BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY
Autor |
Wiadomość |
booker
Dołączył(a): Pn cze 18, 2007 10:06 Posty: 625 Lokalizacja: Londyn
|
 Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY
_________________ "Mądrość jest umiejętnością widzenia rzeczy z różnej perspektywy"
|
Pn lis 30, 2009 18:14 |
|
|
|
 |
booker
|
thoren napisał(a): haha mam ripostę do Twojego podpisu...  cwaniaczku xD Mądrość na początku była u Boga. Skoro więc Bóg był na początku to On musiał ją rozdzielać pomiędzy ludzi no nie? Ciekawy wniosek? Nie wiem czy to było do mnie. W każdym razie - skoro tak twierdzisz....
_________________ "Mądrość jest umiejętnością widzenia rzeczy z różnej perspektywy"
|
Pn lis 30, 2009 18:20 |
|
 |
dobry_dziekan
|
thoren napisał(a): http://www.youtube.com/watch?v=8nWCsVudn5U całkiem ciekawe  Nieźle zrobiony filmik  No ale można go z łatwością przerobić tak, by faworyzował inny pogląd. Na ten przykład ateista mógł podejść na końcu, powiedzieć coś w stylu: "Nikt nie wpadł na to, aby po prostu własnoręcznie Cię stamtąd wyciągnąć?", po czym rzuciłby linę, wciągnął go... a na końcu jakiś slogan: "Jedyne czego potrzebujesz, to bliskości drugiej osoby". Cóż, to tylko wersja wymyślona 5 sekund temu, ale też całkiem sensowna 
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
Pn lis 30, 2009 19:11 |
|
|
|
 |
thoren
|
Nie mam pytań do tego fimiku... Co on w ogóle obrazuje? I po co @Booker poleciłeś go obejrzeć...
_________________ Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.
Platon
|
Pn lis 30, 2009 19:15 |
|
 |
booker
|
thoren napisał(a): Nie mam pytań do tego fimiku... Co on w ogóle obrazuje? Kulka obrazuje (metaforycznie) świadomość w jedności, która za jakiś czas zaczyna się rozszczepiać stwarzając różne rzeczy. thoren napisał(a): I po co @Booker poleciłeś go obejrzeć... Jest po prostu ciekawy.
|
Pn lis 30, 2009 20:40 |
|
|
|
 |
Endorfina
|
Moje spostrzeżenia wynikają z obserwacji.. (mówię tu o tej negacji) sporo przebywałam i nadal mi się zdarza być na boskiumysl.pl a nie wiem, czy ktoś tam poza mną nie jest ateistą  to, że tu piszę nie jest jednoznaczne z tym, że się identyfikuję  No oki rozumiem.. Według Was Boga nie ma.. Więc co jest? z resztą fajnego demota kiedyś widziałam na ten temat.. obrazek ateista
_________________ kalkulator kredytów
|
Wt gru 01, 2009 14:36 |
|
 |
booker
|
Endorfina napisał(a): No oki rozumiem.. Według Was Boga nie ma.. Więc co jest? Zn, skoro dołączyłem się do wątku... Co do mnie - nie mam pojęcia, czy Bóg jest, czy go nie ma. Nie wiem czy w ten sposób kwalifikuje się na ateistę czy na co tam  Endorfina napisał(a): z resztą fajnego demota kiedyś widziałam na ten temat.. obrazek ateistaDobre 
|
Śr gru 02, 2009 13:15 |
|
 |
booker
|
Sory, zrobiłem babola na [quote] w poprzednim poście - już nie mogę poprawić 
|
Śr gru 02, 2009 13:15 |
|
 |
nieja
zbanowany na stałe
|
Taki fajny filmik, w którym jest przedstawiony najprostszy z możliwych dowodów, na to, że Boga niema. Ten dowód jest niepodważalny tylko przy założeniu, że Bóg jest nieskończenie dobry i wszechmocny: http://www.youtube.com/watch?v=-QzgSD9Aqps
|
So gru 05, 2009 0:02 |
|
 |
monika001
|
nieja napisał(a): Taki fajny filmik, w którym jest przedstawiony najprostszy z możliwych dowodów, na to, że Boga niema. Ten dowód jest niepodważalny tylko przy założeniu, że Bóg jest nieskończenie dobry i wszechmocny: http://www.youtube.com/watch?v=-QzgSD9AqpsTo czyjaś subiektywna ocena, żaden dowód. I kilka uwag: Chrześcijanie nigdy nie modlą się do obrazu, a do Boga. Bóg nie musi mówić ludzkim głosem, bo człowiek prawdziwej wiary, modlący się do Boga nawet takiego ludzkiego głosu nie oczekuje.  On ma pewność, że Bóg go słucha. Są miliony ludzi, których modlitwy zostały wysłuchane, więc tezy przedstawione w przytoczonym materiale są jak dla mnie - prymitywne i niczego nie dowodzą. Szkoda czasu na oglądanie takich niby czegoś mających dowieść "wypocin".
|
So gru 05, 2009 11:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Krzysztof1 napisał(a): Jeśli P. Bóg nie istnieje to dlaczego od zarania dziejów ludzie instynktownie modlą się do istoty wyższej?
Modli sie ten co ma pokorę w sercu . Pyszny tego nie rozumie .
|
So gru 05, 2009 20:37 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Pokory się nie okazuje ogłaszając wszem i wobec swoje nie podlegające w naszym mniemaniu dyskusji osądy 
|
So gru 05, 2009 21:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Więc okaż pokorę układając odpowiednio litery  Umiesz ?
|
So gru 05, 2009 22:16 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
A - B - C - D - E - F - G H - I - J - K - L - M - N - O - P Q - R - S - T - U and V, W - X - Y and Z Now I know my A - B - C's Next time won't you sing with me? 
|
So gru 05, 2009 23:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zrozumiałeś (angielskiego nie znam ) Jak możesz pokazać pokorę w poście ? Tylko układając litery . Napisałeś alfabet z którego nic nie wynika . Tak jak i w życiu . Trzeba odpowiednio poskładać elementy , dary jakie mamy od Boga ,bo przecież jesteśmy twórcami i Bóg nam zaufał w naszym dziele . 
|
So gru 05, 2009 23:42 |
|
|
|