Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 2:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Gdzie jest Wasze niebo? 
Autor Wiadomość
Post Re: Gdzie jest Wasze niebo?
Gita2 napisał(a):
Gdzie jest Niebo? A no tam, gdzie bardziej cieszą sie z jednego nawróconego niz z 99 sprawiedliwych.
Czy chcesz body, aby i Tobą się cieszyli?

Tak chcę i niech tak się stanie ...

Ale trochę mnie śmieszy "wizja" nieba z żona i rodziną tu i teraz na ziemi ...a zaproszenie do prawdziwej wieczności z Bogiem -jako to "drugie" i mniej ważne ,a może taka relacja z "tamtej" strony?;

....Ja: [15.8.1967] - Wniebowzięcie Najświętszej Marii Panny – Jestem smutna, zaciska mi się w gardle i oczy mam pełne łez. Klęczę słuchając Mszy św. Jest godz. 10.00 . Na „ Baranku Boży”

wstrząsnął mną silny dreszcz, a w sercu czuję rozpalający rozpalający się wielki płomień miłości .Słyszę głos mojej siostry . Woła mnie po imieniu i mówi:

Siostra : Weszłam do nieba w tej chwili {10.30} z naszą Królową i całym dworem wielbiącym... Aniołowie ... Archaniołowie .. A ze mną Mamusia i Tatuś i zmarła przyjaciółka. Oto upadłam do stóp Trójcy Przenajświętszej, zatopiona w tym oceanie rozkoszy. Niebo na całą wieczność. Czy sobie to wyobrażasz kochana siostro?

O, co za miejsce przygotował Pan dla tych, którzy Go kochają ! –A ze mną Mamusia i Tatuś!

Oto spotkamy się ! Jest A... , zmarły brat, F... drugi braciszek i F ... siostrzenica.

Wszyscy jaśnieją wieczną młodością . Minęły bóle i przykrości ziemi, a moje łzy stały się perłami na mojej szacie. Miłosierdzie Pańskie na wieki wyśpiewywać będę. A ty pisz ognistymi literami o Miłosierdziu Pańskim i głoś to wszystkim ludziom. Oko ludzkie nie widziało i ucho ludzkie nie słyszało, co Pan przygotował dla swoich wybranych! Pisz , pisz bo zapomnisz. To co ci mówię, to wszystko prawda . To prawda, najprawdziwsza prawda , jak to, że dziś jest 15-go sierpnia 1967 roku. Wszystko, co ci dotąd mówiłam jest prawdą , przekonałaś się już o tym. Wierz więc temu co ci mówię teraz.- Z życia ziemskiego liczą się w niebie tylko nasze bóle i łzy. Dziękuję ci, że mnie podtrzymywałaś za życia. Ileż to razy mówiłaś mi, że każde westchnienie naszego serca znane jest Jezusowi!

Miałaś rację! – Mamusi , Tatuś , F. , A. , F. , wszyscy połączyli się w wiekuistej radości z innymi członkami naszej rodziny. Teraz w czyśćcu nie mamy nikogo naszego, ale módlcie się za inne tam dusze tam zatrzymane .Ileż to dobroci, jak wiele Miłosierdzia okazał nam Pan. A ja nie mówię ci żegnaj, tylko do zobaczenia!....

Cytat z "Pójdź za Mną "-niedawne objawienia dla włoskiej siostry -książka ma imprimatur i pozwolenie Stolicy Apostolskiej ...
dostępna wersja internetowa ;
http://www.jezusblog.republika.pl

Pn lis 30, 2009 0:48

Mam pytanie. A co w takiej sytuacji jeśli ktoś jest wdowcem czy wdową i straci żonę, męża i wtedy czeka na ponowne spotkanie z nim, to spotkanie staje się wówczas jego NIEBEM, czeka na to swoje NIEBO z wytęsknieniem. Idąc za myślą, że: "W niebie też ani się żenić nie będzie ani za mąż wychodzić lecz będą jak aniołowie Boży"(Mt 22, 30) jak zrozumieć ten fakt, jak być pewnym, że małżonkowie się ponownie spotkają w dawnych ziemskich relacjach czyli żona - mąż?

Pn lis 30, 2009 22:57

Z tego co mi wiadomo nie będą już mężem i żoną "puki śmierć was nie rozłączy".

I było pytanie do Jezusa jak jest babeczka i się kolejno będzie żenić z 7 braćmi (i każdy oczywiście po kolei umiera) to od kogo żoną będzie w niebie. Na co Jezus odpowiedział że tam są inne relacje i nie będzie niczyją żoną.

Wt gru 01, 2009 0:55

0bcy_astronom napisał(a):
Z tego co mi wiadomo nie będą już mężem i żoną "puki śmierć was nie rozłączy".

I było pytanie do Jezusa jak jest babeczka i się kolejno będzie żenić z 7 braćmi (i każdy oczywiście po kolei umiera) to od kogo żoną będzie w niebie. Na co Jezus odpowiedział że tam są inne relacje i nie będzie niczyją żoną.

A jak myślisz w takim razie kim będą wtedy dla siebie? I czy wogle będą pamiętali, ze wcześniej w ziemskim życiu, byli dla siebie bliscy?

Wt gru 01, 2009 8:31
julita napisał(a):
A jak myślisz w takim razie kim będą wtedy dla siebie? I czy wogle będą pamiętali, ze wcześniej w ziemskim życiu, byli dla siebie bliscy?

Logiczne rozważanie praktycznych sytuacji w odniesieniu do koncepcji życia wiecznego w niebie (niestety?) prowadzi zwykle do jednego z dwóch wniosków: atei(censored - dział forum z ograniczeniami treści) lub wiary w (censored - nieprzyzwoicie bezczelny sarkazm).

Wt gru 01, 2009 12:44

Tak, dokładnie odpowiedział "Gdy nastąpi zmartwychwstanie, ludzie nie będą się żenić ani za mąż wychodzić, ale będą żyli jak aniołowie w niebie." (Mt 22, 30) - co zresztą cytowała już julita.
Dodam tylko, iż Jezus rozmawiał wtedy z saduceuszami, którzy całkowicie odrzucali istnienie życia wiecznego po śmierci. Mi się wydaje, iż Chrystus wskazuje, iż będziemy tak szczęśliwi u boku Ojca, że nie będziemy mieli takowych problemów. Ale nie wiadomo jak to będzie wyglądało - obyśmy wszyscy się tam spotkali i przekonali.

Wt gru 01, 2009 13:20

mazli napisał(a):
obyśmy wszyscy się tam spotkali i przekonali.

Właśnie to przyszłe spotkanie z moimi bliskimi , którzy nie żyją jest moim niebem. Czekam właśnie na nie i wierzę, że się nie rozczaruję.

Wt gru 01, 2009 14:32

Wszystkie nasze oczekiwania, pragnienia, marzenia o ponownym spotkaniu ze zmarłymi bliskimi będą się realizowały poprzez obcowanie z Bogiem. Ludzki język jest zbyt ułomny żeby to opisać, po prostu nie mamy odpowiednich narzędzi. Na pewno nie ma się czego bać : ).

Śr gru 30, 2009 18:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3