Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna strona
 Ateiści podatni na fałszywe kuszenie szatana 
Autor Wiadomość

Cuda uzdrowień są bardzo spektakularne, kalecy odrzucają `kule`, osoby na wózkach inwalidzkich z nich wstają , martwi przywracani są do życia, osoby z `rakiem` odczuwają np. ciepło w danym miejscu i już `raka` nie ma.

Ładnie napisane, tylko powiedz mi, dlaczego nikt o tym nie mówi, nie rozpisują się gazety o tym, przecież gdyby to było udowodnione i pokazane np. w telewizji, np w wiadomościach, to by kościół pękał z nadmiaru wiernych, a jak na razie to pęka z powodu wielkości moherowych beretów ;)

Więc takie piękne pisanie o cudach i ich skutkach to bardziej pasują do książek sci-fiction niż do obecnych realiów ;]

Pn lis 16, 2009 20:57
zbanowana na stałe

Wierzący to Ci co otrzymali Łaskę Wiary. Tu jest ciągła walka o Dusze.

To co piszę jest faktem. Uczestnictwo Twoje, byś namacalnie się o tym przekonał jest także możliwe. Ale w mediach tego nie zobaczysz. szatan tez działa. Natomiast w Mediach Katolickich jest o Cudach głośno.

Pn lis 16, 2009 21:04

Sam możesz się o tym przekonać.
Wierzący to Ci co otrzymali Łaskę Wiary. Tu jest ciągła walka o Dusze.

To co piszę jest faktem. Uczestnictwo Twoje, byś namacalnie się o tym przekonał jest także możliwe. Ale w mediach tego nie zobaczysz. szatan tez działa. Natomiast w Mediach Katolickich jest o Cudach głośno.

Mediach katolickich, czasem jak mam doła włączam TRWAM, można się uśmiać co nie miara, zwłaszcza z ich wiadomości ^^

Pn lis 16, 2009 22:01

przestań już straszyć, Frater, dobrze? Boję się przez ciebie zasnąć, wszędzie widzę cienie z rogami... Musisz wiedzieć, że jestem bardzo podatny na kuszenie, zwłaszcza fałszywe... :PPP

Pn lis 16, 2009 22:03

Niestety, ale powinnieneś być świadom, że właśnie taki jest stereotyp Boga w ówczesnej wierze

Widać, jak niewiele wiesz o jakiejkolwiek wierze :(

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 17, 2009 13:22
zbanowana na stałe

Zobaczcie, że szatan jest schematyczny. Np grzech przeciw Drugiemu Przykazaniu jest odpowiedzią na tę samą pokusę, często także u Wierzących, ale tych którzy się nie kontrolują.

I objawia się nawet zestawieniem Świętych Słów, gdy zestawienie to w innym temacie prawie nie występuje.

Natomiast u ateistów zestawienie to także występuje, co jest 100% dowodem nieodpartej pokusy.

Cz lis 19, 2009 11:57

kuszenie szatana.

Zobaczcie, że szatan jest schematyczny. Np grzech przeciw Drugiemu Przykazaniu jest odpowiedzią na tę samą pokusę, często także u Wierzących, ale tych którzy się nie kontrolują.

I objawia się nawet zestawieniem Świętych Słów, gdy zestawienie to w innym temacie prawie nie występuje.

Natomiast u ateistów zestawienie to także występuje, co jest 100% dowodem nieodpartej pokusy.

A jak ateiści grzeszą przeciwko II przykazaniu?

Cytuj:
4Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich.

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

Pt lis 20, 2009 11:04
zbanowany na stałe

Wierzący to Ci co otrzymali Łaskę Wiary.

Laska tu, laska tam. Jesli to Bog obdarza ta laska, to czemu robisz krecia robote starajac sie przekonac ateistow do wiary, skoro On zdecydowal nie obdarzac bydlakow!?
Cytuj:
A jak ateiści grzeszą przeciwko II przykazaniu?

A co to jest II przykazanie? :)

Pt lis 20, 2009 12:30
zbanowana na stałe

Dosza człowieka to człowiek, podobny BOGU – istota Duchowa.
Ciało człowieka to jak `skafander kosmonauty` potrzebny, by móc egzystować w naszych czterech ziemskich wymiarach.

Ciało człowieka żywi się jedzeniem
Dusza człowieka żywi się Łaską.

Czyli o Łaskę Wiary trzeba zabiegać. Jeżeli nie będziemy jedli nie będziemy syci. Jeżeli nie będziemy prosić o Łaski i Je otrzymywać nie będziemy syci.

Jeżeli nie zabiegamy o Łaski - nie otrzymamy Ich.

So lis 21, 2009 8:19
zbanowany na stałe

Jeżeli nie zabiegamy o Łaski - nie otrzymamy Ich.

Nie moge sie zgodzic z Twoim rozumowaniem. Jak ja mam zabiegac o laske kiedy ja NIE WIERZE!
Ty modlisz sie do Boga przez swietego x czy y, czemu nie przez Mahometa? To silna "osobowosc" podobno!
Nie, bo to by bylo dla Ciebie smieszne, jesli nie glupie. Niczym sie nie roznimy. :)

So lis 21, 2009 9:07
zbanowana na stałe

Przykładowe Łaski;

Msza Święta (w Czystości Serca wraz z Uczestnictwem w Komunii Świętej daję ogrom Łask), Modlitwa, słuchanie piosenek religijnych, czytanie PŚ, czytanie książek Katolickich, Pielgrzymka, szukanie BOGA z Dobrą Wolą, dobre uczynki, uczynki Miłości i Miłosierdzia, ...

So lis 21, 2009 17:12

Dlaczego akurat to, a nie np buddyzm czy judaizm?
Choć pytanie było wielokrotnie zadawane i znam odpowiedzi jakiej udziela większość osób, to ciekaw jestem bardzo Twojej.

N lis 22, 2009 0:29
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Frater wiesz co mnie uderzylo? Msza Swieta piszesz z duzych liter, dobre uczynki juz nie. Zauwazylem ze dla Was wielkie litery sa wazniejsze od tresci, ilosc swietych od ilosci glodnych. Molier sie na Was poznal, trzeba przyznac . :D
Najwazniejszy katolik w Polsce mowi:"... tak zwanej demokratycznej, a więc wolnej Unii Europejskiej...". To typowa wypowiedz katolikow, tak zwana zyczliwa :), bo katolicy musza byc zyczliwi, Bog im kaze!
To, ze wspomniany czlowiek szanuje demokracje chyba nie trzeba przypominac, to najwiekszy demokrata w kraju, z typowym dla srodowiska podejsciem do niezawislosci sadow, zreszta.

N lis 22, 2009 13:34

Dlaczego akurat to, a nie np buddyzm czy judaizm?
Choć pytanie było wielokrotnie zadawane i znam odpowiedzi jakiej udziela większość osób, to ciekaw jestem bardzo Twojej.

A dlaczego akurat ateizm, a nie Buddyzm czy Judaizm .

N lis 22, 2009 17:02

A dlaczego akurat ateizm, a nie Buddyzm czy Judaizm .

A to wystarczy spojrzeć na świat, a odpowiedź przyjdzie sama :)
Boga, ani nawet małego tyci tyci aniołka w nim nie dostrzegłem :)

Narzucanie komuś czegoś jest hmmm nietaktowne.

N lis 22, 2009 17:20
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna strona