Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 21:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna strona
 JESTES DUMNA ZE SWOJEGO DZIEWICTWA 
Autor Wiadomość

Post Re: JESTES DUMNA ZE SWOJEGO DZIEWICTWA
Tiaaa.....
Ja czekałam 28 lat (więc 25 tu wspomniane nie robi na mnie wrażenia).
Czekałam, bo wierzyłam w wartości...
Teraz nie wierzę.
Mieszkam ze swoim facetem (który jest moim pierwszym i jedynym jak dotąd kochankiem).
Planujemy ślub.
Mam prawie 30tkę na karku... Własne mieszkanie, pracę... Jestem dość ładna itd...
Rozumiem, że jeśli nam nie wyjdzie w tym związku, to zostanę wrzucona do jednego worka z 17-letnimi dyskotekowymi "obciągarami"? ...jako nie-dziewica? Tak? Miło...

Gdyby facet wymagał ode mnie dziewictwa (mój nie wymagał, choć akurat wtedy byłam dziewicą)... to nie brałabym go pod uwagę w wyborze męża.

Wspólne poglądy i z tego wynikające dziewictwo (czystość do ślubu) - pewnie! Super sprawa. Ale dziewictwo dla samego dziewictwa? Nie!
Więcej - są mężczyźni wymagający od swoich dziewczyn nie-dziewic seksu analnego tylko dlatego, że w tej dziurce mogą być pierwszymi!

Cz gru 17, 2009 15:18

Sheeta napisał(a):
Cytuj:
To jest kobieta myśląca właściwie, ładny wpis

Ślicznie dziękuję, dodam, że nie-dziewica i nie mężatka i na dodatek wcale mi to nie przeszkadza :)

Jednak myśląca właściwie częściowo. :twisted:
A że tak zapytam, jesteś nadal z tym, któremu to dziewictwo oddałaś :?:

Cz gru 17, 2009 16:42

Cytuj:
Jednak myśląca właściwie częściowo.

Mogę Cię zapewnić że myśląca znacznie sprawniej niż Ty, akurat na to nie narzekam :)

Cytuj:
A że tak zapytam, jesteś nadal z tym, któremu to dziewictwo oddałaś

Pytasz z niezdrowej ciekawości, czy robisz badania socjologiczne?

Cz gru 17, 2009 16:52

A wiecie, że mój facet z jednej strony żałuje, że był moim pierwszym i jedynym (jak dotąd)...
Boi się, że będę chciała spróbować z innymi.
I w sumie ma rację. Bardzo jestem ciekawa jak by to było z kimś innym....
Ale zdrady ani nic w tym guście nie dopuszczam. Trudno - Najwyżej się nie dowiem. Nie ja jedna...

Cz gru 17, 2009 17:30

Ukyo napisał(a):
Jotko, i właśnie o to mi chodziło! Nie podobała mi się wierząca, dorosła nie-dziewica, więc wziąłem sobie niewierzącego dzieciaka, ale nieużywanego. :o Aż przykro to czytać, naprawdę. :(

Pewnie gdyby więcej katoliczek szanowało swą wiarę i jej zasady, to nie musiałby on sięgać aż po małolatę i to niewierzącą.
Poza tym ryzykowny taki związek, podchodziłbym na jego miejscu z rozwagą do niego. Idzie znaleźć starsze dziewczyny, które seksu nie uprawiały, aczkolwiek łatwo nie jest. :|

Cz gru 17, 2009 17:40

Szarotka, potwierdziłaś moje słowa z którejś z poprzednich stron. ;) Szkoda, ze niektórzy panowie tak łatwo idealizują - zła nie-dziewica, wycieruch, używana, dobra dziewica, najlepsza - ładna dziewica. :D

Cz gru 17, 2009 17:45

Czyli lepsza niewierząca małolata niż katoliczka, która zbłądziła? :D A małolata myślisz nie kopnie nudziarza w tyłek jak dorośnie, zmieni jej się charakter (wiek 18 - 21 lat jest przełomowy, kształtuje się ostateczny charakter człowieka - to dlatego wiele związków i przyjaźni osób w tym wieku nie jest w stanie przetrwać próby czasu). No postawa godna wierzącego, zaiste. :)

Cz gru 17, 2009 17:48

Ukyo jeśli mnie pytasz, to pisałem, że to ryzykowne właśnie z tych względów o których pisałaś, jak i dlatego że niewierząca. Mi nie pasuje i niewierząca i niedziewica z tym że u tej pierwszej można podjąć próbę nawracania, w drugim przypadku to już nieodwracalny stan.

Cz gru 17, 2009 23:58

...ale dziewica jest jednorazowego użytku. ;)
Potem juz zawsze jest nie-dziewicą.

..Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać.

Pt gru 18, 2009 9:46

Nie oszukujmy się wiara partnerki ma o wiele mniejsze znaczenie niż jej dziewictwo. Odnośnie kobiet zgwałconych, nigdy takiej nie spotkałem ale z pewnością gwałt wywołuje uraz do seksu i mężczyzn więc niekoniecznie pasowałoby mi to.

Pt gru 18, 2009 10:11

tygrys napisał(a):
Ukyo jeśli mnie pytasz, to pisałem, że to ryzykowne właśnie z tych względów o których pisałaś, jak i dlatego że niewierząca. Mi nie pasuje i niewierząca i niedziewica z tym że u tej pierwszej można podjąć próbę nawracania, w drugim przypadku to już nieodwracalny stan.

To jest mocny argument.

Pt gru 18, 2009 10:23

Marcooooo napisał(a):
Nie oszukujmy się wiara partnerki ma o wiele mniejsze znaczenie niż jej dziewictwo.

Zapomniałeś dodać, że Twoim zdaniem.
Bo na szczęście nie jest to pogląd dotyczący wszystkich.

Może byc tak, że dziewczyna z nikim nie spała, bo jeszcze nie miała okazji, a gdy okazje zaczną się trafiać, bez wiary i bez zasad może zacząć się puszczać na prawo i lewo. Czemu nie...
A może tak być, że dziewczyna wierząca raz zbłądziła, żałowała.. i dalej jest osobą z zasadami.

Pt gru 18, 2009 10:31

Nie tylko moja, jestem pewien że większości mężczyzn nawet osoby o nicku tygrys Dziewczynom które puszczały się przed ślubem jest łatwiej zdradzać również po ślubie więc to nie jest tak że dziewica prędzej zdradzi.

Pt gru 18, 2009 11:04

Co rozumiesz przez słowo "puszczały się przed ślubem".
Czy jeśli Ty byś się przed ślubem przespał z narzeczoną, to ja już mogłabym o niej powiedzieć "puszczalska"?
Bo osobiście widzę różnicę między sypianiem ze swoim facetem, a obiąganiem każdemu chętnemu w dyskotekowym kiblu. Ty widzisz?

Pt gru 18, 2009 11:09

Marcooooo napisał(a):
Nie tylko moja, jestem pewien że większości mężczyzn nawet osoby o nicku tygrys

:rotfl2:

Walcz uczciwe, a nie chowaj się za większość.

Pt gru 18, 2009 11:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Następna strona