Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 10:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 8 grudnia-godzina łaski od 12.00do13.00 nie przegapmy !!! 
Autor Wiadomość
Post 8 grudnia-godzina łaski od 12.00do13.00 nie przegapmy !!!
Nie wiem czy wszyscy słyszeli że 8 grudnia od 12.00-13.00 jest godzina łaski...

Cytuj:
Z dniem 8 grudnia, w którym czcimy Niepokalane Poczęcie Maryi, wiąże się też inne objawienie, które miało miejsce przed 50 laty we Włoszech. W latach 1947-76 pielęgniarka Pierina Gilli doświadczała objawień w Montichiari-Fontanelle, w okolicach Brescji. Matka Boża przedstawiła się jej jako Róża Duchowna oraz jako Matka Kościoła. Główne Jej wezwanie streszczało się w błaganiu: „modlitwy, zadośćuczynienia, pokuty”! Jej największą troską była modlitwa za kapłanów tracących wiarę, dopuszczających się zdrady powołania. Pragnęła rozwoju szczególnego nabożeństwa do Niepokalanego Serca i czczenia Jej pod wezwaniem Róży Duchownej w instytutach religijnych i zakonach.

W roku 1947, zapowiadając Swe zjawienie się na dzień 8 grudnia, ogłosiła, iż czas ten, pomiędzy 12 a 13-tą, wyznaczy godzinę szczególnej łaski dla świata. Powiedziała:

«Jestem Niepokalane Poczęcie... Jestem Maryją, pełną łaski, Matką mojego Boskiego Syna Jezusa Chrystusa... Przez moje przybycie do Montichiari życzę sobie, aby Mnie wzywano i czczono jako Różę Duchowną. Życzę sobie, by każdego roku 8 grudnia w południe obchodzono ‘godzinę łaski dla całego świata’. Przez to nabożeństwo ześlę niezliczone łaski dla ciała i duszy.

...Moim życzeniem jest, aby ta godzina łaski została upowszechniona i żeby cały świat się o tym dowiedział. Kto w tym czasie będzie się modlił w kościele lub w domu i wyleje łzy żalu, znajdzie pewną pomoc i uzyska z mojego Serca opiekę i łaski. ...Mam przygotowany bezmiar łask dla wszystkich dzieci, które słuchają mego głosu i te moje życzenia biorą sobie do serca...»

«Dzięki modlitwie w tej godzinie ześlę niezliczone łaski dla duszy i ciała. Będą liczne nawrócenia.»
«Pan, mój Boski Syn Jezus okaże wielkie miłosierdzie jeżeli dobrzy ludzie będą się modlić za swych grzesznych braci.»

Za kilka dni – dzień 8 grudnia. Oddajmy się w sposób szczególny do dyspozycji Niepokalanie Poczętej Maryi. Skorzystajmy z tak wielu możliwości wyproszenia szczególnych łask dla nas samych, dla bliskich i dla całego świata, z możliwości nieustannie zsyłanych nam przez Niebo.

żródłożródło

Także najważniejsze, aby w ten dzień modlić sie za grzeszników...

oczywiście to objawienie prywatne- nie trzeba w nie wierzyć, ale modlitwa nie zaszkodzi... :)

Tak więc 8 grudnia od 12.00-13.00 GODZINA ŁASKI DLA CAŁEGO ŚWIATA

So gru 06, 2008 20:02

Pn gru 08, 2008 21:43
Nie ma za co...Musimy sobie przekazywać takie info...

Ja pierwszy raz przeczytałam o tym ze dwa lata temu w Naszym Dzienniku chyba... :)

ale za pierwszym razem jakoś zapomniałam sie pomodlić...rok temu przypomniałam sobie tuż przed pierwszą...a w tym jakoś pamiętałam...

Modlitwa na pewno nie zaszkodzi... :)

Pn gru 08, 2008 22:07

Zwieracz, jeżeli chcesz dyskutować i polemizować, to wybierz odpowiedni dział i pisz zgodnie z zasadami w nim obowiązującymi.
W tym obowiązują takie:
viewtopic.php?t=10561
które złamałeś. Zapraszam do takich dyskusji do innych działów.
To samo się tyczy Ciebie, Skala.
jumik

Pn gru 15, 2008 20:11
Post Re: 8 grudnia-godzina łaski od 12.00do13.00 nie przegapmy !!!
Przypominam wszystkim to już jutro... :)

Pn gru 07, 2009 20:46

Nastawiłem sobie przypomnienie w komórce :)

Pn gru 07, 2009 23:59
Zobacz profil WWW

dziś cały dzień byłem w euforii czy raczej wielkiej radości "bez powodu" (celowy cudzysłów) mimo konieczności wstania o 5 rano i 12 godzin pracy
g. 12-13 spędziłem na dwóch częściach różańca w sobie wiadomych intencjach

piękny i radosny dzień

Wt gru 08, 2009 21:22
Super...

Nie wiem co prawda jak wam wyszło w wylewaniem łez żalu...Mam nadzieję, że to tylko taka figura retoryczna a nie warunek sine qua non... ;-)

Wt gru 08, 2009 21:47

A mi udało się spędzić tę godzinę na mszy św. :)

Teresse napisał(a):
Nie wiem co prawda jak wam wyszło w wylewaniem łez żalu...Mam nadzieję, że to tylko taka figura retoryczna a nie warunek sine qua non... ;-)

Też mam taką nadzieję :D

Śr gru 09, 2009 12:44
Zobacz profil WWW

Przeczytałam to dopiero dzisiaj :( Ale to nic, jeśli Pan da to nie ostatni 8. grudnia w moim życiu :)

Cz gru 10, 2009 18:59
zbanowany na stałe

Wylewam łzy żalu, bo przypomniało mi się o 13.01. Z godziną zawaliłem, ale może te "łzy żalu" coś pomogą.
Tak a propos! Dla której strefy czasowej to objawienie ma uzasadnione ramy czasowe?

jumiku

To rzekome objawienie, nie zostało uznane przez Kościół!!
Po co więc takie ludowe bajania na forum?

Cz gru 10, 2009 19:52

Nie wiem czy zostało uznane objawienie tej świętej, założyłem, że skoro Teresse o tym napisała to albo zostało uznane, albo chociaż dozwolono na praktykę tej godziny łaski. Na jednej stronie znalazłem, że były uznane, na innej, że nie. Niezależnie od tego w samej modlitwie (a na tym to polega) nie widzę nic złego. Mógłbyś się jednak powściągnąć z określeniami typu "ludowe bajanie".

Cz gru 10, 2009 21:19
Zobacz profil WWW
jumik napisał(a):
Nie wiem czy zostało uznane objawienie tej świętej, założyłem, że skoro Teresse o tym napisała to albo zostało uznane, albo chociaż dozwolono na praktykę tej godziny łaski. Na jednej stronie znalazłem, że były uznane, na innej, że nie. Niezależnie od tego w samej modlitwie (a na tym to polega) nie widzę nic złego.

Informacje o godzinie łaski znajdują się portalach katolickich oraz na stronach różnych parafii- wątpię by propagowano tam coś niedozwolonego.

O niewielu Objawieniach kościół wypowiedział się tzn. oficjalnie uznał je albo odrzucił...Wątpię też by uczynił to w sprawie tak świeżego objawienia...

Ja bym raczej wierzyła effatah bo tam są ludzie po teologii- np. pan Wronka i naprawdę "siedzący" w tych sprawach....tej drugiej strony nie znam...

Pt gru 11, 2009 0:51

Tak a propos uznawania objawień, to Medjugorie czy jak tam się to pisze też nie zostało uznane przez Kościół oficjalnie, a ludzie się tam modlą i doznają łask...

Pt gru 11, 2009 12:11
monika001 napisał(a):
Tak a propos uznawania objawień, to Medjugorie czy jak tam się to pisze też nie zostało uznane przez Kościół oficjalnie, a ludzie się tam modlą i doznają łask...

Dokładnie...Dodajemy także, że ludzie spontanicznie pojawiali się np. w Lourdes czy w Fatimie jeszcze w momencie trwania Objawień- i byli za to nagradzani- np. w Fatimie zebrany tłum mógł zobaczyć tzw. cud Słońca- a w Lourdes zaczęły mieć miejsce pierwsze uzdrowienia...

Tak więc nie zawsze trzeba czekać na oficjalne uznanie ze strony władzy kościelnej-nawet jak widać Matka Boża tego nie wymaga - bo gdyby było inaczej to nie uzdrawiałaby w Lourdes od razu tylko poczekała na wyrok władzy kościelnej- każdy chrześcijanin ma swój rozum...

So gru 12, 2009 13:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona