Autor |
Wiadomość |
bert04
|
|
Wt lis 17, 2009 20:36 |
|
|
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
Zastanawia mnie, dlaczego Szumi nie potrafi w spokojny sposób wypowiedzieć swojego zdania z punktu widzenia moderatora, tylko od razu jedzie najbardziej jadowitym (czerwonym) kolorem a czytając Jego uwagi można odnieść wrażenie, że czuje się, jakby był tu Alfą i Omegą.
http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=9785&start=15
Szumi- litości. Jak ktoś o coś pyta, to się odpowiada - przecież 2 posty (które fakt faktem dotyczą tematu spowiedzi) nikomu nie zaszkodzą. Jakby się z tego zrobiła dyskusja na 5 stron to rozumiem, ale te kilka wpisów to przecież nie koniec świata. A w sumie nie widzę potrzeby zakładania nowego tematu na zadanie jednego pytania.
Szumi- przy całym szacunku do Ciebie - bądź człowiekiem. Czasem trzeba przymknąć oko.
Pozdrawiam
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Wt lis 17, 2009 20:54 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Nomines - przy całym szacunku do Ciebie - naucz się liczyć
Postów nie na temat jest 10, a nie 2! OT zajmuje większą część tematu. A kwestia spowiedzi jest tu poruszana w kilkudziesięciu (jeśli nie kilkuset!) tematach! Bo każdy ujmuje ten wątek z innej strony.
A ze strony moderatora jest jedna zasada: porządek musi być
Pozdrawiam serdecznie 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Wt lis 17, 2009 21:16 |
|
|
|
 |
nomines
|
szumi napisał(a): Nomines - przy całym szacunku do Ciebie - naucz się liczyć  Postów nie na temat jest 10, a nie 2! OT zajmuje większą część tematu. A kwestia spowiedzi jest tu poruszana w kilkudziesięciu (jeśli nie kilkuset!) tematach! Bo każdy ujmuje ten wątek z innej strony. A ze strony moderatora jest jedna zasada: porządek musi być  Pozdrawiam serdecznie 
Zwracam honor
Tylko błagam- mniej tej czerwieni  uwierz mi, że ten kolor naprawdę w pewien sposób oznacza agresję
Pozdrawiam 
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
|
Wt lis 17, 2009 21:19 |
|
 |
saxon
|
Triplex, przede wszystkim popatrz na to jak sam piszesz. Dla przykładu:
viewtopic.php?p=478335&highlight=#478335
viewtopic.php?p=478215&highlight=#478215
viewtopic.php?p=478187&highlight=#478187
viewtopic.php?p=478165&highlight=#478165
viewtopic.php?p=472883&highlight=#472883
viewtopic.php?p=472723&highlight=#472723
A to już jest szczytem wszystkiego:
Triplex napisał(a): Kto niby jest niewierzący? Ja? Buhahahahahaha... Chrzest owszem, ciąży mi. Ta pseudołaska jest wielkim przekleństwem, bo de facto utrudnia wyjście z katolicyzmu. Blokuje przy nawróceniu. Chcę przyjąć chrzest w Kościele ewangelicznym, gdzie przeżyłem nawrócenie, bo chrztu z dzieciństwa nie uznaję, podobnie jak i katolickich zabobonów, jakoby chrzest miał jakąś moc, ale nie jest to proste przez rodzinę, która twierdzi: "Ty zostałeś ochrzczony". To polanie wodą nic niby nie znaczy, ale w istocie zabiera wolność i utrudnia rozstanie się z katolicyzmem nie mniej niż księżowska biurokracja. Ale w imię Chrystusa w końcu i z tą blokadą sobie jakoś poradzę. Warto to uczynić, by iść za nim na 100%, by być naprawdę w Jego Kościele.
Tyle jako wyjaśnienie... A na przyszłość radzę się zastanowić zanim kolejną głupotę napiszesz.
Gdyby ktoś o ewangelikalnych napisał coś takiego to podniósłbyś wrzask na całe forum. Tymczasem nie masz żadnych oporów, żeby nas - katolików i gospodarzy tego forum - obrażać w taki sposób.
Sam masz agresywny i bezczelny sposób pisania, a ciągle donosisz na innych jacy to oni są źli.
To tyle - zobaczymy, czy sobie to przemyślisz i co z tego wyniknie.
|
Wt lis 17, 2009 22:51 |
|
|
|
 |
Triplex
|
W żadnej z moich wymienionych powyżej wypowiedziach nie byłem agresywny ani nikogo nie obrażam. Nie ma w nich nic, co byłoby obraźliwe. Natomiast oczekuję zaprowadzenia porządku na forum i uciszenia furiata, który ma ewidentnie problemy z tolerancją. I mam nadzieję, że zrobisz coś, aby ten człowiek już nie robił tu bagna.
_________________ "I nie masz w żadnym innym zbawienia; albowiem nie masz żadnego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które byśmy mogli być zbawieni." (Dzieje Apostolskie 4, 12)
Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2
|
Śr lis 18, 2009 11:02 |
|
 |
saxon
|
Zbędne posty usunąłem - to nie jest miejsce na dyskusje między sobą. W związku z tym Triplex i Johnny99 - ban na tydzień
|
Śr lis 18, 2009 12:37 |
|
 |
bert04
|
A za co właściwie Johnnyy99? Jeżeli można spytać, oczywiście 
|
Śr lis 18, 2009 13:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie przesadził ksiądz w przypadku Johnnego?
|
Śr lis 18, 2009 13:31 |
|
 |
saxon
|
Obaj dostali za niepotrzebną dyskusję tutaj między sobą.
Kancermeister - post usunięty i ostrzeżenie za spam w tym temacie
|
Cz lis 19, 2009 9:36 |
|
 |
Kancermeister
|
saxon napisał(a): Kancermeister - post usunięty i ostrzeżenie za spam w tym temacie Zgodnie z Wikipedią, istotą spamu jest rozsyłanie dużej ilości informacji o jednakowej treści do nieznanych sobie osób. Nie ma znaczenia, jaka jest treść tych wiadomości. Aby określić wiadomość mianem spamu, musi ona spełnić trzy następujące warunki jednocześnie[podkr. moje - K.]: - Treść wiadomości jest niezależna od tożsamości odbiorcy.
- Odbiorca nie wyraził uprzedniej, zamierzonej zgody na otrzymanie tej wiadomości.
- Treść wiadomości daje podstawę do przypuszczeń, iż nadawca wskutek jej wysłania może odnieść zyski nieproporcjonalne w stosunku do korzyści odbiorcy.
Nikomu się nie chcę narzucać i to prawda, że korespondując z Wami, wiele zyskałem. Dziękuję za uwagę, jeżeli moje posty się wam podobały, wspomnijcie o mnie w modlitwach.
Cz lis 19, 2009 10:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lis 23, 2009 20:27 |
|
 |
jumik
|
Temat i tak został usunięty na prośbę autora. Ale dzięki za czujność, Teresse!
|
Pn lis 23, 2009 20:35 |
|
 |
nomines
|
http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php ... sc&start=0
Proponuję zamknąć ten temat- Vox nie kontynuuje go od dawna a wrażenia z uczestnictwa w Mszy Trydenckiej i tak pojawiają się w temacie "Gdzie jest Msza Święta Trydencka?".
|
Pn lis 23, 2009 20:39 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Dziękuję Nomines za sugestię... nie skorzystam 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn lis 23, 2009 20:51 |
|
|
|