Autor |
Wiadomość |
Snufkin
zbanowany na stałe
|
 Re: Sathya Sai Baba
Ja bym nawet stwierdził, że wątpienie w świętość Sathyi ma znamiona prześladowania religijnego.
|
Wt gru 08, 2009 19:52 |
|
|
|
 |
Witold
|
Ja nie rozumiem jak w świetle oczywistych dowodów takich jak potwierdzone przez setki świadków cuda można wątpić w świętość Sai Baby. Przecież to absurdalne! Równie dobrze można by na przykład wątpić w świętość i cudowność Ojca Pio, albo objawień fatimskich... aaa, no właśnie. Ooops 
|
Wt gru 08, 2009 20:30 |
|
 |
Highway
|
Czyli naczelny ateista tego forum wierzy w cuda niezle?
_________________ "Bóg" bowiem wśród istniejących rzeczy istnieje jako rodzaj substancji,której nie przysługuje ani ruch,ani ginięcie,ani powstawanie.Arystoteles.
http://dowody.blog.onet.pl/
|
Wt gru 08, 2009 20:43 |
|
|
|
 |
Witold
|
Bez komentarza... 
|
Wt gru 08, 2009 20:50 |
|
 |
r4dz10
|
 - ta emotka mówi sama za siebie. edit: ta też - 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Wt gru 08, 2009 20:56 |
|
|
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Z tym guru nie jest taka prosta sprawa. Rozrozniamy dwa rodzaje cudow. Te dobre, dokonywane przez Boga i zle, diabelskie. W tym wypadku nalezy zalozyc dzialanie Zlego, jednak jest pewno ale. Egzorcysci twierdza, ze diably skreca wypowiadanie slowa Maryja, Jezus itd. . Tutaj facio, jak najbardziej, wypowiada dane imiona i to z usmiechem na ustach! Pozostaje trzecia opcja, tonacy brzytwy sie chwyta.... . Ten Baba to cyniczny oszust, ateista.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt gru 08, 2009 23:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Takich Sai Bab, wcieleń Jezusa, było przez wieki mnóstwo - kto pamięta ich imiona po latach? 
|
Śr gru 09, 2009 8:53 |
|
 |
Snufkin
zbanowany na stałe
|
Dural napisał(a): Z tym guru nie jest taka prosta sprawa. Rozrozniamy dwa rodzaje cudow. Te dobre, dokonywane przez Boga i zle, diabelskie. W tym wypadku nalezy zalozyc dzialanie Zlego, jednak jest pewno ale. Egzorcysci twierdza, ze diably skreca wypowiadanie slowa Maryja, Jezus itd. . Tutaj facio, jak najbardziej, wypowiada dane imiona i to z usmiechem na ustach! Pozostaje trzecia opcja, tonacy brzytwy sie chwyta.... . Ten Baba to cyniczny oszust, ateista. zmodyfikujmy nieco jego postać - jest skromnym katolickim księdzem albo zakonnicą tudzież biedną bogobojną dziewczynką znikąd - mówi, że odwiedza go/ją Maria albo Jezus - nie twierdzi, że jest czyjąkolwiek inkarnacją - jakby były stygmaty to już wypas stawiamy ołtarze. Chwalmy świętego/świetą
|
Śr gru 23, 2009 3:39 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Przejrzałem niniejszy temat i niczego się nie dowiedziałem i niczego nie nauczyłem. Ludzie, co z Wami? 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So sty 16, 2010 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Przejrzałem niniejszy temat i niczego się nie dowiedziałem i niczego nie nauczyłem. Ludzie, co z Wami?  A czego oczekiwałaś?....guru sekty jest tylko człowiekiem, który robi kasę na naiwności ludzi - i cała prawda. Człowiek gdy odejdzie od Najwyższego zawsze będzie sobie tworzył bogów, bożków na ziemi.
|
So sty 16, 2010 10:11 |
|
 |
Jits
|
Dnia 24.04.2011 Sai Baba zmarł.
|
Wt kwi 26, 2011 14:00 |
|
|