierwszych stron gazet nie będzie mógł im pomóc... co zrobisz... poza modlitwą i wiara w poprawę...

Jestem przekonany o tym, że jeśli na twojej drodze( wtedy i tylko wtedy ) pojawi się najmniejszy nawet Kaszpirowski to pojedziesz do niego na koniec Polski i będziesz liczył na jakąkolwiek pomoc....

Fajnie siedzieć przed kompem i przy browarku klikać takie pierdoły... oby ci się nic podobnego nie przytrafiło, obyś nie musiał widzieć jak ktoś ci najbliższy gaśnie na twoich oczach i nic nie możesz zrobić, bezradność i niemoc jest najgorsza... a podchodząc do łóżka musisz trzymać fason i nie dać po sobie poznać że patrzysz na żywego trupa..................

pozdrawiam :?

N lis 15, 2009 19:40

taki oszust żeruje na Tobie podobnych. Ty będziesz miał tylko nadzieję, a on kupę szmalu za zaklęcia czy "cudowne zioła" zza płotu.

N lis 15, 2009 19:46
zbanowany na stałe

Średnio co 50-100 km kwadratowych, jest taki zakonnik albo zakonnica.
Dziś traktowani przez niektórych jako ostatnia deska ratunku, gdy zawiedzie medycyna. Skuteczność porównywalna z innymi uzdrowicielami i bioenergoterapeutami.

N lis 15, 2009 23:22

... i z okładką ostatniego Przekroju :lol:

Pn lis 16, 2009 7:00
zbanowany na stałe

Ciekawi mnie jedno... co zrobisz i jak się zachowasz...? gdy twoje dziecko, żona, mama zachoruje i każdy lekarz w Polsce położy lagę na twoich bliskich, żaden z medyków z pierwszych stron gazet nie będzie mógł im pomóc... co zrobisz... poza modlitwą i wiara w poprawę...

Nie zrozumiałes co napisałem. Tedy wyjasniam.
Nie mam nic przeciwko ludziom, którzy w rozpaczliwej sytuacji szukaja jakiejkolwiek pomocy. To całkowicie normalne i ludzkie zachowanie.
Jestem jedynie przeciwny szarlatanom, czy to świeckim czy tez wyświeconym, którzy ZAKAZUJĄ wizyt u lekarzy!!!
Modlitwa ma przeogromną moc, musi byc jednak wspomagana wszelkimi ludzkimi mozliwościami.

Tutaj zgodnie z tym co na tamtym forum wyczytałem, mamy do czynienia z szarlatanką! Takimi ludzmi powinien zajac sie prokurator.

Pn lis 16, 2009 10:01
"zwalniam iksińskiego", "pracuję nad iksińskim"....czy choć o odrobinę przypomina to znane z Pisma św. przypadki uzdrowień dokonywane przez uczniów Jezusa?
Oni zawsze uzdrawiali mocą Jezusa - a wypowiedzi owej siostry sugerują iż to ona uzdrawia.
Pachnie szarlatanerią......

Pn lis 16, 2009 10:49
zbanowany na stałe

Niestety niektórzy ludzie widząc sutanne lub habit dostaja swoistego pomieszania zmysłów, uwazając takich ludzi za wysłanników Boga. To czy takimi sa i czy rzeczywiście powołał ich Bóg do wypełniania Swej woli, zaświadczać mogą tylko i wyłacznie ich uczynki i ich zachowanie. W żadnym wypadku świete oleje, które kiedyś tam namasciły ich ciało, a juz na pewno nie papierek podpisany przez biskupa, opata, czy tez innego przełożonego.

Coś takiego jak bioenergoterapia być może wpływa na zdrowie człowieka poprzez psychikę. Ciało ludzkie i możliwości umysłowe człowieka nie sa do końca zbadane. Prawdopodobnie autosugestia także może leczyć.
Jestem przekonany, że Bóg na pewno może uleczyć.
Niech sobie istnieją bioenergoterapeuci, niech sobie istnieja ludzie twierdzący, że uzdrawiają. Nie przeszkadzaja mi.
Jeżeli jednak ktoś stwierdza, ze wizyta u lekarza jest zbędna, bo ma tak wielkie zadufanie w swoje mozliwości. To ja mówię STOP. STOP oszustom i szarlatanom, szkodnikom, a być może nawet zabójcom. I nie jest istotne jakiego wyznania lub jaki status ten szarlatan reprezentuje, dla mnie jest kryminalistom i powinien zostać powstrzymany.

Pn lis 16, 2009 20:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]