Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 23, 2025 6:18

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 55  Następna strona
 Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza 
Autor Wiadomość

Post Re: Cuda dla ludzi, czyli powątpiewanie Św. Tomasza
Irytujące ale przegrzebałem się przez Twoje wpisy? (strona 36)

Czy poza tym fragmentem:
Cytuj:
Na Chuście z Oviedo, podobnie jak na Całunie Turyńskim, można stwierdzić obecność licznych śladów krwi. Ich analiza ujawnia zadziwiającą zbieżność. W obu przypadkach jest to krew grupy AB. Badania pozwoliły również zmierzyć długość nosa człowieka, któremu otarto twarz tą tkaniną. Odpowiada ona dokładnie długości nosa człowieka z Całunu. Wreszcie, porównanie - dokonane przez dr. A. Whangera z zastosowaniem techniki polaryzacji obrazu - ukazuje blisko 70 miejsc na czole oraz 50 po bokach twarzy, w których plamy krwi z Całunu i Chusty z Oviedo pokrywają się.

Jest coś bardziej dosłownego co świadczy o tym że jest to ta sama osoba? Np.: DNA!!!
Długość nosa która odpowiada długości nosa z całunu... bez komentarza.
To jest wróżenie z fusów a nie dowód.

Śr gru 16, 2009 23:30

Tak w ogóle to dowiedziono już istnienia UFO.
Nie dam Wam linków, bo lepiej będzie jak sami poszukacie.
Także do dzieła!!

Śr gru 16, 2009 23:51
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Frater, "zerknalem" na Marie z Agredy. Jej zycie opisal biskup, bliski przyjaciel rodziny, wiec jesli byl porzadnym czlowiekiem to calej prawdy nie mowil, jesli nie, to klamal.
Zreszta to bez znaczenia, bo po doczytaniu o jej lewitacjach, ekstazach i fakcie 500 bilokacji do Texasu, dokladnie obliczonych 200 lat pozniej, pozostawilem w spokoju zyciorys a zajalem sie dzielem "Mistyczne miasto Boże". Ciekawe przeciez jak wyglada w niebie, co jedza (jesli), o czym rozmawiaja? Niestety, jak dla mnie, IDENTYCZNIE te same ogolniki spotykane chocby na forum. Przyklad, jaki jest Bog;
"... jest On piękny bez skazy, wieczny bez granic, mocny bez słabości, żywy bez śmiertelności, prawdziwy bez błędu, obecny w każdym miejscu i we wszystkich rzeczach jednocześnie.".
Postanowilem nie przeszukiwac wiecej internetu jednak doczytalem, ze Ewa miala rysy semickie a m.in. pisarze Biblii tak bardzo sie modlili, ze Bog zdecydowal przyspieszyc date konca swiata (co ich podkusilo?).
Takie to dajesz "zagadkowe" i "spektakularne" przyklady.
Frater, na koniec ubiegne przypuszczalne wklejenie zdjecia "cudownie" zachowanego ciala Marii. Czy widzisz roznice w wygladzie dloni?
http://www.xn--greda-wqa.com/web/images ... 12.JPG.jpg
http://www.seamp.net/GaleriaFotografica ... fullsize=1

Cz gru 17, 2009 10:38
zbanowana na stałe

Na twarzy jest przypuszczalnie maseczka. Pisałem już, że są to Ciała Świętych Nieba, które się słabiej rozkładają.

Przykładem namacalnym jest `wklejone` przeze mnie zdjęcie Św. Andrzeja Boboli, którego Cudowne Ciało można oglądać w szklanym sarkofagu w Warszawie.

Pokazywałem też Ciało Św. Rity, które się wolniej rozkłada i widać już na nim postęp czasu. I dobrze, gdyż można udowodnić wzrokowo, że nie jest to maseczka.

Jak będzie zainteresowanie pokarzę jeszcze niejedno ciało Świętych Nieba (znam Ich ok. stu)

So gru 19, 2009 5:42
zbanowana na stałe

Natomiast ciała zwykłych pielgrzymów rozkładają się bardzo szybko. Możesz się zainteresować jak szybko. Zachodzą tu dwa procesy autolizy, jak i gnicia.
Poczytaj co zostaje z ciała Pielgrzyma po 50 latach. A Cudowne Ciało Św. Cecylii jest z chyba 177r. Czyli ma ponad 1800 lat.

Św. Cecylia jest także kolejną zamężną Dziewicą.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cecylia_Rzymianka

Jak będzie zainteresowanie pokarzę jeszcze niejedno ciało Świętych Nieba, które słabiej się rozkładają. (znam Ich ok. stu)

So gru 19, 2009 6:06

frater napisał(a):
Pokazywałem też Ciało Św. Rity, które się wolniej rozkłada i widać już na nim postęp czasu. I dobrze, gdyż można udowodnić wzrokowo, że nie jest to maseczka.

W związku z czym widać gołym okiem dowody na to, że nie zaszedł żaden cud, bo zwłoki są zeschłe jak egipska mumia.

So gru 19, 2009 12:15
zbanowana na stałe

Może podasz trochę przykładów ateistów, których ciała słabiej się rozkładają.

Poczytaj trochę o rokładzie zwłok, gdyż Twoje twierdzenie pozbawione jest podstaw logiki.

So gru 19, 2009 12:25
zbanowany na stałe

Nie wiem czy to ateisci czy nie, wiem, ze nie swieci.
http://english.china.com/zh_cn/news/soc ... 72060.html
http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Tollundmannen.jpg
http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Grauballemannen1.jpg
Jak widzisz nawet dziatkowie Twoich swietych nie byli jeszcze w planie a juz NATURA mumifikowala ludzi.
Frater, a czy u Ciebie istnieje cos takiego jak poczucie piekna. Czy wiesz co znaczy okreslenie obrzydliwosc, zbieranie sie na wymioty?

N gru 20, 2009 11:11
zbanowana na stałe

O balsamowaniu masz tutaj;

http://www.aieptyltd.org/

Natomiast Ciała Tych Świętych nie są balsamowane. Niejednokrotnie zaś wystawione były na wręcz niesprzyjające warunki atmosferyczne.

N gru 20, 2009 22:55

Jeżeli ktoś powiedziałby Ci, że ma w domu już od roku tą samą różę, która pomimo upływu czasu dalej jest świeża też uwierzyłbyś na słowo, że jej np... nie podmienia? Albo nie konserwuje?

N gru 20, 2009 23:22
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

Czy wierzysz że nie zostałeś podmieniony w szpitalu, czy wierzysz osobom szczerym i życzliwym z Twego otoczenia?

N gru 20, 2009 23:45

W tym sęk fraterze, że co innego wierzyć w rzeczy które mogą się stać... a co innego kolesiowi, który twierdzi, że od roku nie uschnęła mu jedna i ta sama róża.
Czy rozumiesz o co mi chodzi?

N gru 20, 2009 23:50
Zobacz profil WWW
zbanowana na stałe

Tak. Różnica między nami jest taka, że ja wiem na 100%, że Cuda Są. Sam doświadczam Łask Nadprzyrodzonych, których nie da się wytłumaczyć naukowo, a mimo to doświadczam Je codziennie. Doświadczam też i inne Łaski niecodziennie.

Czyli Cuda mnie nie szokują, nie dopatruję się w Nich `drugiego dna`. Czasami gdzieś zdarza się fałszywka, ale Tych prawdziwych jest przytłaczająca większość.

Pn gru 21, 2009 0:19
zbanowana na stałe

Przypuszczam, że ze znanych Cudów i Objawień fałszywych jest ok 5% i ok 10% inspirowanych przez szatana,

reszta zaś jest Prawdziwa i pochodzi od BOGA TRÓJEDYNEGO, bez względu na to jakiej Religii dotyczą.

Pn gru 21, 2009 0:42
dobry_dziekan napisał(a):
W tym sęk fraterze, że co innego wierzyć w rzeczy które mogą się stać... a co innego kolesiowi, który twierdzi, że od roku nie uschnęła mu jedna i ta sama róża.
Czy rozumiesz o co mi chodzi?

Tylko nie uwzględniasz w tym czynnika ludzkiego.
Nie ma takiej mocy, która zapobiegłaby ujawnieniu fałszerstw.
Za pieniądze, dła sławy, z poczucia moralnego obiowiązku, zawsze znalazłby się ktoś stykający się bezpośrednio z fałszywką ujawniający prawdę.

Pn gru 21, 2009 9:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 55  Następna strona